DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Φίλε Νίκο τά σέβη μου,γιά μιά άλλη φορά μάς έδειξες τό τεράστιο ταλέντο σου. :SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Αυτό τό ενθύμιο πού αναπαλαίωσες έχει επάνω του τεράστια ιστορία καί αναμνήσεις.

Νικόλα ...........Έγραψες !!!!!!! :worshippy::worshippy:
Το στήριγμα μόνο που πατάει το κοντάκι να αλλάξεις να δείχνει πιο παλιό όπως ο κρίκος στο μπροστά μέρος και να το βάλεις στον επαγγελματικό χώρο να το βλέπει πολύς κόσμος.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

πολλά μπράβο Νικόλα για την δουλειά που έκανες αλλά και η ιστορία όμως.... με συγκίνησες ρε φίλε.

Παιδιά με συγκινείτε,σας ευχαριστώ..Κώστα αυτό με το ζεστό ξύδι δεν το γνώριζα,χρήσιμη πληροφορία για το μέλλον..

ναι ρε...το ανεφερα πριν λιγο καιρο οταν καποιος εψαχνε να βγαλει σκουριες σε ενα κλειδι

Νικο εκανες καταπληκτη δουλεια, μπραβο σου!!!
Σιγουρα θα πρεπει να τροποποιησεις το κρεμασταρι στο κοντακι γιατι ηδη το εχεις γδαρει!
Οπως βλεπω το κοντακι - παπια, εχει πολλα σκουρα σημεια απο τα παλια λαδια συντηρησης, για τα οποια δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα.
Θα ηταν ενδιαφερον να μας δωσεις μια φωτογραφια πριν βαψεις το κοντακι. Το βερνικι διαλυτου τι αποχρωση ειχε?
Τι βερνικι εβαλες στην κανη. Εφοσον το οπλο δεν ειναι χρηστικο, και μετα απο τοσα χρονια μεσα στη σκουρια, το σφραγισμα με βερνικι ειναι η ιδανικη λυση!
Τον τετραχλωριουχο σιδηρο δεν τον ξερω τον τριχλωριουχο τον ξερω απο τις πλακετες ηλεκτρονικων και κανει αλλα πραγματα. Σιγουρα μετα απο τοση οξειδωση, θερμοκρασια και πιεση που εχει δεχτει η κανη για να ανοιξει ετσι, και μπλε-μαυρη πατινα να ειχε απο κατασκευης της, σιγουρα δεν θα εχει μεινει τιποτα! για να ξαναεμφανιστει. Τελως παντων, για να εμφανιστει η λεγομενη μπλε-μαυρη πατινα σε οπλο σε καλη κατασταση (λεια κανη), θα πρεπει το οπλο να παει σε οπλουργο για μπανιο – βαφη.

Ευχαριστώ και πάλι κύριοι.Σώφρων αυτές είναι φωτό απο το όπλο λυμένο.

Attachments

• IMG_20170909_162906.jpg
    IMG_20170909_162906.jpg
    317 KB · Views: 150
  • IMG_20170909_162900.jpg
    IMG_20170909_162900.jpg
    316 KB · Views: 147
  • IMG_20170909_160515.jpg
    IMG_20170909_160515.jpg
    309.1 KB · Views: 146
  • IMG_20170909_160458.jpg
    IMG_20170909_160458.jpg
    301.2 KB · Views: 147
  • IMG_20170909_160442.jpg
    IMG_20170909_160442.jpg
    213.6 KB · Views: 147
  • IMG_20170909_160434.jpg
    IMG_20170909_160434.jpg
    303.6 KB · Views: 148
  • IMG_20170909_160425.jpg
    IMG_20170909_160425.jpg
    213.9 KB · Views: 149
Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

. Τελως παντων, για να εμφανιστει η λεγομενη μπλε-μαυρη πατινα σε οπλο σε καλη κατασταση (λεια κανη), θα πρεπει το οπλο να παει σε οπλουργο για μπανιο – βαφη.

και ο οπλουργος θα παει στο φαρμακειο του Μπακακου για να παρει το διαλυμα που τους κανει. Οτι θα μπορουσε να κανει και ο Νικος.
Εξαλλου μια που δεν θα ειναι λειτουργικο μπορει να εφαρμοστει και ψυχρη μπλε βαφη, αλλα και η ψευτοβαφη με αλλα οξειδωτικα μεσα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

και ο οπλουργος θα παει στο φαρμακειο του Μπακακου για να παρει το διαλυμα που τους κανει. Οτι θα μπορουσε να κανει και ο Νικος.

Εσυ εχεις παει σε φαρμακειο και εχεις αγορασει “διαλυμα” (και τι διαλυμα) οπως ο καθε οπλουργος?
Εχεις κανει βαφη κανης με μπανιο?
Ειχε επιτυχια?

Νίκο πολλά μπράβο! Άσχετο, ει άι νόμιμο να το έχεις αυτό;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νικόλα ευχαριστώ,δεν έχω ιδέα,αλλά φαντάζομαι πως ναι αφού είναι μη λειτουργικό,λέω εγώ τώρα..Σπύρο μου σε ευχαριστώ πολύ,άντε και εσύ στην κατηγορία!Τα καλά παιδιά είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτα!

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Οι ερωτησεις μου ηταν συγκεκριμενες
Οι εξαιρετικες συμβουλες του Κυπριδημου στο site του (oplognosia) ειναι γνωστες!
Πιστεψε με δεν ειναι ευκολη διαδικασια η βαφη με μπανιο, ποσο μαλλον για ενα χρηστικο οπλο που μπορει να εχει καποιος και επειδη διαβασε το ποστ σου να το εφαρμοσει και να καταστρεψει το οπλο.

Νικόλα ευχαριστώ,δεν έχω ιδέα,αλλά φαντάζομαι πως ναι αφού είναι μη λειτουργικό,λέω εγώ τώρα..Σπύρο μου σε ευχαριστώ πολύ,άντε και εσύ στην κατηγορία!Τα καλά παιδιά είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτα!

Πολύ καλή δουλειά, φαντάζομαι την χαρά σου, εδώ ένα παλιό τηγάνι βρίσκουμε και κάνουμε σαν μικρά παιδιά από την χαρά μας !!!

Πάντως για να γνωρίζεις δεν είναι νόμιμο παρόλο που είναι μη λειτουργικό και αντίκα ακόμα θεωρείται όπλο και η κατοχή του χωρίς άδεια εμπίπτει στο νομό περί όπλων , βέβαια είναι πολύ τραβηγμένο να σε τραβήξει κάποιος αστυνομικός για αυτό το λόγο αλλά πίστεψε με υπάρχουν αρκετοί "βλακες " ανάμεσά μας , που πατώντας πάνω στο νόμιμο του πράγματος μπορούν να σε ταλαιπωρισουν. Γιαυτό καλό θα ειναι να πας στο τμήμα Ασφαλείας της περιοχής σου για να το δηλώσεις, είναι απλή διαδικασία,