DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ποιος σου είπε ότι η Wikipedia είναι αξιόπιστη?
Αλλά και αν υποθέσουμε ότι είναι, που λέει ότι η επιφάνεια δεν είναι επίπεδη?
Τραχιά λέει ότι μπορεί να είναι και με μη κανονική κατανομή των ξυλοτεμαχίων (100% σωστό).
Με ένα τρίψιμο την κάνεις και λεία αν θες, οπότε που είναι το πρόβλημα?

Παραθέτω τα λεγόμενα της wikipedia:

Screenshot_1.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Oriented_strand_board

Άλλο επίπεδη και άλλο με κενά, το ίδιο είναι?

Κενά υπάρχουν αλλά αν βάλεις το αλφάδι πάνω είναι ολόισιο.

όχι Νίκο κάνεις λάθος σε αυτό.
δεν υπάρχει περίπτωση η επιφάνεια από osb να έχει ποτέ την ίδια υφή με την επιφάνεια από mdf, όσο τρίψιμο και να κάνεις.

2 επιφάνειες είναι ίσιες- επίπεδες δηλαδή δεν είναι στραβές, πετσικαρισμένες κλπ

αυτή με το osb είναι τραχιά δεν είναι λεία, αλλά είναι ίσια-επίπεδη
αυτή με το mdf είναι λεία και επίπεδη.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

όχι Νίκο κάνεις λάθος σε αυτό.
δεν υπάρχει περίπτωση η επιφάνεια από osb να έχει ποτέ την ίδια υφή με την επιφάνεια από mdf, όσο τρίψιμο και να κάνεις.

2 επιφάνειες είναι ίσιες- επίπεδες δηλαδή δεν είναι στραβές, πετσικαρισμένες κλπ

αυτή με το osb είναι τραχιά δεν είναι λεία, αλλά είναι ίσια-επίπεδη
αυτή με το mdf είναι λεία και επίπεδη.

Μα δεν συγκρίνω υφή βρε Σώτο.

Επίπεδες είναι και οι 2 αλλά σε υφή ισχύει αυτό που λες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα ίδια Παντελακη μου τα ίδια Παντελή μου.

Δεν απαντάς στο παραπάνω ποστ με μία γενικότητα.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τα ίδια Παντελακη μου τα ίδια Παντελή μου.

ποιός είναι ο Παντελής; άλλος είναι ο Παντελάκης;

γιατί σκάτε;

Attachments

• 16142469_667243740104034_4467049167929155605_n.jpg
    16142469_667243740104034_4467049167929155605_n.jpg
    24.4 KB · Views: 131
Ρε δε μπα να σου γράψει ο Θεός ο ίδιος η ότι άλλο πιστεύεις, εσύ το ίδιο θα λες.

Να παραθέσεις πηγές που να αποδεικνύουν τα λεγόμενα σου και θα σε πιστέψω.

Εσύ μου λες για το Wikipedia, το οποίο όμως λέει τα αντίθετα από αυτά που λες...

Ρε δε μπα να σου γράψει ο Θεός ο ίδιος η ότι άλλο πιστεύεις, εσύ το ίδιο θα λες.

Στον ευατό μου πιστεύω, εσύ πίστεψε όπου θες.

Αθεραπευτος.
Και όλα τα εις Α.

Μάθαμε λοιπόν σήμερα πως στην Ελευθερουπολη Καβάλα έχουν λέει και επίπεδο OSB όπως το MDF όπως αναφέρω παραπάνω.

Ποιος σου είπε ότι η Wikipedia είναι αξιόπιστη?
Αλλά και αν υποθέσουμε ότι είναι, που λέει ότι η επιφάνεια δεν είναι επίπεδη?
Τραχιά λέει ότι μπορεί να είναι και με μη κανονική κατανομή των ξυλοτεμαχίων (100% σωστό).
Με ένα τρίψιμο την κάνεις και λεία αν θες, οπότε που είναι το πρόβλημα?

Παραθέτω τα λεγόμενα της wikipedia:

Screenshot_1.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Oriented_strand_board

Άλλο επίπεδη και άλλο με κενά, το ίδιο είναι?

Κενά υπάρχουν αλλά αν βάλεις το αλφάδι πάνω είναι ολόισιο.

Παιδια (κατα την αποψη μου παντα) ο Νικος εχει δικιο. Ο τροπος παρασκευης αυτων ολων των τεχνιτων υλικων ειναι ιδιος. Το osb φτιαχνεται με τις ιδιες ανοχες επιπεδοτητας (flatness) οπως το mdf και η K.Π.
Αλλο η επιπεδοτητα (που μετριεται παντα σε μεγαλο μηκος) και αλλο η τραχυτητα που ειναι τοπικη.
Υπαρχει ομως και διαφορα μετα την παραγωγη, γιατι το MDF και Κ.Π. λογω υλικων εχει μεγαλυτερη αντοχη στην στρεβλωση και το φουσκωμα μετα το στεγνωμα. Τι εννοω. Οταν και τα 3 υλικα τραβηξουν υγρασια θα φουσκωσουν και θα κινηθουν-στρεβλωσουν ελαχιστα. Το mdf (αν δεν διαλυθει) και η Κ.Π. oμως επανερχονται στην πρωτερη κατασταση οταν στεγνωσουν, ενω το OSB διατηρει την παραμορφωση του. Πραγμα που σημαινει πως απο την παραγωγη στην καταναλωση μπορει να εχεις διαφορετικη κατασταση. Το ιδιο συμβαινει και με φτηνες K.Π. που που εχουν κενα.

Απλα το osb λογω των κομματιων δεν μπορεις ποτε να πετυχεις την ιδια υφη με το τριψιμο επειδη πολλα κομματια στην επιφανεια ειναι σαν σοκορα ξυλου.

Last edited:
Παιδια (κατα την αποψη μου παντα) ο Νικος εχει δικιο. Ο τροπος παρασκευης αυτων ολων των τεχνιτων υλικων ειναι ιδιος. Το osb φτιαχνεται με τις ιδιες ανοχες επιπεδοτητας (flatness) οπως το mdf και η K.Π.
Αλλο η επιπεδοτητα (που μετριεται παντα σε μεγαλο μηκος) και αλλο η τραχυτητα που ειναι τοπικη.
Απλα το osb λογω των κομματιων δεν μπορεις ποτε να πετυχεις την ιδια υφη με το τριψιμο επειδη πολλα κομματια στην επιφανεια ειναι σαν σοκορα ξυλου.

Άνα μπραβο.

Εγώ μιλάω για επιπεδότητα και όχι για υφή.
Με το τρίψιμο επιτυγχάνεις ωραία υφή στο osb όχι όμως σαν του mdf.
Το OSB όσο καλά και αν το τρίψεις θα έχει την χαρακτηριστική του υφή, κάτι για το οποίο δεν αμφισβητώ κανέναν.

Όσον αφορά το τελευταίο που λες Γιάννη, καλύπτεται πλήρως από το OSB 3ης γενιάς.
Πλήρως αδιάβροχο θεωρητικά και εμπεριστατωμένα.

Έχω φτιάξει μία γλάστρα την οποία έχω αφήσει σε εξωτερικό χώρο για μήνες και έχει φάει πολλές βροχές και παγωνιές.
Ειλικρινά είναι ακριβώς όπως ήταν.
Την έχω βάψει λαδομπογιά!

αυτές οι παρεξηγήσεις γίνονται διότι οι άρχοντες προσπάθησαν και κατάφεραν να περιορίσουν την εκμάθηση της πλούσιας ελληνικής γλώσσας σε καθεστώς αγγλικής.

ο Κυριάκος όταν έλεγε επίπεδο εννοούσε η επιφάνεια να είναι λεία, να μην είναι τραχιά

ο Νίκος όταν έλεγε επίπεδο εννοούσε η επιφάνεια να μην είναι στρεβλή.

όπως προείπα λοιπόν
εάν συγκρίνουμε την επιπεδότητα, το osb και το mdf είναι το ίδιο.
εάν συγκρίνουμε την τραχύτητα, το osb και το mdg ΔΕΝ είναι το ίδιο.

δεν ξέρω πάντως εάν έρχεται πανσέληνος ή είναι ανάδρομος κάποιος πλανήτης...αλλά καλό είναι να μην κάνουμε την τρίχα τριχιά...ας τελειώσει εδώ η παρεξήγηση....

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Όχι δεν με πειράζει. Τα πόδια είναι στραβιά κάτω οπότε αυτό με τα στραντζαριστά δύσκολο.

Σου έστειλα ότι μου ζήτησες.

Μια λύση λοιπόν για να μην καταργήσεις τα υπάρχοντα πόδια γιατί μετά θα χρειαστείς και τρόπο στήριξης στα νέα και συνδέσμους μεταξύ τους να μην πηγαίνει πέρα δώθε ο πάγκος.
Πρώτα από όλα καταργείς όλα τα πριτσίνια στις αρθρώσεις που έχουν τζόγο και ή τα κολλάς πράγμα δύσκολο αν δεν έχεις ηλεκτροκόλληση ή βάζεις βίδα παξιμάδι στην ίδια τρύπα και σφίγγεις καλά.
Μετά μπορείς να κόψεις τα πόδια πριν από την καμπύλη που στραβώνουν και να φορέσεις μεγαλύτερη σωλήνα στο μήκος που θέλεις και καλό είναι προς τα επάνω να πατήσει στα παλιά συνδετήρια των ποδιών και ή να τα ηλεκτροκολλήσεις ή να περάσεις βίδες τουλάχιστον 2 σε κάθε πόδι και να σφίξεις. Έτσι πιστεύω ότι θα έχεις μια πρώτη λύση πιο σταθερή και θα φτάσεις και στο ύψος που θέλεις. Επάνω βάλε ότι επιφάνεια θέλεις και βίδωσε τη στην υπάρχουσα μελαμίνη.
Αν καταλήξεις στην λύση με την πρόσθετη σωλήνα καλό είναι τα δύο από τα τέσσερα πόδια να έχουν βόλτα και να βιδώνει μούφα για να μπορείς με ελαφρύ βίδωμα-ξεβίδωμα να το σταθεροποιήσεις στο δάπεδο.
Ότι άλλο θες ρώτα -bye-

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Ως νέο μέλος της παρέας σας (για την ακρίβεια αυτό είναι το 1ο post) θα ήθελα να μοιραστώ ένα diy project ενός επίτοιχου αναδιπλούμενου τραπεζιού για το μπαλκόνι.
Η ιδέα πίσω από το τραπεζάκι είναι το παρακάτω τραπεζάκι της Ikea http://www.ikea.gr/trapezaria/trape...iho/epitoixio-ptyssomeno-trapezi-39801/40932/ αλλά, αφενός, μιας και οι διαστάσεις δεν εξυπηρετούσαν στο δικό μου, ομολογουμένως πολύ μικρό, μπαλκόνι και αφετέρου να το κανείς μόνος σου είναι πολύ πιο διασκεδαστικό, I gave it a go όπως λένε και στο χωριό μου.

Αρχίσαμε κάπως έτσι...
folding-table-project.jpg

...και τελειώσαμε έτσι.
folding_balcony_table_1.jpg

Δυστυχώς, τα ξύλα αγοράστηκαν στο Praktiker (οπότε ήταν τσιμπημένα σαν τιμή). Συνολικό κόστος με γωνίες, μεντεσέδες και βερνίκι περίπου 30,- (στα συν το κατάστημα κόβει τα ξύλα στα μέτρα που θες).

Τα τρία κομμάτια που χρειάστηκε να φτιάξω είναι τα παρακάτω.
table-top-sketch.jpg

the-leg.jpg

the-t-piece.jpg

Η συναρμολόγηση των κομματιών:
folding-table-assembly-leg-and-t-piece.jpg

folding-table-assembly.jpg

attaching-the-l-brackets.jpg

table-top-assembly.jpg

adding-table-top.jpg

Και, τέλος, η τοποθέτηση, όπως φαίνεται στο βάψιμο σκίζω.... :(
wall-mount-folding-table.jpg

folding-balcony-table1.jpg

folding_balcony_table.jpg

Ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ!

Καλώς ήλθες. Μια χαρά μου φαίνεται. Η μόνη απορία είναι, μήπως και δεν είναι πολύ σταθερό με την μόνη στηριξη; μήπως να έκανες 2 γωνιες;

Σίγουρα με 2 πόδια θα γινόταν πιο γερό. Αλλά με 2 πόδια δεν έχεις χώρο από κάτω για τα πόδια όσων κάθονται. Οπότε, σχετικώς συμβιβασμός. Ωστόσο μίας και το έχω φτιάξει περίπου 1 χρόνο τώρα δεν έχει πάθει τίποτα και άνετα μπορείς να ακουμπήσεις τα χέρια πάνω, να παίξεις τάβλι κλπ. Σίγουρα δεν είναι να κρεμαστείς πάνω... Αν εκ των υστέρων μπορούσα να προτείνω ή να προσθέσω ενίσχυση θα ήταν μόνο μία τάβλα κάθετα (προς τα νερά) στο πάνω μέρος του τραπεζίου στη μέση, μίας και το πάνω μέρος είναι από συγκολλημένες 3 τάβλες (υποθέτω με καβύλιες) και όχι ενιαίο μασίφ.