Οσον αφορα τον ηχο, ελπιζω να μην συνεδεσες απευθειας το Samsung με την TV σε audio bitstream mode και να περιμενες η τελευταία να κάνει decode το Atmos track.
Οσον αφορα την εικόνα, αναμενομενο: Τα digital κομμάτια γίνονται ακόμα render (στην συντριπτική τους πλειοψηφία τουλάχιστον) στα 2K
Υποτιτλους έπαιξε;
Όσον αφορά τον ήχο Atmos: δοκίμασα και τις τέσσερις διαθέσιμες διαφορετικές επιλογές στο Samsung 4K player: Δοκίμασα και το convert to DTS, convert to Dolby, αλλά και το PCM.
Πουθενά δεν έχω ήχο στον ήχο 1, εκεί δηλαδή που είναι ο ήχος Atmos. Όλους τους υπόλοιπους ήχους μου τους παίζει κανονικά. Όταν το Samsung είναι ρυθμισμένο στο bitsream, δίνει το μήνυμα "Audio codec not supported", όταν είναι ρυθμισμένο στις τρεις άλλες επιλογές βγάζει ένα παράθυρο error για κάτι στο PCM.
Όσον αφορά την εικόνα: Σήμερα του έδωσα δεύτερη ευκαιρία, με πλήρη συσκότιση στη κρεβατοκάμαρα, και είδα κάπου 40 λεπτά. Οφείλω να αναγνωρίσω ότι πρέπει να αναθεωρήσω σε κάποιον βαθμό. Πέτυχα τουλάχιστον δύο σκηνές με HDR, πολύ εντυπωσιακές, με εκρηκτικά highlights. Επίσης κάπου στο 30ό λεπτό και μετά, πέτυχα σκηνές μεσαίες φωτεινές, με πολύ καλή αναλυτικότητα, και πολύ έντονα τρισδιάστατες. Κάπου εκεί, στα 33-36 λεπτά, έχει κάποια ηλιόλουστα εξωτερικά πλάνα, τα οποία είναι πολύ εντυπωσιακά και πολύ έντονα τρισδιάστατα, καθόμουν στο ένα μέτρο από την Samsung και είχα ψιλοχαζέψει!
Με λίγα λόγια, ειδικά όσοι έχετε 4Κ HDR τηλεοράσεις: μην επηρεαστείτε αρνητικά από τα πρώτα 3-4 λεπτά, αφήστε το να κυλήσει. Δεν μιλάμε φυσικά σαν ταινία, είναι το απόλυτο μπάζο,

μιλάμε μόνο για να χαζέψετε την ποιότητα της εικόνας.
Τελικά επειδή καταμπερδεύτηκα,είναι ριπάρισμα επισήμως η HDMI capture?
Υ.Γ. απροπό και στα δικά μου sites κυκλοφόρησε αλλά δεν έχω 4Κ τηλεόραση..:drool:
Δημήτρη, αυτό είναι ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί με σιγουριά 100% αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είναι ένα ακριβές αντίγραφο του αρχικού δίσκου, και αυτές είναι κυρίως δύο: α. Η ύπαρξη του ήχου Atmos, που υπάρχει
μόνο στο δισκάκι Bluray 4K, και όχι στο απλό Bluray, και β. Η ύπαρξη των μενού, όπως ισχυρίζονται αρκετοί ότι τα έχουν δει.
Παιδιά, μια παράκληση: Όποιος έχει Bluray writer στο pc του που μπορεί να κάψει δισκάκια των 66GB και έχει και spare ένα εγγράψιμο δισκάκι των 66GB, ας μου στείλει pm: Θα του πληρώσω το κόστος για το δισκάκι, αν μπορούσα να πεταχτώ στο χώρο του με τον εξωτερικό σκληρό, για να καίγαμε το αρχείο σαν ISO στο δισκάκι. Έχω φοβερή περιέργεια να δω τα μενού, αλλά και να το συγκρίνω με το γνήσιο δισκάκι που θα μου έρθει σε λίγες μέρες...