vasilisp77
Supreme Member
- 22 October 2014
- 3,207
Πολυ ωραια.
Καλες οι κατασκευες αλλα η συντηρηση τους ειναι απαραιτητη και αν το αμελησεις γινεται σοβαρη και κουραστικη.
Πολυ ωραια.
Καλες οι κατασκευες αλλα η συντηρηση τους ειναι απαραιτητη και αν το αμελησεις γινεται σοβαρη και κουραστικη.
Επαγγελματικό αποτέλεσμα τόσο στο βάψιμο όσο και στην κατασκευή γενικότερα! Εύγε!
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Σιγά βρε. Μια φορά ανά 2 χρόνια ελαφρύ τρίψιμο και ένα χέρι διάφανο βερνίκι ή λάδι προστασίας.
Ακριβό αλλά στις κατασκευές εξωτερικού χώρου δεν χωράνε τσιγκουνιές![]()
Έτσι ακριβώς Νικόλα ...και δεν μιλάμε για ενα τραπέζι που στην τελική το πετάς(λέμε και καμία λλκια , σιγα μην το πετάξω...χαχαχα)
Αθηνα για σημερα και εχω φρικαρει ηδη ...
Τρυπημα με τρυπανια forstner (δημιουργια φωλιων) στα δοκαρια που στηρίχτηκαν στον τοιχο με 12αρια στριφονια 14εκ.
Στις βασεις και στους συνδεσμους χρησιμοποιησα νοβοπανοβιδες 5x70 (νομιζω...) για αισθητικους λογους αντι για τα κλασσικα στριφονια τις οποιες αντικατεστησα στην πορεια με μαυρες .
Χρησιμοποιησα βερνικι εμποτισμου (νομιζω ειναι το AQUAXYL+ 505 κωδικος) σε Μαονι αποχρωση με εξτρα προστασια απο νερα-αλμυρα κλπ .
Αλλη μια φωτο πιο πανοραμικη πριν μπουν οι ριχτες .
Καποιες λιγες φωτο που ειχα στο κινητο απο την περγολα μιας και αφησα την φωτογραφικη μηχανη εκει .
Ηλία μπράβο!!!! Ωραία κατασκευή στο αγαπημένο μου χρώμα!!
Καλημέρα μαστόρια μου. Επέστρεψα ορεξάτος για δουλειές, το αυτό επιθυμώ και δι’ υμάς.
Λοιπόν projectακι που όλο αναβάλω τα τελευταία χρόνια είναι η αντικατάσταση της φθαρμένης μόνωσης των σωληνώσεων του ηλιακού θερμοσίφωνα προκειμένου να μην πιάνουν πάγο όταν ρίχνει χιόνι 2-3 ημέρες το χρόνο, ώστε να μπορεί το κορίτσι μου να κάνει μπανάκι όταν επιστρέφει κουρασμένο από την δουλίτσα του και να μην μου γκρινιάξει με τον μοναδικό χαριτωμένο τρόπο της.
Σκέφτομαι να ακολουθήσω τα εξής βήματα:
• Κλείνω παροχή φρέσκου νερου προς τον θερμοσίφωνα
• Ανοίγω στο μπάνιο το ζεστό να αδειάσει το νερό που υπάρχει στον θερμοσίφωνα
• Με έναν κλειδί αποσυνδέω τους σωλήνες, τους φοράω την καινούρια μόνωση, και τους ξανασυνδέω.
Παίζει η παραπάνω σειρά ή θα την πατήσω κάπου?
Κανένα tip? ΠΧ όταν ξανακάνω την σύνδεση των σωλήνων να αφαιρέσω το παλιό τεφλόν και να βάλω νέο?
Μήπως θα ήταν πιο απλό να περάσω κάποιο μονωτικό υλικό πάνω στην ήδη υπάρχουσα μόνωση?
ΥΓ. Δεν ξέρω αν θα έχει νόημα να ανοίγαμε άλλο thread με τίτλο πχ «DIY- υδραυλικές εργασίες»
Κωστα δε χρειαζεται να αποσυνδεσεις τους σωληνες.
Μπορεις να αγορασεις το αρμαφλεξ με την τομη κατα μηκος του και να το βαλεις φορετο!
Ενα πολυ σημαντικο ειναι η προστασια του για να μην χαλασε ξανα με τον ηλιο και τις καιρικες συνθηκες.
Υπαρχει χρωμα λευκο ειδικο που το προστατευει καθως και η παμφθηνη λευκη ταινια που βαζουν στις σωληνωσεις των κλιματιστικων!
Για την ιστορία να πω ότι όταν είχα πάει να ψωνίσω αρμαφλεξ μου είπαν ότι είναι πολύ καλύτερο να πάρω αυτά χωρίς την τομή και ας ταλαιπωρηθώ παραπάνω για να τα τοποθετήσω.Δεν χρειάζεται νομίζω όλη αυτή η διαδικασία (αν κατάλαβα καλά θέλεις να αλλάξεις το αρμαφλεξ. Το κόβεις κατά μήκος και το περνας γύρω από τους σωλήνες. Και μετά το τυλιγεις με την ταινία την άσπρη που είναι και για τα κλιματιστικά.
Ουπς...με πρόλαβε ο Κυριάκος.....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.