Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Θέλει ψάξιμο αυτό Δημήτρη, για να δούμε από πού ακριβώς προκαλείται, γιατί δεν συμβαίνει στα κανονικά δισκάκια Bluray 4K κτλ. Οπότε αν σου πέρασε τη συγκεκριμένη σκοτεινή σκηνή στο Hacksaw Ridge, σημαίνει ότι το θέμα δεν υφίσταται στις OLED.

Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο αυτή τη στιγμή, αν όπως όλα δείχνουν οι εξελίξεις, αρχίσουν να ανεβαίνουν όλο και περισσότερα αντίγραφα 1:1, τα αρχεία από HDMI capture δεν θα μας απασχολούν καθόλου σε λίγο καιρό. Αν σιγουρευτούμε δηλαδή ότι ρίχνοντας το αρχείο m2ts της ταινίας στο MKVToolNix και κρατώντας μόνο την εικόνα, τον ήχο που μπορεί να αναπαράγει σωστά ο καθένας μας, και τους ελληνικούς υποτίτλους, μπορούμε να δημιουργούμε ένα νέο αρχείο .mkv με απείραχτα εντελώς εικόνα και ήχο το οποίο θα μας αποδίδει σωστά και το HDR, τότε είμαστε πραγματικά μια χαρά... :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Θέλει ψάξιμο αυτό Δημήτρη, για να δούμε από πού ακριβώς προκαλείται, γιατί δεν συμβαίνει στα κανονικά δισκάκια Bluray 4K κτλ. Οπότε αν σου πέρασε τη συγκεκριμένη σκοτεινή σκηνή στο Hacksaw Ridge, σημαίνει ότι το θέμα δεν υφίσταται στις OLED.

Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο αυτή τη στιγμή, αν όπως όλα δείχνουν οι εξελίξεις, αρχίσουν να ανεβαίνουν όλο και περισσότερα αντίγραφα 1:1, τα αρχεία από HDMI capture δεν θα μας απασχολούν καθόλου σε λίγο καιρό. Αν σιγουρευτούμε δηλαδή ότι ρίχνοντας το αρχείο m2ts της ταινίας στο MKVToolNix και κρατώντας μόνο την εικόνα, τον ήχο που μπορεί να αναπαράγει σωστά ο καθένας μας, και τους ελληνικούς υποτίτλους, μπορούμε να δημιουργούμε ένα νέο αρχείο .mkv με απείραχτα εντελώς εικόνα και ήχο το οποίο θα μας αποδίδει σωστά και το HDR, τότε είμαστε πραγματικά μια χαρά... :2thumb22sup:

πες μου χρονο για την συγκεκριμενη σκηνη να την τσεκαρω.
γενικα παντως σε οτι καθαρο UHD εχω παιξει,τετοιο θεμα δεν ειχα.

Στο Hacksaw Ridge η συγκεκριμένη σκηνή ξεκινάει αν θυμάμαι καλά στο 1 ώρα και είκοσι λεπτά, και τελειώνει στο 1 ώρα και είκοσι έξι, κάπου εκεί. Είναι η νυχτερινή σκηνή που ο πρωταγωνιστής χώνεται στο όρυγμα μαζί με άλλον ένα για να φάνε κάτι και να περάσουν τη νύχτα...

ok Πανο-θα το τσεκαρω και θα σου πω.

τελικα ειναι απο το 1.26 και για κανα 5λεπτο.
κανενα θεμα απολυτως-σταθερη εικονα με πολυ καλο μαυρο και καμια αναλαμπη..
εαν εχεις ενεργοποιημενη την δυναμικη αντιθεση,κλειστην εντελως(off)και δοκιμασε.

Last edited by a moderator:
Εννοείται ότι θα το δοκιμάσω Δημήτρη, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι τα αρχεία που είναι αντίγραφα 1:1 και όχι τα αρχεία από HDMI capture. Και φυσικά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για μένα, είναι να μπορούμε να βάζουμε ελληνικούς υπότιτλους, και να αφήνουμε ανεπηρέαστα την εικόνα, τον ήχο και το HDR.

Νομίζω ότι θα είμαστε ικανοποιημένοι σε πρώτη φάση αν το πετυχαίνουμε αυτό σε αρχείο .mkv, αλλά το ακόμα καλύτερο θα είναι να δημιουργηθεί κάποια στιγμή ένας muxer για τον HEVC σαν το tsmuxer, που να μας επιτρέπει να δημιουργούμε μια νέα δομή αρχείων Bluray 4K, και όσοι θέλουμε φυσικά, θα μπορούμε να το μετατρέπουμε σε .ISO και να το καίμε σε δισκάκι...

το συγκεκριμενο ειναι mkv πολυ καλου ριπαρισματος.δεν το βρισκω καλυτερο σε 4κ.
υποτιτλους και στα 1:1 που εχω σε blurayfolder,απλα παω και κανω browse το srt και παιζει κανονικα.
τωρα σε δισκακι ειναι αλλη διαδικασια.θα βρεθει λυση ομως..

Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

το συγκεκριμενο ειναι mkv πολυ καλου ριπαρισματος.δεν το βρισκω καλυτερο σε 4κ.
υποτιτλους και στα 1:1 που εχω σε blurayfolder,απλα παω και κανω browse το srt και παιζει κανονικα.

Το Hacksaw Ridge από HDMI capture έχει εξαιρετική εικόνα, καμία αμφιβολία για αυτό.

Για το δεύτερο που λες δεν σε πιάνω, πώς ακριβώς το κάνεις αυτό;

δεν κανω κατι το ιδιαιτερο.μεσα απο το Mediacenter του zidoo,παταω μενου,add subtitle,βρισκω το srt και παιζει κανονικα.

Α, μάλιστα, μια χαρά. Δημήτρη, σου έχει κάτσει τότε μια χαρά η φάση, δεν χρειάζεται καν να ψαχτείς περαιτέρω.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν έχουμε όλοι μας το Zidoo...

Α, μάλιστα, μια χαρά. Δημήτρη, σου έχει κάτσει τότε μια χαρά η φάση, δεν χρειάζεται καν να ψαχτείς περαιτέρω.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν έχουμε όλοι μας το Zidoo...

λογικα ολα τα αντιστοιχα πλειερ(τουλαχιστον τα σοβαρα)θα εχουν παρομοια επιλογη.
με τι παιζεις?

Συνήθως παίζω με τον σκληρό συνδεδεμένο απευθείας στη Samsung ή στο 4Κ UHD player της Samsung. Δεν έχω δει να έχει τέτοια δυνατότητα να κάνει προσθήκη ελληνικούς υπότιτλους, αλλά δεν το έχω ψάξει και πολύ...

Συνήθως παίζω με τον σκληρό συνδεδεμένο απευθείας στη Samsung ή στο 4Κ UHD player της Samsung. Δεν έχω δει να έχει τέτοια δυνατότητα να κάνει προσθήκη ελληνικούς υπότιτλους, αλλά δεν το έχω ψάξει και πολύ...

λογικο-θες κατι πιο..εξειδικευμενο.
με ενα-σοβαρο-android tv box,δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Όπως το υποψιαζόμουν, σύνδεσα τον εξωτερικό σκληρό στο player της Samsung και έβαλα σε έναν φάκελο το "Τιγρης και Δράκος" σε αρχείο .mkv 4Κ HDR από HDMI capture, μαζί με ένα αρχείο ελληνικών υποτίτλων. Το player στα options δεν μου εμφανίζει καν την επιλογή των υποτίτλων. Όχι μόνο δηλαδή δεν μπορώ να ενεργοποιήσω τους εξωτερικούς υπότιτλους, αλλά δεν μπορώ καν να χρησιμοποιήσω τους ενσωματωμένους υπότιτλους που έχει το αρχείο. :violent-smiley-030:

Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην τη βρω την άκρη Δημήτρη αργά ή γρήγορα, το βλέπω πολύ χλωμό να τα σκάσω και για δεύτερο 4Κ player...

απ`οσο καταλαβαινω θα το χρειαστεις.
τεσταρε παντως οποτε μπορεις να κανεις το dynamic contrast off.πιστευω οτι εαν δεν εξαλειφθει θα μειωθει αρκετα.
εμενα στην oled δεν εκανε κιχ το επιχαχο σημειο με τους υποτιτλους.αρα κατι αλλο παιζει.

Αυτο παντως με το πλειερ της samsung ειναι περιεργο.δεν βλεπει καθολου υποτιτλους..??
να μην κανω την χαζη ερωτηση εαν εχουν ιδια ονομασια αρχειο βιντεο και Srt..?

Last edited by a moderator:
Να σου πω την αλήθεια, δεν το έκανα αυτό και δεν έχουν την ίδια ονομασία. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει και σημασία, εφόσον δεν εμφανίζεται καν στα options κάποιο μενού για τους υπότιτλους.

Ο μόνος τρόπος που δουλεύει στο Samsung player, είναι να πάω στο MKVToolNix και να δημιουργήσω ένα νέο αρχείο .mkv στο οποίο οι ελληνικοί υπότιτλοι έχουν οριστεί ως default. Τότε τους εμφανίζει κανονικά.

Είναι λογικό Δημήτρη να υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί στα 4Κ players που μπορούν να παίξουν τα γνήσια δισκάκια Bluray 4K. Διαφορετικά δεν θα έπαιρναν ποτέ την πιστοποίηση. Από ότι διαβάζω π.χ., το νέο Oppo 203 UHD player δεν παίζει καν τα αρχεία 4Κ HDR από HDMI capture, επειδή ενεργοποιείται το Cinavia. Και πρέπει να "σπάσουν" το κλείδωμά του για να τα παίξει...

καντο μετονομασια και θα παιξει.εμενα παιζει στην 32αρα samsung στο υπνοδωματιο που ειναι 5ετιας.
ασε τα oppo.με ενα zidoo εισαι υπερ-καλλυμενος..

δεν κανω κατι το ιδιαιτερο.μεσα απο το Mediacenter του zidoo,παταω μενου,add subtitle,βρισκω το srt και παιζει κανονικα.

Έτσι το κάνω και εγώ και παίζει μια χαρά σε όσα ISO δοκίμασα.
(Eγω μάλιστα δεν αντιμετώπισα και κανένα πρόβλημα με τα BRmenu μέχρι τώρα.. Μου τα παίζει όλα κανονικά..Με το νέο λογισμικό υποτίθεται ότι θα λυθούν όλα αυτά τα μικροπροβλήματα)
Παναγιώτη μάλλον θα πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτείς την αγορά ενός σοβαρού player.
Πάντως μου κάνει εντύπωση να μην παίζει υπότιτλους ούτε καν και με το ίδιο όνομα...

Ουπς! Είχατε δίκιο, τους έκανα μετονομασία, και τους εμφανίζει μεν τώρα, αλλά σαν ιερογλυφικά! :furious3:

Τους δοκίμασα με το Subtitle workshop και δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, άρα θέλει και άλλο ψάξιμο...

Ουπς! Είχατε δίκιο, τους έκανα μετονομασία, και τους εμφανίζει μεν τώρα, αλλά σαν ιερογλυφικά! :furious3:

Τους δοκίμασα με το Subtitle workshop και δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, άρα θέλει και άλλο ψάξιμο...

αλλαξε κωδικοποιηση.
ανοιγμα με Notepad.file>save as>εαν ειναι utf-8 καντο ansi.εαν ειναι ansi καντο Utf-8.θα παιξουν οπως και να εχει.