διπλωμα atv????

johny1989

AVClub Addicted Member
17 December 2007
2,573
παιδια γνωριζει κανεις τι ισχυει
θελω πολυ να παρω ενα atv
ειτε το raptor 350r
ειτε to raptor 700r
Eχω διπλωμα αυτοκινητου κανει?
νομικα δηλαδη για να οδηγησει καποιος atv θελει διπλωμα μηχανης η αυτοκινητου?
το θεμα για μενα δεν ειναι το αν θα ειμαι νομιμος μιας και θα αγοραστει χωρις πινακιδες και θα ειναι για το βουνο διπλα στο σπιτι μου.
το θεμα ειναι αν πρεπει να εχω εμπειρια μηχανης μην το παρω δηλαδη και καταληξω παλυ στα χειρουργια.
εχει κανεις σας atv?
αυτα ειναι
http://www.atvworld.com/yamaha2006/raptor700r_product.htm
-bye-
καλη χρονια σε ολους και με υγεια-bye-

Από τα λίγα που ξέρω είναι οτι χρειαζεται πολυ προσοχή η οδήγησή τους γιατί τουμπάρουν εύκολα (και ας έχουν 4 ρόδες). Σίγουρα μια εμπειρία μηχανής καλό 8α ήταν να υπάρχει.

παιδια γνωριζει κανεις τι ισχυει
θελω πολυ να παρω ενα atv
ειτε το raptor 350r
ειτε to raptor 700r
Eχω διπλωμα αυτοκινητου κανει?
νομικα δηλαδη για να οδηγησει καποιος atv θελει διπλωμα μηχανης η αυτοκινητου?
το θεμα για μενα δεν ειναι το αν θα ειμαι νομιμος μιας και θα αγοραστει χωρις πινακιδες και θα ειναι για το βουνο διπλα στο σπιτι μου.
το θεμα ειναι αν πρεπει να εχω εμπειρια μηχανης μην το παρω δηλαδη και καταληξω παλυ στα χειρουργια.
εχει κανεις σας atv?
αυτα ειναι
http://www.atvworld.com/yamaha2006/raptor700r_product.htm
-bye-
καλη χρονια σε ολους και με υγεια-bye-

Δεν φτάνει το δίπλωμα του αυτικινήτου σίγουρα. Το καλοκαίρι ήθελα να νοικιάσω ένα και δεν μου το έδωσαν. Αν θυμάμαι καλά ο τύπος μου είχε πεί ότι έχουν δικά τους διπλώματα αυτά τα μηχανάκια. Πάντως από την στιγμή που είσαι εκτεθημένος από μόνο του έχει ένα ρίσκο. Δεν είναι σαν την μηχανή βέβαια που έχει 2 ρόδες, αλλά...

μπορω να παρω με τα μισα λ7 ενα μοτο κροσ 3000 ε
αλλα ειπα να παρω αυτο γιατι φαινεται πιο ασφαλες

το θέμα δεν είναι το δίπλωμα μόνο.

Ρώτα αν στο ασφαλίζει κάποια ασφαλιστική πρώτα.
Ρώτα αν βγάζει πινακίδες μετά.

Αν γίνονται όλα αυτά μετά το παίρνεις.

Έτσι και αλλιώς για να κατέχεις κάτι δεν χρειάζεται δίπλωμα.

Ειδικά αν το οδηγείς στην επαρχία.

Εμπειρία από μηχανή δεν θα το έλεγα.
Μάλλον αυτοκινήτου.
Μέχρι και όπισθεν έχουν τα ρημάδια.

Πήρε ο αδερφός μου ένα Wolverine και είναι άπαικτο !!!

φιλε Αγγελε δεν θα το παρω με πινακιδες καθως η λειτουργια του θα ειναι πολυ μεσα στα βουνα σε δρομο με ασφαλτο ισως να μην βγει και ποτε.
ασε που χωρις πινακιδες η τιμη του ειναι πολυ πιο μικρη
δυστυχως τωρα ειμαι με πατεριτσες(ααφαιρεση υλικων απο πτωση με μηχανη με 2 ροδες) και δεν μπορω να οδηγησω η να καβαλησω καποιο.
οποτε ουτε ασφαλεια θα εχει ουτε τπτ.
οπως ειναι δηλαδη οι μηχανες moto cross μονο για πιστα ενα πραγμα

Το αμαξάκι δεν σου κάνει? 4 ρόδες και έχει πιο πολύ ασφάλεια από αυτά. Να μην σου πω ότι μέχρι και η μηχανή έχει πιο πολύ ασφάλεια...αυτά λίγο γρήγορα να πάρεις τη στροφή έχουν ντελαπάρει...

Πρέπει να χρησιμοποιείς το σώμα σου,και τη θέση αυτού,έτσι ώστε στα γρήγορα περάσματα,να μη τουμπάρει.Το να οδηγείς μηχανή δε βοηθάει.Ούτε η γνώση χειρισμού αυτοκινήτου.Είναι δική τους κατηγορία.

Δεν έχει χαλάσει, απλώς πλέον είναι άχρηστο. Απλά ποστάρεις το λινκ και σου βγάζει παραθυράκι με το βίντεο.

Για ρώτα τα παληκάρια στο video πόσα κόκκαλα έχουν σπάσει? Δεν ξέρω παίδες. Εγώ είμαι εντελώς εναντίον αυτών των πραγμάτων. Μου φαίνονται αδιανόητα. Σουζίτσες και μ@λ@κιούλες. Ειλικρινά ποτέ δεν κατάλαβα τί κερδίζεις από αυτές εκτός από σπασμένα κόκκαλα (στην καλύτερη) αν τύχει και κάνεις ένα λάθος...Το αυτοκίνητο ή τη μηχανή μου την έχω για να πηγαίνω στη δουλειά μου και να απολαμβάνω τις βόλτες μου. Όχι για να φάω τα μούτρα μου. Τέλος πάντων. Επειδή θα ξεφύγουμε εγώ φίλε john θα σου πρότεινα να πάρεις ένα φθηνό και μεταχειρισμένο 4χ4 αν θες να κάνεις βόλτες στο βονό με ασφάλεια. Τώρα αν εσύ το θες για να κάνεις σουζίτσες και κολπάκια τουλάχιστον πάρε μηχανή που προσφέρει σχετικά καλύτερη ασφάλεια.

Φίλε Eddy δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο.
Άλλοι χρειάζονται αδρεναλίνη.

Από τη στιγμή που σκέφτεται για Cross μηχανή, μια 4x4 έχει περισσότερη ασφάλεια στην επαρχία. Ειδικά στο βουνό.

Ειδικά στο χιόνι και στις λάσπες !!!

Δεν είπα να κάνει σούζες, απλά έδειξα τις δυνατότητες.
Με το F16 δεν πολεμάς μόνο, μπορείς να πας και ταξίδι αλλά πολύ γρηγορότερα από ότι ένα επιβατικό αεροπλάνο. Πίστεψε με έχει άλλη αίσθηση το επιβατικό άλλη το μαχητικό.

Επίσης παραθέτω εικόνα για το τι βλέπω όταν χρησιμοποίησα το add on του youtube στα προηγούμενα posts.

http://www.imageshack.gr/view.php?file=8nf6umwav0t82cjjepju.jpg

Τώρα μου δείχνει 3 μέσα σε ένα post. Έλεος.

Δεν αμφιβάλλω ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Απλά "αδρεναλίνη" μπορείς να ανεβάσεις και χωρίς να ριψοκινδυνεύεις τη ζωή σου. Τα 4χ4 (αυτού του είδους) έχουν μεγάλο πρόβλημα με το κέντρο βάρους τους. Γι'αυτο και ντελαπάρουν τόσο εύκολα. Πάντως είναι ουτοπικό νομίζω να μιλάμε για ασφάλεια τροχοφόρου οχήματος στο χιόνι.Οι λάσπες είναι άλλο θέμα. Αλλά όταν είσαι στο χιόνι δεν σε παίρνει να κάνεις κολπάκια. Άσε που δεν μπορείς κιόλας. Εγώ μία φορά έχω οδηγήσει τέτοιο πράγμα πάντως και ομολογώ ότι το φοβήθηκα λίγο. Δεν μου φαινόταν καθόλου ασφαλές. Πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια ένιωθα με τη μηχανή παρά με αυτό. Τώρα για συνθήκες βουνού τί να σου πω? 4χ4 αυτοκίνητο!!!

Απάντηση: Re: διπλωμα atv????

μεχρι χθες ημουν ετοιμος για moto cross τετραχρονο 250cc.
μπαινοντας παλι ομως στο χειρουργιο το ξανασκεφτηκα και δεν ξερω γιατι αλλα θεωρησα το atv πιο ασφαλες.εδω ομως ακουω διαφορετικες αποψεις.
κανενα απο τα 2 δεν προοριζεται για αλματα και σουζες απλα για βουνα και κατσαβραχα και χωραφια..
τελικα τι ειναι πιο ασφαλες atv η motocross?
το atv http://www.youtube.com/watch?v=PSHECgwppYc με αλλες ζαντες
το motocross που το βρηκα μολις 3000
http://www.youtube.com/watch?v=XtD5l2K16Y4
-bye-
ελπιζω να μην ξαναπεσω.αν παω για motocross θα παρω διπλωμα πριν και θα δωσω τα μισα λ7 ,αν παρω atv θα δωσω τα διπλα αλλα δεν θα χρειαστω διπλωμα.
τι να κανω????-bye-
Για ρώτα τα παληκάρια στο video πόσα κόκκαλα έχουν σπάσει? Δεν ξέρω παίδες. Εγώ είμαι εντελώς εναντίον αυτών των πραγμάτων. Μου φαίνονται αδιανόητα. Σουζίτσες και μ@λ@κιούλες. Ειλικρινά ποτέ δεν κατάλαβα τί κερδίζεις από αυτές εκτός από σπασμένα κόκκαλα (στην καλύτερη) αν τύχει και κάνεις ένα λάθος...Το αυτοκίνητο ή τη μηχανή μου την έχω για να πηγαίνω στη δουλειά μου και να απολαμβάνω τις βόλτες μου. Όχι για να φάω τα μούτρα μου. Τέλος πάντων. Επειδή θα ξεφύγουμε εγώ φίλε john θα σου πρότεινα να πάρεις ένα φθηνό και μεταχειρισμένο 4χ4 αν θες να κάνεις βόλτες στο βονό με ασφάλεια. Τώρα αν εσύ το θες για να κάνεις σουζίτσες και κολπάκια τουλάχιστον πάρε μηχανή που προσφέρει σχετικά καλύτερη ασφάλεια.

Και πάλι, δε νομίζω ότι το ATV στέκεται δίπλα σε οποιοδήποτε Enduro. Συμφωνώ με τον Eddie.

Johny, αν έχεις καμιά καλή (καλή όμως) άκρη σε συνεργείο, βρες ένα παλιό στρατιωτικό τζιπ, από τα ανοιχτά και φτιάξε αυτό. Κατά τη γνώμη μου, είναι και πολύ πιο "μουράτο" και πιο ασφαλές.

Το λέω επειδή χάσαμε φίλο πριν από χρόνια από γουρούνα. Έπεσε από γκρεμό, επειδή δε μπόρεσε να στρίψει...

Κάτι ακόμα: γέρνεις με το μηχανάκι, γέρνεις και με το atv. Ποιο πιστεύεις ότι μπορείς να επαναφέρεις ευκολότερα σε όρθια θέση;