DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σωστα τα λεει ο γιωργος για τα περι νομιμοντιτος!πριν δυο χρονια ειχα παρει ενα lee enfield για εναν συναδελφο που υπηρετουσαμε μαζι στην σαμοθρακη ,βγαζει καθε χρονο η υπηρεσια οπλισμο μουσιακο για τα στελεχη με 25 .το πηρα το πηγα σε οπλουργο της υπηρεσιας οπου το αποστρατικοποιησε(τρυπα στην κανη ,κοψιμο επικρουστηρα) και μου εδωσε βεβαιωση αποστρατικοποιησης.μετα με αυτα ο συναδελφος οταν πηρε το οπλο επρεπε να παει να βγαλει αδεια οπλοκατοχης και μαλιστα να ειναι κλειδωμενο σε βιτρινα οπλοβαστο.

Πραγματικό κειμήλιο!! και συγκλονιστική η ιστορία που κουβαλάει!

Από τις αναπαλαιώσεις που αξίζουν περισσότερα από τα χρήματα όλου του κόσμου!

Μπράβο!! :)

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Ενσταση μονο για τους πολυ σκουρους τονους της βασης και το ανοξειδωτο look των στηριγματων.

Mετα απο πολλες αναβολες λογω δουλειας του φιλου μου του υδραυλικου, ειχαμε κλεισει ραντεβου για σημερα το πρωι να μου ανοιξει μια τρυπα με το κομπρεσσερ του για να ξεφραξω τον σωληνα αποχευτευσης του υπογειο που ειχε φρακαρει απο ριζες.

Το μπανιο ηταν αχρησιμοποιητο παρα πολλα χρονια, εχανε το καζανακι, και οι ριζες ανεβηκαν και ξηλωσαν την λεκανη!! Ετσι το πηρα χαμπαρι πριν κανα τριμηνο.

Για καλη/κακη μου τυχη, σημερα ειχε black out στην περιοχη... Μου λεει ο υδραυλικος αστο για αλλη μερα η ελα παρε το κομπρεσσερ ωστε αν ερθει το ρευμα να ανοιξω την τρυπα εγω. Οπερ και εγενετο.

Πηγα και πηρα απο το μαγαζι του ενα γομαρι Makita ΑVT σκαπτικο δραπανο και αρχισα την δουλεια....

37176739532_af33df7c22_z.jpg

Εδω βλεπετε τη ριζα που ειχε μπει στον πηλινο σωληνα. Το σκαψιμο με το μακιτα ηταν σχετικα ευκολο, σε ενα μισαωρο ειχε τελειωσει.
Με πηρε αρκετο χρονο να σκαψω χειρουργικα γυρω γυρω στο μωσαικο για να κανω δοντι να πατησει μια παλια μαντεμενια σκαρα που ειχα.

37206216271_b4a7f5b740_z.jpg

Κουτσα στραβα εγινε η δουλεια. Στο μερος του τοιχου δεν υπηρχε πατημα και σφηνωσα ενα ρεταλι ξυλου!
Mετα, με τσιμεντακι ταχειας πηξεως καλυφτηκαν ολες οι ατελειες :)

To καλο της υποθεσης ειναι οτι γλυτωσα το 50αρικο και επιτελους θα τελειωσει και το εργαστηριο!
Εκει απο πανω θα μπει ο παγκος του Lidl.

+++Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα+++ --->βλεπε κρουστικο Makita 7κιλο.

Μπραβο ρε Μιχαλη!
Προσωπικα δεν περιμενα να κανεις τετοια δουλεια! :grinning-smiley-043
ΥΣ. Εκεινπου εγραψες δεν ειχε ηλεκτρικο ρευμα, το μυαλο μου προχωρησε προσπαθησα να σκεφτω τι κατεδαφιστικο μπαταριας εχεις...:flipout: εδω με απογοητευσες...

χαχαχα, φιλε Νεκταριε το 18βολτο Ryobi ουτε κατα διανοια δεν θα μπορουσε να κανει κατι στην συγκεκριμενη περιπτωση.
Εδω ουτε το μικρο ηλεκτρικο σκαπτικο parkside θα βοηθουσε. Ισως το μεγαλυτερο σκαπτικο parkside αλλα σε πολλαπλασιο χρονο.

Κατα τα αλλα, οπως ειπα και πριν...τα εργαλεια κανουν τον μαστορα! Τουλαχιστον στην περιπτωση μου :))

Μπράβο Μιχάλη!

Και για την αλώνια και για τα σαλόνια!

Με τα πήλινα,κάτι πρέπει να κάνεις όμως.Θα σου ξαναφρακαρει.

Μπράβο Μιχάλη,τελικά δέν δούλεψες μέ τροχό στήν αρχή,τό έκανες όλο μέ τό κομπρεσέρ.
Ετσι είναι τά εργαλεία κάνουν τόν μάστορα κατά τό ήμισυ,αλλά καί ο μάστορας κάνει τό εργαλείο κατά τό άλλο ήμισυ.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

χαχαχα, φιλε Νεκταριε το 18βολτο Ryobi ουτε κατα διανοια δεν θα μπορουσε να κανει κατι στην συγκεκριμενη περιπτωση.
Εδω ουτε το μικρο ηλεκτρικο σκαπτικο parkside θα βοηθουσε. Ισως το μεγαλυτερο σκαπτικο parkside αλλα σε πολλαπλασιο χρονο.

Κατα τα αλλα, οπως ειπα και πριν...τα εργαλεια κανουν τον μαστορα! Τουλαχιστον στην περιπτωση μου :))

Μπράβο Μιχάλη,τελικά δέν δούλεψες μέ τροχό στήν αρχή,τό έκανες όλο μέ τό κομπρεσέρ.
Ετσι είναι τά εργαλεία κάνουν τόν μάστορα κατά τό ήμισυ,αλλά καί ο μάστορας κάνει τό εργαλείο κατά τό άλλο ήμισυ.

Μπράβο Μιχάλη για την όλη εργασία.
Έτσι για να καταλάβω, δίνουμε ένα εργαλείο σε κάποιον που δεν έχει πιάσει ξανά εργαλείο στα χέρια του και τσουπ! Γίνεται μάστορας. Τι, όχι;
Λάθος κατάλαβα;

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Έτσι για να καταλάβω, δίνουμε ένα εργαλείο σε κάποιον που δεν έχει πιάσει ξανά εργαλείο στα χέρια του και τσουπ! Γίνεται μάστορας. Τι, όχι;
Λάθος κατάλαβα;

Φυσικά λάθος κατάλαβες στήν προκειμένη περίπτωση:flipout:
O Mιχάλης στήν περίπτωση μας έχει πιάσει σκαπτικό πιστολέτο,αρα γνωρίζει τόν χειρισμό του κομπρεσέρ έστω σε μικρογραφία,καί τούς κινδύνους,και γενικά πώς νά βάλει τό βελόνι στό μπετόν και μέ τί κλίση θά σκάβει γενικά.

Τώρα γιά το θέμα πού λέγαμε ,τό εργαλείο κάνει τόν μάστορα η ο μάστορας τό εργαλείο ,κοινός η κότα έκανε τό αυγό η τό αυγό τήν κότα,πιστεύω είναι κάπου στήν μέση,όπως

"τά εργαλεία κάνουν τόν μάστορα κατά τό ήμισυ,αλλά καί ο μάστορας κάνει τό εργαλείο κατά τό άλλο ήμισυ."

Φυσικά ένας αδαής από μαστορέματα πού πιάνει εργαλείο γιά πρώτη φορά σίγουρα δέν γίνεται μάστορας μέ τό εργαλείο,αλλά τόν βοηθάει π.χ να βιδώνει-ξεβιδώνει βίδες πιό εύκολα μέ ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι γιά παράδειγμα.

Last edited:
Θα διαφωνήσω φίλε Δημήτρη, απλά τα εργαλεία βοηθούν - συμπληρώνουν τον μάστορα.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Θα διαφωνήσω φίλε Δημήτρη, απλά τα εργαλεία βοηθούν - συμπληρώνουν τον μάστορα.

Φίλε Παναγιώτη καλό είναι νά διαφωνούμε καί κάπου κάπου,τό περίεργο θά ήταν νά συμφωνούσαμε όλοι μέ όλους,βάζω καί τό μπυροπότηρο γιά να καταλάβεις μέ τί καλοπροαίρετο τρόπο στό λέω,άν καί γνωριζόμαστε αλλά τό "ατιμο" πληκτρολόγιο είναι ψυχρό και παρεξηγείται ο λόγος εύκολα,όπως τά έχουμς πεί κατ'ιδίαν :ernaehrung004:

Προσωπικά παίρνω παράδειγμα τήν πριονοκορδέλα,άν δέν τήν είχα ούτε στόν ύπνο μου δέν θά έφτιαχνα τό Bandsaw-box,αρα όχι μόνο μέ βοήθησε,όχι μόνο μέ συμπλήρωσε,αλλά μέ έκανε να καταφέρω νά φτιάξω κάτι πού άν δέν τήν είχα απλά δέν θά μπορούσα νά τό φτιάξω.

Φυσικά χρειάζεται και ο μάστορας νά κάνει τό εργαλείο όπως νά παίρνει στροφές τό μυαλό του,καί τά χέρια του,και νά έχει αντίληψη.
Καί φυσικά ένας αδαής πού δέν πιάνουν τά χέρια του,δέν παίρνει στροφές τό μυαλό του,καί δέν έχει αντίληψη δέν θά αγόραζε κάν πριονοκορδέλα.

Το παραπάνω μέ τήν πριονοκορδέλα απλά τό αναφέρω σάν παράδειγμα,ισχύει γιά όλα τά εξειδικευμένα εργαλεία.

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπράβο Μιχάλη για την όλη εργασία.
Λάθος κατάλαβα;

χεχε, δεν νομιζω οτι καποιος που δεν εχει ξαναπιασει εργαλειο στα χερια του θα τολμουσε να πιασει το συγκεκριμενο εργαλειο, εστω για να παιξει...
Τα ευκολως εννοουμενα, παραλειπονται :)))

Μπράβο Μιχάλη!

Και για την αλώνια και για τα σαλόνια!

Με τα πήλινα,κάτι πρέπει να κάνεις όμως.Θα σου ξαναφρακαρει.

Εχεις απολυτο δικιο Πανο, μου το ειχε πει ο υδραυλικος οτι κανονικα επρεπε να αλλαχτει ο πηλινος σωληνας σε πλαστικο.
Βεβαια και οι εργασιες/τιμες θα ηταν παραπανω (γυρω στα 150 ευρω) και δεν θα μπορουσα να το εκανα μονος μου.

Τουλαχιστον τωρα ειναι επισκεψιμος ο σωληνας και δεν στοιχησε τιποτα :))

Μία χαρά πήγε το πράμα Μιχάλη. Έχοντας ήδη πολύ άσχημη εμπειρία από ρίζες και πήλινους σωλήνες, όπως σου είπα και από κοντά, το ότι έκανες το πέρασμα επισκέψιμο, είναι ότι πιο βασικό. Με σχετικά τακτικούς ελέγχους δεν νομίζω να ξαναδημιουργηθεί αντίστοιχο πρόβλημα. Άσε που αν ο αγωγός χρησιμοποιηθεί για αποχέτευση χρωμάτων, διαλυτικών και λοιπών χημικών από το εργαστήριο, καμία ρίζα δεν θα θέλει να πιεί νερό από εκεί...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε βλέπω έτοιμο για τα Χριστούγεννα.

Ακριβώς αυτό,ότι άλλαξα σεμεδάκι δέν τό πρόσεξες "σειρά" :flipout:

πολύ όμορφα τα ρεσουδάκια. η πριονοκορδελίτσα πήρε φόρα Δημήτρη βλέπω.

Eυχαριστώ Παύλο,έτσι όπως τά λές είναι,πήρε φόρα γιατί όσο βλέπω τί ωραία πραγματάκια μπορεί να φτιάχνει,μού δίνει ιδέες.

Ωραια Δημητρη, να ξερς καταχωρηθηκε η κατασκευη σου των ρεσο στα wanna do!

Ευχαριστώ Νεκτάριε,αναπληρώνω όσο μπορώ τόν Νικόλα (diabolic) στά ρεσώ μιάς πού υπηρετεί στά Ελληνικά στρατά.

Ωραία για δώρα τα Χριστούγεννα τα αστέρια Δημήτρη!

Νά σαι καλά Πάνο,έτσι ακριβώς :a0210:

Σάς ευχαριστώ όλους συνάδελφοι.

Last edited by a moderator: