DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Με το χεράκι τα τρίβουν αυτά Νεκτάριε μαλακά και ωραία ... υπάρχουν κάτι χειρολαβές μεγάλες που παίρνουν επάνω γυαλόχαρτα τοίχου και κάνεις μπράτσα.
Αν ο τοίχος δεν είναι σπατουλαρισμένος απλώς τον φέρνεις σε μια λεία κατάσταση. Αν θέλεις πιο βελούδινη επιφάνεια ...πρέπει να εξασκηθείς στο σπατουλάρισμα.

Δεν εχω σκοπο για σπατουλαρισμα, ουτε ειναι. Απλα θελω να εξομαλυνω καποιες επιφανειες. Ευχαριστω, θα το ψαξω.

Νεκτάριε εγώ θεωρώ πως ένα τέτοιο τριβειο θα βοηθήσει και σε λίγο καιρό που θα αρχίσω εργασίες σπίτι μου θα τσιμπήσω ένα.
Τώρα αν βάλεις ένα εκκεντρο να προσέχεις πολύ μην το ξεμπερδεψει η πολύ σκόνη.

να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Έχω μούχλα σε μερικά τετραγωνικά στο ταβάνι. Πώς το αντιμετωπίζω; Αρχικά γυαλόχαρτο και μετά φάρμακο και μετά βάψιμο; Τί νούμερο γυαλόχαρτο προτείνετε; Τί είδους φάρμακο για να μην ξαναπιάσει εύκολα μούχλα;

Υπάρχουν υγρα σε σπρέυ που καθαρίζουν την μουχλα από το ταβάνι. Κάποια είναι δυνατά και ξεβάφουν και την μπογιά. Αλλά αφού θα ξαναβαφτεί δεν έχεις θέμα. Μετά για χρώμα προτίμησε ένα που λέγεται 'bath & kitchen" της vivechrom.

Δεν αξίζει να το γυαλοχαρτάρεις...θα παιδευτείς.

να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Έχω μούχλα σε μερικά τετραγωνικά στο ταβάνι. Πώς το αντιμετωπίζω; Αρχικά γυαλόχαρτο και μετά φάρμακο και μετά βάψιμο; Τί νούμερο γυαλόχαρτο προτείνετε; Τί είδους φάρμακο για να μην ξαναπιάσει εύκολα μούχλα;

Οπως σου ειπαν, υπαρχουν καθαριστικα. Μπορεις βεβαια να κανεις δουλεια και με βεντεξ και χλωρίνη. Εγω ετσι καθάρισα την μια κολώνα του δωματιου.
Μετά υπάρχει ενα υπόστρωμα λευκό (απο χρωματοπωλείο) το παίρνεις σαν αστάρι που το περνάς ενα χέρι. Και μετά αντιμουχλικό χρώμα και το περνάς απο πάνω. Μπορείς θεωρητικά να βάλεις μονο το αντιμουχλικό χρώμα αλλα εγω το έκανα για περισσότερη προστασία.
Και τέλος αγόρασα και εναν αφυγραντήρα που τον βάζω τον χειμώνα κανα 2ωράκι και ειμαι κομπλέ.
Εχουν περάσει 2 χρόνια απο τοτε και δεν εχει εμφανιστεί τιποτα. Ολα αυτά τα έκανα γιατι το δωμάτιο ειναι των παιδιών!

Παιδιά τα φώτα σας!
Στο εσωτερικο της πόρτας του ψυγείου υπαρχουν αναγλυφα εξογκωματα κάθετα περίπου 3εκ πανω στα οποία θηληκώνουν τα ράφια. Στο κατω λοιπον (μποτηλιέρα) εσπασε το ενα εξογκωμα και ειναι ετοιμο να σπασει μαι το αλλο με αποτέλεσμα να μην μπορει να θηληκωσει η μποτηλιέρα. Επειδή υποψιαζομαι οτι το κοστος αλλαγης ολης της επιφανειας η ισως και της πορτας θα ειναι μεγάλο, σκεφτομαι να κολλησω αυτα που εσπασαν.
Με τί ομως? Κολλα τυπου logo στιγμής? θερμή σιλικόνη? εποξική? κάτι ίσως άλλο?

Για αλλαγή "είναι πολλά τα λεφτά Άρη"
Μια εποξική κόλλα 2 συστατικών είναι η πιο γερή λύση γιατί το σημείο θα δέχεται καταπονήσεις.

Bison
asset_21366_4.gif.270x330_q95_autocrop.png

Και πριν λιγες μερες ειχε φερει και το Lidl Pattex.
Αν εισαι τυχερος θα βρεις !!!!
pattexrepairepoxyuni1min.jpg

Χμμμ τι εχω κάνει λάθος...
Ενώ στο tapatalk (μεσω του οποίου ανεβασα το κειμενο και τις φωτογραφιες) οι φωτογραφιες φαίνονται μια χαρά, οταν ανοιγω το θεμα απο οποιοδηποτε browser δεν φαίνονται. Εντωμεταξυ δεν μου επιτρεπει να κανω και επεξεργασια το κειμενο για να το αλλαξω.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλησπέρα. Μπορείτε να μου δώσετε κάποιο tip για το που θα βρω παλιά παντζουρια για να τα κάνω διακοσμητικά; Γνωρίζω ότι η πιο συνήθης απάντηση είναι "στο Μοναστηρακι". Απλά περα από εκεί αν κάποιος γνωρίζει. Ευχαριστω...

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλησπέρα. Μπορείτε να μου δώσετε κάποιο tip για το που θα βρω παλιά παντζουρια για να τα κάνω διακοσμητικά; Γνωρίζω ότι η πιο συνήθης απάντηση είναι "στο Μοναστηρακι". Απλά περα από εκεί αν κάποιος γνωρίζει. Ευχαριστω...

Decoupage ε???

Ευχαριστώ πολύ. Πήγα ήδη και τσίμπησα ένα ζευγάρι από ένα παλιατζίδικο στην γωνία Ιεράς Οδού και Άννης. Βρήκαμε εύκολα αυτό που ψάχναμε.