DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Το περισσότερο φορτίο το δέχονται τα δύο στηρίγματα του βαρελιού γι αυτό πρέπει να προσέξεις τα νερά του ξύλου να είναι οριζόντια για να μην κινδυνεύουν να ανοίξουν στις άκρες και βρεθεί το βαρέλι κάτω ανάποδα ή να βρεις τρόπο να το ενισχύσεις εκεί.

Απλό καί πρακτικό,μπράβο Γεράσιμε.
Τήν πατούρα τού βαρελιού τό μισοφέγγαρο τό έκοψες μέ σέγα χειρός η πριονοκορδέλα ?

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ ωραίο και πρακτικό Γεράσιμε!Με βίδες οι συνδέσεις;

Ναι Νίκο με βίδες και πάντα ξυλόκολλα , ποτέ δεν φτιάχνω μόνιμη κατασκευή χωρίς ξυλόκολλα χωρίς βίδες έχω φτιάξει , αλλά εδώ λόγο βάρους και αναγκών μπήκαν και τα δύο!!!

Το περισσότερο φορτίο το δέχονται τα δύο στηρίγματα του βαρελιού γι αυτό πρέπει να προσέξεις τα νερά του ξύλου να είναι οριζόντια για να μην κινδυνεύουν να ανοίξουν στις άκρες και βρεθεί το βαρέλι κάτω ανάποδα ή να βρεις τρόπο να το ενισχύσεις εκεί.

να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι πως έχω βάλει τα νερά αλλά έχει γίνει πραγματικά γερό ευχζριστώ όμως για την συμβουλή

Απλό καί πρακτικό,μπράβο Γεράσιμε.
Τήν πατούρα τού βαρελιού τό μισοφέγγαρο τό έκοψες μέ σέγα χειρός η πριονοκορδέλα ?

με σέγα δεν έχω πριονοκορδέλα και τα έτριψα μαζί να μειώσω τυχών αποκλείσεις

Πολύ ωραίο και πρακτικό Γεράσιμε!Με βίδες οι συνδέσεις;

Ωραια κατασκευή Τζέρυ!

ευχαριστώ πολύ diobolic

Μπράβο jerry.
Μας έχει πάρει φαλάγγι η Πάτρα μου φαίνεται.
:P

χαχαχαχα ευχαριστώ sharkovios , όσο υπάρχει χρόνος κουράγιο και περίσσευμα χρήματος κάτι παλεύουμε

Last edited:
Έφτιαξα και ένα άνετο τραπέζι , για 8 άτομα από ξύλο κόντρα πλακέ σημύδας (12 mm) για την επιφάνεια , μιράντι για τα πόδια και σανίδες πεύκου για τις τραβέρσες !

το πάχος τις επιφάνειας του τραπεζιού είναι 4 χ 12 mm αφού έκανα σάντουιτς δυο κομμάτια σε λωρίδες στα ζητούμενα μεγέθη κάπως έτσι
BIKtRCy.jpg
UskGeXO.jpg

έπειτα κόλλησα τις λωρίδες έτσι ώστε να δημιουργούνται μικρά κενά ανάμεσά τους για να πλησιάζει την δυναμική μιας μασίφ επιφάνειας
VbQTFZl.jpg
kjlNQxn.jpg
PVO4Tko.jpg

στην συνέχεια πέρασα με κόλλα όλην την επιφάνεια που θα έκανε εφαρμογή με την άλλη μασίφ επιφάνεια
TlgBhVG.jpg
και ένωσα τις επιφάνειες μεταξύ του και έβαλα πίεση με σφιγκτήρες και βάρος (ότι είχα διαθέσιμο)
IAe04C0.jpg

έπειτα τα σόκορα που χρησημοποίησα ήταν καδρόνια οξυάς τα οποία και τρύπησα συμμετρικά και έκανα φωλιά για να μπεί βίδα και να κρυφτεί με τάπα από το μιράντι
Oud4awe.jpg
lZ3vcnI.jpg
αφού μπήκαν τα σόκορα με ξυλόκολλα πάντα βιδώθηκαν και ταπώθηκαν

Τώρα ήρθε η ώρα για την βάση και το τελείωμα του τραπεζιού , η βάση έγινε με pocket holes και με ανοξείδωτες βίδες και αδιάβροχη κόλλα και όπως είπα και παραπάνω με τραβέρσες τις σανίδες πεύκου
RghdnYh.jpg
Uynp8C2.jpg

με τον σφιγκτήρα κορνίζας και τους μεγάλους σφιγκτήρες αφού βιδώθηκε το γώνιασμα της βάσης έχανε μόλις 3 χλστ και ήταν έτοιμο να μπούν σφήνες για να είναι πραγματικά γερό
se21cK5.jpg
η κατασκευή ήταν έτοιμη για βάψιμο αφού πρώτα είχε τριφτεί με το τριβείο με 120 -150 - 180 γυαλόχαρτα
5aS3cZQ.jpg
ntqtBYg.jpg
dQ9kkaO.jpg
το τραπέζι βάφτηκε με βερνίκι 3v3 σε απόχρωση εξωτικό συνολικές διαστάσεις 185 χ 95 εκατοστά !!!

Η κατασκευή είναι αντιγραφή από ένα βίντεο του Steve Ramsey με παραλαγές εννοείται !!!

Καλά φαγοπότια να έχεις.

Την τσίκνα σου θα την βλέπω από εδώ που είμαι, να ξέρεις !

χαχαχαχαχα σε βασανίζω χωρίς να το θέλω ε?

Αψογοσ Γερασιμε:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

ευχαριστώ πολύ

Θα ήθελα ένα αναλυτικό "ζουμ" στους μεγάλους κίτρινους σφιγκτήρες σου (Stanley ?)

θα βγάλω και θα σου στείλω , τους πείρα από τον Φωκά στην έξοδο της περιμετρικής στον τόφαλο , σε σούπερ τιμή γιατί σταμάτησε να φέρνει και ξεπουλάγε ότι είχε ! Είναι πολύ καλή η ποιότητά τους πάντως

Last edited by a moderator:
χαχαχαχαχα σε βασανίζω χωρίς να το θέλω ε?

θα βγάλω και θα σου στείλω , τους πείρα από τον Φωκά στην έξοδο της περιμετρικής στον τόφαλο , σε σούπερ τιμή γιατί σταμάτησε να φέρνει και ξεπουλάγε ότι είχε ! Είναι πολύ καλή η ποιότητά τους πάντως

:a0210:

Ξανά μπράβο Γεράσιμε :SFGSFGSF:
Τήν κατέχεις πολύ καλά τήν τέχνη τής ξυλουργικής,αυτοδίδακτος η είχες κάποια άς τό πούμε προυπηρεσία (πατέρας-φίλος-συγγενής) καί έμαθες τήν τέχνη ?