Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Οσον αφορα τον ηχο, ελπιζω να μην συνεδεσες απευθειας το Samsung με την TV σε audio bitstream mode και να περιμενες η τελευταία να κάνει decode το Atmos track.

Οσον αφορα την εικόνα, αναμενομενο: Τα digital κομμάτια γίνονται ακόμα render (στην συντριπτική τους πλειοψηφία τουλάχιστον) στα 2K

Υποτιτλους έπαιξε;

Όσον αφορά τον ήχο Atmos: δοκίμασα και τις τέσσερις διαθέσιμες διαφορετικές επιλογές στο Samsung 4K player: Δοκίμασα και το convert to DTS, convert to Dolby, αλλά και το PCM. Πουθενά δεν έχω ήχο στον ήχο 1, εκεί δηλαδή που είναι ο ήχος Atmos. Όλους τους υπόλοιπους ήχους μου τους παίζει κανονικά. Όταν το Samsung είναι ρυθμισμένο στο bitsream, δίνει το μήνυμα "Audio codec not supported", όταν είναι ρυθμισμένο στις τρεις άλλες επιλογές βγάζει ένα παράθυρο error για κάτι στο PCM.

Όσον αφορά την εικόνα: Σήμερα του έδωσα δεύτερη ευκαιρία, με πλήρη συσκότιση στη κρεβατοκάμαρα, και είδα κάπου 40 λεπτά. Οφείλω να αναγνωρίσω ότι πρέπει να αναθεωρήσω σε κάποιον βαθμό. Πέτυχα τουλάχιστον δύο σκηνές με HDR, πολύ εντυπωσιακές, με εκρηκτικά highlights. Επίσης κάπου στο 30ό λεπτό και μετά, πέτυχα σκηνές μεσαίες φωτεινές, με πολύ καλή αναλυτικότητα, και πολύ έντονα τρισδιάστατες. Κάπου εκεί, στα 33-36 λεπτά, έχει κάποια ηλιόλουστα εξωτερικά πλάνα, τα οποία είναι πολύ εντυπωσιακά και πολύ έντονα τρισδιάστατα, καθόμουν στο ένα μέτρο από την Samsung και είχα ψιλοχαζέψει!

Με λίγα λόγια, ειδικά όσοι έχετε 4Κ HDR τηλεοράσεις: μην επηρεαστείτε αρνητικά από τα πρώτα 3-4 λεπτά, αφήστε το να κυλήσει. Δεν μιλάμε φυσικά σαν ταινία, είναι το απόλυτο μπάζο, :flipout: μιλάμε μόνο για να χαζέψετε την ποιότητα της εικόνας.

Τελικά επειδή καταμπερδεύτηκα,είναι ριπάρισμα επισήμως η HDMI capture?

Υ.Γ. απροπό και στα δικά μου sites κυκλοφόρησε αλλά δεν έχω 4Κ τηλεόραση..:drool:

Δημήτρη, αυτό είναι ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί με σιγουριά 100% αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είναι ένα ακριβές αντίγραφο του αρχικού δίσκου, και αυτές είναι κυρίως δύο: α. Η ύπαρξη του ήχου Atmos, που υπάρχει μόνο στο δισκάκι Bluray 4K, και όχι στο απλό Bluray, και β. Η ύπαρξη των μενού, όπως ισχυρίζονται αρκετοί ότι τα έχουν δει.

Παιδιά, μια παράκληση: Όποιος έχει Bluray writer στο pc του που μπορεί να κάψει δισκάκια των 66GB και έχει και spare ένα εγγράψιμο δισκάκι των 66GB, ας μου στείλει pm: Θα του πληρώσω το κόστος για το δισκάκι, αν μπορούσα να πεταχτώ στο χώρο του με τον εξωτερικό σκληρό, για να καίγαμε το αρχείο σαν ISO στο δισκάκι. Έχω φοβερή περιέργεια να δω τα μενού, αλλά και να το συγκρίνω με το γνήσιο δισκάκι που θα μου έρθει σε λίγες μέρες...

Απ' ότι βλέπω η Verbatim έχει δισκάκια 25,50 και 100 GB..

Ένα πακέτο 5x100 κάνει γύρω στα 50 ευρώ.. και κανείς μάλλον δεν έχει απόθεμα.. :p

Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Απ' ότι βλέπω η Verbatim έχει δισκάκια 25,50 και 100 GB..

Ένα πακέτο 5x100 κάνει γύρω στα 50 ευρώ.. και κανείς μάλλον δεν έχει απόθεμα.. :p

Λογικά, κάποιος που καίει Bluray δισκάκια, θα αγοράζει από πολύ φτηνότερες πηγές, ebay κτλ. Δες εδώ, τέσσερα εκτυπώσιμα δισκάκια των 100GB στα τέσσερα ευρώ το ένα...

https://www.youtube.com/watch?v=1JAZeDzoF8Y

...μετα την μια ωρα και 6 λεπτα

Δηλαδη, υπαρχει καποιο ασυλληπτο BluRay drive (καπου, καπως) που "σπαει" δισκακια 4Κ ?
Δεν ειναι πιο λογικο να υποθεσουμε οτι το σπασιμο ειναι softwarικο ?

Τεσπα ... ολα αυτα, ελαχιστη σημασια εχουν ΑΝ η ποιοτητα ειναι εφαμιλλη της original διανομης.
Hardware wise ... or software wise ...

Δηλαδη, υπαρχει καποιο ασυλληπτο BluRay drive (καπου, καπως) που "σπαει" δισκακια 4Κ ?
Δεν ειναι πιο λογικο να υποθεσουμε οτι το σπασιμο ειναι softwarικο ?

Τεσπα ... ολα αυτα, ελαχιστη σημασια εχουν ΑΝ η ποιοτητα ειναι εφαμιλλη της original διανομης.
Hardware wise ... or software wise ...

Απλά υποθέσεις κάνουν στο βίντεο, όπως παντού στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Το μόνο στοιχείο που έχουμε μέχρι στιγμής, είναι ότι από το ρώσικο site στο οποίο ανέβηκε το αρχείο για πρώτη φορά, άφησαν πλαγίως να εννοηθεί, ότι το σπάσιμο έγινε στο drive (άρα λογικά hardware λύση) και όχι στο δισκάκι με κάποιο πρόγραμμα. Επίσης, άφησαν να εννοηθεί ότι το επόμενο διάστημα, θα πλημμυρίσουν το ίντερνετ με αντίγραφα 1:1 από όλα τα δισκάκια Bluray 4K που έχουν κυκλοφορήσει! :flipout:

Καταρχήν δεν ξέρουμε αν το drive το ίδιο, ήταν κάποιο drive από Bluray 4K player ή το ολόφρεσκο drive για pc της Pioneer με πιστοποίηση ότι μπορεί να διαβάζει Bluray 4K δισκάκια, και που έχει κυκλοφορήσει μόνο στη γιαπωνέζικη αγορά μέχρι στιγμής.

Όπως αντιλαμβάνομαι εγώ την κατάσταση: αν δεν πραγματοποιήσουν την απειλή τους τις επόμενες μέρες, και να αρχίσουμε να βλέπουμε αντίγραφα και από άλλα δισκάκια Bluray 4K, τότε μάλλον θα ισχύει αυτό που γράφεται κατά κόρον στο αμερικάνικο φόρουμ. Ότι με κάποιον τρόπο δηλαδή, απέκτησαν πρόσβαση στο κλειδί (password), που ξεκλειδώνει μόνο το συγκεκριμένο δισκάκι, και άρα το AACS 2.0 δεν έχει στη πραγματικότητα σπάσει...

Μένει λοιπόν να δούμε..

Πάντως θυμάμαι ότι σε κάποια φάση είχαν βουτήξει από software player το κόλπο που ξεκλείδωναν κάποια δισκάκια..

.. ενώ παλιότερα κάνανε και Hardware mod σε DVD Players..

Επίσης, άφησαν να εννοηθεί ότι το επόμενο διάστημα, θα πλημμυρίσουν το ίντερνετ με αντίγραφα 1:1 από όλα τα δισκάκια Bluray 4K που έχουν κυκλοφορήσει! :flipout:

Πω, πω....15 μέρες δουλειάς!!:D

Πω, πω....15 μέρες δουλειάς!!:D

Χαχά. Θα ήμουν πολύ περίεργος να δω, βρε Χασοδίκη, πώς θα τα κατάφερνες να ριπάρεις και να ανεβάσεις 120 δισκάκια Bluray 4K σε δεκαπέντε μέρες... :flipout:

Ποτε εφτασαν τα 120? Εγω μονο 50 ταινιες βλεπω με το ζορι οταν ψαχνω αμαζον. Βεβαια δεν μετρα ντοκιμαντερ και αλλα τυπου demo.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Δεν έχεις παρά να τα μετρήσεις στο link που έβαλα, και που είναι 15 μέρες πίσω.

Και να μην μιλήσουμε για δισκάκια Bluray 4K όπως το "Billy Lynn's long Half time walk", που το εμφανίζουν όλοι σαν επίσημη κυκλοφορία στις 12 Ιουνίου, ενώ έχει ανέβει εδώ και κανένα μήνα στα τορρεντάδικα σαν HDMI capture... :flipout:

Το όλο θέμα είναι ενδιαφέρον τεχνολογικά, αλλά αδιάφορο ουσιαστικά για όσους δεν έχουν 4Κ προβολείς ή τεράστιες 4Κ τηλεοράσεις ή μεγάλα 4Κ monitors στα οποία κάθονται στο μισό μέτρο. :p

(εννοείται ότι την κατέβασα κι εγώ, πιο πολύ για το "me too" factor :p)

Το όλο θέμα είναι ενδιαφέρον τεχνολογικά, αλλά αδιάφορο ουσιαστικά για όσους δεν έχουν 4Κ προβολείς ή τεράστιες 4Κ τηλεοράσεις ή μεγάλα 4Κ monitors στα οποία κάθονται στο μισό μέτρο. :p

Καλά, αυτοί που έχουν 4Κ προβολείς, έτσι όπως μετατρέπουν το ST.2084 μέχρι στιγμής, καλύτερα να βλέπουν συμβατικά BluRay... :p

Εξαρτάται φίλτατε, και για όλα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να ρέει "άπλετη χαρτούρα" στη τσέπη κάποιου. Τσιμπάς αυτόν εδώ, και τον βάζεις να παίξει σε 100 ίντσες κάδρο. Με τα 600 nits φωτεινότητα περίπου που θα σου δώσει, βλέπεις μια χαρά ωραιότατο 4K HDR... :grandpa:

Το πως θα παίζει βέβαια μετά από 1.000 ώρες λειτουργίας, αυτό είναι ένα άλλο θέμα... :flipout:

Kαποιος να μου θυμισει ...

1) ποτε πουληθηκε η πρωτη 4K TV ?
2) ποσες 2Κ ταινιες (ας πουμε της τελευταιας 20ετιας) εχουν κυκλοφορησει σε 4Κ ?

(γιατι θα γερασω περιμενωντας το μεγαλο μπαμ .... και ειμαι ηδη 50 :icon15: ... κριμα δεν ειναι ?)

Καλά, αυτοί που έχουν 4Κ προβολείς, έτσι όπως μετατρέπουν το ST.2084 μέχρι στιγμής, καλύτερα να βλέπουν συμβατικά BluRay... :p

Καλά, εννοείται ότι HDR και προβολέας απλά δεν..

Βασικά, γενικά το HDR θα ήταν καλή φάση σε 1080p υλικό, που το βλέπεις και σε OLED χωρίς να πρέπει να πας στο 1 μέτρο. :p

Kαποιος να μου θυμισει ...

1) ποτε πουληθηκε η πρωτη 4K TV ?
2) ποσες 2Κ ταινιες (ας πουμε της τελευταιας 20ετιας) εχουν κυκλοφορησει σε 4Κ ?

(γιατι θα γερασω περιμενωντας το μεγαλο μπαμ .... και ειμαι ηδη 50 :icon15: ... κριμα δεν ειναι ?)

Τα δισκάκια Bluray 4K πρωτοκυκλοφόρησαν πέρυσι, την 1η Μαρτίου. Άρα μιλάμε για ένα φορμά, που είναι ακόμα σε βρεφική ηλικία, μόλις έχει αρχίσει να "μπουσουλάει".

Το ότι έχουν κυκλοφορήσει ήδη 120 περίπου ταινίες, είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός. Ιδιαίτερα αν σκεφτείς, ότι ακόμα και το Blu-ray είναι ουσιαστικά ένα... αποτυχημένο φορμά εμπορικά. Ακόμα και σήμερα, οι πωλήσεις και ενοικιάσεις στα dvd στην Αμερική, ξεπερνούν αυτές των Bluray, από ότι γνωρίζω...

Τα γνωριζω αυτα φιλτατε Παναγιωτη.
Ειμαι σε μια φαση (απο το 2012) που περιμενω να δω πλυμμηρα bluray κυκλοφοριων 4Κ.
Σημερα εχουμε 2017 (Μαιο) .... και περπαταμε ....