Διόδια

Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Βρέθηκε η υπάλληλος και το μέλος του κινήματος που τις έφαγε...... :D

attachment.php

Attachments

• b2.jpg
    b2.jpg
    94.7 KB · Views: 280

Παντως, ιδιαιτερο ζηλο δειχνουν οι του πασοκ εναντιον του κινηματος... αναφορα εγινε απο τον γαπ στην ομιλια του προχθες για την ψηφο εμπιστοσυνης, σημερα απο τον γερουλανο σε συνεντευξη για το... κυκλωμα των στημενων και γενικως αρκετες φορες οπου σταθουν και οπου βρεθουν το φερνουν ως το... χειροτερο παραδειγμα, το μοναδικο αιτιο που μας οδηγησε στην καταστροφη... περιεργη εμμονη...!!!

Απάντηση: Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Από καλά πληροφορημένη πηγή έμαθα ότι οι Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ακολουθούν νέα τακτική όσον αφορά τις διώξεις οδηγών που σηκώνουν τη μπάρα: Υποβάλλον μήνυση για άσκηση βίας και αυτοδικία! Η άσκηση βίας αφορά το σπρώξιμο της μπάρας, η αυτοδικία την απροθυμία να πληρώσει ο οδηγός. Οι κατηγορίες είναι νομικά ανυπόστατες, δε θα σταθούν σε δικαστήριο, αλλά για εκφοβισμό των οδηγών είναι μιά χαρά.

Άσκηση βίας σε πράγμα δεν νοείται. Εάν δεν υπάρχει φθορά του πράγματος δεν έχουμε τίποτα. Αυτοδικία πώς? Ποια αξίωση ασκεί εκείνος που σηκώνει μια μπάρα; Μια απλή υλική πράξη είναι.

Η μείωση διοδίων πήγε περίπατο

Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

Απομακρύνεται το σενάριο της μείωσης στις τιμές των διοδίων και είναι πλέον ασαφές το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με τους εργολάβους για τη συνέχιση των έργων στους πέντε αυτοκινητόδρομους, που σήμερα είναι σπαρμένοι από εργοτάξια-φαντάσματα.

Η χθεσινή διακομματική σύσκεψη, που συγκάλεσε ο Γιάννης Ραγκούσης, όπως φάνηκε από τις περισσότερες δηλώσεις, δεν οδήγησε σε κάποια χειροπιαστά μέτρα, ενώ δεν έλειψαν τα «καρφιά» με πολλαπλούς αποδέκτες. Το ορατό ενδεχόμενο είναι ότι τα εργοτάξια θα συνεχίσουν να υπολειτουργούν τουλάχιστον ώς τα τέλη Νοεμβρίου, όπως άλλωστε προέβλεπε και το μνημόνιο που είχαν υπογράψει οι εργολάβοι με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου λίγες ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό.

Ο νέος υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε τροποποίηση του νόμου 2741/1999 ώστε να αποφασίζει διακομματική επιτροπή για την ανάθεση όλων των μεγάλων έργων, όπως έχει εφαρμοστεί με επιτυχία για την παροχή υπηρεσιών στο δημόσιο τομέα. Η επιτροπή αυτή, όπως διευκρίνισε, θα αναλάβει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, όμως, το υπουργείο θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τους αναδόχους των έργων και δεν αποκλείεται να προστεθεί και νέος «παίκτης» αν γίνει τελικά δεκτή η συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στο υπουργείο. Οπως αποκάλυψαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, ο Γ. Ραγκούσης παραδέχθηκε ότι εκτός από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, τα υπόλοιπα έργα αντιμετωπίζουν δυσεπίλυτα προβλήματα.

Τα σημαντικότερα ζητήματα που τέθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη είναι τα εξής:

* ΔΙΟΔΙΑ. Ο Γ. Ραγκούσης αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις εκπροσώπων της αντιπολίτευσης για «υπέρμετρη αισιοδοξία» που είχε καλλιεργηθεί το τελευταίο διάστημα για επικείμενες μειώσεις των τιμών, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Μαγκριώτης περιέγραψε τις... μη αυξήσεις, που με βάση τις συμβάσεις έπρεπε να ισχύσουν από την αρχή του 2011.

Ηταν 33% στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί και 50% στα τμήματα Ελευσίνα-Κόρινθος και Μεταμόρφωση-Σκάρφεια, οι οποίες δεν εφαρμόστηκαν με παρέμβαση του υπουργείου και οι εργολάβοι ήδη έχουν ζητήσει αποζημιώσεις από το Δημόσιο για διαφυγόντα κέρδη. Από όλες τις πλευρές τέθηκε το θέμα των τιμολογίων, αλλά και της χωροθέτησης των σταθμών διοδίων. Η μόνη απάντηση του υπουργείου ήταν ότι υπάρχει συμφωνία με τους εργολάβους για ηλεκτρονικά διόδια, που θα εξασφαλίσουν πιο δίκαιη τιμολόγηση.

* ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Κατακρίθηκαν από όλες τις πλευρές, μάλιστα ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «λανθασμένες προβλέψεις» και «αδικίες εκ κατασκευής». Εξαίρεση, ο πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Στ. Καλογιάννης, που παρέκαμψε τις μεγάλες καθυστερήσεις σε απαλλοτριώσεις και αρχαιολογικά, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν «προφάσεις εν αμαρτίαις» και αποκρύπτοντας ότι οι εργολάβοι απαιτούν αποζημιώσεις της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, αξιοποιώντας διατάξεις των συμβάσεων. Η Ασημίνα Ξυροτύρη από τη Δημοκρατική Αριστερά είπε ότι η προώθηση έξι συμβάσεων μαζί δημιούργησε πολλά προβλήματα και έγινε με προχειρότητα. Ηδη το Δημόσιο υποχρεώνεται να πληρώσει αποζημίωση για την υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης που ακυρώθηκε.

Στη χθεσινή σύσκεψη δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, ενώ η πρόταση για συγκρότηση διακομματικής επιτροπής δεν έγινε δεκτή από τον ΣΥΝ. Ο Λευτέρης Αυγενάκης από τη Δημοκρατική Συμμαχία ζήτησε να διασαφηνιστούν οι αρμοδιότητές της. *

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=290726

«Μας απειλούν με απολύσεις»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011, 23:13

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν υπάλληλοι συντήρησης της Εγνατίας Οδού (Εργοτάξιο Δερβένιου Θεσ/νίκης), οι οποίοι απασχολούνται από την εταιρεία ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.

Με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλαν στη zougla.gr, οι εργαζόμενοι στην ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε. καταγγέλλουν ότι παραμένουν επί τέσσερις μήνες απλήρωτοι, και για το λόγο αυτό προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.

Στο μήνυμα, μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «οι υπάλληλοι της ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε που έχει πάρει υπεργολαβία την συντήρηση της Εγνατίας οδού που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο σε βάρδιες 365 μέρες το χρόνο και γιορτές και αργίες που είναι υπεύθυνοι για την συντήρηση και την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων του οδικού δικτύου και κάτω από δύσκολες συνθήκες εργασίας λόγω επικινδυνότητας έχουν φτάσει στα όρια της φτώχειας και της οικονομικής εξαθλίωσης διότι είναι απλήρωτοι 4 μήνες».

Το πιο εξωφρενικό, για τους ίδιους, όπως καταγγέλλουν, είναι η απάντηση της εταιρείας στις εκκλήσεις τους για καταβολή των δεδουλευμένων, η οποία, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «είναι προσωπικά τηλεφωνήματα στους εργαζόμενους και απειλές για απόλυση εάν δεν διακόψουν την επίσχεση εργασίας».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=350898&cid=4

Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Ρε παιδιά, προχθές που απελευθέρωσαν προσωρινά κάτι διόδια οι ταξιτζίδες, δημιουργήθηκε επεισόδιο λέει με ένα κύριο που τον έδειχναν, όλως τυχαίως, οι κάμερες ότι επέμενε να πληρώσει...
έχω και μέρες να δω εδώ μύνημα από το φίλο gordona και αναπόφευκτα συνδύασα τα δυο γεγονότα...

λέτε να ???!!!

;)

(αστειεύομαι και του εύχομαι καλό καλοκαίρι)

Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Ρε παιδιά, προχθές που απελευθέρωσαν προσωρινά κάτι διόδια οι ταξιτζίδες, δημιουργήθηκε επεισόδιο λέει με ένα κύριο που τον έδειχναν, όλως τυχαίως, οι κάμερες ότι επέμενε να πληρώσει...
έχω και μέρες να δω εδώ μύνημα από το φίλο gordona και αναπόφευκτα συνδύασα τα δυο γεγονότα...

λέτε να ???!!!

;)

(αστειεύομαι και του εύχομαι καλό καλοκαίρι)

Έπρεπε να τον βγάλεις φωτογραφία...Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά ήταν ο άνθρωπος του μόχθου...Αυτή η σπάνια προσωπικότητα που πήγε στον σωτήρα μας και του χάρισε τον μισθό του...
Μονο που είναι σαν το τέρας του Λοχνες....Όλοι μιλούν γι αυτό αλλά κανείς δεν το έχει δει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Έπρεπε να τον βγάλεις φωτογραφία...Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά ήταν ο άνθρωπος του μόχθου...Αυτή η σπάνια προσωπικότητα που πήγε στον σωτήρα μας και του χάρισε τον μισθό του...
Μονο που είναι σαν το τέρας του Λοχνες....Όλοι μιλούν γι αυτό αλλά κανείς δεν το έχει δει...

Τελικά ο Άνθρωπος του Μόχθου ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και την κάμερα του δελτίου ειδήσεων & προπαγάνδας, ευέξαπτος-πλην-μαλθακός κύριος γύρω στα δεύτερα ήντα, αν όχι με περουκίνι τότε με περίεργη κόμμωση, που βγήκε νευριασμένος με τσαμπουκά τύπου "ακούμπησε-με-να-πέσω-κάτω-να-φωνάξω-ασθενοφόρο" από το αυτοκίνητό του όχι για να σηκώσει αλλά να κατεβάσει τη μπάρα! :)
Πήγε πεζός & τσαμπουκαλεμένος προς το ταμείο και πλήρωσε μπροστά στην κάμερα τον απορημένο υπάλληλο, υπό το τρομαγμένο βλέμμα της κυράς του!
Πάντως του βγάζω το καπέλο, ότι πλάτες αν είχε εκτός πλάνου της κάμερας, να τσαμπουκαλεύεσαι με τόσους εξαγριωμένους ταξιτζίδες γύρω σου δεν είναι και λίγο... Υπάρχουν τελικά και άνθρωποι που είναι πραγματικά γενναίοι στρατιώτες του κάθε κόμματος και όχι δειλά κομματόσκυλα!

Τι κάνει κανείς για 15 λεπτά δημοσιότητας...
Και να φανταστείς ότι του κόστισε μόλις 2 ευρώ!

Πρωί πρωί έτρεχα στο ταχυδρομείο για να παραλάβω συστημένο γράμμα. Πάλι καλά δεν είχε κόσμο και ξεμπέρδεψα σε μισή ώρα. Το γράμμα είναι από την ολύμπια οδό με θέμα «Πρόσκληση για εξόφληση της οφειλής σας». Για 33 διελεύσεις χρεωστάω 93,90 ευρώ. Λέω να περιμένω το δικαστήριο.

Πω πω καημός...

Τι τιμή να μπαίνω στην ίδια πρόταση με τον Σπύρο. Ευχαριστώ, ευχαριστώ. Ελπίζω κάποια μέρα, μετά απο ένα κρύο ντούς να εισέλθετε και εσείς στο γκρουπ μας........Η καθυστέρηση είναι δικαιολογημένη, μέχρι ενός ορίου φυσικά....

Περαστικά....

Μην ανησυχείς. Θά´ρθουν μάρτυρες ο Σπ. Σούρλας κι ο Emilot.

Ακου μάγκα...Μαζέψου..Τελευταιa φορά που πιανεις στο στομα σου το ονομα μου σέ οτι νάναι .

Καταλαβες??

Αντε μπράβο .

Την επομενη φορά πάνε στο ΜΠΑΤΣΟΚ και στον Παπουτσή ή στην ΓΑΔΑ νά καταγγειλεις τις αποψεις μου ,οπως και άλλων μελών..

Γκέγκε???

Και φυσικά τιμη μου να στηριζω μέλη σαν τον data και οχι σφουγκοκωλάριους.

Last edited:

Αρχίσανε και οι απειλές...

Δεν κατάλαβες...Αυτά να τα πείς εκεί που πιάνουν.

Εχεις δεί οιοδήποτε μέλος νά γράφει για άλλο μέλος,που δεν συμμετέχει σε μιά συζήτηση ,έτσι στο ξεκουδουνο ''θα μάς πει ο Ν.Αγραφιώτης''??

Αν θες θα κανεις κουότ σε αυτά που γράφω ή @ ..

Γκέγκε?

Μην ανησυχείς. Θά´ρθουν μάρτυρες ο Σπ. Σούρλας κι ο Emilot.

Είμαι σίγουρος ότι θα έχω συμπαράσταση από πολλά μέλη αν χρειαστεί και είναι φυσικά τιμή μου. Κατά τ' άλλα

Μου λεν αν φύγω από τον κύκλο θα χαθώ
στα όρια του μοναχά να γυροφέρνω.
Και πως ο κόσμος είν' ανήμερο θεριό
κι όταν δαγκώνει εγώ καλά είναι να σωπαίνω.

Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώ
μου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω.
Και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό
είμαι μικρός, πολύ μικρός για να τ' αλλάξω.

Μα εγώ μ´ ένα άγριο περήφανο χορό
σαν αετός πάνω απ' τις λύπες θα πετάξω.
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,
σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.
Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό,
θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω
σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.

Μου λεν αν φύγω πιο ψηλά θα ζαλιστώ
καλύτερα στη λάσπη εδώ μαζί τους να κυλιέμαι.
Και πως αν θέλω περισσότερα να δω,
σ' ένα καθρέφτη μοναχός μου να κοιτιέμαι.

Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώ
μου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω.
Και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό
είμαι μικρός πολύ μικρός για να τ' αλλάξω.

Μα εγώ μ´ένα άγριο περήφανο χορό
σαν αετός πάνω απ' τις λύπες θα πετάξω.
σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ
Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό,
θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω.
σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ