Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Απάντηση: Δισκάκια Bluray 4K. Ιστορικές στιγμές...

Εγώ είμαι ακόμα στο 92%! :smash:

Για τα media players δεν έχω δει ακόμα κάποια σχόλια. Για το pot player, ο ένας που σας είπα ήδη, έγραψε ότι του το παίζει κανονικά με τα μενού! Ένας άλλος όμως έγραψε ότι του παίζει μόνο το μεγάλο αρχείο m2ts.

Για το Powerdvd 17 γίνεται αυτή τη στιγμή ο μεγάλος χαμός, μια και πολλοί προσπαθούν να δουν αν το παίζει.

Κύριοι, κατά 99,9% φαίνεται ότι όντως ζούμε ιστορικές στιγμές, και ότι το σπάσιμο του AACS 2.0 για πρώτη φορά είναι γεγονός...

Re: Δισκάκια Bluray 4K. Ιστορικές στιγμές...

Όπως ηταν αναμενομενο, ουτε με το pdvd 17, ουτε με το pot παιζουν τα menu

Το m2ts παιζει (με το pdvd 17 παντα)

Ο ηχος και η εικόνα φαινονται ΟΚ (Atmos - HEVC)

Soundtrack αλλαζεις με δεξι κλικ από το pdvd (αν και δεν αναγνωρίζει τα ονόματα των γλωσσών)

Οι υπότιτλοι όμως δεν παίζουν (και ουτε μπορεις να επιλεξεις κάτι)

Απάντηση: Re: Δισκάκια Bluray 4K. Ιστορικές στιγμές...

Όπως ηταν αναμενομενο, ουτε με το pdvd 17, ουτε με το pot παιζουν τα menu

Άρα, δοκίμασες ήδη;

Σου έπαιξε έστω το μεγάλο αρχείο m2ts της ταινίας; Και ενεργοποιεί κανονικά το HDR όπως γράφουν όλοι;

Πάντως, ο τύπος που έγραψε για το pot player ότι του το έπαιξε με μενού, θεωρείται έμπειρο μέλος στον δικό μου τόπο ψαρέματος, τον τσέκαρα...

EDIT: Με πρόλαβες ενώ έγραφα...

Το αρχείο έχει ανέβει εδώ και τρεις ώρες και στον δικό μου κλειστό "τόπο ψαρέματος". Και το ανέβασαν τελευταίοι, γιατί φαντάζομαι ότι προσπαθούσαν να διασταυρώσουν το τι ακριβώς παίζει με το αρχείο. Γίνεται ένας χαμός από σχόλια, με τις απόψεις να είναι μοιρασμένες σε δύο στρατόπεδα:
α. αυτούς που το έχουν δεδομένο ότι μιλάμε για ένα ριπάρισμα για πρώτη φορά ενός δίσκου Bluray 4K.
β. Αυτούς που είναι ακόμα επιφυλακτικοί, και λένε "περιμένετε να δούμε, μην βιάζεστε" κτλ.

Αυτά που συμπεραίνω εγώ μέχρι στιγμής, από ότι διαβάζω: ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν στη διάθεσή τους το αρχείο και το έχουν δοκιμάσει ήδη σε μια τηλεόραση ή έναν προβολέα 4Κ HDR.

Πάντως ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο έγινε από κάποιον που δεν τον ξέρω καλά, οπότε μπορεί να είναι και μπαρούφα: ισχυρίστηκε ότι το αρχείο του έπαιζε μια χαρά και ότι εμφάνιζε κανονικά τα μενού!

Καταλαβαίνετε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει αυτό, αλλά από την άλλη μεριά, στο media info έχουμε μόνο ένα τεράστιο αρχείο m2ts των 53GB, οπότε πώς στο καλό μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; :nounder:

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι αυτή τη χρονική στιγμή τουλάχιστον, το στρατόπεδο αυτών που υποστήριζαν ότι "Μπούρδες, μην ακούτε τίποτα, παραμύθια" κτλ., τείνει σχεδόν να εξαφανιστεί.

Πάντως αν όλο αυτό το σκηνικό, με τον πραγματικό χαμό που έχει προκαλέσει, αποδειχτεί τελικά αέρας κοπανιστός, θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό, θα σκάμε στα γέλια βεβαίως, αλλά θα μπορείτε και να με σιχτιρίζετε με την ησυχία σας... :flipout:
Το αρχείο αποτελείται από 730 αρχεια. Το 1 είναι η ταινία το stream δηλαδή σε M2ts. Τα υπόλοιπα είναι τα μενού ρυθμίσεις μέσα στο menu extras κτλ.

Στάλθηκε από το NOTE 3 With Note 7 Port Rom

Re: Απάντηση: Re: Δισκάκια Bluray 4K. Ιστορικές στιγμές...

Άρα, δοκίμασες ήδη;

Σου έπαιξε έστω το μεγάλο αρχείο m2ts της ταινίας; Και ενεργοποιεί κανονικά το HDR όπως γράφουν όλοι;

Πάντως, ο τύπος που έγραψε για το pot player ότι του το έπαιξε με μενού, θεωρείται έμπειρο μέλος στον δικό μου τόπο ψαρέματος, τον τσέκαρα...

EDIT: Με πρόλαβες ενώ έγραφα...

Δεν ασχοληθηκα με το HDR. Το επαιξα προχειρα στο laptop

Γιατι εχω την εντυπωση ότι το pot player δεν υποστηριζει γενικα menu; (free player + menu = no go)

Δεν έχω ιδέα, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τον συγκεκριμένο player, θα δείξει.

Μόλις τελείωσε και σε μένα, επιτέλους. Δομή αρχείων όπως ακριβώς και σε ένα απλό Bluray, με τους κλασικούς οκτώ υποφακέλους στον κύριο φάκελο BDMV.

Τώρα το αντιγράφω σε σκληρό δίσκο για να δω πως θα συμπεριφερθεί το Samsung Bluray 4K player. Δεν περιμένω φυσικά να μου παίζει μενού από τον σκληρό...

Το βλεπω τωρα μεσω του zidoo x9s στην samsung 65ju7000 4K tv μου που δεν εχει hdr δυστυχως. Δεν μπορω να πω οτι επαθα σοκ απο την ποιοτητα. Περιμενα πολυ περισσοτερα....Μου μοιαζει για ενα τελειο 1080p παρα για 4Κ να πω την αληθεια...Επισης να πω οτι οταν εβαλα στο μενου την επιλογη αναπαραγωγη bluray η ταινια ειχε μονο ηχο και οχι εικονα. Το εκλεισα και πηγα και βρηκα το m2ts αρχειο και τοτε μου επαιξε σκετο κανονικα.

Last edited:

JL_? παρε το αρχειο απο τον βογιατζακη να το δοκιμασεις και σπιτι με την oled.

Σεταρεις τον madvr να κανει convert το hdr σε sdr μιας και θα φτιαξει το tone mapping και gamut mapping σωστα, εχοντας δηλωσει στον madvr και τα maximum nit της οθονης σου.

Το έβαλα να παίξει στο Samsung Bluray 4K player από εξωτερικό σκληρό δίσκο. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν μου έπαιξε τα μενού, παρά μόνο το αρχείο m2ts της εικόνας. Το HDR ενεργοποιήθηκε κανονικά, από το πρώτο δευτερόλεπτο. Είδα μόνο 4-5 λεπτά, λόγω ασφυκτικής πίεσης από τη δουλειά μου σήμερα.
Στον ήχο 1, που ενεργοποιείται από default, εκεί δηλαδή που λογικά είναι o ήχος Atmos, έπαιρνα ένα ωραιότατο "Audio codec not supported" και δεν είχα καθόλου ήχο. Τ' ακούς φίλτατε spcav; :flipout:
Όλους τους υπόλοιπους ήχους, γαλλικά, γερμανικά κτλ., μου τους έπαιζε κανονικά.

Στην εικόνα κι εγώ θα πω ότι δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα. Από ταινία που υποτίθεται ότι έχει γίνει master στα 4Κ, λογικά περιμένεις πολύ εντυπωσιακή εικόνα. Καταρχήν στα μάτια μου, η εικόνα αφήνει ανάμεικτες εντυπώσεις, δηλαδή η ευκρίνεια στα κομμάτια του φιλμ είναι αρκετά καλή, αλλά στο κομμάτια του animation είναι τουλάχιστον ένα κλικ κάτω. Ούτε για αστείο η ευκρίνεια δεν ξεπερνά το "Lucy", που υποτίθεται ότι έχει γίνει master στα 2Κ, αμφιβάλλω αν έστω το ισοφαρίζει.

Πιστεύω ότι θα το δω το βράδυ με μεγαλύτερη άνεση χρόνου. Αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να αποδειχτεί, πέρα από κάθε αμφιβολία, αν το συγκεκριμένο αρχείο είναι ένα ριπάρισμα του αρχικού δίσκου ή όχι.

Αν όπως όλα δείχνουν, είναι όντως έτσι, είναι απλά το πρώτο δείγμα γραφής...

Οσον αφορα τον ηχο, ελπιζω να μην συνεδεσες απευθειας το Samsung με την TV σε audio bitstream mode και να περιμενες η τελευταία να κάνει decode το Atmos track.

Οσον αφορα την εικόνα, αναμενομενο: Τα digital κομμάτια γίνονται ακόμα render (στην συντριπτική τους πλειοψηφία τουλάχιστον) στα 2K

Υποτιτλους έπαιξε;

Re: Απάντηση: Δισκάκια Bluray 4K. Ιστορικές στιγμές...

JL_? παρε το αρχειο απο τον βογιατζακη να το δοκιμασεις και σπιτι με την oled.

Σεταρεις τον madvr να κανει convert το hdr σε sdr μιας και θα φτιαξει το tone mapping και gamut mapping σωστα, εχοντας δηλωσει στον madvr και τα maximum nit της οθονης σου.

Και μετα να δεις τα στρουμφακια λολ!
Τιμωρία!

Οποιος εσπασε το AACS2 σε ταινια με Στρουμφακια ... πραγματικα εχει διεστραμμενο χιουμορ.
Απο οοοοοοοοολες τις ταινιες που μπορουσε να σπασει .... εσπασε αυτην που θα εκανε την θεαση .... ΚΟΛΑΣΗ.

Μιλαμε για ψυχικα διαταραγμενο ατομο .... και τι ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ εκδικηση πηρε !!!! :worshippy:

no pain, no gain.

Δηλαδη, τωρα .... αγρια μεσανυχτα ..... πεφτει pixel-to-pixel συγκριση ... σε side-by-side οθονες 4Κ ?

(... :flute: ... γνωριζω οτι ΔΕΝ ειμαι αρκετα πορωμενος με το AV του club .... ρητορικη η ερωτηξις :rolleyes:)

Πως παει το ΜΕΓΑ συγκριτικο τεστ ? .....

(ειμαστε με τα λεφτα ανα χειρας :rolleyes: ... αντε :smash: ....)

Last edited by a moderator:
Καλά τα στρουμφάκια φρικασέ, αλλά σαν τα σχάρας με σως λεμόνι-μουστάρδα, δεν έχει...

untitl10.gif