Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Μαγουλομωρό και Tegonik, όταν τελειώσετε με το τρολάρισμα, να μας ειδοποιήσετε για να συνεχίσουμε στο θέμα... :flipout:

εγώ σταματάω, στο θέμα μας, τελικά ζούμε ή δεν ζούμε ιστορικές στιγμές? :grinning-smiley-043

Μου θυμίζει το αναπάντητο "να ζει κανείς ή να μην ζει"? :flipout:

Γιατί αν δεν ζούμε... θα αναγκαζόμαστε να κατεβάζουμε τα στρουμφάκια ξανά και ξανά... :flipout:

τέλος, τέλος το πείραγμα...το υπόσχομαι... :flipout:

Last edited by a moderator:
Μην δίνεις υποσχέσεις που... δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να κρατήσεις... :grandpa:

Μιλάς ορθώς γέροντα.. :flipout:

Εντάξει...αρκετά με τα εκτός θέματος ποστ. Ας ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας. Τελικά Παναγιώτη ισχύει το Κρεμλίνο - Κογκρέσο 1-0 ή έχει αλλάξει κάτι από τότε?
απλά δεν αντέχω! :flipout::flipout:

το θεμα ομως ειναι οτι ναι μεν εχουν περισσοτερο φως(περιττο για τα δικα μου γουστα)αλλα το clouding ζει και βασιλευει με αποτελεσμα να χαλαει ολο το..Project hdr...

Ακριβως !

Ηρθε ο γατος (JL_?) και μου καλιμπραριζε 5 ωρες την οθονη. Πριν κατι αιωνες ... actually. :rolleyes:
Απο τα 350 nits κατεβηκαμε στα 120 nits .... και τωρα πια ψαχνεις να βρεις που ειναι το clouding.
Αλλα στα 120 nits ... ΜΗΝ διαννοηθεις και τραβηξεις καμια κουρτινα (η ανοιξεις κανα σποτακι
στην αλλη ακρη του σαλονιου). Παει η διακριτικη λεπτομερεια, ΧΑΝΕΙΣ πληροφορια μονο και μονο
απο ενα σποτακι. Αυτη η κατασταση χαρακτηριζεται .... ΟΜΗΡΙΑ της πληρoυς συσκοτισης.
Δεν μπορω να την χαρακτηρισω αλλιως. Πρεπει να κυκλοφορεις με φωτοευαισθησια βρυκολακα.

Οταν εισχωρει φως στο σαλονι (απο οπουδηποτε) εχω ανεβασει ολα τα settings στο Standard Mode.
Το οποιο ... ουτε να ακουσει ο Γατος. :laugh: Γιατι το clouding κυριαρχει ... σε οοοοοολη την επιφανεια.
Ψαχνεις να βρεις περιοχη ... χωρις clouding.

Last edited:
Ακριβως !

Ηρθε ο γατος (JL_?) και μου καλιμπραριζε 5 ωρες την οθονη. Πριν κατι αιωνες ... actually. :rolleyes:
Απο τα 350 nits κατεβηκαμε στα 120 nits .... και τωρα πια ψαχνεις να βρεις που ειναι το clouding.
Αλλα στα 120 nits ... ΜΗΝ διαννοηθεις και τραβηξεις καμια κουρτινα (η ανοιξεις κανα σποτακι
στην αλλη ακρη του σαλονιου). Παει η διακριτικη λεπτομερεια, ΧΑΝΕΙΣ πληροφορια μονο και μονο
απο ενα σποτακι. Αυτη η κατασταση χαρακτηριζεται .... ΟΜΗΡΙΑ της πληρoυς συσκοτισης.
Δεν μπορω να την χαρακτηρισω αλλιως. Πρεπει να κυκλοφορεις με φωτοευαισθησια βρυκολακα.

Οταν εισχωρει φως στο σαλονι (απο οπουδηποτε) εχω ανεβασει ολα τα settings στο Standard Mode.
Το οποιο ... ουτε να ακουσει ο Γατος. :laugh: Γιατι το clouding κυριαρχει ... σε οοοοοολη την επιφανεια.
Ψαχνεις να βρεις περιοχη ... χωρις clouding.

..και το πιθανοτερο ειναι να μην εξαλειφθει ποτε.λογικο απο την στιγμη που αναβουν ολα τα led....:christmastree2:

Τουλαχιστον .... υπαρχουν ετοιμα settings και προφιλ.

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ....

Κι εσύ έχεις φίλτατε, και δεν παίζει καμία παρεξήγηση μεταξύ μας, μην τρελαθούμε κιόλας. :ernaehrung004:

Εδώ μέσα μπορεί να "σφαζόμαστε με το βαμβάκι", αλλά έξω είμαστε πάντα φιλαράκια... :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Κι εσύ έχεις φίλτατε, και δεν παίζει καμία παρεξήγηση μεταξύ μας, μην τρελαθούμε κιόλας. :ernaehrung004:

Εδώ μέσα μπορεί να "σφαζόμαστε με το βαμβάκι", αλλά έξω είμαστε πάντα φιλαράκια... :BDGBGDB55:

πες μου ότι σου έστειλε πμ αποπαρεξηγήσεως να πετάξω την 4K LCD HDR τηλεόραση μου από το παράθυρο δηλαδή! :flipout:

Βρε werewolf, βρε παιδί μου, είπαμε να "κουρδίσουμε" λίγο Παναγιώτη και εσύ "λύγισες"? :violent-smiley-030:

Ας μην διακόπτουμε όμως την ροή του νήματος...για λέγε Παναγιώτη...έχουμε κανα νέο από Μόσχα μεριά? :grinning-smiley-043

Δεν εχω ψαχτει καθολου με τον madvr hdr, αλλα νομιζω μια σημαντικη παραμετρος ειναι να δηλωθει σωστα στον madvr το peak της φωτεινοτητας που μπορει να πιασει η tv.
Ισως εκει να οφειλεται το οποιο προβλημα με τα snapshots. Ποσοι αραγε να γνωριζουν σωστα ποσα nit βγαζει η tv τους. ?

Όπως έλεγα, προφανώς τα codecs μας δεν έχουν ιδέα αυτή τη στιγμή από HDR.. αλλά δεν μας το λένε, απλά παίζουν το υλικό "όπως το βλέπουν", και καλά κάνουν.

Αλλά αυτό το HDR δεν υποτίθεται ότι είναι ένα μάτσο metadata? Γιατί να πρέπει να ξέρει από HDR ο decoder μας; Χωρίς HDR support θα περίμενα να παίζει κανονικά το stream, απλά να μην "απολαμβάνω" τα "πλεονεκτήματα" του HDR.

Πάει δηλαδή το backwards compatibility?

Η συμβατότητα προς τα πίσω όντως τελειώνει με τα δισκάκια 4Κ HDR, φίλτατε Δημήτρη. Πέρα από τις αλλαγές στο χρώμα (DCI P3 σε REC2020 κοντέινερ), πέρα από τα 10 bit χρώμα, η αλλαγή που φέρνει τη πλήρη ασυμβατότητα είναι το gamma ST2084 που είναι σε τελείως διαφορετική "λογική" από το gamma power 2.2-2.4 που ξέραμε μέχρι τώρα με τα δισκάκια Bluray...

Η ST2084 αποτελεί absolute EOTF, σε σχέση με τις relative που χρησιμοποιούνται στο SDR. Αυτό σημαίνει, πως όλες οι διαβαθμίσεις δεν εξαρτώνται από το πού είναι ορισμένο το 100%, αλλά η καθεμιά έχει ορισμένη και συγκεκριμένη τιμή φωτεινότητας (π.χ. το level 512 gray, αντιστοιχεί κανονικά αυστηρώς στα 100 nits).

Τα προβλήματα ξεκινούν αφενός από το γεγονός πως κανένα μέσο προβολής αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να την ακολουθήσει επακριβώς σε όλο της το εύρος και αφετέρου, δεν έχουν περάσει σε πολλά προγράμματα αναπαραγωγής ή encoding/transcoding οι σωστές φόρμουλες μετατροπής ST2084->conventional power EOTF.

Ως προς το πρώτο σκέλος, μέχρι στιγμής μόνο οι LCD της Samsung και οι OLED της Panasonic φαίνεται να κάνουν την πιο ορθή προσαρμογή του σήματος στις δυνατότητες των σημερινών πάνελ, με τους υπόλοιπους κατασκευαστές να προτιμούν λιγότερο ορθολογικές μεθόδους.

Ως προς το δεύτερο σκέλος, τα πράγματα είναι λίγο πολύ άρτζι-μπούρτζι και λουλάς για την ώρα, με τα περισσότερα προγράμματα να κάνουν μία γραμμική μεταφορά του ST2084 πάνω σε 2.2. power function, οδηγώντας σε σκοτεινή εικόνα με προβληματικά χαμηλά.

Η μετατροπή του color space δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, τα μαθηματικά μετατροπής του DCI-P3 σε Rec709 χρησιμοποιούνται στην παραγωγή δίσκων BluRay και άλλων οικιακών φορμά HD εδώ και πάνω από δεκαετία. Αν και όταν ξεκολλήσουμε ποτέ από εκεί, τότε ίσως υπάρξει πρόβλημα... :p

Δεν βάζετε όλοι ένα χεράκι καλύτερα, λέω εγώ τώρα, να δούμε πώς διάβολο θα βάζουμε ελληνικούς υπότιτλους στα δισκάκια 4Κ που δεν έχουν, και που όπως φαίνεται δεν θα αποκτήσουν ποτέ με τον κανονικό τρόπο, να κυκλοφορήσουν δηλαδή, μια και τα "διαθέσιμα αρχεία" 4Κ HDR θα είναι όλο και περισσότερα;

Όλα είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο βέβαια, αλλά από τον πειραματισμό που έκανα προσθέτοντας ελληνικούς υπότιτλους στο "Billy Lynn's Long Halftime Walk", το HDR φαινόταν να επηρεάζεται, γιατί σε 2-3 σημεία στη ταινία υπήρχαν αυξομειώσεις στη φωτεινότητα, ανάλογα με το πότε εμφανιζόντουσαν ή εξαφανίζονταν οι ελληνικοί υπότιτλοι. Βέβαια το "Billy Lynn's Long Halftime Walk" ήταν από HDMI capture και όχι αντίγραφο του δίσκου 1:1.

Αυτό είναι ένα θέμα που οφείλει να λυθεί από τους κατασκευαστές των προγραμμάτων αναπαραγωγής. Θα πρέπει ο υπότιτλος για αρχείο HDR να γίνεται assign στα levels που αντιστοιχούν στα 60-80nits. Αν λόγω βιασύνης να προλάβουμε το τρένο, το πρόγραμμα κάνει rendering τον υπότιτλο σε SDR και μετά τον πάει γραμμικά σε ένα level 768-1024 του ST2084, επόμενο είναι ότι θα βγάζει μάτια ο υπότιτλος...

Ευχαριστω πολυ γιατι και εγω το ψαχνω και δεν μπορω να βρω λυση γιατι η samsung ks7000 δεν παιζει dolby true-hd

To Dolby TrueHD δεν περιέχει κάποιο core και δεν παρέχει προς τα πίσω συμβατότητα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Αυτό είναι ένα θέμα που οφείλει να λυθεί από τους κατασκευαστές των προγραμμάτων αναπαραγωγής. Θα πρέπει ο υπότιτλος για αρχείο HDR να γίνεται assign στα levels που αντιστοιχούν στα 60-80nits. Αν λόγω βιασύνης να προλάβουμε το τρένο, το πρόγραμμα κάνει rendering τον υπότιτλο σε SDR και μετά τον πάει γραμμικά σε ένα level 768-1024 του ST2084, επόμενο είναι ότι θα βγάζει μάτια ο υπότιτλος...

Όταν λες φίλτατε "προγράμματα αναπαραγωγής", εννοείς προγράμματα για pc ή κάτι άλλο; Αν μιλάμε για προγράμματα για pc, μόνο η Cyberlink με το Powerdvd 17 έχει πάρει υποτίθεται επίσημη άδεια για αναπαραγωγή στα δισκάκια Bluray 4k. Νομίζω όμως ότι το πρόβλημα δημιουργείται νωρίτερα, από το πρόγραμμα που θα "δημιουργήσει" το αρχείο με τους ελληνικούς υπότιτλους που θα κληθεί να αναπαραγάγει το Powerdvd, το pot player κτλ., αλλά νομίζω ότι τους περισσότερους εδώ μέσα μας "καίει", σε αρχικό στάδιο τουλάχιστον, το πώς ακριβώς συμπεριφέρονται οι ενσωματωμένοι players που διαθέτουν όλες οι τηλεοράσεις 4Κ HDR.

Πώς αντιλαμβάνομαι εγώ το πρόβλημα: σε όσα δισκάκια Bluray 4K έχω δει, δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα με τους υπότιτλους, που διατηρούν μια σταθερή φωτεινότητα από την αρχή μέχρι το τέλος, ανεξάρτητα αν οι σκηνές είναι φωτεινές, σκοτεινές κτλ. Τα αρχεία των υπότιτλων είναι pgs όπως ακριβώς και στα απλά Bluray. Με την έλευση αρχείων όπως είναι το The Smurfs 2 και το Patriots Day που υποτίθεται ότι είναι αντίγραφα 1:1 και είναι αρχεία m2ts, έχουμε προς το παρόν, μάλλον, μόνο μία επιλογή όταν θέλουμε να τους βάλουμε ελληνικούς υπότιτλους: να πάρουμε ένα αρχείο srt, το αρχείο της εικόνας και το αρχείο του ήχου και να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο αρχείο .mkv με ένα πρόγραμμα όπως το MKVToolNix. Νομίζω ότι το πρόβλημα έγκειται, όπως το περιγράφεις, στο πώς διαχειρίζεται το MKVToolNix ή άλλα αντίστοιχα τέτοια προγράμματα, τους υπότιτλους όταν δημιουργεί το αρχείο.

Έχουμε όμως εναλλακτική; Υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο πρόγραμμα muxer, που να είναι συμβατό με HEVC και να μπορεί να δημιουργήσει μια νέα δομή αρχείων Bluray, στην οποία οι ελληνικοί υπότιτλοι θα είναι πλέον αρχείο pgs; Πιστεύω ότι εκεί μπορεί να βρίσκεται η λύση, για να διαχειριστούν σωστά τους υπότιτλους οι ενσωματωμένοι players των τηλεοράσεων 4Κ HDR ή τα 4Κ media players κτλ.

Πάντως, αν έβλεπες τη συγκεκριμένη σκοτεινή σκηνή των 6-7 λεπτών στο Patriots Day, κάπου στο 1:20 έως το 1:27, θα έχανες κάποια μαλλιά μάλλον! :flipout: Άλλες φορές οι ελληνικοί υπότιτλοι εμφανιζόντουσαν με φυσιολογική φωτεινότητα αφήνοντας ανεπηρέαστη τη φωτεινότητα στο υπόλοιπο κάδρο, και άλλες φορές εμφανιζόντουσαν υπέρλαμπροι, ανεβάζοντας τη φωτεινότητα σε ολόκληρο το κάδρο, παντού, από κάτω μέχρι πάνω!...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Όταν λες φίλτατε "προγράμματα αναπαραγωγής", εννοείς προγράμματα για pc ή κάτι άλλο; Αν μιλάμε για προγράμματα για pc, μόνο η Cyberlink με το Powerdvd 17 έχει πάρει υποτίθεται επίσημη άδεια για αναπαραγωγή στα δισκάκια Bluray 4k. Νομίζω όμως ότι το πρόβλημα δημιουργείται νωρίτερα, από το πρόγραμμα που θα "δημιουργήσει" το αρχείο με τους ελληνικούς υπότιτλους που θα κληθεί να αναπαραγάγει το Powerdvd, το pot player κτλ., αλλά νομίζω ότι τους περισσότερους εδώ μέσα μας "καίει", σε αρχικό στάδιο τουλάχιστον, το πώς ακριβώς συμπεριφέρονται οι ενσωματωμένοι players που διαθέτουν όλες οι τηλεοράσεις 4Κ HDR.

Πώς αντιλαμβάνομαι εγώ το πρόβλημα: σε όσα δισκάκια Bluray 4K έχω δει, δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα με τους υπότιτλους, που διατηρούν μια σταθερή φωτεινότητα από την αρχή μέχρι το τέλος, ανεξάρτητα αν οι σκηνές είναι φωτεινές, σκοτεινές κτλ. Τα αρχεία των υπότιτλων είναι pgs όπως ακριβώς και στα απλά Bluray. Με την έλευση αρχείων όπως είναι το The Smurfs 2 και το Patriots Day που υποτίθεται ότι είναι αντίγραφα 1:1 και είναι αρχεία m2ts, έχουμε προς το παρόν, μάλλον, μόνο μία επιλογή όταν θέλουμε να τους βάλουμε ελληνικούς υπότιτλους: να πάρουμε ένα αρχείο srt, το αρχείο της εικόνας και το αρχείο του ήχου και να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο αρχείο .mkv με ένα πρόγραμμα όπως το MKVToolNix. Νομίζω ότι το πρόβλημα έγκειται, όπως το περιγράφεις, στο πώς διαχειρίζεται το MKVToolNix ή άλλα αντίστοιχα τέτοια προγράμματα, τους υπότιτλους όταν δημιουργεί το αρχείο.

Έχουμε όμως εναλλακτική; Υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο πρόγραμμα muxer, που να είναι συμβατό με HEVC και να μπορεί να δημιουργήσει μια νέα δομή αρχείων Bluray, στην οποία οι ελληνικοί υπότιτλοι θα είναι πλέον αρχείο pgs; Πιστεύω ότι εκεί μπορεί να βρίσκεται η λύση, για να διαχειριστούν σωστά τους υπότιτλους οι ενσωματωμένοι players των τηλεοράσεων 4Κ HDR ή τα 4Κ media players κτλ.

Πάντως, αν έβλεπες τη συγκεκριμένη σκοτεινή σκηνή των 6-7 λεπτών στο Patriots Day, κάπου στο 1:20 έως το 1:27, θα έχανες κάποια μαλλιά μάλλον! :flipout: Άλλες φορές οι ελληνικοί υπότιτλοι εμφανιζόντουσαν με φυσιολογική φωτεινότητα αφήνοντας ανεπηρέαστη τη φωτεινότητα στο υπόλοιπο κάδρο, και άλλες φορές εμφανιζόντουσαν υπέρλαμπροι, ανεβάζοντας τη φωτεινότητα σε ολόκληρο το κάδρο, παντού, από κάτω μέχρι πάνω!...

Δεν μιλάω για αρχεία pgs. Τα αρχεία pgs, εφόσον προέρχονται από το αυθεντικό δισκάκι UHD, οφείλουν να είναι στα σωστά levels. Αν πάλι τα φτιάχνει κανείς μόνος του, ας τα κωδικοποιήσει σε 10bit με ένα gray level 300-400, λογικά θα είναι οκ...

Τα srt αρχεία όμως είναι text και γίνονται rendered ως γραφικά από το πρόγραμμα αναπαραγωγής που χρησιμοποιούμε (είτε αυτό είναι το powerdvd, ο mpc, είτε ο ενσωματωμένος player μιας τηλεόρασης, κτλ.). Εδώ είναι που απ' ό,τι βλέπω τα πράγματα γίνονται μαντάρα με το HDR και τους υπότιτλους προς το παρόν...

Ωραία, συμφωνούμε λοιπόν. Οπότε, επαναλαμβάνω το ερώτημα: Ξέρεις ή ξέρει οποιοσδήποτε άλλος, να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα muxer, όπως είναι το tsmuxer, που να είναι συμβατό με HEVC, και να μπορεί δηλαδή να δημιουργήσει δομή αρχείων Bluray; Και το ρωτάω φυσικά γιατί εγώ δεν ξέρω να υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Επίσης, για τον φίλο petros37: καλό θα ήταν αν είχες κάποια στιγμή χρόνο να επαναλάμβανες τη διαδικασία με το αρχείο του Hacksaw Ridge, για να σιγουρευτούμε ότι το πρόβλημα με τους υπότιτλους είναι όντως υπαρκτό, και δεν το παρουσιάζει μόνο η δική μου Samsung. Αν δεν έχεις το link από τον ρώσικο public tracker, στείλε μου pm για να σου το στείλω.

Οποιοσδήποτε άλλος με τηλεόραση 4Κ HDR θα μπορούσε να επαναλάβει τη διαδικασία επίσης, θα ήταν καλό. Αλλά να γίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Κατεβάζετε το αρχείο του Hacksaw Ridge, το ρίχνετε στο MKVToolNix και κρατάτε μόνο την εικόνα, το απλό Dolby digital, και προσθέτετε ένα αρχείο srt με τους ελληνικούς υπότιτλους. Και μετά πάτε κατευθείαν στη συγκεκριμένη σκοτεινή νυχτερινή σκηνή, με τους δύο στρατιώτες που αναπαύονται στο όρυγμα, κάπου στο 1:20 έως 1:27 για να δείτε αν η φωτεινότητα στους υπότιτλους παραμένει σταθερή ή όχι. Επίσης να δείτε επίσης αν είναι συγχρονισμένα η εικόνα με τον ήχο.

Τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου αρχείου από τον γνωστότατο ρώσικο public tracker, στην ενότητα 4Κ(UHD), το αρχείο είναι στην πέμπτη σελίδα:

Качество: UHD 4K (2160p)
Видео: HEVC, 27.6 Мбит/с, 3840x1612, 23.976 кадр/с
Аудио: Русский (AC3, 6 ch, 384 Кбит/с), английский (TrueHD, 8 ch, 4838 Кбит/с), (AC3, 6 ch, 640 Кбит/с)
Продолжительность: 02:19:19
Перевод: Дублированный - (iTunes)
Субтитры: Русские, английские

Μην ψάχνεις για muxer, δες καλύτερα για κανέναν pgs creator/editor και στείλε και ένα mail στη Samsung. Και η TV και το player κάνουν τα ίδια με srt υπότιτλους σε αρχεία HDR;

Στείλε μου κανένα link. Να στείλω email στη Samsung; Και να τους ρωτήσω δηλαδή γιατί δεν κρατάνε σταθερή φωτεινότητα οι υπότιτλοι σε παράνομα αρχεία που έφτιαξα, από άλλα αρχεία που επίσης κατέβασα παράνομα, και που τους έβαλα ελληνικούς υπότιτλους που ήταν επίσης παράνομοι;! :flipout:

Αν θυμάμαι καλά, το Billy Lynn's Long Halftime Walk που επίσης παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα, το έπαιζα με τον εξωτερικό σκληρό συνδεδεμένο στο UHD player της Samsung, οπότε φαίνεται ότι το player και η TV συμπεριφέρονται το ίδιο. Στο Billy Lynn's Long Halftime Walk μάλιστα, ήταν εντονότερο το πρόβλημα, γιατί το παρουσίαζε σε ηλιόλουστο πλάνο, εκεί στην αρχή της ταινίας που ο πρωταγωνιστής ακουμπούσε σε κάτι σαν κούνια, μονόζυγο, δεν θυμάμαι καλά, τον λούζει το φως του ήλιου, και μιλάει με τους Vin Diesel και άλλον ένα, οι οποίοι όμως είναι στη σκιά. Εκεί το πρόβλημα βγάζει μάτι, γιατί η μεταβολή της φωτεινότητας του κάδρου είναι πολύ έντονη...

Ωραία, συμφωνούμε λοιπόν. Οπότε, επαναλαμβάνω το ερώτημα: Ξέρεις ή ξέρει οποιοσδήποτε άλλος, να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα muxer, όπως είναι το tsmuxer, που να είναι συμβατό με HEVC, και να μπορεί δηλαδή να δημιουργήσει δομή αρχείων Bluray; Και το ρωτάω φυσικά γιατί εγώ δεν ξέρω να υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Επίσης, για τον φίλο petros37: καλό θα ήταν αν είχες κάποια στιγμή χρόνο να επαναλάμβανες τη διαδικασία με το αρχείο του Hacksaw Ridge, για να σιγουρευτούμε ότι το πρόβλημα με τους υπότιτλους είναι όντως υπαρκτό, και δεν το παρουσιάζει μόνο η δική μου Samsung. Αν δεν έχεις το link από τον ρώσικο public tracker, στείλε μου pm για να σου το στείλω.

Οποιοσδήποτε άλλος με τηλεόραση 4Κ HDR θα μπορούσε να επαναλάβει τη διαδικασία επίσης, θα ήταν καλό. Αλλά να γίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Κατεβάζετε το αρχείο του Hacksaw Ridge, το ρίχνετε στο MKVToolNix και κρατάτε μόνο την εικόνα, το απλό Dolby digital, και προσθέτετε ένα αρχείο srt με τους ελληνικούς υπότιτλους. Και μετά πάτε κατευθείαν στη συγκεκριμένη σκοτεινή νυχτερινή σκηνή, με τους δύο στρατιώτες που αναπαύονται στο όρυγμα, κάπου στο 1:20 έως 1:27 για να δείτε αν η φωτεινότητα στους υπότιτλους παραμένει σταθερή ή όχι. Επίσης να δείτε επίσης αν είναι συγχρονισμένα η εικόνα με τον ήχο.

Τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου αρχείου από τον γνωστότατο ρώσικο public tracker, στην ενότητα 4Κ(UHD), το αρχείο είναι στην πέμπτη σελίδα:

Качество: UHD 4K (2160p)
Видео: HEVC, 27.6 Мбит/с, 3840x1612, 23.976 кадр/с
Аудио: Русский (AC3, 6 ch, 384 Кбит/с), английский (TrueHD, 8 ch, 4838 Кбит/с), (AC3, 6 ch, 640 Кбит/с)
Продолжительность: 02:19:19
Перевод: Дублированный - (iTunes)
Субтитры: Русские, английские

Λοιπον δοκιμασα το αρχειο και οντως η φωτεινοτητα αυξομειωνεται και αν τους υποτιτλους τους κανω κιτρινους που μου αρεσουν καλυτερα
ακομα περισσοτερο
Στο αρχειο με τα στρουμφακια ομως δεν συμβαινει .

Το θεμα της αυξομειωσης φωτεινοτητας λυνεται αν την επιλογη smart led την βαλω στη θεση off .