Διονύσης Σαββόπουλος [1944-2025]

gpapjohn

Μέλος Σωματείου
27 May 2022
3,682
Ιωάννινα

Αντίο Νιόνιο σ' ευχαριστούμε για της μουσικές σου που γέμισαν τη ζωή μας.

Κι αν βγω απ’ αυτή τη φυλακή κανείς δε θα με περιμένει
οι δρόμοι θα `ναι αδειανοί κι η πολιτεία μου πιο ξένη
τα καφενεία όλα κλειστά κι οι φίλοι μου ξενιτεμένοι
αέρας θα με παρασέρνει κι αν βγω απ’ αυτή τη φυλακή

Κι ο ήλιος θ’ αποκοιμηθεί μες στα ερείπια της Ολύνθου
θα μοιάζουν πράγματα του μύθου κι οι φίλοι μου και οι εχθροί
μαρμαρωμένοι θα σταθούν οι ρήτορες κι οι λωποδύτες
ζητιάνοι εταίρες και προφήτες μαρμαρωμένοι θα σταθούν

Μπροστά στην πύλη θα σταθώ με τις κουβέρτες στη μασχάλη
κι αργοκουνώντας το κεφάλι θα χαιρετήσω το φρουρό
χωρίς βουλή χωρίς Θεό σαν βασιλιάς σ’ αρχαίο δράμα
θα πω τη λέξη και το γράμμα μπροστά στην πύλη θα σταθώ

καλο ταξιδι, διονυση..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και τι δεν έχουμε πει και τι δεν έχουμε γράψει εδώ για τον Σαββόπουλο.. σε άλλους αρέσει , άλλοι δεν μπορούν να τον ακούν, άλλοι τον λατρεύουν...

Κάποια του τραγούδια τα υπέρ λατρεύω και αυτό φτάνει να με κάνει να δακρύσω με την είδηση...

Καλό σου ταξίδι Διονύση :cry:

Όπως είπες προκάλεσε συζητήσεις τριβές με τη μουσική του και τις απόψεις του,

Αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει ελληνικό σπίτι / μαγαζί, που να μην έχει ηχήσει κάποια στιγμή η μουσική του

«…Σπαθίζει τις πίκρες ήλιος λαμπρός στους δρόμους γιορτή…».

Καλό σου δρόμο μάστορα. Ομόρφυνες την ζωή μας και θεμέλιωσες τα πιστεύω μας. Πάντα γιορτή για εσένα…

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Μεγιστε Ελληνα καλλιτεχνη τραγουδοποιε.

Απο τα ελαχιστα που εχω στα πολιτισμικα μου μπαγκαζια απο Ελλαδα ειναι το εργο σου.
Τοσο μοναδικο, τοσο ευγλωτο, τοσο ευμουσο, και τοσο ευαισθητο.

Βλεπω ακομα χαριν του Ερτφλιξ που λαμβανω στην Γαλλια, ακομα και συχνα, την εκπομπη που εκανες, οταν ημουν στην απολυτη "μαυριλα" στο Εβρο και περιμενα οπως και αλλοι το Σαββατο για να το δουμε να διασκεδασουμε, να ξαναπιουμε απο την πολιτιστικη σου πηγη σου και να ξεδιψασουμε, με λιγη, οσο επετρεπαν τα φτωχα μεσα της χωρας μας, "κουλτουρα" και ταυτοχρονα να διαολοστειλουμε ολα οσα εβγαζες στη φορα με ειρωνεια και συνεπεια.

Προσπαθησες.
Και ειδες και τα ευτραπελα και τα κιβδηλα και ειχες το κουραγιο να τα καταγγειλεις τελικα, χωρις να διαλεξεις τον κομφορμισμο της "παρεας των σωστων" της "ορθα σκεπτωμενης πλευρας"που συνιθισαν να μοιραζουν ευσημα σε οσους πανε με τα νερα τους, να διαχωριστεις, μονος, και να εναγκαλιασεις τα διαχρονικα και τα αληθινα.

Ησουν μεγαλος Ελληνας δημιουργος, απογονος των Τραγικων, του Αριστοφανη, και του Κορναρου.

Και μεγαλος Ερωτικος, τετοιος που μονος θα μπορουσες να φτιαξεις "Μια Θαλασσα Μικρη".

Θα μπορουσα μα ειμαι θλιμενος απο την απωλεια, αλλα εδωσες... εδωσες οσο ελαχιστοι, και πλεον σου αξιζει μια θεση στον Ουρανο χωρις κανενα πονο η αγωνια.

Καλη αναπαυση και καλη ανταμωση.

Πήρες πάλι το Φορτηγό και έφυγες.....
Καλό ταξίδι Διονύση μας ...... θα είσαι πάντα μέσα στην ψυχή μας. 😢

Aπιστευτο μου φαινεται.

Τον ειχα για Αθανατο πραγματικα.Τοσο δυνατη προσωπικοτητα ηταν που η μουσικη του ηταν μονον κλασμα του μεγαλειου του.

• Like
Reactions: #@george@#