DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δημητρης. Η ραφιερα του lidl που ειναι και δυο κομματια και ειχε φερει πριν λιγο καιρο θα γινει η βαση. Θα ενισχυθεί με ξυλινα δοκαρακια και θα αλλαξω και τα ραφια με αλλο ξυλο. Η διασταση του καθε κομματιου ειναι 92x46x90 . Αυτη τη στιγμη τα εχω διπλαδιπλα σαν τετραγωνο 92x92 με ενα κομματι κοντραπλακε απο πανω, ρεταλι που ειχε περισσεψει απο αλλη κατασκευη και ειναι μια χαρα σταθερο.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Χα. Θα ειναι για κατασκευή οργάνων . Δηλαδή το μεγαλύτερο ξύλο που θα κόψω θα ειναι το πολυ 1 μέτρο . Ασε που το εργαστήριο θα ειναι στη σοφίτα . Που να ανέβουν μεγάλα ξύλα μεσα απο τις σκάλες του σπιτιού;...αν χρειαςτει παντως φτιάχνω προέκταση πάγκου που μπορει να ειναι ξεχωριστός πάγκος με ρόδες σε κάποια άλλη γωνία του χώρου και να τον τραβάω κοντά οταν θελω. Έλλειψη χώρου δεν εχω. Χρημάτων εχω λόγω εγκυμοσύνης :p

Ετσι για να βλέπουμε (και να ζηλεύουμε) πώς δουλεύουν κάποιοι.

https://youtu.be/NG9IAndPcrw

wow overkill κατασκευη. Ειμαι fan των jig . Κανουν την δουλεια γρηγορη.

Μου αρεσε ο τροπος χρησης των σφικτηρων.
Ειχα δει και αυτο το συστημα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Παναγιωτη,αν μου επιτρεπεις,θεωρω πολυ "ποζεραδικη" την ολη κατασκευη,πιο πολυ εφφε παρα ουσια..Κατασκευη για την κατασκευη και οχι για το αποτελεσμα που μπορει να προκυψει απο αυτην.Δε με επεισε,αλλα αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη.

Καλημέρα Νίκο, σίγουρα είναι μια κατασκευή με πολύ εφέ και είναι περιττή για εμάς. Ο κύριος είναι οργανοποιός και επειδή ο Δημήτρης (θα) κατασκευάζει όργανα, ανέβασα το βίντεο. Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε οτι σαν ιδέα και κατασκευή είναι το κάτι άλλο και μπορεί κάποιος από τους συμφορουμίτες μας να πάρει ιδέες. Πάντως αν δείς και τον πάγκο του θα δείς ότι είναι το κάτι άλλο.

Δημήτρη κιχ δεν κάνει το ντεξιον. Τα χρησιμοποιούμε χρόνια και ο συγχωρεμενος ο πατέρας μου είχε πολλά μέτρα μέχρι το ταβάνι.
Γνήσια ντεξιον όμως όχι τις μουφες.

Ευχαριστώ Κυριάκο,έχεις δίκιο γιατί υπάρχουν καί μούφες ντέξιον,ορθοστάτες με λεπτό προφίλ,καί ράφια επίσης τα ίδια.

Εχει δικιο ο pavana. Στην οργανοποιια πολλα ειναι ιδιοκατασκευες που κανουν συγκεκριμενες δουλειες και σε γενικες γραμμες ειναι αχρηστα για αλλες. Απο τον ερασιτεχνη μεχρι τον επαγγελματια. υπαρχουν βιομηχανοποιημενες λυσεις απο καταστηματα οπως το stewmac και LMI, αλλα κανεις οργανοποιος δεν ειναι ιδιος. Σε επαγγελματια κατασκευστη κιθαρων εχω δει ιδιοκατασκευη που χαραζει 20 ταστα με μια κινηση. Ο μεσος ορος για χαραξη ταστιερας με το χερι ειναι 30 λεπτα ακομη και με οδηγο και αυτος το κανει σε 10 δευτερολεπτα... Πλεον καποιοι χρησμοποιουν και την λυση cnc. Ακριβεια, αλλα παλι ειναι πιο αργο απο την πατεντα με τα 20 πριονακια στη σειρα με κινηση απο μοτερ πλυντηριου :p

Εχει δικιο ο pavana. Στην οργανοποιια πολλα ειναι ιδιοκατασκευες που κανουν συγκεκριμενες δουλειες και σε γενικες γραμμες ειναι αχρηστα για αλλες. Απο τον ερασιτεχνη μεχρι τον επαγγελματια. υπαρχουν βιομηχανοποιημενες λυσεις απο καταστηματα οπως το stewmac και LMI, αλλα κανεις οργανοποιος δεν ειναι ιδιος. Σε επαγγελματια κατασκευστη κιθαρων εχω δει ιδιοκατασκευη που χαραζει 20 ταστα με μια κινηση. Ο μεσος ορος για χαραξη ταστιερας με το χερι ειναι 30 λεπτα ακομη και με οδηγο και αυτος το κανει σε 10 δευτερολεπτα... Πλεον καποιοι χρησμοποιουν και την λυση cnc. Ακριβεια, αλλα παλι ειναι πιο αργο απο την πατεντα με τα 20 πριονακια στη σειρα με κινηση απο μοτερ πλυντηριου :p

Έτσι ακριβώς είναι αδερφέ μου.
Η οργανοποιία έχει περισσότερο DIY ακόμα και από εμάς τους ερασιτέχνες.
Έχω και εγώ φίλο που κατασκευάζει ποντιακές λύρες και είναι όλο μέσα στην πατέντα, το τι μου έχει ζητήσει να του βρω από εξωτερικό δεν λέγεται!!! :)

Kαλημερα!!Το προτζεκτ που θα ασχοληθω αυτο το καιρο ειναι ενα κρεβατι διπλο.Καποια τμηματα του κρεβατιου εχουν αγοραστει και εχουν κοπει.Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι η συνδεση μεταξυ τους!Εχω το pocket hole jig wolfcraft για τα τρυπηματα.Θα αντεξουν με βιδες η μπαμ και κατω???Θα εχει και αλλα ξυλα εσωτερικα που θα ενωνουν τα κοματια μεταξυ τους!-bye-

Attachments

• avc.jpg
    avc.jpg
    73 KB · Views: 257
Ειχα δει και αυτο το συστημα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
[/QUOTE]
πολυ εξυπνο και πρακτικο!

Βαγγελη θα σου προτεινα να χρησιμοποιησεις τους ειδικους μεντεσεδες για τα κρεβατια που ενωνουν τα ξυλα μεταξυ τους.
Ετσι θα γινει και φορητο σε τυχον μετακομιση η αλλαγη δωματιου.
Κοιτα παρακατω.
show_image_in_imgtag.php

04-10-080.jpg

Χαιρομαι πολυ που ασχολεισαι με τετοιες μεγαλες κατασκευες!!!

Σουλουπώνω σταδιακά τήν αποθήκη-εργαστήριο μέ εσωτερική επένδυση μελαμίνη,καί τοποθέτηση ράφι.

rafia111.jpg

rafia211.jpg