DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ειναι πολυ ωραια τα φωτιστικα απο μπουκαλια. Και εγω τα μαζευω και εχω φτιαξει πολλα πορτατιφ, τα περισσοτερα με καπελο και τη λαμπα στο στομιο, αλλα και μερικα πιο "περιεργα". Ενα σαν του παππου-Κωστα ειχα κανει πριν τρια χρονια για χριστουγεννιατικο δωρο σε ενα φιλικο ζευγαρι που μολις ειχαν μπει στο νεο σπιτι τους. Ειχα χρησιμοποιησει λαμπακια που αναβοσβηναν με διαφορα προγραμματα απο το χειρηστηριο που ειχαν και μεσα στο μπουκαλι εδιναν ενα ενδιαφερον αποτελεσμα. Κρατα το στα υπ'οψιν για το επομενο, εχει πλακα.
Το αγαπημενο μου παντως ειναι ενα που ειχα φτιαξει απο ρεταλια δοκαριου 5x15 και απο ενα μπουκαλι jose cuervo. Αυτο με μια λαμπα edison ειναι πανω απο το κρεβατι μου αντι για φως κομοδινου. (Ελπιζω να σας ανοιγει το λινκ)
https://www.instagram.com/p/zyCQ0_kVPP/

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κωστα, ανοιγει το λινκ και ειναι καταπληκτικη η λαμπα, δημιουργει ομορφη αισθηση, μπραβο!!

Σας ευχαριστω. Ειναι παλια αυτα, απο τα φωτιστικα ξεκινησα τις κατασκευες και με κερδισε σταδιακα το ξυλο. Εχω φτιαξει αρκετα, αλλα δεν εχω φωτογραφιες απο ολα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κατασκευη Ηλιακου Φουρνου

παιδα καλημερα...
σκεφτομαι να κανω εναν ηλιακο φουρνο σαν το παρακατω σχεδιο, αλλα με μονα τοιχωματα
https://www.youtube.com/watch?v=hXSVk6bOc1k&index=1&list=PL_YA8U2Xu6oGZ4qhXzhEo--2peHUn5XM7

Θα ηθελα την γνωμη σας για τα υλικα και την μεθοδο.
Για να ειναι ελαφρυς σκεφτομαι αν χρησιμοποιησω καποιο ειδος ξυλειας στα 10mm.
Τι θα ηταν καταλληλο?
Και πως μπορει να συναρμολογηθει με βιδες?

Re: Κατασκευη Ηλιακου Φουρνου

Αυτές τις μέρες έφτιαξα ένα σπιτάκι γιά νά κάνουν φωλιά μικρά πτηνά,η Bird house κατά τά λεγόμενα,ακολουθούν φωτογραφίες από το στάδιο υλοποίησης.Αυτοσχεδίασα εξ ολοκλήρου μέχρι τήν καπνοδόχο.Χρησιμοποίησα κόντρα πλακέ οκουμέ 8 mm καί οι ενώσεις έγιναν μέ καρφωτικό αέρος καί ξυλόκολλα.Στοκαρίστηκαν οι τρύπες από τά βελονάκια μέ στόκο oregon όσο περισσότερο κοντά στό χρώμα τού οκουμέ,Τό πέρασα τρία χέρια βερνίκι εμποτισμού νερού ανοιχτή καρυδιά,μέ δύο χέρια τρίψιμο στά ενδιάμεσα.

spiti110.jpg

spiti210.jpg

spiti310.jpg

spiti410.jpg

spiti510.jpg

spiti610.jpg

spiti710.jpg

spiti810.jpg

spiti910.jpg

spit110.jpg

spit210.jpg

spit310.jpg

spit410.jpg

spit510.jpg

spit610.jpg

spit910.jpg

spit710.jpg

Last edited:
χεχε βλεπω αρχισαμε τις κατασκευουλες για την χαρα της δημιουργιας!! Ολα τα νεα εργαλεια εν δρασει!!
Μπραβο Δημητρη, παρα πολυ περιποιημενο και ομορφο ειναι, μονο κρεββατακι και κλιματισμο δεν τους εφτιαξες:)))

Ευχαριστώ Μιχάλη,μεγάλη υπόθεση τά εργαλεία τελικά καί χαλάλι τά λεφτά τους,κάνουν τήν ζωή μας πιό εύκολη.-bye-

Μπράβο Δημήτρη. Η διάμετρος στην τρύπα εισόδου κάπου διάβαζα είναι ανάλογη τα πουλιά που θα φιλοξενεί.

Καλολέρωτο να είναι !

Ελεγα κι εγώ να φτιάξω ένα τέτοιο για το μπαλκόνι, αλλά έχω σιχαθεί τις κουτσουλιές από τα περιστέρια και πλέον ούτε που θέλω να το σκέφτομαι. Βαλ'το κάπου να έχει χώμα από κάτω για να μη χρειάζεται να μαζεύεις συνέχεια. :cool4:

Βλεπω χρησιμοποίησες κάπου κια το μινι παγκοπριονάκι της ζμπρώξξον. Τι έκοψες με αυτό? Γινεται τελικά δουλειά με το συγκεκριμένο? Σκέφτομαι που και που να το πάρω, αλλά φοβάμαι ότι θα κλαίω το 120άρι (ή όσο κάνει, δε θυμάμαι)...

Δημητρη, πολυ ομορφο και μερακλιδικο το σπιτακι, αλλά χωρις να θελω να σε απογοητευσω δεν θα δεις πουλι να μπαινει μεσα, ποσο μαλλον μετα και τα 3 χερια diaxyl. Πανω στο σπιτακι και γυρω γυρω, λογω περιεργιας, θα δεις πουλια, αλλά μεσα πολυ δυσκολο!
Ολοκληρωσε το πλανο με μια ταιστρα και μια ποτιστρα.

Ελεγα κι εγώ να φτιάξω ένα τέτοιο για το μπαλκόνι, αλλά έχω σιχαθεί τις κουτσουλιές από τα περιστέρια και πλέον ούτε που θέλω να το σκέφτομαι. Βαλ'το κάπου να έχει χώμα από κάτω για να μη χρειάζεται να μαζεύεις συνέχεια. :cool4:

Βλεπω χρησιμοποίησες κάπου κια το μινι παγκοπριονάκι της ζμπρώξξον. Τι έκοψες με αυτό? Γινεται τελικά δουλειά με το συγκεκριμένο? Σκέφτομαι που και που να το πάρω, αλλά φοβάμαι ότι θα κλαίω το 120άρι (ή όσο κάνει, δε θυμάμαι)...

Κώστα τά περισσότερα τά έκοψα μέ τό επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο τής Bosch GKS 10,8 v καί μέ τήν ράγα,κάτι μικρά έκοψα μέ τό Proxxon.
Γιά μικρά κομμάτια είναι πολύ καλό,αλλά γιά μένα τό τέλειο θά ήταν τό Fet καί δευτερεύων τό KS230 γιά λεπτά και μικρά κομμάτια.

Δημητρη, πολυ ομορφο και μερακλιδικο το σπιτακι, αλλά χωρις να θελω να σε απογοητευσω δεν θα δεις πουλι να μπαινει μεσα, ποσο μαλλον μετα και τα 3 χερια diaxyl. Πανω στο σπιτακι και γυρω γυρω, λογω περιεργιας, θα δεις πουλια, αλλά μεσα πολυ δυσκολο!
Ολοκληρωσε το πλανο με μια ταιστρα και μια ποτιστρα.

Eυχαριστώ Σώφρον
Γιατί τό λές ότι δέν θά μπεί κανένα μέσα ?
Μέ Diaxyl νερού τό έβαψα δέν μυρίζει καθόλου,είχα χρησιμοποιήσει παλαιότερα diaxyl μέ διαλύτη καί δέν έλεγε να ξεμυρίσει μέ τίποτα,γιαυτό δέν ξανααγοράζω ποτέ βερνίκια μέ διαλύτη.

Πολύ όμορφο το σπιτάκι Δημήτρη, μπράβο!

Ευχαριστώ Σπύρο.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Eυχαριστώ Σώφρον
Γιατί τό λές ότι δέν θά μπεί κανένα μέσα ?
Μέ Diaxyl νερού τό έβαψα δέν μυρίζει καθόλου,είχα χρησιμοποιήσει παλαιότερα diaxyl μέ διαλύτη καί δέν έλεγε να ξεμυρίσει μέ τίποτα,γιαυτό δέν ξανααγοράζω ποτέ βερνίκια μέ διαλύτη.

Μονο παπαγαλακια και ορισμενα εξωτικα τρυπωνουν σε τεχνιτες φωλιες.

Εγώ πιστεύω ότι ο Δημήτρης το ετοίμασε περισσότερο για τεστ των δυνατοτήτων των νέων εργαλείων του, για δοκιμή σε συναρμογές κ αποχρώσεις παρά για φωλίτσα.
Δεν πιστεύω να μου έγινε ξαφνικά τόσο "Αμερικανάκι"!
Τώρα αν του κάτσει κ κάνα πουλάκι δεν θα πει όχι.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Εγώ πιστεύω ότι ο Δημήτρης το ετοίμασε περισσότερο για τεστ των δυνατοτήτων των νέων εργαλείων του, για δοκιμή σε συναρμογές κ αποχρώσεις παρά για φωλίτσα.
Δεν πιστεύω να μου έγινε ξαφνικά τόσο "Αμερικανάκι"!
Τώρα αν του κάτσει κ κάνα πουλάκι δεν θα πει όχι.

Κώστα σχεδόν έπεσες διάνα πού λέμε :a0210:
40 % γιά δοκιμή εργαλείων καί μεράκι - 40 % επειδή μού αρέσει τό σπιτάκι οπτικά στήν αυλή - 20 % φωλιάστρα.

Καλή αποπεράτωση Κώστα,πολύ όμορφο θά γίνει,καί πολύ καλή καί πρακτική η σκέψη σου γιά τό κολαούζο.