DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

18518528_10208794386726206_484193465_n.jpg

18555292_10208794386606203_824644607_n.jpg

στην πρωτη ειναι η ασφάλεια και στη δευτερη εχω κανει αυτο που εχει γινει σε εσενα... δες αν το λαμακι την ανάκλησης πανω εχει στραβώσει και βρίσκει στην κασα..πρέπει κανονικά να χώνετε απο κατω ανάμεσα στην κασα και στο φύλλο

Οπως ειπαν και οι κυριοι παραπανω...υπαρχει ασφαλεια (καποιο δοντακι) το οποιο πατιεται...πατησε το με το χερι και θα ελευθερωσει το χερουλι...

καλημέρα κύριοι,

σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας
οι φωτογραφίες με βοήθησαν πολύ. Η ασφάλεια ήταν ακριβως εκεί που έδειχνε το δάκτυλο του dimitrisven.

Όλα καλά

ευχαριστώ και πάλι

Ρυθμισε και το έκκεντρο πυρακι στο πάνω δεξιά μέρος του παραθύρου,έτσι ώστε να μην ξαναβγεί.

Εχω ενα ωραιο χαρακα απο ενα ιδιαιτερα σκληρο κραμα αλουμινιου αλλα ποτε δεν τον χρησιμοποιησα επειδη δεν με βολευε, το '0" ηταν πιο μεσα απο την ακρη του.

34040925923_8994a751d0_c.jpg

Πηγα να τον κοψω λοιπον στην επιτραπεζια σεγα αλλα το υλικο ηταν πολυ σκληρο για την ειδικη λαμα (για μη σιδηρουχα υλικα).
Ουτε ο διδυμος τροχος του lidl εκανε τιποτα! Δεν δοκιμασα τον διδυμο τροχο proxxon με τις πετρες απο κορουνδιο και silicon carbide:))

Καθως το κοψιμο ηταν πολυ ακρη και δεν βολευε για κανονικη σεγα, ξεθαψα το πιστο μου σιδεροπριονακι profi το οποιο εκοψε τον χαρακα μια χαρα στη μεγγενη, πολυ κοντα στο '0'.
Το φινιρισμα και η καθετοτητα εξασφαλιστηκε απο το κυκλικο τριβειο.

34687751282_7c4796351a_b.jpg

Μινι σιδεροπριονο χειρος λοιπον ο ηρωας της ημερας!
Διδαγμα: Kανενα εργαλειο δεν πρεπει να θεωρειται παρωχημενο, ολα χρειαζονται και να ζουν σε αρμονια :))

Πολύ πολύ σωστά.

Γωνιακό τροχο σε βάση δεν δοκίμασες όμως να ξεμπερδευεις μπαμ μπαμ.

Mεχρι να στησω τον τροχο στη βαση...
Επειτα ειδα οτι το μεταλλο δεν τρωγοταν σχεδον καθολου ουτε απο τον διδυμο τροχο parkside αλλα ουτε και απο εναν σουηδικο του πατερα μου. Αλλα ουτε και οι τροχοι/πετρες του dremel εκαναν τιποτα!

Δισκακι ΙΝΟΧ και κοβεται σαν βουτυρο.

Eτσι ειναι.
Ακομα καλυτερα και σταθεροτερα με το φατσοπριονo της proxxon με τo δισκακι 80μμ για μεταλλα!
Δεν το σκεφτηκα ομως.. μας φαγανε τα πολλα εργαλεια και οι πολλες εναλλακτικες λυσεις:))

[QUOTE=

Μιχαλη εχεις αρχισει να φιλοσοφεις...
θα γινεις ο κομφουκιος των εργαλειων... χαχαχαχαχαχαχα

καλησπέρα στην παρέα νέος στο φόρουμ και είπα να κάνω μια προσπάθεια να βάλω και εγώ κάτι από αυτά που φτιάχνω , άσχημο φθηνό μα πολύ χρήσιμο ... Λόγο του ότι μένω μακριά από τα καταστήματα που ψωνίζω , και συνήθως μου έρχεται μαστορικός οίστρος όποτε τα μαγαζιά είναι κλειστά έχω κάνει στοκ από βίδες που θεωρώ απαραίτητες για τις κατασκευές μου , αλλά γινόταν χαμός και όλα μέσα στην μέση . Αρχικά είχα πάρει ταμπακιέρες αλλά δεν με βόλεψαν και έτσι είπα να φτιάξω μια ραφιέρα που είδα από γνωστό και να ταξινομήσω - τακτοποιήσω τις βίδες σύμφωνα με των τύπο τους , ιδού
qLyA4pV
2yPMXkG
BruWpXv
oQHb4Ww

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Kαλως τον! Δεν επισυναψες την φωτο.

καλώς σας βρήκα έβαλα το λινκ στο εικονίδιο insrt image , και εγώ δεν το βλέπω αλλά έλεγα μήπως (ως καινούριος) οι φωτογραφίες θέλουν έγκριση

Πολυ ωραια.
Μια ενσταση ομως.
Τα ταπερ ποσο πιο φθηνα σου βγηκαν απο ταμπακερες? Γιατι μπορει να μη σε βολεψαν οπως λες, αλλα το ταπερ δεν ειναι οτι καλυτερο.

Πολυ ωραια.
Μια ενσταση ομως.
Τα ταπερ ποσο πιο φθηνα σου βγηκαν απο ταμπακερες? Γιατι μπορει να μη σε βολεψαν οπως λες, αλλα το ταπερ δεν ειναι οτι καλυτερο.

δεν ήταν καθόλου ακριβά νομίζω γύρω 60-70 λεπτά το ένα ήταν σε σετ 5 άδων τα μικρά και 3 άδω τα μεγάλα , το θέμα είναι φίλε μου ότι κάθε τάπερ χωράει πάνω από 500 βίδες μικρές π.χ 30 χ 3,5 χλστ ενώ στις ταμπακιέρες δεν χωράγανε στις θέσεις που είχαν με λίγα λόγια μια πεντάδα τάπερ των 2,99 από τα τζάμπο χωράει πολύ περισότερες βίδες από μια ταμπακιέρα επίσης 3 ευρώ από τα τζάμπο

Γεια σου ρε gerry....τα κατάφερες και έβαλες φωτογραφίες ...είδες που σου είπα όλα είναι εύκολα.... κάποια στιγμή θα σου πω και πως θα τις κάνεις πιο μικρές .... Μιχάλη πια είναι η πιο συμφέρουσα ανάλυση για αυτές τις περιπτώσεις ???

Πολυ οργανωμενο σε βλεπω Γερασιμε (?:)), well done!!!

Kαι γω σε ταπερακια, κουτια και σκαφακια περιοριζομαι τελευταια, δεν με βολευουν οι ταμπακιερες.
Εχω παρει ομως και ενα πολυ ευχρηστο πλαστικο κουτι με 39 συρταρακια μικρα/μεγαλα.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3931

Ενα καλο μεγεθος φωτο ειναι το ~800χ600. Εγω τις ανεβαζω στο flickr οπου σου δινει επιλογες για το μεγεθος.

Πολυ οργανωμενο σε βλεπω Γερασιμε (?:)), well done!!!

Kαι γω σε ταπερακια, κουτια και σκαφακια περιοριζομαι τελευταια, δεν με βολευουν οι ταμπακιερες.
Εχω παρει ομως και ενα πολυ ευχρηστο πλαστικο κουτι με 39 συρταρακια μικρα/μεγαλα.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3931

Ενα καλο μεγεθος φωτο ειναι το ~800χ600. Εγω τις ανεβαζω στο flickr οπου σου δινει επιλογες για το μεγεθος.
Όποιος χρησιμοποιεί tapatalk, δεν δυσκολεύτηκε ποτέ με ανέβασμα φωτογραφίας!
Ο Gerry -απαντώ εγώ Μιχάλη- Γεράσιμος είναι! Πολύ φέρελπις μάστορας που πρόσφατα γνώρισα!
Νίκο μένει στην δική μας περιοχή, στα βόρεια προάστια!
δεν ήταν καθόλου ακριβά νομίζω γύρω 60-70 λεπτά το ένα ήταν σε σετ 5 άδων τα μικρά και 3 άδω τα μεγάλα , το θέμα είναι φίλε μου ότι κάθε τάπερ χωράει πάνω από 500 βίδες μικρές π.χ 30 χ 3,5 χλστ ενώ στις ταμπακιέρες δεν χωράγανε στις θέσεις που είχαν με λίγα λόγια μια πεντάδα τάπερ των 2,99 από τα τζάμπο χωράει πολύ περισότερες βίδες από μια ταμπακιέρα επίσης 3 ευρώ από τα τζάμπο