Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Από το λίγο που την είδα την ταινία, στο monitor μου όντως έτσι φαίνεται. Σε σύγκριση με το BluRay (που επίσης έχω) είναι ψόφια η εικόνα.

Δεν ξέρω όμως τι φταίει, αν είναι δηλαδή λόγω υλικού ή αν απλά τα codecs μας δεν "αντιμετωπίζουν" σωστά το υλικό.

Στο μόνιτορ από το pc εννοείς; :bang:

Το συγκεκριμένο αρχείο είναι 4K HDR με gamma ST2084 Δημήτρη, είναι αδύνατον να το δεις σωστά σε οποιοδήποτε μόνιτορ από pc, χρειάζεσαι μια τηλεόραση 4Κ που να υποστηρίζει HDR...

Ισως εκανε μετατροπη hdr to sdr με τον madvr.

Αυτό ακριβώς ήθελα να τον ρωτήσω κι εγώ Γιάννη πριν, όταν έγραψε ότι θα παίξει από το pc. Όσο για το madVR, όντως έχω δει στον private tracker snapshots από pc με τον madVR από ταινίες 4K HDR, π.χ. από το "Τίγρης και Δράκος" που ήταν όντως πολύ κοντά στην εικόνα που έβλεπα και από την Samsung, φαινόταν δηλαδή να γίνεται με αρκετά σωστό τρόπο η μετατροπή από το HDR στο SDR.

Αλλά εδώ στο Patriots Day, τα έχουν κάνει κυριολεκτικά μπ@$*δέλο με τα snapshots, δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Προφανώς αυτός που θα πάρει τα snapshots με τον madVR πρέπει να ξέρει τι ακριβώς να ρυθμίσει...

Δεν εχω ψαχτει καθολου με τον madvr hdr, αλλα νομιζω μια σημαντικη παραμετρος ειναι να δηλωθει σωστα στον madvr το peak της φωτεινοτητας που μπορει να πιασει η tv.
Ισως εκει να οφειλεται το οποιο προβλημα με τα snapshots. Ποσοι αραγε να γνωριζουν σωστα ποσα nit βγαζει η tv τους. ?

Iσως ο δημητρακουδης σε διαφωτισει περισσοτερο.

Ένα έχω αγοράσει εγώ παντως 😋

http://avclub.gr/forum/showthread.p...d-Them?p=1057918767&viewfull=1#post1057918767

Και μια εβδομάδα μετά που πέρασα πάλι απο το κατάστημα που το χα πάρει, είχαν φύγει και οι υπόλοιπες 2-3 κοπιες που είχε στο ράφι όταν το πήρα

Οτι καλύτερο έχω δει σε 4Κ (μακράν καλύτερο του Lucy που δεν με ξετρέλανε κιόλας)

Μαλλον δεν ειναι τυχαίο οτι ειναι απο 4Κ DI
Απο ποιο μαγαζι? Εδω πανω δεν εχω δει να πουλανε πουθενα. Επισης,ποσο τα χρεωνουν περιπου? Σε σχεση με αμαζον καλυτερα ή ακριβοτερα? Με υποτιτλους τι γινεται...θα βγαινουν παρτιδες υποτιτλισμενες για ελλαδα ή θα ειναι imported. Τα ρωταω γιατι ενας λογος που τοblu ray δεν πηγε καλα σε πωλησεις στη χωρα μας ειναι για αυτο...ο πατερας μου πχ που δεν ξερει Αγγλικα ακομα περιμενει να αγορασει το mad men με ελληνικους υποτιτλους....ε ρε φιλε μετα απο δεκα χρονια ακομα περιμενει....και αυτο ειναι ενα απο τα πολλα παραδειγματα....στο φε public...εχω δει blu ray που στο αμαζον μαζι με τα μεταφορικα κανει 15euro να το πουλανε εδω 27euro....και μετα λενε δεν περπαταει το φορματ....και μην ψωνιζετε απ εξω και πολλα αλλα. Σορυ για το off topic....κλασσικα δεν ξερω τι με επιασε πρωι πρωι...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Απο ποιο μαγαζι? Εδω πανω δεν εχω δει να πουλανε πουθενα. Επισης,ποσο τα χρεωνουν περιπου? Σε σχεση με αμαζον καλυτερα ή ακριβοτερα? Με υποτιτλους τι γινεται...θα βγαινουν παρτιδες υποτιτλισμενες για ελλαδα ή θα ειναι imported. Τα ρωταω γιατι ενας λογος που τοblu ray δεν πηγε καλα σε πωλησεις στη χωρα μας ειναι για αυτο...ο πατερας μου πχ που δεν ξερει Αγγλικα ακομα περιμενει να αγορασει το mad men με ελληνικους υποτιτλους....ε ρε φιλε μετα απο δεκα χρονια ακομα περιμενει....και αυτο ειναι ενα απο τα πολλα παραδειγματα....στο φε public...εχω δει blu ray που στο αμαζον μαζι με τα μεταφορικα κανει 15euro να το πουλανε εδω 27euro....και μετα λενε δεν περπαταει το φορματ....και μην ψωνιζετε απ εξω και πολλα αλλα. Σορυ για το off topic....κλασσικα δεν ξερω τι με επιασε πρωι πρωι...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Από εδώ μπορείς να πάρεις μια γεύση από τις τιμές που παίζουν στην Ελλάδα για τα δισκάκια Bluray 4K με ελληνικούς υπότιτλους. Και τα 23 αυτά δισκάκια έχουν ελληνικούς υπότιτλους. Ενώ έχουν κυκλοφορήσει και άλλα, όπως το Lucy, Oblivion κτλ. Τιμές από 28,5 έως 33,5 ευρώ.

Όσο για το Mad Men, δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στη περυσινή τηλεοπτική σειρά φίλε teddy743, δεν βρίσκω κάποια ταινία με τέτοιον τίτλο, αλλά στον private tracker υπάρχει ολόκληρη η σειρά σε ασυμπίεστα Bluray, και οι επτά σεζόν δηλαδή. Τα κατεβάζεις, τους βάζεις ελληνικούς υπότιτλους με το tsmuxer, και κάνεις και ένα ωραιότατο δώρο στον πατέρα σου. Πού ακριβώς είναι η δυσκολία;

Re: Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Από εδώ μπορείς να πάρεις μια γεύση από τις τιμές που παίζουν στην Ελλάδα για τα δισκάκια Bluray 4K με ελληνικούς υπότιτλους. Και τα 23 αυτά δισκάκια έχουν ελληνικούς υπότιτλους. Ενώ έχουν κυκλοφορήσει και άλλα, όπως το Lucy, Oblivion κτλ. Τιμές από 28,5 έως 33,5 ευρώ.

Όσο για το Mad Men, δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στη περυσινή τηλεοπτική σειρά φίλε teddy743, δεν βρίσκω κάποια ταινία με τέτοιον τίτλο, αλλά στον private tracker υπάρχει ολόκληρη η σειρά σε ασυμπίεστα Bluray, και οι επτά σεζόν δηλαδή. Τα κατεβάζεις, τους βάζεις ελληνικούς υπότιτλους με το tsmuxer, και κάνεις και ένα ωραιότατο δώρο στον πατέρα σου. Πού ακριβώς είναι η δυσκολία;

Aκριβώς φίλε teddy, βάζεις να κατεβαίνει αυτό το tb και κατα τον Σεπτέμβρη που θα έχει ολοκληρωθεί το κατέβασμα κάνεις την διαδικασία που περιγράφει ο Παναγιώτης και είσαι κομπλέ. πις οφ κέικ η υπόθεση... :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Αυτό ακριβώς ήθελα να τον ρωτήσω κι εγώ Γιάννη πριν, όταν έγραψε ότι θα παίξει από το pc. Όσο για το madVR, όντως έχω δει στον private tracker snapshots από pc με τον madVR από ταινίες 4K HDR, π.χ. από το "Τίγρης και Δράκος" που ήταν όντως πολύ κοντά στην εικόνα που έβλεπα και από την Samsung, φαινόταν δηλαδή να γίνεται με αρκετά σωστό τρόπο η μετατροπή από το HDR στο SDR.

Αλλά εδώ στο Patriots Day, τα έχουν κάνει κυριολεκτικά μπ@$*δέλο με τα snapshots, δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Προφανώς αυτός που θα πάρει τα snapshots με τον madVR πρέπει να ξέρει τι ακριβώς να ρυθμίσει...

Όπως έλεγα, προφανώς τα codecs μας δεν έχουν ιδέα αυτή τη στιγμή από HDR.. αλλά δεν μας το λένε, απλά παίζουν το υλικό "όπως το βλέπουν", και καλά κάνουν.

Αλλά αυτό το HDR δεν υποτίθεται ότι είναι ένα μάτσο metadata? Γιατί να πρέπει να ξέρει από HDR ο decoder μας; Χωρίς HDR support θα περίμενα να παίζει κανονικά το stream, απλά να μην "απολαμβάνω" τα "πλεονεκτήματα" του HDR.

Πάει δηλαδή το backwards compatibility?

Το Patriots Day btw ήταν μια χαρά ταινία.. το απόλαυσα από το Blu Ray μια χαρά..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Aκριβώς φίλε teddy, βάζεις να κατεβαίνει αυτό το tb και κατα τον Σεπτέμβρη που θα έχει ολοκληρωθεί το κατέβασμα κάνεις την διαδικασία που περιγράφει ο Παναγιώτης και είσαι κομπλέ. πις οφ κέικ η υπόθεση... :grinning-smiley-043

Άντε πάλι, ένα τεραμπάιτ υπόθεση είναι όλο κι όλο, ακόμα και στα 10Mbps γραμμή να έχει όπως εγώ ή εσύ, σε 10-12 μέρες θα τα έχει κατεβάσει. Μετά αρχίζουν τα δύσκολα βεβαίως. Εγώ αν ήμουν στη θέση του φίλου Teddy743 και ήθελα να κάνω ένα πολύ ωραίο δώρο στον πατέρα μου, θα καθόμουν και θα έβαζα τους υπότιτλους, θα τους συγχρόνιζα άψογα αν υπήρχε πρόβλημα κάπου, θα τους διάβαζα για να πετάξω όλες τις άχρηστες "π@π@ριές" που βάζουν μερικές φορές, θα έκανα τα 23 ISO σε σκληρό δίσκο και θα τα έκαιγα σε 23 δισκάκια Bluray. Μετά θα τα έβαζα σε Bluray θήκες που παίρνουν πολλαπλά δισκάκια και θα τύπωνα και εξώφυλλα σε υψηλή ανάλυση σε πολύ καλό ματ χαρτί στα 180 γραμμάρια και πάνω.

Όλα αυτά βέβαια, αν ο (υποθετικός) πατέρας μου έπαιζε αποκλειστικά με ένα τυπικό Bluray player. Πάντα υπάρχει η εύκολη λύση να του τα βάλει όλα σε έναν σκληρό δίσκο και να τα παίζει από εκεί, εφόσον παίζει με κάποιο media player. Μη ξεχνάς Νίκο ότι η συγκεκριμένη σειρά δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε Bluray με ελληνικούς υπότιτλους, οπότε έχεις και τη χαρά της δημιουργίας για κάτι που δεν μπορείς να το αγοράσεις έτοιμο. Διαφορετικά, αν ο πατέρας του γνώριζε αγγλικά, θα μπορούσε να σκάσει 120 ευρώ περίπου και να αγοράσει τη σειρά από το Amazon...

Όπως έλεγα, προφανώς τα codecs μας δεν έχουν ιδέα αυτή τη στιγμή από HDR.. αλλά δεν μας το λένε, απλά παίζουν το υλικό "όπως το βλέπουν", και καλά κάνουν.

Αλλά αυτό το HDR δεν υποτίθεται ότι είναι ένα μάτσο metadata? Γιατί να πρέπει να ξέρει από HDR ο decoder μας; Χωρίς HDR support θα περίμενα να παίζει κανονικά το stream, απλά να μην "απολαμβάνω" τα "πλεονεκτήματα" του HDR.

Το Patriots Day btw ήταν μια χαρά ταινία.. το απόλαυσα από το Blu Ray μια χαρά..

Αυτα που συζητουσαμε το βραδυ.
Γενικα τα εχουν κανει μανταρα με το HDR. Αντι να ειναι flagged metadata, παιζει by default και υπάρχει θέμα με τα players αλλα και τα μεσα (οθονες, προβολείς) που δεν το υποστηρίζουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Η συμβατότητα προς τα πίσω όντως τελειώνει με τα δισκάκια 4Κ HDR, φίλτατε Δημήτρη. Πέρα από τις αλλαγές στο χρώμα (DCI P3 σε REC2020 κοντέινερ), πέρα από τα 10 bit χρώμα, η αλλαγή που φέρνει τη πλήρη ασυμβατότητα είναι το gamma ST2084 που είναι σε τελείως διαφορετική "λογική" από το gamma power 2.2-2.4 που ξέραμε μέχρι τώρα με τα δισκάκια Bluray...

Aκριβώς, είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να καταστεί όλος ο στόλος AV παγκόσμια άχρηστος και προς αναβάθμιση, προσφέροντας στην ουσία, τίποτα...

Re: Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Ευχαριστώ για το link..ούτε ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο μαγαζί! To Mad Men εννοώ την σειρά που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2007 και τελείωσε το 2015 (δεν το λες και πρόσφατο...μια δεκαετία και πέρασε) και το blu ray έβγαινε σε όλο τον 6-7 μήνες μετά από το τηλεοπτικό release date της εκάστοτε season...ο πατέρας μου περιμένει να δει την πρώτη σεζον με ελληνικούς υπότιτλους από το 2008....
Εγώ τα έχω όλα τα bluray της σειράς αυθεντικά αλλα επειδη δεν ξέρει αγγλικά δεν καταλαβαίνει τίποτα απο υπόθεση. Αν κάποιος ξέρει που τα πουλάνε με ελληνικούς υπότιτλους θα κάνει ενόν πατέρα πολύ χαρούμενο! Ας μου στείλει π.μ για να μην χαλάω το νήμα.

Δεν βάζετε όλοι ένα χεράκι καλύτερα, λέω εγώ τώρα, να δούμε πώς διάβολο θα βάζουμε ελληνικούς υπότιτλους στα δισκάκια 4Κ που δεν έχουν, και που όπως φαίνεται δεν θα αποκτήσουν ποτέ με τον κανονικό τρόπο, να κυκλοφορήσουν δηλαδή, μια και τα "διαθέσιμα αρχεία" 4Κ HDR θα είναι όλο και περισσότερα;

Όλα είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο βέβαια, αλλά από τον πειραματισμό που έκανα προσθέτοντας ελληνικούς υπότιτλους στο "Billy Lynn's Long Halftime Walk", το HDR φαινόταν να επηρεάζεται, γιατί σε 2-3 σημεία στη ταινία υπήρχαν αυξομειώσεις στη φωτεινότητα, ανάλογα με το πότε εμφανιζόντουσαν ή εξαφανίζονταν οι ελληνικοί υπότιτλοι. Βέβαια το "Billy Lynn's Long Halftime Walk" ήταν από HDMI capture και όχι αντίγραφο του δίσκου 1:1.

Ξέρει κανείς με ποιο πρόγραμμα μπορεί να κάνει muxe αρχεία m2ts με τον HEVC, να κρατήσει δηλαδή μόνο εικόνα και τον ήχο που θέλει και να προσθέσει ελληνικούς υπότιτλους αλλά για να φτιάξει μια καινούρια δομή αρχείων Bluray 4K και όχι να κάνει αρχείο mkv;

Το πιο ενδιαφέρον σχόλιο που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι από ένα πολύ έμπειρο μέλος στον private tracker:

You can't use only eac3to at the moment as it won't parse the HEVC video track. The best method is to demux everything but the video track with the latest eac3to, add the m2ts file directly to the latest version of MKVToolnix, deselect all tracks but the HEVC video track and add-in your eac3to tracks that you wish to use. This method ensures untouched metadata of the HEVC track while also ensuring a proper demux with eac3to log for the rest of the tracks. This is how the Smurfs 2 remux was made.

Last edited:

Βέβαια το "Billy Lynn's Long Halftime Walk" ήταν από HDMI capture και όχι αντίγραφο του δίσκου 1:1.

Αυτό έφταιγε, μα καλά?παίζεις hdmi captured αρχεία?Κάποιοι σε πολωνικό φόρουμ αναφέρουν ότι χάνουν κοντά 1-3% σε ποιότητα..να το τσεκάρεις...

Μου φαίνεται ότι η ήμερα που ο tegonik θα αναβαθμίσει το setup του σε 4Κ θα σηματοδοτήσει αυτομάτως και την επιτυχία του format...:flipout:

Μου φαίνεται ότι η ήμερα που ο tegonik θα αναβαθμίσει το setup του σε 4Κ θα σηματοδοτήσει αυτομάτως και την επιτυχία του format...:flipout:

σε 4κ ο tegonik θα αναβαθμίσει μόνο όταν σταματήσουν να υπάρχουν ματρόσκες 720 και 1080 στο διαδίκτυο, οπότε μην στηρίζεσαι σε εμένα.. :grinning-smiley-043

Στις 50 ίντσες τηλεόραση που χωράει ο χώρος μου και να μου χαρίζανε 4κ δεν θα την έβαζα, βαριέμαι το βίδωμα ξεβίδωμα στην βάση τοίχου βασικά...

Ποιο 4Κ ?

Το 4Κ πεθανε !

Βουρ για το 8Κ (και 120 fps) .... μαζευετε χρηματα γιατι προβλεπεται πανακριβο !

εμένα και στα 240fps δεν θα με χάλαγε πάντως... :grinning-smiley-043