Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Re: Απάντηση: Δισκάκια Bluray 4K. Ιστορικές στιγμές...

Ότι και να έχει γίνει 75mb overall bitrate σημαίνει εξαιρετική εικόνα.

Καμία σχέση, φυσικα

Ειναι σαν να λες ότι αν βαλεις ενα fiatακι σε πιστα F1 θα τρέξει τόσο γρήγορα όσο το μονοθέσιο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκάκια Bluray 4K. Ιστορικές στιγμές...

Καμία σχέση, φυσικα

Ειναι σαν να λες ότι αν βαλεις ενα fiatακι σε πιστα F1 θα τρέξει τόσο γρήγορα όσο το μονοθέσιο
Το αρχείο είναι καθαρό 4k. Δεν είναι 1080 που έγινε upscale σε 4k και απλά αύξησαν το bitrate με ίδια ποιότητα εικόνας. Τώρα αν όντως έσπασε το συγκεκριμένο δεν γνωρίζω. Και ούτε με ενδιαφέρει για την ώρα μιας και το 1080p μου είναι επαρκεστατο στην 55αρα που βλέπω.

Στάλθηκε από το NOTE 3 With Note 7 Port Rom

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκάκια Bluray 4K. Ιστορικές στιγμές...

Το αρχείο είναι καθαρό 4k

Πεντακάθαρο, το πέρασαν και με χλωρίνη :p

Τι να πω, αφού την εχετε τοσο καταβρεί με αυτό το αρχείο διαστημικής προέλευσης, μη σας το χαλάω :p

Απάντηση: Re: Δισκάκια Bluray 4K. Ιστορικές στιγμές...

"HDR" από LCD τηλεόραση; Αυτό δεν είναι αναβάθμιση, υποβάθμιση είναι... :laugh:

Καλά, ας μην αρχίσουμε πάλι τα γνωστά "Φουρτουνάκηδες vs Βροντάκηδες". Όποιος γουστάρει OLED ας πάρει OLED, κι όποιος γουστάρει LCD ας πάρει LCD. 4Κ HDR να είναι, κι ότι νάναι! :grandpa:

Και φυσικά να μην είναι καμπυλωτή, προσωπικά δεν θα έδινα ούτε ένα ευρώ για μια τηλεόραση που "πηδάει ασύστολα" και με όλους τους δυνατούς τρόπους την γεωμετρία της εικόνας... :flipout:

ΥΓ: Α, και να μην ξεχάσω, τελειώνουν τα ψωμιά σας φίλτατοι με τα κεράκια, τις OLED! Έρχονται τα πάνελ σάντουιτς της Panasonic. Σας φτάνει ή όχι το 1.000.000:1 on/off contrast;! :flipout:

http://www.eizoglobal.com/products/coloredge/cg3145/index.html#tab02

Last edited:
Re: Δισκάκια Bluray 4K. Ιστορικές στιγμές...

Δηλαδη .... παροπλιστηκαν οι OLED ? :blink:

(διαφωτιστε με γιατι ημουν ετοιμος :rolleyes: .... με το χερι στην τσεπη :flute:)

Απάντηση: Δισκάκια Bluray 4K. Ιστορικές στιγμές...

Βρε παιδιά, διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι μας ξεφεύγει κάτι σημαντικό. Από το media info του αρχείου:

Audio #1
ID : 4352 (0x1100)
Menu ID : 1 (0x1)
Format : Atmos / TrueHD / AC-3
Mode extension : CM (complete main)
Format settings, Endianness : Big
Muxing mode : Stream extension
Codec ID : 131
Duration : 1 h 44 min
Bit rate mode : Variable / Constant
Bit rate : 640 kb/s
Maximum bit rate : 8 124 kb/s
Channel(s) : Object Based / 8 channels / 6 channels
Channel positions : Object Based / Front: L C R, Side: L R, Back: L R, LFE / Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : / 48.0 kHz / 48.0 kHz
Frame rate : 31.250 FPS (1536 spf)
Bit depth : 16 bits
Stream size : 480 MiB (1%)

Δεν τα θυμάμαι καλά τα τεχνικά του ήχου, αλλά δεν υποτίθεται ότι ο ήχος Atmos υπάρχει μόνο στα δισκάκια Bluray 4K και όχι στα απλά Bluray; Αν είναι έτσι, και όντως το αρχείο του τύπου περιλαμβάνει τον πρωτότυπο ήχο Atmos, τότε πώς στο διάβολο μπορεί να τον βρήκε ο τύπος χωρίς να ριπάρει το δισκάκι;

Δεν έχω ιδέα βέβαια αν κυκλοφορούν προγράμματα που να μπορούν να κάνουν αυτή την μετατροπή στον ήχο...

Τα 1080p δισκάκια νομίζω είναι maximum 50gb πάντως. Αυτό είναι 53 δηλαδή 4k δισκάκι. Ίσως κάνω λάθος απλά θυμάμαι το όριο είναι 50gb δισκάκια.

Στάλθηκε από το NOTE 3 With Note 7 Port Rom

Re: Δισκάκια Bluray 4K. Ιστορικές στιγμές...

Δηλαδη απαγορευεται overburned δισκακι 2Κ στα 53 gb ?

Οκ, για την υποστηριξη Atmos ... δεν εχω τι να πω !
Δεν γνωριζω επαρκως (ουτε καν στοιχειωδως).

και τα blu ray τα απλα, μπορουν να εχουν dolby atmos.
ειδα προσφατα το secret life of pets και ειχε atmos.

Δεν τα θυμάμαι καλά τα τεχνικά του ήχου, αλλά δεν υποτίθεται ότι ο ήχος Atmos υπάρχει μόνο στα δισκάκια Bluray 4K και όχι στα απλά Bluray; Αν είναι έτσι, και όντως το αρχείο του τύπου περιλαμβάνει τον πρωτότυπο ήχο Atmos, τότε πώς στο διάβολο μπορεί να τον βρήκε ο τύπος χωρίς να ριπάρει το δισκάκι;

Δεν έχω ιδέα βέβαια αν κυκλοφορούν προγράμματα που να μπορούν να κάνουν αυτή την μετατροπή στον ήχο...

Οπως ειπε και αλλος, το Atmos (οπως και το DTS-X) ειναι τμημα του TrueHD (και DTS MA αντίστοιχα) ως metadata και φυσικα μπορει να υπαρξει σε απλα BluRay (υπάρχει δλδ εδω και χρονια)

Αλλο βεβαια που τελευταία οι εταιρίες (λέμε με Sony και πρόσφατα και η γνωστή-αγνωστη Fox) κόβουν το Atmos / X από τα απλά BD και το βάζουν στα 4K για να προωθήσουν, με αυτόν τον πολύ τιμιο και υγιή τρόπο, το νεο φορμα (αντί να κοιταξουν να κανουν κανα 4Κ transfer της προκοπής και οχι upscale)

Και μετα τους μαρανε η πειρατεία...

Πάντως το la la land απλό blu-ray,έχει Dolby Atmos.
(που δεν με ενδιαφέρει γιατί έχω παλαιότερο ενισχυτή και ο χώρος μου δεν προσφέρεται για Atmos set up.)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκάκια Bluray 4K. Ιστορικές στιγμές...

Οπως ειπε και αλλος, το Atmos (οπως και το DTS-X) ειναι τμημα του TrueHD (και DTS MA αντίστοιχα) ως metadata και φυσικα μπορει να υπαρξει σε απλα BluRay (υπάρχει δλδ εδω και χρονια)

Αλλο βεβαια που τελευταία οι εταιρίες (λέμε με Sony και πρόσφατα και η γνωστή-αγνωστη Fox) κόβουν το Atmos / X από τα απλά BD και το βάζουν στα 4K για να προωθήσουν, με αυτόν τον πολύ τιμιο και υγιή τρόπο, το νεο φορμα (αντί να κοιταξουν να κανουν κανα 4Κ transfer της προκοπής και οχι upscale)

Δεκτόν, αλλά όπως έχω διαβάσει ήδη αλλά και βλέπω από εδώ, το "The Smurfs 2" είναι της Sony, και το απλό Bluray δεν φαίνεται να περιλαμβάνει ήχο Atmos.

Αν πατήσετε στην εικόνα του εξωφύλλου και την μεγενθύνετε, θα δείτε ότι αναφέρει μόνο ήχο DTS-HD.

Άρα;

Καλά, ας μην αρχίσουμε πάλι τα γνωστά "Φουρτουνάκηδες vs Βροντάκηδες". Όποιος γουστάρει OLED ας πάρει OLED, κι όποιος γουστάρει LCD ας πάρει LCD. 4Κ HDR να είναι, κι ότι νάναι! :grandpa:

Και φυσικά να μην είναι καμπυλωτή, προσωπικά δεν θα έδινα ούτε ένα ευρώ για μια τηλεόραση που "πηδάει ασύστολα" και με όλους τους δυνατούς τρόπους την γεωμετρία της εικόνας... :flipout:

ΥΓ: Α, και να μην ξεχάσω, τελειώνουν τα ψωμιά σας φίλτατοι με τα κεράκια, τις OLED! Έρχονται τα πάνελ σάντουιτς της Panasonic. Σας φτάνει ή όχι το 1.000.000:1 on/off contrast;! :flipout:

http://www.eizoglobal.com/products/coloredge/cg3145/index.html#tab02

Όταν υπάρχει εδώ και 4 χρόνια το άπειρο, ποιός θα ασχοληθεί με μελλοντικές υποσχέσεις για Low Dynamic Range... :flipout:

Δηλαδη .... παροπλιστηκαν οι OLED ? :blink:

(διαφωτιστε με γιατι ημουν ετοιμος :rolleyes: .... με το χερι στην τσεπη :flute:)

Πρόκειται για έναν τύπο LCD πάνελ που εξελίχθηκε από την Panasonic για να απεικονίζει ακτινογραφίες, αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες. Μέσω της Eizo φαίνεται να δοκιμάζει τα νέρα στο κομμάτι της broadcast πίτας, όπου η Sony τελευταία έχει γίνει το de facto standard με το Trimaster EL μόνιτορ αναφοράς της, το οποίο είναι φυσικά OLED. Μην περιμένεις να δεις σε consumer επίπεδο μια τέτοια υλοποίηση...

Είχε γίνει μια αναφορά και εδώ...

Πες τα χρυσόστομε...

Βρε, επί της ουσίας δεν απαντάτε, το κ@λο"The Smurfs 2" που είναι της Sony, σε απλό Bluray, έχει ήχο DTS-HD ή Atmos;

Κι αν τυχόν έχει απλό DTS-HD, έχει ο τύπος κάποιον τρόπο, με κάποιο πρόγραμμα, να "μαγειρέψει" τον ήχο, ώστε σε ενισχυτές που το υποστηρίζουν, να περνάει σαν κανονικός ήχος Atmos;

Εγώ από την εποχή του DTS-HD και TrueHD δεν ξανασχολήθηκα με τον ήχο, και άλλωστε ο Yamaha μου δεν υποστηρίζει κάτι πέρα από αυτά...

Πρόκειται για έναν τύπο LCD πάνελ που εξελίχθηκε από την Panasonic για να απεικονίζει ακτινογραφίες, αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες. Μέσω της Eizo φαίνεται να δοκιμάζει τα νέρα στο κομμάτι της broadcast πίτας, όπου η Sony τελευταία έχει γίνει το de facto standard με το Trimaster EL μόνιτορ αναφοράς της, το οποίο είναι φυσικά OLED. Μην περιμένεις να δεις σε consumer επίπεδο μια τέτοια υλοποίηση...

Είχε γίνει μια αναφορά και εδώ...

Δεν βλεπω πουθενα ... τιμη ! :chinscratch:

Βρε, επί της ουσίας δεν απαντάτε, το κ@λο"The Smurfs 2" που είναι της Sony, σε απλό Bluray, έχει ήχο DTS-HD ή Atmos;

Κι αν τυχόν έχει απλό DTS-HD, έχει ο τύπος κάποιον τρόπο, με κάποιο πρόγραμμα, να "μαγειρέψει" τον ήχο, ώστε σε ενισχυτές που το υποστηρίζουν, να περνάει σαν κανονικός ήχος Atmos;

Εγώ από την εποχή του DTS-HD και TrueHD δεν ξανασχολήθηκα με τον ήχο, και άλλωστε ο Yamaha μου δεν υποστηρίζει κάτι πέρα από αυτά...

Δεν φαίνεται να υπάρχει δυτική έκδοση της ταινίας σε BluRay με Dolby Atmos...

Βέβαια, ούτε στους κινηματογράφους είχε παίξει με Atmos... :flipout:

Και δεν σας ρωτάω τυχαία, αυτό είναι από τον τόπο ψαρέματος, στον οποίο έχω πρόσβαση:

Yeah there are ~70 movies out there with Atmos/DTS:X soundtracks which were only released on the UHD disc and have so far been unavailable. If those start getting released that would be great news for people with immersive audio setups.

Αληθεύει ή όχι;

Δεν φαίνεται να υπάρχει δυτική έκδοση της ταινίας σε BluRay με Dolby Atmos...

Βέβαια, ούτε στους κινηματογράφους είχε παίξει με Atmos... :flipout:

Εδώ όμως φίλτατε, αναφέρει σαφέστατα ότι το δισκάκι Bluray 4K έχει ήχο Atmos.

Άρα, τι συμπέρασμα βγάζεις;

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκάκια Bluray 4K. Ιστορικές στιγμές...

Εδώ όμως φίλτατε, αναφέρει σαφέστατα ότι το δισκάκι Bluray 4K έχει ήχο Atmos.

Άρα, τι συμπέρασμα βγάζεις;

Ότι εκτός από upscale στην εικόνα, μας ταΐζουν upscale και στον ήχο... :flipout: