weather1967
Supreme Member
- 25 October 2010
- 7,814
Εφτιαξα άλλο ένα ανοιχτό κουτί μικρότερο,γιά ψιλοπράγματα αποθήκευσης,μέ ρετάλια κ/π Oκουμέ 8 mm,ξυλόκολλα καί καρφωτικό αέρος.

Πατεντα σε καζανακι που ειχε χαλασει σε αποθηκη γειτονα.
Η δουλεια εγινε προσωρινα με υλικα που υπηρχαν, ενα σωληνα σπιραλ και ενα διακοπτη βρυσης κηπου!
![]()
Το σπιραλ απλα μπηκε στον σωληνα που παει στην λεκανη)
Εφτιαξα άλλο ένα ανοιχτό κουτί μικρότερο,γιά ψιλοπράγματα αποθήκευσης,μέ ρετάλια κ/π Oκουμέ 8 mm,ξυλόκολλα καί καρφωτικό αέρος.
![]()
Δημήτρη πολύ ωραία τα κουτιά σου. Θέλω να φτιάξω και 'γω κάτι παρόμοιο, αλλά με διαχωριστικά στην μέση - κάθε κουτί να έχει 6 θήκες. Πιστεύεις χρειάζεται να κάνω λούκια για να πατήσουν τα εσωτερικά διαχωριστικά ή σκέτη ξυλόκολλα θα είναι αρκετή?
Να σαι καλά Δημήτρη
Δέν θά έχεις πρόβλημα άν βάλεις μόνο ξυλόκολλα αρκεί νά κόψεις τά ενδιάμεσα κομμάτια ξύλο να εισχωρήσουν εφαρμοστά.
Δέν χρειάζεται νά κάνεις λούκι,αν δέν το ζορίσεις με ενδιάμεσα βαριά αντικείμενα,άν έχεις καρφωτικό μπορείς να βάλεις μερικά βελονάκια.
![]()
Έγιναν πολυ ωραία Δημήτρη και δείχνουν τέλεια γωνιασμένα. Χρησιμοποίησες οδηγό για τις γωνιές κατα τη συναρμολόγηση ;
Sent from my iPad using Tapatalk
Μαζεψα στις ταμπακιερες ολα τα αναλωσιμα – μικροεξαρτηματα που χρησιμοποιω περισσοτερο και εφτιαξα ενα κουτι - "συρταριερα". Πολυ χρηστικο και καποια στιγμη θα του βαλω και ενα χερουλι από πανω. Ολο το συστημα ειναι πολυ βολικο γιατι οταν μαστορευω κατι εξω, εχω ολα τα αναλωσιμα διπλα μου, ενω πριν ετρεχα συνεχως μεσα στο εργαστηρι και εβγαινα εξω με μια αγκαλια συρταρια με βιδες που ειχα στις επιτοιχιες συρταριερες μου!
Μαζεψα στις ταμπακιερες ολα τα αναλωσιμα – μικροεξαρτηματα που χρησιμοποιω περισσοτερο και εφτιαξα ενα κουτι - "συρταριερα". Πολυ χρηστικο και καποια στιγμη θα του βαλω και ενα χερουλι από πανω. Ολο το συστημα ειναι πολυ βολικο γιατι οταν μαστορευω κατι εξω, εχω ολα τα αναλωσιμα διπλα μου, ενω πριν ετρεχα συνεχως μεσα στο εργαστηρι και εβγαινα εξω με μια αγκαλια συρταρια με βιδες που ειχα στις επιτοιχιες συρταριερες μου!
Σώφρον ποίες ταμπακιέρες είναι αυτές;
Φιλε, τις κιτρινες ταμπακιερες τις ψωνισα απο τα jumbo με 3 ευρω εκαστη, πολυ καλη τιμη, αλλά λιγο πιο μαλακες απο την κοκκινη που ειχα. Δυο απο αυτες τις εχω τιγκαρει με βιδες και δεν εχουν κανενα θεμα! Οι κιτρινες εχουν ακριβως τις ιδιες διαστασεις με την κοκκινη.
Εχω κι αλλες ταμπακιερες με σταθερα χωρισματα που δεν με βολευαν και τις εστειλα στο 3o εργαστηριο που φτιαχνω απο την αρχη.
καλημέρα μαστορες
Κολλησε το παράθυρο του μπάνιου που έχει μηχανισμό ανάκλισης (europa 10ετίας - φτηνή σειρά αν βοηθάει). Το παράθυρο είναι ανοιχτό στην ανάκληση και το χερούλι έχει μείνει στην κάτω θέση (εκεί που θα ήταν αν το παράθυρο ήταν κλειστό). Το χερούλι δεν γυρνάει και το παράθυρο δεν κλείνει. Κανείς καποια ιδέα πως το ξεκολλάμε. Δεν βοηθάει και η θέση να δω από πισω τι παίζει. Λογικά κάποια ασφάλεια αν πατήσω θα ξεκολλήσει αλλά δεν βλέπω τι παίζει από πίσω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.