DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Εφτιαξα άλλο ένα ανοιχτό κουτί μικρότερο,γιά ψιλοπράγματα αποθήκευσης,μέ ρετάλια κ/π Oκουμέ 8 mm,ξυλόκολλα καί καρφωτικό αέρος.

kouti913.jpg

Πατεντα σε καζανακι που ειχε χαλασει σε αποθηκη γειτονα.
Η δουλεια εγινε προσωρινα με υλικα που υπηρχαν, ενα σωληνα σπιραλ και ενα διακοπτη βρυσης κηπου!

33677294783_88635e55bd_z.jpg

Το σπιραλ απλα μπηκε στον σωληνα που παει στην λεκανη:))

Μιχάλη ούτε για προσωρινά δεν έπρεπε να γίνει αυτή η 'επισκευή'

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ειναι για προσωρινα απο οτι καταλαβα, μαλλον παει για μονιμα καθως η λεκανη του ανθρωπου δεν εχει 'βαρια' χρηση και οπως ειναι λειτουργει μια χαρα!

Εφτιαξα άλλο ένα ανοιχτό κουτί μικρότερο,γιά ψιλοπράγματα αποθήκευσης,μέ ρετάλια κ/π Oκουμέ 8 mm,ξυλόκολλα καί καρφωτικό αέρος.

kouti913.jpg

Δημήτρη πολύ ωραία τα κουτιά σου. Θέλω να φτιάξω και 'γω κάτι παρόμοιο, αλλά με διαχωριστικά στην μέση - κάθε κουτί να έχει 6 θήκες. Πιστεύεις χρειάζεται να κάνω λούκια για να πατήσουν τα εσωτερικά διαχωριστικά ή σκέτη ξυλόκολλα θα είναι αρκετή?

Δημήτρη πολύ ωραία τα κουτιά σου. Θέλω να φτιάξω και 'γω κάτι παρόμοιο, αλλά με διαχωριστικά στην μέση - κάθε κουτί να έχει 6 θήκες. Πιστεύεις χρειάζεται να κάνω λούκια για να πατήσουν τα εσωτερικά διαχωριστικά ή σκέτη ξυλόκολλα θα είναι αρκετή?

Να σαι καλά Δημήτρη
Δέν θά έχεις πρόβλημα άν βάλεις μόνο ξυλόκολλα αρκεί νά κόψεις τά ενδιάμεσα κομμάτια ξύλο να εισχωρήσουν εφαρμοστά.
Δέν χρειάζεται νά κάνεις λούκι,αν δέν το ζορίσεις με ενδιάμεσα βαριά αντικείμενα,άν έχεις καρφωτικό μπορείς να βάλεις μερικά βελονάκια.

Να σαι καλά Δημήτρη
Δέν θά έχεις πρόβλημα άν βάλεις μόνο ξυλόκολλα αρκεί νά κόψεις τά ενδιάμεσα κομμάτια ξύλο να εισχωρήσουν εφαρμοστά.
Δέν χρειάζεται νά κάνεις λούκι,αν δέν το ζορίσεις με ενδιάμεσα βαριά αντικείμενα,άν έχεις καρφωτικό μπορείς να βάλεις μερικά βελονάκια.

Ευχαριστώ. 'Εφτιαξα πρόσφατα κάτι μικρότερα κουτιά για βίδες με 4άρι κόντρα πλακέ. Η πιο δύσκολη δουλειά ήταν τα λούκια - ρούτερ δυστυχώς δεν παίζει. Θα βάλω καμιά φωτογραφία το απόγευμα.

kouti913.jpg

Σχολαστικη και μερακλιδικη δουλεια !! Γεια στα χερια σου μαστορα !!!

Έγιναν πολυ ωραία Δημήτρη και δείχνουν τέλεια γωνιασμένα. Χρησιμοποίησες οδηγό για τις γωνιές κατα τη συναρμολόγηση ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Έγιναν πολυ ωραία Δημήτρη και δείχνουν τέλεια γωνιασμένα. Χρησιμοποίησες οδηγό για τις γωνιές κατα τη συναρμολόγηση ;

Ευχαριστώ συνάδελφοι
Ναί Χρήστο,αναμένω φωτογραφικό υλικό όταν τελειώσεις τήν DIY πριονοκορδέλα στό παρών νήμα. :ernaehrung004:

Σαν το γεφύρι της Άρτας εχει καταντήσει ☹️

Μαζεψα στις ταμπακιερες ολα τα αναλωσιμα – μικροεξαρτηματα που χρησιμοποιω περισσοτερο και εφτιαξα ενα κουτι - "συρταριερα". Πολυ χρηστικο και καποια στιγμη θα του βαλω και ενα χερουλι από πανω. Ολο το συστημα ειναι πολυ βολικο γιατι οταν μαστορευω κατι εξω, εχω ολα τα αναλωσιμα διπλα μου, ενω πριν ετρεχα συνεχως μεσα στο εργαστηρι και εβγαινα εξω με μια αγκαλια συρταρια με βιδες που ειχα στις επιτοιχιες συρταριερες μου!

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    76 KB · Views: 364
  • 2.jpg
    2.jpg
    74.8 KB · Views: 366
  • 3.jpg
    3.jpg
    68.3 KB · Views: 365
  • 4.jpg
    4.jpg
    68 KB · Views: 365
Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μαζεψα στις ταμπακιερες ολα τα αναλωσιμα – μικροεξαρτηματα που χρησιμοποιω περισσοτερο και εφτιαξα ενα κουτι - "συρταριερα". Πολυ χρηστικο και καποια στιγμη θα του βαλω και ενα χερουλι από πανω. Ολο το συστημα ειναι πολυ βολικο γιατι οταν μαστορευω κατι εξω, εχω ολα τα αναλωσιμα διπλα μου, ενω πριν ετρεχα συνεχως μεσα στο εργαστηρι και εβγαινα εξω με μια αγκαλια συρταρια με βιδες που ειχα στις επιτοιχιες συρταριερες μου!

Πολύ καλό!
Σαν την οργάνωση δεν έχει! ;)

Ωραίος ο Σώφρον. :a0210:
Απλό,πρακτικό,εξυπηρετικό.Μόνο πού θά είναι βαρύ τό τελικό σύνολο γιά νά τό σηκώνεις (ανάλογα καί τά υλικά στίς ταμπακιέρες βέβαια),σκέψου καί τήν τροχήλατη λύση.

Ευχαριστω πολυ.
Εκτος απο το χερουλι, ισως του βαλω και κρυφα στηριγματα για αναρτηση στον τοιχο.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σώφρον ποίες ταμπακιέρες είναι αυτές;

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σώφρον ποίες ταμπακιέρες είναι αυτές;

Φιλε, τις κιτρινες ταμπακιερες τις ψωνισα απο τα jumbo με 3 ευρω εκαστη, πολυ καλη τιμη, αλλά λιγο πιο μαλακες απο την κοκκινη που ειχα. Δυο απο αυτες τις εχω τιγκαρει με βιδες και δεν εχουν κανενα θεμα! Οι κιτρινες εχουν ακριβως τις ιδιες διαστασεις με την κοκκινη.
Εχω κι αλλες ταμπακιερες με σταθερα χωρισματα που δεν με βολευαν και τις εστειλα στο 3o εργαστηριο που φτιαχνω απο την αρχη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Φιλε, τις κιτρινες ταμπακιερες τις ψωνισα απο τα jumbo με 3 ευρω εκαστη, πολυ καλη τιμη, αλλά λιγο πιο μαλακες απο την κοκκινη που ειχα. Δυο απο αυτες τις εχω τιγκαρει με βιδες και δεν εχουν κανενα θεμα! Οι κιτρινες εχουν ακριβως τις ιδιες διαστασεις με την κοκκινη.
Εχω κι αλλες ταμπακιερες με σταθερα χωρισματα που δεν με βολευαν και τις εστειλα στο 3o εργαστηριο που φτιαχνω απο την αρχη.

Καλημέρα! Ευχαριστώ

καλημέρα μαστορες

Κολλησε το παράθυρο του μπάνιου που έχει μηχανισμό ανάκλισης (europa 10ετίας - φτηνή σειρά αν βοηθάει). Το παράθυρο είναι ανοιχτό στην ανάκληση και το χερούλι έχει μείνει στην κάτω θέση (εκεί που θα ήταν αν το παράθυρο ήταν κλειστό). Το χερούλι δεν γυρνάει και το παράθυρο δεν κλείνει. Κανείς καποια ιδέα πως το ξεκολλάμε. Δεν βοηθάει και η θέση να δω από πισω τι παίζει. Λογικά κάποια ασφάλεια αν πατήσω θα ξεκολλήσει αλλά δεν βλέπω τι παίζει από πίσω.

καλημέρα μαστορες

Κολλησε το παράθυρο του μπάνιου που έχει μηχανισμό ανάκλισης (europa 10ετίας - φτηνή σειρά αν βοηθάει). Το παράθυρο είναι ανοιχτό στην ανάκληση και το χερούλι έχει μείνει στην κάτω θέση (εκεί που θα ήταν αν το παράθυρο ήταν κλειστό). Το χερούλι δεν γυρνάει και το παράθυρο δεν κλείνει. Κανείς καποια ιδέα πως το ξεκολλάμε. Δεν βοηθάει και η θέση να δω από πισω τι παίζει. Λογικά κάποια ασφάλεια αν πατήσω θα ξεκολλήσει αλλά δεν βλέπω τι παίζει από πίσω.

στο ύψος του χερουλιού (στο φύλλο και οχι στο κασωμα) έχουν οι περισσότεροι μηχανισμοι μια ασφαλεια που πατιεται οταν το παράθυρο ειναι κλειστό και επιτρέπει το χερουλι να γυρίσει.. πιεσε το παράθυρο ψιλά ώστε να έρθει στην ανοιγμενη θέση του απλου ανοιγονεμενου .. και μόλις έρθει πάτα την με το χέρι σου την ασφάλεια και περιεστρεψε το διακόπτη στην οριζόντια θεσει

Last edited:
σε ευχαριστώ θερμά για την απάντηση
θα ψηλαφήσω και ελπίζω να εντοπίσω την ασφάλεια.

Το κακο είναι ότι και να πιέσω το παράθυρο ψιλά δεν έρχεται στην θέση του απλου ανοιγονεμενου.