Εγω ειμαι υπερ του mobile+GPS
Εχω το Ν95 2 χρονια τωρα και ειναι παλικαρι.
Κατα αρχη οι νεοι χαρτες Νοκια 3.0 ειναι χαρμα οφθαλμων και λειτουργικοτατοι. Φορτωνεις οσους θελεις χρησιμοποιεις navigation για πεζο η αυτοκινητο και πληρωνεις για οσο διαστημα το χρειαζεσαι. Στο εξωτερικο ειναι must.
Ταυτοχρονα με φορτωμενο το google maps application στην προτελευταια αλλα και τελευταια εκδοση εχεις ολο τον κοσμο στα ποδια σου διοτι:
Ημουν πριν λιγες μερες Νεα Υορκη. Ειχα φορτωσει απο το σπιτι τους χαρτες ειχα αγορασει δικαιωμα χρησης χαρτων 10 ευρω για μια εβδομαδα οποτε χρησιμοποιουσα το nokia maps για navigation πεζου και εννοειται το google maps για application διαδρομων,
Ενα παραδειγμα
Η Νεα Υορκη ειναι τιγκα στις στασεις metro ειναι δυνατον να υπαρχουν σε αποσταση αναπνοης 3 η 4 αναλογα με την κατευθυνση που πας.
Βγαινεις λοιπον απο το θεατρο και θες να πας στο ξενοδοχειο σου.
Ωραια, ανοιγεις google maps application λοκαρει το Gps τη θεση σου και μετα ζητας διαδρομη με δημοσια μεσα απο τη θεση που εισαι στο ξενοδοχειο σου (το εχεις στα αγαπημενα απο νωριτερα). Εδω χρειαιζεται συνδεση στο internet ωστε να κατεβασει τις απαραιτητες πληροφοριες.
Ετσι σε λιγα δευτερολεπτα η εφαρμογη εχει σχεδιασει το δρομολογιο σου και με μπλε γραμμη σου εξηγει αναλυτικα εννοειται βασει της τρεχουσας ωρας.
Αν εχεις επιλεξει metro σε οδηγει με φωνητικη καθοδηγηση στην ΣΩΣΤΗ σταση ενω σου λεει και σε ποσο χρονο ερχεται το τραινο και πιο νουμερο εχει και σε ποια σταση θα κατεβεις για να συνεχισεις με ποιο αλλο μετρο η με ποιο λεωφορειο....
Αυτα τα ολιγα για το εξωτερικο.
Για την Ελλαδα το Νοκια δουλευει θαυμασια με το GARMIN XT το οποιο δουλευω στην τελευταια εκδοση του με εκπληκτικα αποτελεσματα. Δουλευει αφου ενεργοποιησεις το internal GPS και κανεις unlock τους χαρτες τελευταιους χαρτες. Current maps autodrivellas - version 1.80
Προτιμω λοιπον να εχω τον κοσμο στα χερια μου παρα να εχω το βασανο να κρυβω η να αποσυνδεω το GPS στο αυτοκινητοι με τον κινδυνο να μου σπασουν τα τζαμια για να το ξαφρισουν.
Νικος
PS Και κατι ακομα για να μην ξεχνιομαστε.
1. Συνδεουμε ενα φορτιστη αυτοκινητου με το κινητο και εχουμε GPS οσο γουσταρουμε.
2. Η Nokia με το assisted gps ειναι ολα τα λεφτα. Εκει που κανουν αλλα μηχανακια ενα στρεμα χρονο να λοκαρουν το δορυφορικο σημα η Nokia το κανει εν ριπη οφθαλμου.
3. Το κυριοτερο. Οταν οδηγουμε δεν μιλαμε στο κινητο. Οποιος μας χρειαζεται θα ξαναπαρει. Επι τελους ας σταματησει αυτη η κακη συνηθεια αν δεν θελει καποιος το επομενο τηλεφωνημα να το κανει απο πολυ...πολυ μακρια οπου φοβαμαι οτι τα κινητα δεν πιανουν...
4. Το Νοκια ν96 εχει και μεγαλυτερη οθονη οποτε εχεις και μεγαλυτερη επιφανεια απεικονισης. Go for the Nokia!