DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

πληροφοριακα για εξαγωνες ειναι 30 μοιρες και για τετραγωνες 45 μοιρες, με το καλο οταν θα κανω μια αλλη που θελω αλλα σε 8γωνη η 12γωνοι εκει σιγουρα θα χαλασω αρκετο ξυλο μεχρι να βρω την σωστη γωνια.
Αν δε κάνω λάθος είναι 180 δια τον αριθμό των γωνιών!!!

Επειδή σε προηγούμενο ποστ #2641 δέν ανέβηκε σωστά το βιντεο το δίνω ξανα.

[video]https://www.youtube.com/?#/watch?v=iUtNE76X47A[/video]

Τι φτιάχνουν οι άνθρωποι... Μου φαίνεται θα πάρω το κατεδαφιστικό του Κυριάκου, θα γκρεμίσω όλους τους τοίχους, και θα κάνω όλο το σπίτι εργαστήριο. :tongue:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τι φτιάχνουν οι άνθρωποι... Μου φαίνεται θα πάρω το κατεδαφιστικό του Κυριάκου, θα γκρεμίσω όλους τους τοίχους, και θα κάνω όλο το σπίτι εργαστήριο. :tongue:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ωραιο εργαλειο. Σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω αλλα δεν θυμαμαι, εχω συναρμολογησει κατι με αυτη τη λογικη, ετοιματζιδικο αλλα δεν θυμαμαι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Panavas δεν μπορω να δω καποιο βιντεο στο λινκ...

Συνήθως τα έπιπλα του Lidl έχουν αυτή τη φιλοσοφία.
Βέβαια με το χειρότερο δυνατόν ξύλο που δεν αντέχει ούτε μύγα να καθίσει πάνω του.

Τι ειναι αυτο ρε Μπαμπηηηηηηηηηηη!!!
Πολυ καλο. Πιστευω ομως πως μπορουμε να κανουμε και αλλα τετοια πατεντιαρικα κολπα.
Με ισιο μπιτ και με την τριγωνη κεφαλη.

Και μολις εφτιαξα ενα σχεδιο που δουλευει επειδη ειμαστε γατες.
Παω να φερω το κινητο να ανεβασω φωτο.

Last edited:
Λοιπον, χωρις παραγγελειες για custom δισκους κλπ κλπ απλα με διπλα περασματα απο το ρουτερ!
Περναει πρωτα το τριγωνο μπιτ και κοβει το δεξι κομματι,
tmp_24069_DSC_1434_1479624795.jpg

Και επειτα το τετραγωνο κοπτικο και κοβει το αριστερο.
tmp_24069_DSC_1435_167047685.jpg

Οπως βλεπεται εφαπτονται τελεια και η επιφενεια κολλας ειναι 30% μεγαλυτερη και επιπλεον δεν μπορει να ξεφυγει το κομματι.
tmp_24069_DSC_14371875729183.jpg

Λοιπον, χωρις παραγγελειες για custom δισκους κλπ κλπ απλα με διπλα περασματα απο το ρουτερ!
Περναει πρωτα το τριγωνο μπιτ και κοβει το δεξι κομματι,
...

Και επειτα το τετραγωνο κοπτικο και κοβει το αριστερο.
...
Οπως βλεπεται εφαπτονται τελεια και η επιφενεια κολλας ειναι 30% μεγαλυτερη και επιπλεον δεν μπορει να ξεφυγει το κομματι.

Είσαι μάστορας! Και αν κατάλαβα καλά από το σχήμα σου, ο κανόνας είναι ότι η πλευρά του τριγωνικού bit πρέπει να είναι ίση με τη διαγώνιο του τετράγωνου bit, σωστά;

Αστα Μπάμπη ζωγραφίσει ο συνάδελφος,τί ρούτερ καί μόρσες καί ιστορίες,δίσκος κοπής 3 σέ ένα
Ο Κυριάκος στό γραφείο από τήν βιασύνη του νά ανεβάση φωτογραφίες ,ούτε τό χαρτάκι μέ τό τηλέφωνο δέν παραμέρησε,όλα στόν λαό :flipout:.Αψογη η σκέψη σου πάντος Κυριάκο

Είσαι μάστορας! Και αν κατάλαβα καλά από το σχήμα σου, ο κανόνας είναι ότι η πλευρά του τριγωνικού bit πρέπει να είναι ίση με τη διαγώνιο του τετράγωνου bit, σωστά;

Σωστα Δημητρη και ιση με την μιση διαγωνιο του επεξεργαζομενου ξυλου!
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια!

Απο οτι καταλαβα το τρικε ειναι η μυτη του τριγωνου κοπτικου να μην διαπερασει την επιφανεια κοβωντας και χωριζοντας τα δυο κομματια.
Ετσι απλωνεις κολλα, διπλωνεις και ετοιμος!

Παναγιώτη ο δεύτερος μου φαίνεται πολύ ευθραυστος φίλε.
Και δεν ξέρω αν θα μπορείς να τον κάνεις με μεγαλύτερες διαστάσεις σανιδιων.
Κάνε ένα κόπο και δες την περιγραφή του δικού μου αναδιπλουμενου!

Project : Τραπεζάκι για το σαλόνιι 60π x 103μ x 47υ και ραφάκια στο πλαινό του πάσο

Σχέδια

trapezi saloni.png

Εξέλιξη του Project

• Το τρίψιμο έχει τελείωση
  • Η κατασκευή του συρταριού έχει τελειώσει
  • Το καπάκι τραπεζιού 60εκ.x 103εκ. από καδρόνια 35x60mm έχει (σχεδόν) τελειώσει

DSC_4879.JPG

Επόμενα Βήματα:

• Δύο στρώσεις Βερνίκι νερού δρύς σκούρα και δύο στρώσεις άχρωμο βερνίκι σατινέ
  • Συναρμολόγηση

Project : Τραπεζάκι για το σαλόνιι 60π x 103μ x 47υ και ραφάκια στο πλαινό του πάσο

Σχέδια

View attachment 121795

Εξέλιξη του Project

• Το τρίψιμο έχει τελείωση
  • Η κατασκευή του συρταριού έχει τελειώσει
  • Το καπάκι τραπεζιού 60εκ.x 103εκ. από καδρόνια 35x60mm έχει (σχεδόν) τελειώσει

View attachment 121794

Επόμενα Βήματα:

• Δύο στρώσεις Βερνίκι νερού δρύς σκούρα και δύο στρώσεις άχρωμο βερνίκι σατινέ
  • Συναρμολόγηση

Πολύ ωραίο Γιάνναρε!

Τα ξύλα τα πήρες έτοιμα πλανισμένα ή τα πλάνισες εσύ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ ωραίο Γιάνναρε!

Τα ξύλα τα πήρες έτοιμα πλανισμένα ή τα πλάνισες εσύ?

Πλανισμένα αλλά το τρίψιμο δεν το γλυτώνεις ...

Εγώ δεν τολμώ να σκεφτώ.... αν ο Ιωάννης είχε ένα εργαστήριο μεγάλο με όλα τα εργαλεία εγκατεστημένα τι παπάδες θα έφτιαχνε.
Μπράβο Γιάννη :worshippy:

Δείχνει να γίνεται ένα πολύ ωραίο τραπέζι. Φαντάζομαι το τελικό αποτέλεσμα ... Μπράβο Ιωάννη, περιμένουμε.

Exω ξεκινησει να φτιαχνω ενα αναδιπλομενο παγκο.Με το ρουτερ τελειωσα.Τωρα φτιαχνω το δικοπριονο.Σκεφτομαι να το κανω απο πανω ετσιhttp://1.bp.blogspot.com/-QOTkZKRgg...MAGE_949FF6E4-1B03-429C-B8A2-B0CE104DFCAB.JPG

Τι λετε εσεις?Θελω να αποφυγω να φτιαξω διαφορετικα καπακια για τις λοξες τομες!Πιστευεται οτι ειναι πιο επικινδυνο?