Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Μάνο λίγο υπομονή σε 2-3χρονια max όλοι vdsl θα έχουμε στην Θεσσαλονίκη πιστεύω. Εκεί που είσαι εσύ μπορεί και λίγο νωρίτερα. Στα χρήματα η διαφορά είναι αμελητέα αν σκεφτείς πόσο ποιο γρήγορα πάει η σύνδεση. Έχω netflix και σε σπίτι με συνδεση με ταχυτητα 1.6mb/s μονο 1080P μπορούσες να δεις...τώρα που δυστυχώς είμαι με 1mb/s πάλι μόνο 1080p.

Μπα μη το λές, στην δοκιμαστικη περιοδο το Netflix μου κλείδωνε σε ανάλυση 2160 στην LG (webos 3.0) στα 7,63 mbps κ σπάνια ανέβαινε μέχρι 11,5 σε 12άρα γραμμή adsl.
Λογικά σε υψηλότερες ταχύτητες βελτιώνεται κ το bitrate δεν γνωρίζω όμως που φτάνει το ταβάνι.
Κανείς με 50άρα γραμμή να μας διαφωτίσει?

Για να επανέλθουμε στο θέμα, να προσθέσω μια άποψη που ακούστηκε συμφωνα με την οποία αυτο που ανέβηκε μπορεί να ειναι πρότυπο μεν αποτέλεμα studio hack δε

Κάποιος δλδ να έκλεψε τα δεδομένα απο κάποιο studio και όχι να έσπασε το τελικό δισκάκι

Ειναι κατι που έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν

Θα φανεί....
Μπορεί απλά να ήταν και κάποια 'προειδοποιηση' σε κάποια.. στούντιο και με το σχετικα υψηλότατο τίμημα το θέμα να...'ξεχαστει'....
ΑΝ βέβαια σε καμία δεκαριά μέρες αρχίσουμε να βλέπουμε και άλλους τίτλους τότε το θέμα αλλάζει..

Ακριβώς. Αν δεν αρχίσουν να ανεβάζουν και άλλα δισκάκια σύντομα, π.χ., το επόμενο 15ήμερο, το πιθανότερο είναι ότι βρήκαν με κάποιο τρόπο το κλειδί, αλλά μόνο για το συγκεκριμένο δισκάκι.

Εκτός κι αν παίξουν mind games, φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε όλοι για το τι χαμός θα γίνεται στον private tracker που πρωτοανέβηκε... :flipout:

Εννοώ ότι αν όντως τα έχουν καταφέρει, και έχουν αυτή τη στιγμή στη κατοχή τους ένα drive που να μπορεί να ριπάρει οποιοδήποτε Bluray 4K δισκάκι, να "παίξουν παιχνιδάκια" με τους πάντες που περιμένουν να δουν τι θα γίνει. Οι πάντες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα αυτή τη στιγμή.

Ας υποθέσουμε ότι είσαι εσύ ο συγκεκριμένος uploader στον ρώσικο private tracker που πρωτοανέβηκε. Οι πάντες "κρέμονται κυριολεκτικά από τα χείλη σου". Δεν θα το απολάμβανες; Δεν θα σκεφτόσουν "Σας κρατάω όλους από τα μπαλάκια"; :flipout:

Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Για λιγο ...

Αυτό ακριβώς λέω. Ο τύπος/τύποι που ανέβασαν το αρχείο, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φάση που απολαμβάνουν τα δικά τους "10 λεπτά δημοσιότητας".

Μόνο που στη περίπτωσή τους, τα λεπτά δεν θα είναι μόνο δέκα, θα είναι πολύ παραπάνω...

Και αν έχει σπάσει, εύκολο δεν είναι στα επόμενα να ξανακλειδώσει με μια μικρή αλλαγή στη ήδη ισχυρή κρυπτογράφηση.
Το φτηνό streaming είναι η απάντηση σε κάθε πειρατεία.

Και αν έχει σπάσει, εύκολο δεν είναι στα επόμενα να ξανακλειδώσει με μια μικρή αλλαγή στη ήδη ισχυρή κρυπτογράφηση.
Το φτηνό streaming είναι η απάντηση σε κάθε πειρατεία.

Καθόλου 'ευκολο'...
ΑΝ έσπασε (και όπως φημολογειτε έσπασε σε επίπεδο οδηγού) τότε πιθανή αλλαγή στην κωδικοποίηση ενδέχεται να βγάλει εκτός μια ολόκληρη κατηγορία οδηγών και players με προβλήματα ασυμβατότητας που δεν είναι καθόλου καθόλου βέβαιο ότι μια αναβάθμιση στο λογισμικό -αν γίνεται- είναι σε θέση να αντιμετωπίσει..
Υπομονή λίγες μέρες και θα φανεί τι έγινε τελικα

Καθόλου 'ευκολο'...
ΑΝ έσπασε (και όπως φημολογειτε έσπασε σε επίπεδο οδηγού) τότε πιθανή αλλαγή στην κωδικοποίηση ενδέχεται να βγάλει εκτός μια ολόκληρη κατηγορία οδηγών και players με προβλήματα ασυμβατότητας που δεν είναι καθόλου καθόλου βέβαιο ότι μια αναβάθμιση στο λογισμικό -αν γίνεται- είναι σε θέση να αντιμετωπίσει..
Υπομονή λίγες μέρες και θα φανεί τι έγινε τελικα

+1. Το ίδιο πιστεύω κι εγώ, ακολουθώντας απλά την λογική, χωρίς να έχω εξειδικευμένες γνώσεις.

Το ίδιο δεν έγινε και με τα απλά Bluray; Από τη στιγμή που έσπασε το αρχικό κλείδωμα, τι συνέβαινε μετά; Απλά έβαζαν καινούρια κλειδιά σε κάθε νέα ταινία που έβγαινε, που όμως τα έβρισκαν πανεύκολα οι τύποι από το anydvd, dvdfab κτλ. Κι εγώ πιστεύω ότι δεν μπορεί τώρα πια να γίνει μια σοβαρή αλλαγή στο κλείδωμα του AACS 2.0, θα υπάρξει κίνδυνος ασυμβατότητας με τα players που κυκλοφορούν ήδη...

Εσπασε δεν έσπασε το AACS 2.0 σε τι ακριβώς μας ενδιαφέρει, δεν έχω καταλάβει ακριβώς. Να κατεβάζουμε σπασμένα 4κ των 60 γίγα με τις adsl γραμμές μας που με τα βίας σερφάρουμε?ή να τα αποθηκεύουμε στους ήδη τιγκαρισμένους σκληρούς μας?Nα βλέπουμε max 10% καλύτερη εικόνα στις 50 ίντσες? Ταινίες σαν ποιες?σαν τα στρουμφάκια ή σαν το arrival?
Ειλικρινά οι εταιρίες κάνουν πάρτι με τις τσέπες μας. Αν θα σπάσει το AACS 2.0?Και βέβαια θα σπάσει κάποια στιγμή, μόνο και μόνο για να αλλάξουν εξοπλισμό και οι πλέον δύσπιστοι, είναι δύσκολο να το κατανοήσετε? Η microsoft θα ήταν Νο1 στα λειτουργικά εάν τα windows δεν έσπαγαν? Για σκεφτείτε το λίγο...
Προς το παρόν όποιος ακόμα διακατέχεται από λογική και όχι από καταναλωτική μανία μένει στα αυγά του και ούτε ασχολείται με 4K HDR. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που αδυνατούν πλέον να δουν απλό blu-ray στις 40αρες 4κ τηλεοράσεις τους ...γιατί δεν τους ικανοποιεί η εικόνα πλέον... :BDGBGDB55:

Εσπασε δεν έσπασε το AACS 2.0 σε τι ακριβώς μας ενδιαφέρει, δεν έχω καταλάβει ακριβώς. Να κατεβάζουμε σπασμένα 4κ των 60 γίγα με τις adsl γραμμές μας που με τα βίας σερφάρουμε?ή να τα αποθηκεύουμε στους ήδη τιγκαρισμένους σκληρούς μας?Nα βλέπουμε max 10% καλύτερη εικόνα στις 50 ίντσες? Ταινίες σαν ποιες?σαν τα στρουμφάκια ή σαν το arrival?
Ειλικρινά οι εταιρίες κάνουν πάρτι με τις τσέπες μας. Αν θα σπάσει το AACS 2.0?Και βέβαια θα σπάσει κάποια στιγμή, μόνο και μόνο για να αλλάξουν εξοπλισμό και οι πλέον δύσπιστοι, είναι δύσκολο να το κατανοήσετε? Η microsoft θα ήταν Νο1 στα λειτουργικά εάν τα windows δεν έσπαγαν? Για σκεφτείτε το λίγο...
Προς το παρόν όποιος ακόμα διακατέχεται από λογική και όχι από καταναλωτική μανία μένει στα αυγά του και ούτε ασχολείται με 4K HDR. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που αδυνατούν πλέον να δουν απλό blu-ray στις 40αρες 4κ τηλεοράσεις τους ...γιατί δεν τους ικανοποιεί η εικόνα πλέον... :BDGBGDB55:

Επειδή εσύ φίλτατε ανήκεις στο Α/Κ Κολωνού, που θα αναβαθμιστεί του αγίου Π@#τσου ανήμερα, :flipout: δεν σημαίνει ότι συμβαίνει με όλους το ίδιο. Εγώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχω VDSL Vectoring στα 100/10 Mbps down/up, οπότε τέτοια αρχεία στα 60-80GB θα κατεβαίνουν στο φτερό. Μέχρι το τέλος του χρόνου μεγάλα τμήματα της Αθήνας θα έχουν αναβαθμιστεί σε VDSL.

Όποιος θέλει τη μέγιστη δυνατή ποιότητα εικόνας σήμερα, τα δισκάκια Bluray 4K είναι η μία και μοναδική επιλογή του, όλα τα υπόλοιπα είναι απλά μπουρδολογίες. :grandpa:

Δεν κατάλαβα γιατί ακριβώς το σπάσιμο το AACS 2 θα βοηθήσει την βιομηχανία (ο παραλληλισμός με την MS και τα Win άσχετος)

Στην παρούσα κατάσταση, το βασικό πλεονέκτημα των 4Κ δίσκων το εντοπίζω στην ύπαρξη Atmos / X tracks τα οποία οι εταίρες αρχίζουν να δίνουν αποκλειστικά στα 4Κ δισκάκια, κόβοντας τα απο τα απλά BD

Η αύξηση του μεγέθους ειναι μαλλον αμελητέα (και απο άποψη ταχύτητας και απο άποψη αποθήκευσης)

Δεν κατάλαβα γιατί ακριβώς το σπάσιμο το AACS 2 θα βοηθήσει την βιομηχανία (ο παραλληλισμός με την MS και τα Win άσχετος)

Στην παρούσα κατάσταση, το βασικό πλεονέκτημα των 4Κ δίσκων το εντοπίζω στην ύπαρξη Atmos / X tracks τα οποία οι εταίρες αρχίζουν να δίνουν αποκλειστικά στα 4Κ δισκάκια, κόβοντας τα απο τα απλά BD

Η αύξηση του μεγέθους ειναι μαλλον αμελητέα (και απο άποψη ταχύτητας και απο άποψη αποθήκευσης)

To σπάσιμο θα "ωθήσει" το 90% των χρηστών που δεν αγοράζουν δισκάκια άλλα τις κατεβάζουν να σκεφτούν ότι τώρα είναι η ώρα να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό τους. Τα οφέλη θα είναι μεγαλύτερες πωλήσεις, που στο τέλος όλα εκεί αποσκοπούν...