DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Για εμένα το πιό όμορφο αποτέλεσμα είναι όταν βάφω με βερνίκι εμποτισμού στο χρώμα που θέλω και μετά λούστρο γυαλιστερό ή σατινέ..
Έχω βάψει και με πλαστικό χρώμα κι από πάνω λουστρο νερού και μου άρεσε αυτό που βγήκε..
Αν θέλεις πεπαλαιωμένη όψη, προσθέτεις στο πλαστικό λίγο κόλλα πλακιδίων (ψάξε για chalk paint στο γκουγκλε να δεις και αναλογίες - δε τις θυμάμαι τώρα) και το αποτέλεσμα με λίγη δουλειά είναι τρομερό..

Συμπληρωματική παραλαβή ξυλειας σήμερα για τις δυο περγολες στις βεραντες . 9m x 4m η κάθε μια , δοκάρια 8x16 των 6,4,3,2 μέτρων .

Και κάποια αναλώσιμα , συνδέσεις Τ γωνίες βάσεις ουπα κλπ .

Αθηνα για σημερα και εχω φρικαρει ηδη ...

Τρυπημα με τρυπανια forstner (δημιουργια φωλιων) στα δοκαρια που στηρίχτηκαν στον τοιχο με 12αρια στριφονια 14εκ.

Στις βασεις και στους συνδεσμους χρησιμοποιησα νοβοπανοβιδες 5x70 (νομιζω...) για αισθητικους λογους αντι για τα κλασσικα στριφονια τις οποιες αντικατεστησα στην πορεια με μαυρες .

Χρησιμοποιησα βερνικι εμποτισμου (νομιζω ειναι το AQUAXYL+ 505 κωδικος) σε Μαονι αποχρωση με εξτρα προστασια απο νερα-αλμυρα κλπ .
Αλλη μια φωτο πιο πανοραμικη πριν μπουν οι ριχτες .

Καποιες λιγες φωτο που ειχα στο κινητο απο την περγολα μιας και αφησα την φωτογραφικη μηχανη εκει .

Πολυ ωραια.
Καλες οι κατασκευες αλλα η συντηρηση τους ειναι απαραιτητη και αν το αμελησεις γινεται σοβαρη και κουραστικη.

Επαγγελματικό αποτέλεσμα τόσο στο βάψιμο όσο και στην κατασκευή γενικότερα! Εύγε!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολυ ωραια.
Καλες οι κατασκευες αλλα η συντηρηση τους ειναι απαραιτητη και αν το αμελησεις γινεται σοβαρη και κουραστικη.

Σιγά βρε. Μια φορά ανά 2 χρόνια ελαφρύ τρίψιμο και ένα χέρι διάφανο βερνίκι ή λάδι προστασίας.

Πολυ ωραια.

Ναι Νεκταριε ειναι κουραστική οταν πας για 2-3-5-10 φορές το χρόνο κάποια 2-3ημερα και ειναι εύκολο να το αμελησεις . Οταν όμως ζεις εκει δεν το αμελεις .
Ότι φτιάχνεται εκει φτιάχνεται όσο γινεται καλύτερα για διάρκεια στον χρόνο.

Επαγγελματικό αποτέλεσμα τόσο στο βάψιμο όσο και στην κατασκευή γενικότερα! Εύγε!

Σιγά βρε. Μια φορά ανά 2 χρόνια ελαφρύ τρίψιμο και ένα χέρι διάφανο βερνίκι ή λάδι προστασίας.

Εδω ειναι ενα χέρι Νικόλα , το πέρασα άλλο ενα γιατι μου έβγαζε λιγο πορτοκαλί το πευκο σε συνδυασμό με το βερνικι μαονι .
Πάντως το συγκεκριμένο βερνικι ειναι καταπληκτικό . Εκτός απο τον εμποτισμό δημιουργεί ενα επιφανειακό φιλμ . Το δοκίμασα με νερό και κυλαγε πανω στο ξύλο . Πολυ ευχαριστημένος και με το χρώμα και με την εφαρμογή του στο ξύλο . 32 τα 2,5lt .

Αψογος ο Ηλίας όπως πάντα,από επάνω πώς σκεφτεσαι να κλεισης την πέργκολα ?

Προς το παρόν Σακη εχουν μπει ριχτες και μεσα στην βδομαδα κρεμ τεντοπανο μιας και είχα πολλα μέτρα και λόγο πολλών εξόδων για το σπίτι . Με υποδομή για κεραμιδι ή πάνελ-απομίμηση κεραμιδι για τον χειμώνα , αναλόγως τα οικονομικά .

Ακριβό αλλά στις κατασκευές εξωτερικού χώρου δεν χωράνε τσιγκουνιές ;)

Έτσι ακριβώς Νικόλα ...και δεν μιλάμε για ενα τραπέζι που στην τελική το πετάς(λέμε και καμία λλκια , σιγα μην το πετάξω...χαχαχα)

Έτσι ακριβώς Νικόλα ...και δεν μιλάμε για ενα τραπέζι που στην τελική το πετάς(λέμε και καμία λλκια , σιγα μην το πετάξω...χαχαχα)

Μία την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!!!! :)

Αθηνα για σημερα και εχω φρικαρει ηδη ...

Τρυπημα με τρυπανια forstner (δημιουργια φωλιων) στα δοκαρια που στηρίχτηκαν στον τοιχο με 12αρια στριφονια 14εκ.

Στις βασεις και στους συνδεσμους χρησιμοποιησα νοβοπανοβιδες 5x70 (νομιζω...) για αισθητικους λογους αντι για τα κλασσικα στριφονια τις οποιες αντικατεστησα στην πορεια με μαυρες .

Χρησιμοποιησα βερνικι εμποτισμου (νομιζω ειναι το AQUAXYL+ 505 κωδικος) σε Μαονι αποχρωση με εξτρα προστασια απο νερα-αλμυρα κλπ .
Αλλη μια φωτο πιο πανοραμικη πριν μπουν οι ριχτες .

Καποιες λιγες φωτο που ειχα στο κινητο απο την περγολα μιας και αφησα την φωτογραφικη μηχανη εκει .

Καλημέρα απο την έδρα πάλι , επανέρχομαι για τα "νομίζω μου" στο πόστ..χαχα
Οι βιδες ειναι 6x70 μαύρες σατινε LIH LIN κλασικά και το βερνικι Aquaxyl plus της Βιβεχρωμ . Κωδικός 505 Μαονι .

Εδω ειναι ενα χέρι Μηχαλιό .
Το πέρασα άλλο ενα και εγινε πιο καφεκοκκινο .

Καλορίζικο,πολύ ωραία και προσεγμένη κατασκευή φίλε Ηλία.
Καί οπως βλέπω και το τραπέζι στο βάθος καλές καφεδο-μεζεδο απολαύσεις μέ θέα,κάτω απο τήν πέργκολα

Καλημέρα μαστόρια μου. Επέστρεψα ορεξάτος για δουλειές, το αυτό επιθυμώ και δι’ υμάς.

Λοιπόν projectακι που όλο αναβάλω τα τελευταία χρόνια είναι η αντικατάσταση της φθαρμένης μόνωσης των σωληνώσεων του ηλιακού θερμοσίφωνα προκειμένου να μην πιάνουν πάγο όταν ρίχνει χιόνι 2-3 ημέρες το χρόνο, ώστε να μπορεί το κορίτσι μου να κάνει μπανάκι όταν επιστρέφει κουρασμένο από την δουλίτσα του και να μην μου γκρινιάξει με τον μοναδικό χαριτωμένο τρόπο της.

Σκέφτομαι να ακολουθήσω τα εξής βήματα:
• Κλείνω παροχή φρέσκου νερου προς τον θερμοσίφωνα
• Ανοίγω στο μπάνιο το ζεστό να αδειάσει το νερό που υπάρχει στον θερμοσίφωνα
• Με έναν κλειδί αποσυνδέω τους σωλήνες, τους φοράω την καινούρια μόνωση, και τους ξανασυνδέω.

Παίζει η παραπάνω σειρά ή θα την πατήσω κάπου?

Κανένα tip? ΠΧ όταν ξανακάνω την σύνδεση των σωλήνων να αφαιρέσω το παλιό τεφλόν και να βάλω νέο?

Μήπως θα ήταν πιο απλό να περάσω κάποιο μονωτικό υλικό πάνω στην ήδη υπάρχουσα μόνωση?

ΥΓ. Δεν ξέρω αν θα έχει νόημα να ανοίγαμε άλλο thread με τίτλο πχ «DIY- υδραυλικές εργασίες»

Κωστα δε χρειαζεται να αποσυνδεσεις τους σωληνες.
Μπορεις να αγορασεις το αρμαφλεξ με την τομη κατα μηκος του και να το βαλεις φορετο!

Ενα πολυ σημαντικο ειναι η προστασια του για να μην χαλασε ξανα με τον ηλιο και τις καιρικες συνθηκες.
Υπαρχει χρωμα λευκο ειδικο που το προστατευει καθως και η παμφθηνη λευκη ταινια που βαζουν στις σωληνωσεις των κλιματιστικων!

Δεν χρειάζεται νομίζω όλη αυτή η διαδικασία (αν κατάλαβα καλά θέλεις να αλλάξεις το αρμαφλεξ. Το κόβεις κατά μήκος και το περνας γύρω από τους σωλήνες. Και μετά το τυλιγεις με την ταινία την άσπρη που είναι και για τα κλιματιστικά.
Ουπς...με πρόλαβε ο Κυριάκος.....
Για την ιστορία να πω ότι όταν είχα πάει να ψωνίσω αρμαφλεξ μου είπαν ότι είναι πολύ καλύτερο να πάρω αυτά χωρίς την τομή και ας ταλαιπωρηθώ παραπάνω για να τα τοποθετήσω.
Οπότε το έπαιξα ως εξής: Μιας και είχε έρθει η ώρα του service για τον ηλιακό, ήρθε το παλικάρι έκανε το σέρβις, μου αποσύνδεσε τους σωλήνες και παράλληλα εγώ του φόρεσα την μόνωση με τα υλικά που ειχα πάρει. Νομίζω εγινε καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι.
Κοίταζα παράλληλα και τι έκανε το παλικάρι στο service και κράτησα σημειώσεις όταν έφυγε. Λέω μετά από 4-5 χρόνια να το κάνω μόνος μου το service. Μόνο που δεν είδα από που συμπλήρωσε τα υγρά που είχε φέρει. Εχω εναν παρόμοιο με αυτόν που φαίνεται εδώ http://www.helioakmi.com/el/products/thermosyphon-solar-water-heaters.html Ο δικός μου είναι κοντά 10έτιας αλλά μοιάζει ως κοψιά με αυτούς του link. Στο δικό μου το tank έχει δύο βαλβίδες όπως φαίνεται και στο link. Η μια (μπλε) έχει ένα τσουτσουνάκι που εξέχει και σίγουρα είναι η εκτόνωση αν βράσει το νερό. Στην άλλη (κοκκινη) πρέπει να συμπλήρωσε τα υγρά το κοπέλι. Αν έχει κάποιος ιδέα ας μου πει.

Υδραυλικών DIY εργασιών συνέχεια…
Έχω την παρακάτω μπαταρία κουζίνας. http://www.idealstandard.gr/xarakthristika-proiontwn/Μπαταρία-κουζίνας-με-ντουσάκι/a3816.html η οποία όταν την ανοίγω λίγο για να τρέξει νερό με μικρή ροή κάνει τρομερό θόρυβο. Από όταν μπήκα στο σπίτι έκανε λίγο θόρυβο αλλά το τελευταίο διάστημα έχει παραγίνει το κακό. Κατά πάσα πιθανότητα θέλει άλλαγμα ο μηχανισμός μέσα στην μπαταρία. Αγόρασα έναν (12eur) και λέω να τον αλλάξω. Απλά δεν ξέρω από πού αλλάζει :worshippy::smash::music-smiley-005::Banane0:.
Εχω την αίσθηση ότι πρέπει να βγάλω την μπαταρία από τον μπάγκο και η αλλαγή γίνετε από κάτω (πλήρη αποσυναρμολόγηση δηλαδή). Αν κάποιος έχει ιδέα ας με διαφωτίσει μην την βγάζω τσάμπα γιατί είναι και στριμόκωλα τα πράγματα κάτω από μπάγκο και έχει ταλαιπωρία για να βγει. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω ίσως;