Διπλό κινητό;

Re: Βοηθεια για επιλογη κινητου

Αναμεσα σε SE k850, nokia n81n, SE G900, nokia n82 και samsung i560v τι θα μου προτεινατε?

Απάντηση: Βοηθεια για επιλογη κινητου

Χμμμ...
Τα κινητά που προτείνεις είναι περίπου στην ίδια κατηγορία και δεν έχουν πολύ μεγάλες διαφορές στα χαρακτηριστικά.
Το SE850 έχει την καλύτερη φωτογραφική και xenon flash, το ΝΟΚΙΑ Ν81 θα έλεγα να το αφήσεις μιας και το Ν82 είναι καλύτερο συνολικά. Το ΝΟΚΙΑ Ν82 ενώ στα χαρτιά έχει πολύ καλή φωτογραφική, στα περισσότερα reviews δίνει φωτογραφίες λίγο χαμηλότερης ποιότητας από το 850.
Βασικά από όσο έχω δει το Samsung i560v έχει χαμηλότερης ποιότητας κάμερα. Επίσης το δίνουν με δώρο το λογισμικό Mobile XT της Garmin για πλοήγηση με τους χάρτες της geodata.
http://www.geodata.gr
Μπορεί να μην έχουν φτάσει την κάλυψη άλλων εταιριών, αλλά δεν παύει να είναι η καλύτερη μάλλον λύση για symbian πλατφόρμα.
Σε κάθε περίπτωση το λογισμικό αυτό μπορείς με κάπου 150 ευρώ να το αγοράσεις και να το προσθέσεις και στο Ν82 μιας και τρέχουν το ίδιο λειτουργικό (δεν το έχω ψάξει αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας).

Θα σου πρότεινα να πας σε ένα κατάστημα να τα δεις και τα 2 σε λειτουργία (Ν82 και Samsung) να δεις αν σε καλύπτει η φωτογραφική του samsung που είναι λίγο χειρότερη από του Ν82 ειδικά σε σκοτεινές λήψεις, να δεις το κόστος και των 2 σε συνδυασμό με το κόστος για την εφαρμογή του gps (στο ένα περιλαμβάνεται, στο άλλο πρέπει να αγοράσεις) και τέλος να αποφασίσει εσύ ποιο σου φαίνεται πιο χρηστικό...
Δεν έχω δουλέψει αυτά τα 2 κινητά πολύ ώστε να σου πω πάρε το ένα ή το άλλο με κλειστά μάτια...

Εγω προτεινω Nokia, ειναι ισως τα πιο αξιοπιστα κινητα και το συγκεκριμενο Ν82 ειναι πολυ ανωτερο απτο samsung και σε λογισμικο και σε διαμορφωση μενου και στις δυνατοτητες.Το μονο μοιονεκτημα του νοκια ειναι η ακριβη τιμη του.

Τι λετε για το se C702?...Με την προυποθεση βεβαια να του εγκαταστησω προγραμμα gps...Αξιζει?

Μμμ δεν πιστευω να αξιζει.Μπορει να κολαει,ισως ειναι απετιτικο το gps για τον επεξεργαστη του και επισης ειναι και ericsson που οσο να ναι ποιοτητικα υστερουν. Νοκια και παλι νοκια ειναι λιγο ακριβο αλλα ειναι για παντα....

Καλως σας βρηκα.Σκεφτομαι να αγορασω το Νοkia 7500 prism κ θελω τη γνωμα σας,εαν ειναι μια αξιοπιστη επιλογη.Δεν εχω πολλες απαιτησεις ως χρηση,απλα εαν ειναι αξιοπρεπες στις λειτουργιες του κ τυχον προβληματα που μπορει να εχει.
Εαν εχετε να προτεινετε κατι αλλο μεχρι 200ευρω,ευχαριστως να τη διαβασω.
Ευχαριστω!

Last edited:

Γεια σας.Θελω και γω με τη σειρα μου να ζητησω τις συμβουλες σας καθως δεν εχω μεγαλη εμπειρια απο κινητα.Αποφασισα να αντικαταστησω επιτελους το αρχαιο κ750 που εχω εδω κα σχεδον 3 χρονια.Διαθετω το πολυ 400ε και αναζητω ενα κινητο με καλη καμερα,μεγαλη αυτονομια και δυνατοτητα να εγκαταστησω GPS με ενημερωμενους χαρτες.Τι εχετε να μου προτεινετε?

Πριν δεκα μερεs πηρα το htc touch και εχω μεινει αρκετα ευχαριστημενοs.
του περασα και το destinator με εξωτερικο δεκτη gps και δουλευει αψογα!!
και ειναι στα λεφτα που θεs να δωσειs.-bye-

Μια βοήθεια και σε μένα για επιλογή κινητού... είμαι ανάμεσα σε NOKIA N82 BLACK 3G,SONY ERICSSON G900 DARK BROWN 3G και SONY ERICSSON C902 BLACK 3G. Ποια θα ήταν καλή επιλογή; Έχετε κάτι καλύτερο;

Με λίγα λόγια για τα κινητά που αναφέρεις:

SONY ERICSSON G900 DARK BROWN 3G:
- Touch screen
- WiFi
- Κορυφαία φωτογραφική για κινητό
- ocr με τη γραφίδα (δεν ξέρω πόσο καλά δουλεύει)

SONY ERICSSON C902 BLACK 3G
- Κορυφαία φωτογραφική για κινητό με λίγα περισσότερα χαρακτηριστικά από το G900
- Touch screen (όχι γραφίδα)

NOKIA N82 BLACK 3G
- WiFi
- Κορυφαία φωτογραφική για κινητό με φακό Carl Zeiss
- Ενσωματωμένο gps (αν και μάλλον θα χρειαστεί αγορά άλλου λογισμικού πλοήγησης από το παρεχόμενο για βέλτιστη χρήση της συσκευής ως navigator)

Ως άλλη επιλογή στην κατηγορία τιμής κοντά στα 400 ευρώ υπάρχουν 2 συσκευές ppc με πολύ καλά χαρακτηριστικά

ΕΤΕΝ Glofiish PDA-GSM-GPS X650 (Greek OS) στα 400 ευρώ
- Windows Mobile 6
- GPS με συμβατότητα με τα καλύτερα προγράμματα πλοήγησης
- WiFi
- Touchscreen
- Ανάλυση οθόνης 640χ480

ΕΤΕΝ Glofiish PDA-GSM-GPS X800 (Greek OS) στα 450 ευρώ
- Windows Mobile 6
- GPS με συμβατότητα με τα καλύτερα προγράμματα πλοήγησης
- WiFi
- Touchscreen
- Ανάλυση οθόνης 640χ480
- Φωτογραφική μόνο 2ΜΡ αλλά εξοπλισμένη με autofocus και macro
- Δεύτερη κάμερα για πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων (βιντεοκλήσεις σε τέτοια συσκευή μπορείς να πραγματοποιήσεις με το skype όπου υπάρχει διαθέσιμο wifi χωρίς να υπάρχει χρέωση από τον παροχό τηλεφωνίας)

Συνοψίζοντας, τα pda τηλέφωνα προφανώς και προσφέρουν πολύ περισσότερες δυνατότητες λόγω του λογισμικού που κυκλοφορεί για αυτά και έχουν μεγαλύτερες οθόνες. Σε αυτή την κατηγορία τιμής όμως περιορίζονται από μέτριες φωτογραφικές μηχανές (αν και η 2 ΜΡ του Χ800μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετή για δεύτερη φωτογραφική λόγω του autofocus και macro). Επίσης τα 2 που αναφέρονται έχουν καλούς δέκτες gps.
Τα 3 πρώτα τηλέφωνα είναι εξοπλισμένα με φωτογραφικές πολύ καλών δυνατοτήτων που πλησιάζουν πολύ την ποιότητα αρκετών compact ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Το G900 προσφέρει παραπάνω ocr με τη γραφίδα (δεν γνωρίζω πόσο καλά δουλεύει με τα ελληνικά) πράγμα που μπορεί να διευκολύνει πολύ την εισαγωγή κειμένου. Το Ν82 από την άλλη προσφέρει GPS δέκτη. Το πρόβλημα είναι ότι το Nokia maps δεν είναι απόλυτα δωρεάν, ενώ τα προγράμματα πλοήγησης που τρέχουν σε symbian δεν έχουν και τους πιο ενημερωμένους χάρτες για την Ελλάδα.

Ευχαριστώ Γιώργο μου,από ότι βλέπω για τα δικά μου δεδομένα θα επιλέξω το Nokia N82 3G με καλύπτει σε όλα,εκτός από το touch screen αλλά θα το αντέξω.

Να δωσω το Touch Cruise να παρω iphone?

Ρε παιδια εχω ενα φοβερο διλλημα!!

Να πουλησω το HTC Touch Cruise και να παρω iphone?

Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω. Τα θελω και τα δυο αλλα ειναι υπερβολη!!!

Ισως αν καποιος με επειθε οτι το GPS του iphone ειναι αναλογο του IGO-08 και του destinator και οτι το iphone θα εχει αντιστοιχα καλες εφαρμογες να το επαιρνα!

Εσεις τι θα κανατε στη θεση μου?

Απάντηση: Να δωσω το Touch Cruise να παρω iphone?

Τελείως διαφορετικά τηλέφωνα, που έρχονται να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες και με τελείως διαφορετική προσέγγιση ακόμα και σε αυτό. Το μόνο κοινό η υψηλή τιμή.
Όσο για το καινούργιο 3G iPhone θα έλεγα μακριά γιατί υπάρχουν πολλές αναφορές για προβληματικό hardware στη γραμμή παραγωγής που οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα συνδεσιμότητας. Ακούγεται ότι το πρόβλημα ίσως λυθεί με firmware upgrade αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.
Αναλυτικά για όποιον θέλει να διαβάσει παραπάνω εδώ και εδώ.

Nικο Θεος!!! -bye-:flipout:

Οzzy θεωρεις οτι το Touch Cruise ειναι ανωτερο ως κινητο?

Γιωργο ποια θεωρεις τα βασικα πλεονεκτηματα του καθε κινητου?

Αν και δυσκολα με βλεπω να δινω το cruise, πραγματικα με εχει βoλεψει αφανταστα. Ειδικα με καποια πραγματα που διαβαζω για τις αδυναμιες του iphone. (μη υποστηριξη ελληνικων σε sms, κακο και ακριβο gps, κλπ)

Βασικά από την δική μου οπτική γωνία θα σου γράψω πλεονεκτήματα του κάθε κινητού
HTC Touch Cruise
- Pda πρώτα, κινητό μετά
- Μεγάλο εύρος εφαρμογών για να κάνεις πρακτικά οτιδήποτε κάνεις και στον υπολογιστή σου (από πλήρες word/excel μέχρι αναπαραγωγή οποιουδήποτε αρχείου ήχου, εικόνας και βίντεο, compilers για προγραμματισμό, συμβατότητα με όλες σχεδόν τις εφαρμογές dos κλπ)
- Πολύ καλό gps
- Καλή αυτονομία
- Business συσκευή, γλυτώνεις πολλές φορές το κουβάλημα ενός laptop ακόμα και αν μιλάμε για αυτά της τάξης του 1 Kg.
iPhone (το καινούργιο 3G δεν το θεωρώ αξιόπιστο ακόμα μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματα που ανέφερα παραπάνω)
- Κορυφαίο Mp3 player
- Μεγάλο αποθηκευτικό χώρο εξ αρχής
- To καλύτερο touch screen πληκτρολόγιο
- Life style κινητό/gadget

Ξαναλέω τα μόνα κοινά στοιχεία που έχουν και τα δύο είναι ότι είναι κινητά τηλέφωνα και κοστίζουν πολύ. Από εκεί και πέρα δεν έχουν τίποτε άλλο κοινό και απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες αγοραστών.
Η σύγκριση είναι άτοπη και ο μόνος λόγος που μπορεί να υπάρξει είναι γιατί ο υποψήφιος αγοραστής δεν έχει οριοθετήσει τις ανάγκες του. Αν κάνει αυτό μέσα σε ένα λεπτό ξέρει πια συσκευή θα τον καλύψει καλύτερα.