DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλησπέρα στην παρεά,
ήθελα να ρωτήσω για γνώμες/ιδέες: θέλω να φτιάξω μια κατασκευή σαν κάδρο για να κρεμάσω μαγνητάκια (από αυτά τα αναμνηστικά που αγοράζουμε από ταξίδια). Θα έχει δηλαδή μια κορνίζα και το εσωτερικό να είναι ένα μεταλλικό φύλο που να είναι ο μαγνήτης πάνω στον οποίο θα βάλω τα μαγνητάκια. Σκέφτομαι για λεπτό φύλο λαμαρίνας αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει μαγνητικό "χαρτί" ή κάποιο υλικό τέλος λεπτό που να μπορεί να κολληθεί σε λετπό κόντρα πλακέ και να έχει μαγνητικές ιδιότητες ώστε να κρατά τα μαγνητάκια. Καμιά ιδέα;

ψαξτο λιγο με μαγνητικο πινακα γραφης και ενα λεπτο στρωμα απο υφασμα ή κατι αλλο απο πανω

Αν το βουρτσακι τουαλέτας είναι καινούργιο, σφραγισμένο και απολυμασμενο σε κλίβανο και σε πυρηνικό αντιδραστήρα, δεν θα έχει θέμα με τη γυναίκα. Αν είναι χρησιμοποιημένο δε θα ήθελα να ήμουν μπροστά στο σκηνικό. :-p

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και επειδη τα εργαλεια κανουν τον μαστορα, παραθετω το παρακατω παραδειγμα.

Αλλαξαμε προσφατα τον χαλκοσωληνα νερου του μπανιου καθως υπηρχε αστοχια υλικου και εχανε απο πολλα σημεια.
Το προβλημα ηταν οτι με το τσιμεντο που μπηκε, μπλοκαρε ο γενικος διακοπτης νερου. Καλεμακι δεν πηγαινε καθως υπηρχε σωληνας απο πισω.

Ετσι λοιπον επιστρατευτηκαν τα καταλληλα εργαλεια. Μαλλον τα καταλληλα αξεσουαρ/bit των εργαλειων.
Το bit για αρμους στο πολυεργαλειο ντρεμελ και ενα bit λειανσης για το δραπανακι ρυομπι.
Τη πολυ δουλεια την εκανε το bit λειανσης καθως εφαγε το τσιμεντο σχεδον ως βουτυρο.

Μεγαλη δουλεια τα εργαλεια μπαταριας παιδες..

27623367485_96283ca655_c.jpg

Μιχάλη ωραίος,μιά ερώτηση τό εξάρτημα που φοράει τό Ryoby είναι ράσπα γιά τσιμέντο ?

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Και επειδη τα εργαλεια κανουν τον μαστορα, παραθετω το παρακατω παραδειγμα.

Αλλαξαμε προσφατα τον χαλκοσωληνα νερου του μπανιου καθως υπηρχε αστοχια υλικου και εχανε απο πολλα σημεια.
Το προβλημα ηταν οτι με το τσιμεντο που μπηκε, μπλοκαρε ο γενικος διακοπτης νερου. Καλεμακι δεν πηγαινε καθως υπηρχε σωληνας απο πισω.

Ετσι λοιπον επιστρατευτηκαν τα καταλληλα εργαλεια. Μαλλον τα καταλληλα αξεσουαρ/bit των εργαλειων.
Το bit για αρμους στο πολυεργαλειο ντρεμελ και ενα bit λειανσης για το δραπανακι ρυομπι.
Τη πολυ δουλεια την εκανε το bit λειανσης καθως εφαγε το τσιμεντο σχεδον ως βουτυρο.

Μεγαλη δουλεια τα εργαλεια μπαταριας παιδες..

27623367485_96283ca655_c.jpg

Έχω την εντύπωση ότι καταλληλότερο θα ήταν το GRO σε σχέση με το Δραπανοκατσάβιδο ...

Μιχάλη ωραίος,μιά ερώτηση τό εξάρτημα που φοράει τό Ryoby είναι ράσπα γιά τσιμέντο ?
Με ενδιαφέρει και μένα αυτή η ρασπα αν είναι για τσιμέντο/τοίχους...

Nαι Δημητρη ειναι και για τσιμεντο. For curving masonry (ολα τα υλικα τοιχοποιιας δηλαδη), soft stones and fiberglass. To ειχα αγορασει για το dremel αλλα δεν ειχα προσεξει οτι ειχε 1/4" στελεχος.

Γιαννη θα μπορουσα να το κανω με το rotary tool και το αναλογο bit πετρας αλλα τα bits ειναι μικρα και θα με επαιρνε περισσοτερη ωρα. Το παραπανω bit 1/4", εφαγε το τσιμεντακι σε λιγα δευτερολεπτα.

Eδω ειναι μια παλια φωτογραφια του οταν το ειχα αγορασει...δεν θυμαμαι απο που. Ισως banggood η dx.com πριν χρονια

10950181753_286a401717_z.jpg

Μιχάλη αυτό το bit για αρμούς που λές στο dremel τι ακριβώς κάνει; (είναι αυτό που φοράει ήδη το dremel;)

Ο ξάδελφος μου είχε πρόβλημα με τα περιστέρια,του είχαν κάνει φωλιά παλαιότερα επάνω στα δύο air-contition,και επάνω σε ντουλάπα μπαλκονιού,καί ζήτησε τι γνώμη μου τι μπορεί να κάνει για να μην έρχονταιι,τού σύστησα κόντρα-πλακέ 18 mm για να είναι βαρύ στις διαστάσεις τις ντουλάπας και των δύο air-contition και επάνω βιδωτά απωθητικά περιστεριών.
Παρακάτω μερικές φωτογραφίες,στο ένα μικρό κομμάτι του aircontition έκανα μόνο ένα νοητό Π γιατί είναι ψηλά σχεδόν κολλητά στην επάνω βεράντα και αναγκάστηκα και έκοψα τά ατσαλοσύρματα για να χωράει και από πίσω δεν υπήρχε πρόβλημα για να πάνε λόγο τοίχου.Δέν τά έβαψα γιατί εκεί πού είναι τά aircontition και η ντουλάπα δεν πέφτει νερό.Προσεχώς θα του τά πάω γιά τοποθέτηση

apothi10.jpg

apothi11.jpg

apothi12.jpg

apothi13.jpg

Ο ξάδελφος μου είχε πρόβλημα με τα περιστέρια,του είχαν κάνει φωλιά παλαιότερα επάνω στα δύο air-contition,και επάνω σε ντουλάπα μπαλκονιού,καί ζήτησε τι γνώμη μου τι μπορεί να κάνει για να μην έρχονταιι,τού σύστησα κόντρα-πλακέ 18 mm για να είναι βαρύ στις διαστάσεις τις ντουλάπας και των δύο air-contition και επάνω βιδωτά απωθητικά περιστεριών.
Παρακάτω μερικές φωτογραφίες,στο ένα μικρό κομμάτι του aircontition έκανα μόνο ένα νοητό Π γιατί είναι ψηλά σχεδόν κολλητά στην επάνω βεράντα και αναγκάστηκα και έκοψα τά ατσαλοσύρματα για να χωράει και από πίσω δεν υπήρχε πρόβλημα για να πάνε λόγο τοίχου.Δέν τά έβαψα γιατί εκεί πού είναι τά aircontition και η ντουλάπα δεν πέφτει νερό.Προσεχώς θα του τά πάω γιά τοποθέτηση

apothi10.jpg

apothi11.jpg

apothi12.jpg

apothi13.jpg

Καλημερα Δημήτρη. Ωραία πατέντα και υλοποίηση.
Δε λες του ξαδέλφου σου να τα περάσει κι 1-2 χέρια βερνίκι σε spray ;
Για υγρασία, σκόνες κλπ. Σφραγίζει το ξυλο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλημέρα Δημήτρη.
Έχω βάλει στο χωριό μερικά απ´ αυτά αλλά με θερμοκόληση. Ακόμα και με αυτοκόλητη ταινία διπληλς όψεως μπορεί να μπούν, δεν έχουν πρόβλημα.

Ευχαριστώ Χρήστο
Μπάμπη προσωπικά δέν θά τό ρίσκαρα μέ θερμοκόλληση και ταινία διπλής όψης,οι καιρικές συνθήκες ήλιος-ζέστη θά ξεκολλήσουν πολύ φοβάμαι,έβαλα κάργα νοβοπανόβιδες γιά νά είναι σίγουρα 100 %