Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Τα bd recorders εξωτερικά ή εσωτερικά για υπολογιστή πρέπει να υποστηρίζουν BDXL για να γράψουν 4k iso?Υπάρχουν μερικές επιλογές στο skroutz,αν ισχύει αυτό.Ακόμη έχω βρει δισκάκια verbatim με 96 ευρώ πακέτο των 5.Τσούζει λίγο είναι η αλήθεια!

Για να καταλαβω βρε παιδια. Ποιο το νοημα να κατεβασεις ενα BR να αγορασεις ενα recorder και να τα γραψεις σε ενα δισκακι των 20 ; Για να γλυτωσεις 10-20 και να μην εχεις ουτε την συσκευασια ουτε τα εξωφυλλα του αυθεντικου;

Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Για να καταλαβω βρε παιδια. Ποιο το νοημα να κατεβασεις ενα BR να αγορασεις ενα recorder και να τα γραψεις σε ενα δισκακι των 20 ; Για να γλυτωσεις 10-20 και να μην εχεις ουτε την συσκευασια ουτε τα εξωφυλλα του αυθεντικου;

Εντάξει...είναι και η χαρά της δημιουργίας..

Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Πες οτι θα το κανεις ... σε καμια 100στη δισκακια.

Πες ... (οχι οτι ξεκινησαμε).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Πες οτι θα το κανεις ... σε καμια 100στη δισκακια.

Πες ... (οχι οτι ξεκινησαμε).
Το θεμα ειναι δηλαδη να εχεις μια 1:1 κοπια με τα μενου ή να εχεις απλα την ταινια 1:1 εικονα -ηχο;
Το πρωτο σου κοστιζει ως μεσο αποθηκευσης 0,19 /GB σε δισκακι και το δευτερο σε εναν σκληρο δισκο 0,03 /GB.

Εσυ πες μου τωρα . Αν το κανεις σε καμια 100 δισκακια ποιος θα εχει κερδισει;

Θα την δω στις 15.6" του laptop μου, που είναι όμως 4Κ.. :p

Ή στην 50άρα μου από τα 3μ, η οποία όμως είναι 4Κ.. :p

Με τίποτα στο πανί μου των 106" από τα 3μ, γιατί δεν είναι 4Κ.. :p

Φίλτατε, ζούμε ιστορικές στιγμές και εσύ κοροϊδεύεις; 😋

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Το θεμα ειναι δηλαδη να εχεις μια 1:1 κοπια με τα μενου ή να εχεις απλα την ταινια 1:1 εικονα -ηχο;
Το πρωτο σου κοστιζει ως μεσο αποθηκευσης 0,19 /GB σε δισκακι και το δευτερο σε εναν σκληρο δισκο 0,03 /GB.

Εσυ πες μου τωρα . Αν το κανεις σε καμια 100 δισκακια ποιος θα εχει κερδισει;

Χαχαχαχα ... :laugh::laugh::laugh:

Ειμαι το εντελως αντιστροφο του cost-effective. Βρηκες ανθρωπο !!!! :flipout:
Εαν κατι με εξιταρει ως μηχανικη ιεροτελεστια ... πηδαει κοσμος απ'τα μπαλκονια.
Εχω πανισχυρο ΕΘΙΣΜΟ με οπτικα δισκακια. Τρελλο εθισμο. Aνομολογητο !!!
Προσπαθησε κοσμος στο παρελθον να με απεξαρτησει.

Απετυχε παταγωδως :proud:

Τα Στρουμφάκια παίζουν κανονικά με menu και μάλιστα μέσω nfs σε 203.

Φίλε george k., το έχεις το 203 και το έχεις κάνει αυτό που περιγράφεις; Και τι ακριβώς είναι το nfs;

Τα bd recorders εξωτερικά ή εσωτερικά για υπολογιστή πρέπει να υποστηρίζουν BDXL για να γράψουν 4k iso?Υπάρχουν μερικές επιλογές στο skroutz,αν ισχύει αυτό.Ακόμη έχω βρει δισκάκια verbatim με 96 ευρώ πακέτο των 5.Τσούζει λίγο είναι η αλήθεια!

Υπάρχουν πολύ φτηνότερες επιλογές στο ebay. Για δες εδώ. Εκτυπώσιμα TDK δισκάκια των 100GB στα 16 ευρώ η τετράδα, δηλαδή μόλις 4 ευρώ το ένα, κομπλέ, με τα μεταφορικά...

Last edited by a moderator:
Το inferno πάντως το x9s δεν το έπαιξε 'πληρες'..
Συμφωνω και εγώ πάντως στο ότι δεν βλέπω να υπάρχει χρησιμότητα στο να κατεβάσεις ένα τεράστιο αρχείο και να το κάψεις σε ένα 'πανάκριβο' δισκάκι (χωριά το κοστος αγορας του drive) το οποίο στο κάτω-κάτω και εξώφυλλο ποιοτικό δεν θάχεις αλλά και επισφαλές στο χρόνο θάναι ..

Το οσκαρικό έργο το βλέπω και εγώ σήμερα στα public στα 88.3Gb.
Σε καμία 40αρια ώρες θάχει κατέβει..

Προμηθεύτηκα το Patriots Day αλλά δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε.
Λόγω έλλειψης άλλου 4k media player έβαλα στον player της LG (60uh850v) το αρχείο m2ts (78gb περίπου), μου έβγαλε ένδειξη HDR αλλά πολύ σκοτεινό μου φάνηκε και κακά χρώματα (δεν περίμενα έτσι το HDR). Δοκίμασα και τις 3 επιλογές HDR της TV, καμία δε με ικανοποίησε. Ειδικά η Vivid χάλια μαύρα. Δεν μπορώ να κάνω και seek το video, κολλάει, δεν κάνει ουσιαστικά seek.

Κάνω κάτι λάθος; Ή είναι έτσι;

Το inferno πάντως το x9s δεν το έπαιξε 'πληρες'..
Συμφωνω και εγώ πάντως στο ότι δεν βλέπω να υπάρχει χρησιμότητα στο να κατεβάσεις ένα τεράστιο αρχείο και να το κάψεις σε ένα 'πανάκριβο' δισκάκι (χωριά το κοστος αγορας του drive) το οποίο στο κάτω-κάτω και εξώφυλλο ποιοτικό δεν θάχεις αλλά και επισφαλές στο χρόνο θάναι ..

Το οσκαρικό έργο το βλέπω και εγώ σήμερα στα public στα 88.3Gb.
Σε καμία 40αρια ώρες θάχει κατέβει..

Φίλε leonkoum, υπάρχουν και κάποιοι, ελάχιστοι βέβαια, που τους αρέσει να έχουν την ταινιοθήκη τους με δισκάκια, τακτοποιημένη σε ράφια κτλ. Επίσης, όσους δίσκους και να έχεις, κάποτε γεμίζουν, και να έχεις συρτάρια ολόκληρα γεμάτα σκληρούς δίσκους, στους οποίους έχεις κολλήσει χαρτιά με τα περιεχόμενα, δεν είναι κάτι που γοητεύει και πολλούς. Πάνω από 20TB χωρητικότητα έχω σε σκληρούς δίσκους, και τους έχω γεμίσει και σβήσει τουλάχιστον 2-3 φορές μέχρι σήμερα.

Ένα εκτυπώσιμο δισκάκι που θα τυπωθεί σε έναν καλό inkjet εκτυπωτή και θα μπει σε μια Bluray θήκη, στην οποία έχει τοποθετηθεί εξώφυλλο τυπωμένο σε υψηλή ανάλυση και ματ χαρτί με βάρος τουλάχιστον 180 γραμμάρια και πάνω, δεν έχει καμία οπτική διαφορά από ένα γνήσιο, πίστεψέ με. Το έκανα πριν αρκετά χρόνια με τα Bluray δισκάκια, αλλά απλά βαρέθηκα και το σταμάτησα.

Με σημερινές τιμές, ένα δισκάκι στα 100GB, μαζί με τη θήκη Bluray και κόστος αγοράς χαρτιού, εκτύπωσης κτλ., θα σου πάει συνολικά στα 5-6 ευρώ. Το αν συμφέρει ή όχι να το κάνεις, είναι θέμα που το κρίνει ο καθένας από εμάς από τη δική του σκοπιά...

Το θέμα είναι και τι ταινία θα κάψεις σε ένα δισκάκι. Δεν έχει καμία σημασία αν είναι 4κ ή 14κ. Το λα λα λα ας πούμε κάτι άλλο πλην streaming στα 480p (και φυσικά κάπου στην μέση να το σταματήσεις κιόλας) είναι περιττό. Να το κάψεις σε δισκάκι γιατί?να το ξαναδείς σε 10 χρόνια για να θυμηθείς πόσο στημένα είναι τα oscar?

Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Το θέμα είναι και τι ταινία θα κάψεις σε ένα δισκάκι. Δεν έχει καμία σημασία αν είναι 4κ ή 14κ. Το λα λα λα ας πούμε κάτι άλλο πλην streaming στα 480p (και φυσικά κάπου στην μέση να το σταματήσεις κιόλας) είναι περιττό. Να το κάψεις σε δισκάκι γιατί?να το ξαναδείς σε 10 χρόνια για να θυμηθείς πόσο στημένα είναι τα oscar?

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα Νίκο. Έχεις βρει ένα εκατομμύριο λόγους για τους οποίους κανένας δεν πρέπει να ασχολείται καν με τα Bluray 4K δισκάκια, :flipout: αλλά είτε σου αρέσει είτε όχι, το φορμά υπάρχει και πηγαίνει πολύ καλά σε πωλήσεις, και υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να ασχοληθεί με το 4Κ.

Το να προσπαθείς να μας πείσεις ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε, και ότι το 4Κ είναι περίπου για τα μπάζα, αρχίζει να γίνεται ελαφρά κουραστικό.

Παναγιώτη αντιλαμβάνομαι πλήρως το σκεπτικό σου!
Υπήρξε εποχή (DVD) που έκανα ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια διαδικασία που περιγράφεις με την ίδια όρεξη & επιμέλεια..
Ο καιρός όμως πέρασε η όρεξη αν θες κάπου άρχισε να φεύγει (λόγω και της χρονοβόρου διαδικασίας), γέμισε ο τόπος θήκες DVD και δεν ήξερα που να τα βάλω, και με το καιρό και κάποια από αυτά έπαψαν πια να παίζουν όποτε κατέληξα στη λύση του 4απλου NAS. Όμορφα όλα, τακτοποιημένα και συγκεντρωμένα, άμεσα προσπελάσιμα από παντού και αρχειοθέτημενα ανα πάσα στιγμή.. (βέβαια ΑΝ μου χτυπήσει το NAS ή μου το κλέψουν όλη μου η 'περιουσια' πάει περίπατο αλλά αυτό είναι και ένα ρίσκο που περνώ εν'γνώση μου..).
Πάντως θα συμφωνήσω για άλλη μια φορά μαζί σου για να μην μακρυγορουμε και είμαστε και εκτός θέματος.. Σημασία έχει όπως βολεύεται ο καθένας και όπως το ευχαριστεί...

Τελικά -για να γυρίσουμε και στο θέμα μας- η κρυπτογράφηση έσπασε ολοκληρωτικά; Θα έχουμε ISO πλήρως λειτουργικά ή απλώς διέρρευσαν κάποια κλειδιά και κάπου θα ξεθυμάνει η ιστορία; Τι λένε στα forum?
Λεωνιδας

Re: Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα Νίκο. Έχεις βρει ένα εκατομμύριο λόγους για τους οποίους κανένας δεν πρέπει να ασχολείται καν με τα Bluray 4K δισκάκια, :flipout: αλλά είτε σου αρέσει είτε όχι, το φορμά υπάρχει και πηγαίνει πολύ καλά σε πωλήσεις, και υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να ασχοληθεί με το 4Κ.

Το να προσπαθείς να μας πείσεις ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε, και ότι το 4Κ είναι περίπου για τα μπάζα, αρχίζει να γίνεται ελαφρά κουραστικό.

Ρε συ Παναγιώτη, καμία σχέση. Ξαναδιάβασε το ποστ μου...