DIY αναδιπλούμενος πάγκος εργασίας για router, σέγα & δισκοπρίονο

Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις ανοξείδωτο 3mm και είναι μια χαρά.
Εγώ έβαλα πλάκα 35cm Χ 35cm με 15 και είναι super!!

@Babis@ πολύ ωραία ιδέα όντως!
@toasted τα 6 χιλ είναι -νομίζω- νορμάλ πάχος για την πλάκα που θα κρεμαστεί το εργαλείο. Εκτός αν εννοείς το πάχος του πάγκου συνολικά!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

@osatosa έχεις πμ!
Όσο πιο παχύ είναι το υλικό της πλακας, τόσο χάνεις από ωφέλιμο βάθος εργασιας.
@Babis@ πολύ ωραία ιδέα όντως!
@toasted τα 6 χιλ είναι -νομίζω- νορμάλ πάχος για την πλάκα που θα κρεμαστεί το εργαλείο. Εκτός αν εννοείς το πάχος του πάγκου συνολικά!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

@osatosa έχεις πμ!

Εγω εχω 8 χιλιοστα χασουρα αλλα το δισκοπριονο μου εχει ικανοτητα για 70 οποτε δεν με νοιαζει καθολου.
Γιαυτο "φωναζω" στους υπολοιπους οπως τον φιλο μου τον Θοδωρη να αγοραζουν ικανα εργαλεια με αρκετο βαθος κοπης επειδη ποτε δεν ξερεις. :2thumb22sup:

μπορεί να έχεις και δίκιο, δεν γνωρίζω και πολλά!
Απλά όταν διαβάζω για πλάκες στήριξης εργαλείων, το συνηθέστερο πάχος είναι 6-8 χιλ

μερικές ερωτήσεις:

υποθέτω ότι για να εκμεταλευτείς την δυνατότητα ρύθμισης τόσο του βάθους όσο και της γωνίας κοπής, κόλλησες την πλάκα του δισκοπρίουνου με την πλάκα αλλουμινίου του τραπεζιού, σωστά? Με τι τα κόλλησες?

Με τι τρυπάνι έκανες την τρύπα στην πλάκα αλλουμινίου για να περνά η κεφαλή του ρούτερ?

Γενικά βολεύει αυτό το βγάλε/βάλε πλάκες για την εναλλαγή των εργαλείων? Υποθέτω για να ρυθμίσεις και το βάθος κοπής του ρούτερ, πάλι βάζεις/βγάζεις την πλάκα, σωστά?

α ναι, και άλλη μια:
από ότι καταλαβαίνω, η πλάκα του αλουμινίου απλά κάθεται πάνω στο ξύλο και δεν βιδώνεται με κάποιο τρόπο. Το βάρος του εργαλείου + το βάρος της πλάκας αλουμινίου, είναι αρκετό για να το κρατήσει το εργαλείο ακλόνητο στην θέση του κατά την διάρκεια της κοπής ή του φρεζαρίσματος

Καλημέρα Κώστα!

Όλα τα εργαλεία είναι βιδωμένα στις πλάκες τους για να μπορούν εύκολα να ξαναγίνουν φορητά!
Ανοιχθηκαν τρύπες και σπειρωματα με κολαουζα στις πλάκες!
Επίσης οι πλάκες βιδωνουν στον πάγκο με φωλιές για ξύλο και σπείρωμα!
Η εναλλαγή των εργαλείων γίνεται σε δευτερόλεπτα!
Όσο για το ρουτερακι η τρύπα έγινε με τη βοήθεια σεγας!
Και τώρα μελετάω ένα σύστημα να ρυθμίζω το βάθος του κοπτικου με σύστημα κάτω από τον πάγκο.

Όλοι την ίδια πατέντα έχουμε σκεφτεί μου φαίνεται. Τα κακό με τις πατέντες σε τέτοιες εφαρμογές είναι ότι 1 φορά να γίνει η στραβή, άστα να πάνε στο διάολο. Όσο καλά και να το’χεις σχεδιάσεις δεν μπορείς να προβλέψεις τα πάντα και αν η πατέντα αποτύχει την ώρα που κόβεις και έχεις εκεί κοντά τα δάχτυλα σου……
Γνωρίζεται αν υπάρχουν έτοιμες λύσεις router που προορίζονται για να εγκατασταθούν σε πάγκο? Λέγοντας έτοιμη λύση δεν εννοώ μαζί με τον πάγκο και τους οδηγούς κλπ αλλά την συσκευή router μαζί με την πλάκα αλουμινίου και κάποιο μηχανισμό ανύψωσης.
Χρόνια πολλά μαστόρια και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Δεν την γνώριζα την Kreg .
Η μάλλον τώρα που το ξανασκέφτομαι πρέπει να είχα πέσει πάνω της όταν έψαχνα για pocket hole jigs, αλλά κατέληξα τελικά στην κατά πολύ φθηνότερη πρόταση της wolfcraft
Στο θέμα μας τώρα, βρήκα στην kreg αυτό το οποίο αναρωτιώμουν αν υπήρχε
https://www.kregtool.com/store/c35/router-table-systems/p142/precision-router-table-lift/
αλλά τα 379$ + μεταφορικά + τελωνεία μου ακούγονται βαριά.
Με βλέπω για πατέντα εκτός και αν βρεθεί κάτι σε έτοιμο μεν, αρκετά φθηνότερο από αυτό της kreg δε.

Όλοι την ίδια πατέντα έχουμε σκεφτεί μου φαίνεται. Τα κακό με τις πατέντες σε τέτοιες εφαρμογές είναι ότι 1 φορά να γίνει η στραβή, άστα να πάνε στο διάολο. Όσο καλά και να το’χεις σχεδιάσεις δεν μπορείς να προβλέψεις τα πάντα και αν η πατέντα αποτύχει την ώρα που κόβεις και έχεις εκεί κοντά τα δάχτυλα σου……
Γνωρίζεται αν υπάρχουν έτοιμες λύσεις router που προορίζονται για να εγκατασταθούν σε πάγκο? Λέγοντας έτοιμη λύση δεν εννοώ μαζί με τον πάγκο και τους οδηγούς κλπ αλλά την συσκευή router μαζί με την πλάκα αλουμινίου και κάποιο μηχανισμό ανύψωσης.
Χρόνια πολλά μαστόρια και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Επειδη και γω θεωρω οτι το ρουτερ παγκου πρεπει να ειναι εξαιρετικα προσεκτικα κατασκευασμενο, αν προκειται για ιδιοκατασκευη, προχωρησα στην παραγγελια ενος ετοιμου...
http://www.amazon.de/gp/product/B002Z8N78W?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00
proxxon27050_1.jpg

Δεν την γνώριζα την Kreg .
Η μάλλον τώρα που το ξανασκέφτομαι πρέπει να είχα πέσει πάνω της όταν έψαχνα για pocket hole jigs, αλλά κατέληξα τελικά στην κατά πολύ φθηνότερη πρόταση της wolfcraft
Στο θέμα μας τώρα, βρήκα στην kreg αυτό το οποίο αναρωτιώμουν αν υπήρχε
https://www.kregtool.com/store/c35/router-table-systems/p142/precision-router-table-lift/
αλλά τα 379$ + μεταφορικά + τελωνεία μου ακούγονται βαριά.
Με βλέπω για πατέντα εκτός και αν βρεθεί κάτι σε έτοιμο μεν, αρκετά φθηνότερο από αυτό της kreg δε.

πολλα τα λεφτα δεν λεω...αλλα δειχνει προσεγμενη κατασκευη...

Επειδη και γω θεωρω οτι το ρουτερ παγκου πρεπει να ειναι εξαιρετικα προσεκτικα κατασκευασμενο, αν προκειται για ιδιοκατασκευη, προχωρησα στην παραγγελια ενος ετοιμου...
http://www.amazon.de/gp/product/B002Z8N78W?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00
Μετα το τριβειο που εβαλες με βαζεις σε σκεψεις (και εξοδα). Το ρουτερακι , μιας κι εχω κανονικο, δεν ειναι αναγκαιο. Αλλα εκεινο το τριβειο δισκος της proxxon ακομη το σκεφτομαι οταν τρωω τα δακτυλα μου με τα γυαλοχαρτα...
DSC03455 by songless_bird1, on Flickr