Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Κάποτε ναι, το σινεμά ήταν μια τελετουργία. Αν και τις περισσότερες ταινίες τις έχω δει σε πολυκινηματογράφους (και λιγότερες σε συνοικιακούς) εντούτοις ήταν κάτι που μας άρεσε. Βγάζαμε τα εισιτηριάκια μας νωρίς (ευτυχώς δούλευα πολύ κοντά τότε) μαζευόμασταν άνετοι για καφέ πριν την προβολή, χαζεύαμε και σχολιάζαμε την τεράστια ουρά που είχε μαζευτεί στα εισιτήρια ενώ εμείς περνούσαμε άνετοι, βλέπαμε την ταινία μας και μετά με φαγητό σχολιάζαμε.

Τώρα πηγαίνω αραιά και που, τις Τετάρτες σαν έφηβος και εγώ με 1+1 (ήδη έχω μπει στις αρχές της 4ης δεκαετίας). Να πω την αλήθεια, τις 3 τελευταίες φορές που πήγα σινεμά στο Ρέντη δε μου άρεσε. Ο ήχος ΠΟΛΥ δυνατά (πολύ δυνατά όμως λέμε!) σε σημείο ενοχλητικό. Το μπάσο (ποιο μπάσο;) ξερό. Το Atmos δεν με εντυπωσίασε (μόνο το demo) ενώ στη μία από αυτές ήταν λερωμένο το πανί σε ένα σημείο που έκανε μπαμ. Φυσικά σαν γεροπαράξενος δεν μπορώ να μην σχολιάσω τα συνεχή γελάκια, τον φωτισμό τα κινητά που άνοιγαν συνεχώς, το χρουτς χρουτς του ποπ-κορν όποτε έμπαινε το χέρι μέσα να πιάσει μια χούφτα κλπ. Α ξέχασα, στο τέλος κάθε ταινίας δεν μπορώ να κάνω κλικ-κλικ με βήμα 15sec να δω αν έχει κάτι μετά τους τίτλους και περιμένω :twoguns:

Bρε κακια πεθερα, εσυ :laugh: ....

Περιμενουμε να δουμε αν ΟΝΤΩΣ εσπασε το AACS2.
Υπαρχει κανενα νεωτερο ? Καποια αλλη ταινια που εσπασε ?

Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Το μαμήσαμε εντελώς το νήμα...:p

κι οχι μονο,ειναι τοσες πολλες οι διαφημιστικες σφηνες οπως η απο πανω μου,που κατανταει σαπουνοπερα.

Για να επανέλθουμε στο θέμα. Ένας τύπος σε έναν private tracker γράφει:

With bdmvmodify and naming it AVCHD it played with menus also on non-jailbroken oppo 203. need to correct: it worked also on my oppo not renaming it and without bdmvmodify.

Έχεις κανείς ιδέα για το τι εννοεί ο ποιητής με τον όρο "bdmvmodify" ή τι ακριβώς μετονομάζει σε AVCHD; Τον έχω ρωτήσει, αλλά κάνει τον Κινέζο μέχρι στιγμής. Κάποιος που έχει το Oppo 203 έχει δοκιμάσει κάτι με το συγκεκριμένο αρχείο; Προσπαθώ να βρω κάποιον τρόπο για να καταφέρω να παίξω το αρχείο με μενού, αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι τώρα.

Πάντως οι μέρες περνάνε, κι αρχίζω κι εγώ να πιστεύω ότι μάλλον βρήκαν με κάποιον τρόπο το κλειδί από το "The Smurfs 2", και ότι δεν πρόκειται να δούμε κανένα τσουνάμι από δισκάκια Bluray 4K στο κοντινό μέλλον...

Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

... και ότι δεν πρόκειται να δούμε κανένα τσουνάμι από δισκάκια Bluray 4K στο κοντινό μέλλον...
Τσουνάμι δεν είναι ούτε τα διασκάκια 4Κ, θα είναι τα σπασμένα?
Πάντως με αυτό σου το συμπέρασμα Παναγιώτη δεν θα κοιμηθώ το βράδυ...για να μου περάσει ο πόνος θα βάλω να δω prison break σε 720p που προμηθεύτηκα σήμερα.. :grinning-smiley-043

Βρε συ, σταμάτα επιτέλους το τρολάρισμα, και όπως λες, πήγαινε να... απολαύσεις τις αγαπημένες σου τηλεοπτικές σειρές σε 720p, που είναι και η αγαπημένη σου ανάλυση! :flipout:

Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τι σε κόφτει τι κάνουμε κάποιοι περίεργοι τύποι εδώ μέσα, που σαν βλαμμένοι που είμαστε, καθόμαστε και πετάμε τα λεφτά μας στα σκουπίδια, αγοράζοντας τηλεοράσεις 4K HDR (και μελλοντικά προβολείς), players Bluray 4K και αντίστοιχα δισκάκια, τρώμε ατελείωτες ώρες στο κατέβασμα και εξαντλούμε γρήγορα τους σκληρούς μας δίσκους, γεμίζοντάς τους με άχρηστα αρχεία, κατά την άποψή σου, των 60-80GB, ενώ θα μπορούσαμε κάλιστα να χωρέσουμε δεκάδες φορές περισσότερα υπερπολύτιμα αρχεία avi 720p των 2-3GB. :flipout:

Γιατί σε κόφτει; Εσύ μας αγοράζεις μήπως, από την τσέπη σου, οτιδήποτε έχει σχέση με το 4Κ; Άσε μας εμάς να είμαστε μαζοχιστές και να πετάμε τα λεφτά μας, το απολαμβάνουμε... :BDGBGDB55:

Βρε συ, σταμάτα επιτέλους το τρολάρισμα, και όπως λες, πήγαινε να... απολαύσεις τις αγαπημένες σου τηλεοπτικές σειρές σε 720p, που είναι και η αγαπημένη σου ανάλυση! :flipout:

Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τι σε κόφτει τι κάνουμε κάποιοι περίεργοι τύποι εδώ μέσα, που σαν βλαμμένοι που είμαστε, καθόμαστε και πετάμε τα λεφτά μας στα σκουπίδια, αγοράζοντας τηλεοράσεις 4K HDR (και μελλοντικά προβολείς), players Bluray 4K και αντίστοιχα δισκάκια, τρώμε ατελείωτες ώρες στο κατέβασμα και εξαντλούμε γρήγορα τους σκληρούς μας δίσκους, γεμίζοντάς τους με άχρηστα αρχεία, κατά την άποψή σου, των 60-80GB, ενώ θα μπορούσαμε κάλιστα να χωρέσουμε δεκάδες φορές περισσότερα υπερπολύτιμα αρχεία avi 720p των 2-3GB. :flipout:

Γιατί σε κόφτει; Εσύ μας αγοράζεις μήπως, από την τσέπη σου, οτιδήποτε έχει σχέση με το 4Κ; Άσε μας εμάς να είμαστε μαζοχιστές και να πετάμε τα λεφτά μας, το απολαμβάνουμε... :BDGBGDB55:

Δεν με κόφτει που πετάει ο καθένας τα χρήματα του βρε Παναγιώτη, τι να με κόφτει άλλωστε, ούτως ή άλλως μιλάω για υλικό και όχι για hardware, για hardware δεν με νοιάζει ακόμα και αν πετάει ο άλλος ένα χιλιάρικο να πάρει 32αρα 4K για να βλέπει στρουμφάκια. Απλά λέω την γνώμη μου ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε ως κύριο φορμά το 4K HDR μιας και τα τεράστια αρχεία για ταινίες μέτριες που θα τις δεις μισή φορά είναι ακραίο τουλάχιστον προς ώρας, και μάλιστα για να κερδίσεις ~10% "καλύτερη" εικόνα...

Τα αγαπημένα μου αρχεία είναι mkv 720 0.8-1,8 γίγα..2-3 τα θεωρώ μεγάλα.. :flipout:

Εννοείται ότι είναι πολύ νωρίς για να ισχυριστεί κάποιος ότι το 4Κ θα είναι το κύριο φορμά του και ότι θα μπορούσε να αγνοήσει τα απλά Bluray. Αλλά, είτε σου αρέσει, είτε όχι, το φορμά Bluray 4K έχει κάνει πολύ εντυπωσιακότερο ξεκίνημα, από αυτό που έκανε το απλό Bluray 10 χρόνια πριν.

LAS VEGAS — Consumers snapped up an impressive 1.8 million UHD Blu-ray discs in the United States in 2016, along with 300,000 UHD Blu-ray players, according to data cited by the Blu-ray Disc Association.

The disc-to-player attach rate was an impressive 6-to-1, noted the BDA, adding that sales have been three times as fast as the launch of Blu-ray. Studios released 110 titles on UHD Blu-ray in 2016. Another 250 are expected by the end of 2017.

Όπως βλέπεις, μόνο μέσα στο 2016 και σε δέκα μόλις μήνες από την κυκλοφορία τους, έχουν πουληθεί 1,8 εκατομμύρια δισκάκια και 300.000 players στην αμερικάνικη αγορά. Αριθμοί τριπλάσιοι σε σχέση με αυτούς του απλού Bluray, δέκα χρόνια πριν. Και φυσικά, όπως πάντα, η αμερικάνικη αγορά είναι αυτή που ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού παγκοσμίως, το τι αγοράζουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρει κανέναν, δεν είμαστε ούτε καν μια τρίχα από τα μπαλάκια της αμερικάνικης αγοράς...

Εννοείται ότι είναι πολύ νωρίς για να ισχυριστεί κάποιος ότι το 4Κ θα είναι το κύριο φορμά του και ότι θα μπορούσε να αγνοήσει τα απλά Bluray. Αλλά, είτε σου αρέσει, είτε όχι, το φορμά Bluray 4K έχει κάνει πολύ εντυπωσιακότερο ξεκίνημα, από αυτό που έκανε το απλό Bluray 10 χρόνια πριν.

LAS VEGAS — Consumers snapped up an impressive 1.8 million UHD Blu-ray discs in the United States in 2016, along with 300,000 UHD Blu-ray players, according to data cited by the Blu-ray Disc Association.

The disc-to-player attach rate was an impressive 6-to-1, noted the BDA, adding that sales have been three times as fast as the launch of Blu-ray. Studios released 110 titles on UHD Blu-ray in 2016. Another 250 are expected by the end of 2017.

Όπως βλέπεις, μόνο μέσα στο 2016 και σε δέκα μόλις μήνες από την κυκλοφορία τους, έχουν πουληθεί 1,8 εκατομμύρια δισκάκια και 300.000 players στην αμερικάνικη αγορά. Αριθμοί τριπλάσιοι σε σχέση με αυτούς του απλού Bluray, δέκα χρόνια πριν. Και φυσικά, όπως πάντα, η αμερικάνικη αγορά είναι αυτή που ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού παγκοσμίως, το τι αγοράζουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρει κανέναν, δεν είμαστε ούτε καν μια τρίχα από τα μπαλάκια της αμερικάνικης αγοράς...

Eγώ απλά δεν καταλαβαίνω ως προς τι αυτή η χαρά (το 4K καλύτερες πωλήσεις από το blu-ray, μπράβο!! :award:), είναι κάτι φάση ολυμπιακός παναθηναικός κ.τ.λ? Υπάρχει κάποιο νόημα παιδικής κόντρας μεταξύ HD και UHD?
Τι νόημα έχει να συγκρίνεις πωλήσεις του 2017 με πωλήσεις του 2007?Αλλα και έτσι να είναι το blue ray 10 μήνες από την παρουσίαση του πρώτου δίσκου πουλούσε 19.000.000 δισκάκια σε Αμερική και Καναδά και 8.000.000 players. To τριπλάσιο νούμερο του 4κ είναι σαφώς κάποια λάθος εκτίμηση σου. Βασικά δεν έχει νόημα να μιλάμε για πωλήσεις, μόνος σου είπες ότι ακόμα και σήμερα το DVD εξακολουθεί να είναι πρώτο, σημαίνει κάτι αυτό?να τρέξουμε να πάρουμε DVD?ή ακόμα καλύτερα βιντεοκασέτες?
Τι σχέση έχει η σύγκριση Ελλάδας Αμερικής στις πωλήσεις?Το να συγκρίνεις μια χώρα των 10.000.000 με μία του μισού δις αποσκοπεί κάπου?
βγάζεις κάποια συμπεράσματα έτσι?Δηλαδή επειδή η Αμερική είναι πρώτη σε πωλήσεις χάμπουργκερ σημαίνει ότι εμείς δεν ξέρουμε να τρώμε?μπα σε καλό σου... :flipout:

Τέλος το 4Κ δεν θα είναι ποτέ κύριο φορμά, δεν θα γίνει ποτέ, απλά θα αποτελέσει μεταβατικό στάδιο για τα 8Κ, και αυτό διότι η τεχνολογία αναπτύσσεται εκθετικά, χρόνο ξοδεύεις να ανακαλύψεις τον τροχό, η εξέλιξη του αυτοκινήτου μετά γίνεται ταχύτατα.
Αν εσύ βέβαια θέλεις να ακολουθείς πιστά το marketing των εταιριών και να τα σκάς κάθε τρεις και λίγο για αναβάθμιση κατα φαντασίαν που σου πασάρουν είναι αναπόσπαστο δικαίωμα σου, εγώ δεν θα σταθώ εμπόδιο σε καμία περίπτωση :grinning-smiley-043

(δεν σου έθιξε κανείς το 4Κ, μην το παίρνεις πατριωτικά, απλά λέμε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς, με γραμμές 7-8mpps να περιμένεις να κατέβουν 60 γίγα στρουμφάκια απλά για να τροφοδοτήσεις την 40αρα 4κ τηλεόραση σου ή να τα σκας σε δισκάκια για ταινίες που δεν ξέρεις καν αν θα σου αρέσουν είναι η απόδειξη αυτών που λέω, είναι νωρίς ακόμα...)

για λέγε... :grinning-smiley-043

Του κανες τα μουτρα κιμα .... τι να πει ! :laugh:

Το μεγαλυτερο κακο με το 4Κ .... δεν ειναι τιποτα απο οσα περιγραφεται.
Το μεγαλυτερο (και μαλιστα με τεραστια διαφορα) ειναι οτι βγηκαν 1-2 ιαπωνικα καναλια, το 2012
δοκιμαστικα με καμερες και εξοπλισμο << 8Κ >> και σκοτωσαν το φαβορι (4Κ) πριν ακομα τρεξει.

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΜΕ 8Κ ? :laugh: ..... ΚΑΝΕΙΣ, ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ 4Κ :icon15: .....

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ !

Απιστευτα λαθη που καποτε δεν γινονταν. Εαν υπηρχε καποια αλματωδης εξελιξη σε οποιονδηποτε τομεα
το κρατουσαν εντος των τειχων, επτασφραγιστο μυστικο, για να μην τρικλοποδιασουν την τρεχουσα τεχνολογια.
Με αυτο που εγινε στην Ιαπωνια (και τοσα χρονια πριν) τωρα θα κανουμε .... αιωωωωνες μεχρι να εξελιχθει το 4Κ.

Σόρρυ κιόλας, αλλά αν πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που είδαν το 2012 το demo που έκαναν με 8Κ οι Ιάπωνες και είπαν στους εαυτούς τους "δεν παίρνω τίποτα, θα περιμένω το 8Κ" και το τηρούν μέχρι και σήμερα, είναι πραγματικά ηλίθιοι. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Είναι σαν κάποιος να αναβάλλει το να αλλάξει αμάξι γιατί είδε ένα πρωτότυπο από ένα όχημα που πετάει. Πρέπει κάποιος να έχει τουλάχιστον κάποια στοιχειώδη ευφυΐα, ώστε να μπορεί να καταλάβει ότι θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να γίνει εμπορικό ένα τέτοιο προϊόν.

Ο Μάνος είναι της παλιάς σχολής και έχει συγχυστει. Απο τη μια να τρεξω στην τεχνολογία και απο την αλλη να πάρω οικοσυσκευη που να κρατάει 20 χρόνια.
Αυτός το δικαιολογεί ως ρομαντισμο :P

Πλάκα κάνω ε; Μην παρεξηγηθεις :)

Πρέπει κάποιος να έχει τουλάχιστον κάποια στοιχειώδη ευφυΐα, ώστε να μπορεί να καταλάβει ότι θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να γίνει εμπορικό ένα τέτοιο προϊόν.

http://mashable.com/2016/09/03/cheap-8k-tvs-are-coming-chinese-brands/#ECDGHdzjkmqN
..... αρα ΕΙΝΑΙ εμπορικα διαθεσιμο ! Απλα ειναι και οικονομικα απροσιτο.

Κοιτα .... Δημητρη,
ερχεται καποια ηλικια που ΔΕΝ καλπαζεις μαζι με την τεχνολογια. Απο το 1988 μεχρι το 2004
καλπαζα με την προοδο στα PCs (αλλος τομεας, τον φερνω για παραδειγμα). Καθε χρονο
ακουμπουσα ενα τετοιο ποσο χρηματων, που ειχα προβλημα μετα να πληρωνω λογαριασμους
η να μου μενουν χρηματα για 5 μερες στην Χαλκιδικη, το καλοκαιρι.
Καλως η κακως, επηλθε μια ΑΝΑΣΧΕΣΗ (κυριως ψυχολογικη) το 2005 που ειπα " ΟΧΙ ... ΑΛΛΟ,
χανω την ζωη μου με δαυτους". Οποτε αν κανεις αναγωγες με το σημερα, αυτο που σημερα λεω
ειναι "ΟΧΙ αλλο, ας κυκλοφορησουν το 70% των 2K ταινιων σε 4Κ (native, oχι upscaled) και τοτε,
τα ξανακουμπαω σε μια 4Κ". Η 55αρα στο σαλονι ειναι 2Κ και παιζει 2Κ. Ουτε 2Κ να παιζει 720p,
oυτε 4Κ να παιζει 2Κ. Για υποθετικες αγορες 8Κ (αν μας επεφτε το ΛΟΤΤΟ) ... τουλαχιστον εγω
... με σχεδον ανυπαρκτη κυκλοφορια τιτλων σε 8Κ υλικο ...

.... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑ ....:surf-aki:

Το 8Κ, το ανεφερα ως ενα κλασσικο παραδειγμα αστοχιας του marketing (τουλαχιστον).
Οχι οτι περιμενω ποτε θα φθηνηνουν οι 8Κ. Αλλοι, μπορει .... οχι εγω !

Πλάκα κάνω ε; Μην παρεξηγηθεις :)

Tι να σε κανω ? Μετακομισες στην αλλη ακρη της πολης !
Θα μπορουσα να σε κερασω μια μαργαριτα στο Navona ... να παρεξηγηθουμε με την υσηχια μας. :rolleyes:
Ομορφα και ωραια. Να σου τα χωσω και για εκεινες τις μεσαιες συχνοτητες που ξυριζουν αυτι (φαλαινας)
και δυο ψιλες για το καλωδιομανι που ΚΑΝΕΝΑ ατομο με εμφυτη αισθηση κομψοτητας δεν αντεχει.

Last edited by a moderator:
Βασικά και γω είμαι της άποψης ότι αν δεν καίγεσαι για αλλαγή το ιδανικό είναι να περιμένεις όσο παραπάνω μπορείς χωρίς να σκας όμως.....πάντα θα βγαίνεις κερδισμένος. Θα πω ένα παράδειγμα: το 2004 άρχισα να διαβάζω το καταραμένο το high tech. Μέχρι τότε έβλεπα ταινιες κάθε μέρα σε μια lcd 23" με 4:3 κάδρο της Phillips.

Διαβάζοντας το high tech άρχισα να ψήνομαι και να τρώω πρόλογο ότι είμαι ο τελευταίος του χωριού. Άρχισα λοιπόν να μαζεύω χρήματα για tv. Κάπου στα τέλη του 2006 αγόρασα μια 55" full hd sony, για τότε η αγορά ήταν επική και το άλμα από τις 23" απίστευτα μεγάλο. Τρεις μήνες μετά θεωρούσα την μεγάλη οθόνη κάτι το δεδομένο και όταν αργότερα ήθελα να ανέβω σε inches ανακάλυψα ότι για να ανέβεις άλλες μόνο 10" έπρεπε να δώσεις χρήματα που δεν θεωρούσα λογικά για τηλεόραση....μετά από τόσα χρόνια πάλι οι 65" παραμένουν πολύ ακριβές (αν θες τηλεόραση της προκοπής).

Τι θελω να πω; Βλέπω νέα μελή στο forum που έχουν 32 hd ready και τώρα θέλουν να αγοράσουν 40" full hd και ζηλεύω πραγματικά. Ο άλλος θα δώσει 350ε και θα μείνει με το στόμα ανοιχτό μέχρι να το συνηθίσει. Θα μου πεις εσύ απολάμβανες τις ταινίες σου σε 1080p στις 55" τόσο καιρό οπότε άξιζε. Όχι φίλοι μου, δεν άξιζε, γιατί πολύ απλά τις απολάμβανα για εκείνο το 3μηνο, όλο τον υπο0λοιπο καιρό απλά θεωρούσα ότι είναι δεδομένο. Θα μπορούσα να είχα ανέβει βήμα βήμα και κάθε μικρο σκαλοπάτι θα μου έδινε ενα 3μηνο χαράς....άρα παραπάνω χαρά = win......και δίνοντας και λιγότερα χρήματα από αυτά που έχω ξοδέψει μέχρι τώρα.

Noμιζω οτι καποιος απο τις 32" ... δεν θα παει στις 40".
Τωρα πια, εν ετει 2017, μαλλον στις 46" η 55" θα παει.
Ομως θα απαιτησει .... πολυ περισσοτερα καλουδια :
200 Hz, Smart TV .... and the like ... :rolleyes:

Για μένα τα πράγματα είναι πιο απλά. Αφ' ης στιγμής έχω καθορίσει την ιδανική απόσταση θέασης για να δω την ταινία μου, η οποία συμπίπτει με τις αποστάσεις που απαιτεί το 1080, μου είναι αδιάφορο αν βγουν 4,8 ή διακόσια Κ. Έτσι και αλλιώς, δεν θα βλέπω τίποτα παραπάνω μιας και η θέση θέασης δεν αλλάζει (είναι ιδανική). Φυσικά κάποια στιγμή στο μέλλον θα πλημμυρίσουμε με πιξελάκια, αλλά, με μηδενικό πρακτικό όφελος, τουλάχιστον για μένα. Αν είναι να αλλάξουν κάτι, ας αλλάξουν κάτι που θα γίνεται αντιληπτό, όπως τα καρέ και το χρώμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι για κάτι πιτσιρικάδες που μετράνε τα....μεγκαπίξελς τους στα σαπάκια τις κόμπακτ που κουβαλάνε και νομίζουν ότι βγάζουν καλές φωτογραφίες.