DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Project : Τραπεζάκι τοίχου για το μπαλκόνι αντικατάσταση υπάρχοντος μεταλλικού.

Πριν ...

View attachment 120016 View attachment 120017

Μετά ...

View attachment 120013 View attachment 120015

View attachment 120014

Πολυ καλη και ομορφη κατασκευη...Μπραβο...

Λιγο περιεργο σχεδιο. Πως το εμπνευστθκες, κρυβει κατι που δεν φαινεται στη φωτογραφια?

Τελικα ειναι ευκολο κανεις να φτιαξει παγκοπριονο. Το δυσκολο ειναι να το κανεις ακριβες και ασφαλες.

σίγουρα είναι εύκολο να φτιαχτεί, όσων αφορά την ασφάλεια κοίταξα να μην παραλείψω να βάλω το "δόντι" όπως προείπα και να κοιτάξω να το στηρίξω όσο γίνεται καλύτερα. Τώρα όσο για την ακρίβεια από τις δοκιμές και κάτι άλλο που ξεκίνησα να φτιάχνω έμειαν πολύ ευχαριστημένος, ο χρόνος θα δείξει.

Στο δισκοπριονο μπορει να μπει και το προσταστατευτικο απο πάνω;

ναι μπορεί με μία μικρή μετατροπή στην επιφάνεια.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τελικα ειναι ευκολο κανεις να φτιαξει παγκοπριονο. Το δυσκολο ειναι να το κανεις ακριβες και ασφαλες.

Στο δισκοπριονο μπορει να μπει και το προσταστατευτικο απο πάνω;

Πριν ...

Μετά ...

View attachment 120014

πολύ ωραίο ρε μάστορα. μου αρέσει το σχέδιο...όχι κάτι συνηθισμένο, αλλά κάτι ενδιαφέρον που τραβάει την προσοχή.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Λιγο περιεργο σχεδιο. Πως το εμπνευστθκες, κρυβει κατι που δεν φαινεται στη φωτογραφια?

Ποιο σημείο σε προβληματίζει ?

Το σχέδιο έγινε έτσι για τους εξής λόγους :

• Οι επιφάνειες έγιναν με κενά μεταξύ τους για να μην λιμνάζουν νερά κατά το πότισμα στην περίπτωση που φιλοξενούν γλάστρες κλπ..
  • Η πάνω επιφάνεια φιλοξενεί γλάστρες ή ότι άλλο προκύψει στον μέλλον.
  • Η κάτω επιφάνεια αριστερά έχει χώρο για μια ακόμη γλάστρα όπου η γυναίκα μου έβαλε κοχύλια.
  • Η κάτω μεσαία φιλοξενεί το λάστιχο ποτίσματος.
  • Η προέκταση των τριών ξύλων κάτω και δεξιά φιλοξενεί ένα κουβαδάκι με το πιστόλι του λάστιχου για για να μαζεύει τις διαρροές από το πιστόλι του λάστιχου μετά από την χρήση του και τυχόν νερά που στάζουν από την βρύση.
  • Η όλη κατασκευή είναι τοποθετημένη στο τοίχο και σε απόσταση περίπου 20 εκατοστά από τα πλακάκια/επιφάνεια για να μπορεί να καθαρίζεται/ σφουγγαρίζεται.

Και κάτι άλλο που έφτιαξα, έναν παράλληλο σφιγκτήρα.

χρειάστηκα εκτός του ξύλου (οι διαστάσεις κατ' επιθυμίαν του καθενός μας), ντίζα 8 χιλ, παξιμάδια 8 χιλ, τρυπάνι φορστνερ 8 χιλ και 15 χιλ, ξύλινη βέργα 20 χιλ για τις λαβές και καρφωτά παξιμάδια.

Τα καρφωτά παξιμάδια μπήκαν αντικριστά και τα 8χιλ παξιμάδια σφίσχτηκαν μεταξύ τους σε ζευγάρια από την πλευρά της λαβής για να κρατάνε κόντρα στο σφίξε-λύσε.

Το μόνο που μου μένει να τον περάσω με λάδια και βερνικάκι.

Attachments

• 20151005_175849[1].jpg
    20151005_175849[1].jpg
    95.7 KB · Views: 219
Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καμία σχέση το πριν και το μετά.
Έδεσε και με το παγκάκι.

Έδεσε όντως με το παγκάκι και στο πρόγραμμα είναι και κάνα τρία/τέσσερα ακόμα στο ίδιο στυλ που θα γίνουν άμεσα τις επόμενες μέρες μόλις ολοκληρωθούν τα σχέδια, όπως γωνιακές βάσεις για γλάστρες, μια ζαρντινιέρα μικρή κρεμαστή από την μέσα πλευρά του μπαλκονιού που θα φιλοξενεί μικρά γλαστράκια και μια κατασκευή με ράφια πίσω από το παγκάκι στο στηθαίο του μπακονιού για να φιλοξενήσει τις υπάρχοντες γλάστρες που βρίσκονται εκεί.

Μια πρώτη προσέγγισει για τα ράφια στο στηθαίο φαίνεται παρακάτω σχέδιο.

ΓŽΒ‘ΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΉΓŽΒ±_mpalkoni.png

για να μην μπάινω στα έξοδα και αγοράζω παγκοπρίονο έκατσα χθες το πρωί και έφτιαξα ένα με το δισκοπρίονο black n decker που είχα.

επιφάνεια από mdf και σκελετός από παλετόξυλα, το γνωστό ελατάκι μας.

μην δίνετε σημασία στις δύο άκυρες εγκοπές, λάθος σκέψη...στο μέλλον θα αναβαθμιστεί φυσικά με ράγα για τις κάθετες κοπές, αλλά και για τις παράλληλες.

πάντως έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος καθώς σε τόσο μικρό χρόνο το κατάφερα και μου έδωσε πάρα πολύ καλές και ολόισιες κοπές.

Φυσικά δεν παρέλειψα να βάλω και το "δόντι" που είναι πίσω από τον δίσκο για να προλάβουμε και τα ιπτάμενα αντικείμενα. επίσης έφτιαξα και την απαραίτητη λαβής για το σπρώξιμο των ξύλων, δικό μου σχέδιο και η λαβή αντιγραφή από το χειροπρίονο
Ωραι κατασκευη μπραβο!Τελος του μηνα λεω να αγορασω και εγω δισκοπριονο και αμα ειναι καλα τα οικονομικα θα παρω παγκου αλλιως χειρος και κατασκευη σαν την δικια σου!Με το black n decker εισαι ευχαριστημενος?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πριν ...

Μετά ...

View attachment 120014

ωραιο και διαφορετικο:grinning-smiley-043

Jimmara εξυπνη ιδεα! Απλα γνωμη μου επρεπε να ψαξεις να παρεις ντιζα με πιο αραιο πασο να σφιγγει πιο γρηγορα!!!!

αμ' δεν έβρισκα, άμα έβρισκα τέτοια θα έβαζα...ευχαριστώ για την παρατήρηση-επισήμανση.

Σημερα βρηκα χρονο να βαλω τα ποδια για να τελειωσω σε πρωτη φαση το ρουτεροτραπεζο.Εκανα και την τσαχπινια με τα ποδια.Εχει ακομα τα φτιαξιματακια του αλλα σε πρωτο σταδιο για να εξασκηθω και να μαθω καθως δεν εχω εμπειρια με καλυπτει!

Attachments

• 20151007_141432.jpg
    20151007_141432.jpg
    184.9 KB · Views: 173
  • 20151007_141508.jpg
    20151007_141508.jpg
    108.6 KB · Views: 175
Ωραι κατασκευη μπραβο!Τελος του μηνα λεω να αγορασω και εγω δισκοπριονο και αμα ειναι καλα τα οικονομικα θα παρω παγκου αλλιως χειρος και κατασκευη σαν την δικια σου!Με το black n decker εισαι ευχαριστημενος?

ναι πάρα πολύ. ακόμα και στο μέγιστο βάθος κοπής δεν κολώνει και έχει σταθερή δύναμη. απλά τώρα θα του βάλω ένα δίσκο με πολλά δόντια για ακόμα πιο καθαρές κοπές.

για να μην μπάινω στα έξοδα και αγοράζω παγκοπρίονο έκατσα χθες το πρωί και έφτιαξα ένα με το δισκοπρίονο black n decker που είχα.

επιφάνεια από mdf και σκελετός από παλετόξυλα, το γνωστό ελατάκι μας.

μην δίνετε σημασία στις δύο άκυρες εγκοπές, λάθος σκέψη...στο μέλλον θα αναβαθμιστεί φυσικά με ράγα για τις κάθετες κοπές, αλλά και για τις παράλληλες.

πάντως έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος καθώς σε τόσο μικρό χρόνο το κατάφερα και μου έδωσε πάρα πολύ καλές και ολόισιες κοπές.

Φυσικά δεν παρέλειψα να βάλω και το "δόντι" που είναι πίσω από τον δίσκο για να προλάβουμε και τα ιπτάμενα αντικείμενα. επίσης έφτιαξα και την απαραίτητη λαβής για το σπρώξιμο των ξύλων, δικό μου σχέδιο και η λαβή αντιγραφή από το χειροπρίονο

Μια συμβουλη... Το push stick καλο ειναι η χειρολαβη να ειναι πολυ πιο πανω απο το επίπεδο κοπής . Ειναι καλύτερο το "κρατημα" του ξύλου πανω στην επιφάνεια αλλα και πολυ πιο ασφαλή για ατύχημα...

ναι πάρα πολύ. ακόμα και στο μέγιστο βάθος κοπής δεν κολώνει και έχει σταθερή δύναμη. απλά τώρα θα του βάλω ένα δίσκο με πολλά δόντια για ακόμα πιο καθαρές κοπές.

εχω πολλα κοματια κοντρα πλακε θαλασσης 4cm.δεν νομιζεις να εχω θεμα ε?γιατι με ενα φθηνο που ειχα δοκιμασει δεν.. και μου μαυρισε και το ξυλο!

αμ' δεν έβρισκα, άμα έβρισκα τέτοια θα έβαζα...ευχαριστώ για την παρατήρηση-επισήμανση.

Να εισαι καλα φιλε μου.
Αν εισαι Αθηνα εχει σιγουρα ο Ρεππας στην Κακουργιοδικιου στο Μοναστηρακι και Πειραια ο Δαμιγος.