DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τα πουφ ειναι μαλακα ομως.

Ε! αυτό θα είναι λίγο πιο σκληρό πούφ για αυτούς που .......έχουν πάρει κιλά ! -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Είναι Οθωμανικό πουφ !

https://youtu.be/rLeBfF3EJ_4

Πληροφορίες για την μεταφορά εικόνας σε ξύλο θέλουμε .Καλο το youtube αλλά ακόμα καλύτερο ειναι να μας πει καποιος που το έχει κάνει .

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πληροφορίες για την μεταφορά εικόνας σε ξύλο θέλουμε .Καλο το youtube αλλά ακόμα καλύτερο ειναι να μας πει καποιος που το έχει κάνει .

+1000

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

ναι ναι περιμενουμε!!!

πιο πολυ τα υλικα που χρησιμοποιει

Σίγουρα υπάρχουν και κάποιες ειδικές κόλλες αλλά εγώ την μεταφορά, στα καρεκλάκια που έκανα, την έκανα με ξυλόκολλα.
Εκτύπωση σε εκτυπωτή laser, εκτυπώνουμε την εικόνα αντεστραμμένη, κόλλημα με ξυλόκολλα στο ξύλο και αφού στεγνώσει καλά
βρέχουμε με βρεγμένο πανί το χαρτί λίγο λίγο και τρίβουμε με το χέρι σιγά σιγά μαδώντας το χαρτί
μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο της εκτύπωσης. Θέλει προσοχή να μην ξύσουμε και την εκτύπωση.

Να συμπληρώσω στα λεγόμενα του panava πως πρέπει να αποφύγουμε το λάθος του πρωτάρη που έκανα πολλές φορές:bigcry: το να ξεκινήσουμε το ξύσιμο του χαρτιού πριν στεγνώσει εντελώς η ξυλόκολλα. Επίσης εγώ αραιώνω την ξυλόκολλα με νερό, τις σωστές αναλογίες ακόμα τις ψάχνω. Νομίζω όμως ότι 70% κόλλα και 30% νερό είναι κοντά στο ιδανικό. Δείτε μια εικόνα που "έβγαλα" πριν λίγο στο δίδυμο βοηθητικό τραπεζάκι που φτιάχνω. Θα το πονσάρω μόλις ολοκληρωθεί. IMG_20161104_204906.jpg

Παιδιά άμα πω πως κατάλαβα θα πώ ψέματα..
εκτύπωση σε laser εκτυπωτή
αραίωση της ξυλόκολλας μέχρι να γίνει πολύ ρευστή
κόλλημα του χαρτιού με την εικόνα στο ξύλο και πάτημα καλά να φύγει ο παγιδευμένος αέρας
την επόμενη μέρα πάμε με ένα βρεγμένο πανί ή μαλακό σφουγγάρι και αρχίζουμε απαλό τρίψιμο στο χαρτί, αυτό σιγά σιγά σβωλιάζει και αφαιρείται αφήνοντας στο ξύλο την εικόνα.

κόλλημα του χαρτιού με την εικόνα στο ξύλο και πάτημα καλά να φύγει ο παγιδευμένος αέρας
την επόμενη μέρα πάμε με ένα βρεγμένο πανί ή μαλακό σφουγγάρι και αρχίζουμε απαλό τρίψιμο στο χαρτί, αυτό σιγά σιγά σβωλιάζει και αφαιρείται αφήνοντας στο ξύλο την εικόνα.

:a0210:

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τώρα κατάλαβα!Ευχαριστώ παιδιά,θα δοκιμαστεί άμεσα!

Η ειδικη κολλα λογικα πρεπει να κανει την διαφορα.Ειδικα μερικες εκτυπωσεις που εχει κανει μια φιλη που εχει βιβλιοπωλειο και χρωματα διακοσμητικα και νομιζεις οτι καποιος ζωγραφισε στο ξυλο,τοσο καλα ειχε αποτυπωθει η εικονα.

Μπορεις να μαθεις και να μας γραψεις συγκεκριμενα ποια κολλα χρησιμοποιει; Θελω να πειραματιστω κι εγω με αυτο, μου αρεσει η ιδεα.
Με ατλακολ εχει δοκιμασει κανεις;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

εγώ αυτή

45_1_1.jpg