DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αν εχεις πολυεργαλειο παντως, θα σου ελεγα να δοκιμασεις τον παραπανω τροπο αναδευσης. Εμενα με βολεψε παρα πολυ.
Τροποι στερεωσης του μπουκαλιου υπαρχουν αρκετοι, φαντασια να υπαρχει.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αν εχεις πολυεργαλειο παντως, θα σου ελεγα να δοκιμασεις τον παραπανω τροπο αναδευσης. Εμενα με βολεψε παρα πολυ.
Τροποι στερεωσης του μπουκαλιου υπαρχουν αρκετοι, φαντασια να υπαρχει.
Και να ειχα λιγο δυσκολο να στερεωσω γυαλινο βαζο + περιεχομενο = 1 κιλο στην λαμα του πολυεργαλειου :p

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τι αναλογια χρησιμοποιεις? 80% οινοπνευμα 20% shellac ?
Για ξανθια ναι. Στην σκουρα που εκανα τωρα το εκανα σε αναλογια 1/5 γιατι σε 1/4 μου φανηκε οτι ηταν πιο πηχτη απο οσο ηθελα.

Μετα απο χρηση οση περισσεψει στο ψυγειο.

Υπήρχε ένα κενό πίσω από την πόρτα για το οποίο σκέφτηκα να φτιάξω μια ραφιερα από ξύλο παλέτας αφού έκοψα τα κομμάτια και τα ένωσα με κόλα τα εντησα περιμετρικά με πηχακια από οξιά το στοκαρισμα έγινε με κόλα και πριονίδι και περάστηκε με χρώμα εμποτισμού καρυδιά το συνολικό μήκος είναι 1 μέτρο και βαθοσ,πλάτος 22 εκ.στα ράφια θα μπουν κάποια ξυλόγλυπτα που έχω κάνει.
57c1158af786ae77f477d65f75a500b8.jpg
9ca672a4a8797ef2d22a72e873c1f1da.jpg
2f3f5aafe72cf35aeb012863eb1382fb.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Υπήρχε ένα κενό πίσω από την πόρτα για το οποίο σκέφτηκα να φτιάξω μια ραφιερα από ξύλο παλέτας αφού έκοψα τα κομμάτια και τα ένωσα με κόλα τα εντησα περιμετρικά με πηχακια από οξιά το στοκαρισμα έγινε με κόλα και πριονίδι και περάστηκε με χρώμα εμποτισμού καρυδιά το συνολικό μήκος είναι 1 μέτρο και βαθοσ,πλάτος 22 εκ.στα ράφια θα μπουν κάποια ξυλόγλυπτα που έχω κάνει.

Μπράβο μάστορα.

57c1158af786ae77f477d65f75a500b8.jpg
9ca672a4a8797ef2d22a72e873c1f1da.jpg
2f3f5aafe72cf35aeb012863eb1382fb.jpg

Βρε συ, δωσε λιγο φως στις φωτογραφιες σου!

ΥΣ μου εδωσες μια ιδεα ομως, σε τοσες που εχω στο μυαλο μου. Ποσση ραφιερα χωραει στο παχος μιας κασας εσωτερικης πορτας? Θα το μαθουμε αυριο...

Κούλη, πολύ καλή ιδέα να αξιοποιήσεις αυτό το χώρο. :a0210:
Δεν μου αρέσουν όμως οι γωνίες που έβαλες και κάνουν "μπάμ" αδικώντας την κατασκευή σου. Τουλάχιστον βάλε μπρούτζινες.
Επίσης δεν μου κάθεται καλά η πλάτη προς τη μία μόνο πλευρά, πρός τον τοίχο. Ίσως βέβαια φταίει και η φωτογραφία αλλά εγώ θα έφτιαχνα σκέτα τα ράφια.
Συγνώμη αν φαίνομαι λίγο ξυνός αλλά μ´ αρέσει να λέω αυτό που βλέπω, ακόμα κι αν κάνω λάθος.

Κώστα και Νεκταριε ευχαριστώ η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω με τησ φωτό,Μπάμπη ακολούθησα μια κατασκευή που είδα στο διαδίκτυο (ραφιερα ζικ Ζακ) πάντως είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο και θα ήταν χαρά μου να μου δίνεσ τα φώτα σου σε κάποια παρόμοια κατασκευή όσο για της γωνίες μάλλον πιο εύκολα βρίσκω συναγρίδα εδώ πέρα πάρα μπρουτζινεσ.

Κώστα και Νεκταριε ευχαριστώ η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω με τησ φωτό,Μπάμπη ακολούθησα μια κατασκευή που είδα στο διαδίκτυο (ραφιερα ζικ Ζακ) πάντως είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο και θα ήταν χαρά μου να μου δίνεσ τα φώτα σου σε κάποια παρόμοια κατασκευή όσο για της γωνίες μάλλον πιο εύκολα βρίσκω συναγρίδα εδώ πέρα πάρα μπρουτζινεσ.

Είδες που σου είπα για τη φωτογραφία;
Τώρα κατάλαβα πως ακριβώς την έχεις κάνει την κατασκευή, τώρα που είπες για κατασκευή ζικ-ζακ.
Στην αρχή νόμισα οτι έκανες δύο κουτιά με τρείς πλευρές το καθένα.

Eχω ενα μικρο και πολυ βολικο τριποδακι της sony αλλα ελιωσαν τα λαστιχενια παπουτσακια στις βασεις.
Αυτο ειχε ως αποτελεσμα, οταν κλεινουν τα ποδια του τριποδου (πανω ποδι στη φωτο), να μην μπορουν να ανοιξουν παρα μονο με πενσα.

Στο κενο λοιπον που κουμπωνε το παπουτσακι (μεσαιο ποδι στη φωτο) σκεφτηκα να βαλω μια ροδελα την οποια εκοψα με τον κοφτη για να μπαινει και να κουμπωνει στο αξονακι. Η ροδελα μπηκε και σφιχτηκε στο αξονακι με πενσα (κατω ποδι στη φωτο).

39987125922_414a2b2167_c.jpg

Τωρα τα ποδια ανοιγουν και κλεινουν κανονικα. Ισως βαλω κατω απο τα ποδαρακια αυτοκολλητα τσοχακια η μια μικρη στρωση βενζινοκολας για να μην γλυστρανε, αλλα δεν ειναι απαραιτητο.

Eχω ενα μικρο και πολυ βολικο τριποδακι της sony αλλα ελιωσαν τα λαστιχενια παπουτσακια στις βασεις.
Αυτο ειχε ως αποτελεσμα, οταν κλεινουν τα ποδια του τριποδου (πανω ποδι στη φωτο), να μην μπορουν να ανοιξουν παρα μονο με πενσα.

Στο κενο λοιπον που κουμπωνε το παπουτσακι (μεσαιο ποδι στη φωτο) σκεφτηκα να βαλω μια ροδελα την οποια εκοψα με τον κοφτη για να μπαινει και να κουμπωνει στο αξονακι. Η ροδελα μπηκε και σφιχτηκε στο αξονακι με πενσα (κατω ποδι στη φωτο).

39987125922_414a2b2167_c.jpg

Τωρα τα ποδια ανοιγουν και κλεινουν κανονικα. Ισως βαλω κατω απο τα ποδαρακια αυτοκολλητα τσοχακια η μια μικρη στρωση βενζινοκολας για να μην γλυστρανε, αλλα δεν ειναι απαραιτητο.
Nicely done!!
Τι λές για θερμόκολλα;

Thanks John!
Εβαλα καποια πολυ λεπτα αυτοκολλητα τσοχακια που βρηκα και εδεσε καλα εμφανισιακα.
Καλη και η ιδεα της θερμοκολλας επισης.

Για οσους εχουν αγορασει την πλαστικη πλατη εργαλειων και δεν τους φτανουν τα γαντζακια εδω ειναι μια απλη λυση.
(..και για να μην αγοραζουν εξτρα σετ μονο και μονο για επιπλεον γαντζακια..:))))

Εδω η πρωτη υλη αριστερα και δυο ενδεικτικα γαντζακια.
Υπαρχουν και ετοιμα σαν αυτο που κρεμεται κατω απο το δεξι γαντζακι, για αυτους που δεν εχουν κοφτη και πενσα :))
Η πλαστικη βαση εχει νευρα καθε αλλη παραλληλη σειρα, οποτε τα γαντζακια πρεπει να μπουν αναλογα για να χωρουν απο πισω.
40133625062_2fab8ff741.jpg

Xρειαζεται σκληρο συρμα παχους μινιμουμ 1.5μμ, 2μμ ειναι ιδανικο.
Το γαντζακι στην κορυφη πρεπει να πιεστει και να κλεισει αρκετα ωστε να κουμπωνει καλα στην βαση.
40133628862_dfebd3a6e8.jpg

Για τους μερακληδες, τα γαντζακια μπορουν να βαφτουν με σπρευ :)
25294389667_14c9def0a9_z.jpg

Μπράβο Μιχάλη πολύ ωραία πατέντα :a0210:

Μιάς καί τό έφερε η κουβέντα περί θερμοσυστελλώμενων,είχα αγοράσει τήν περασμένη άνοιξη ένα σημαδευτήρι και κάτι εξωλκείς γιά o-ring,είχα δεί ότι ήταν μέ λαδάκι τό σημαδευτήρι καί είχε βγάλει λίγο σκουριά,γιά νά μήν είμαι μέ τά λάδια τό πέρασα μέσα σέ θερμοσυστελλόμενο καί συνάμα τού έκανα από θερμοσυστελόμενο καί "καπάκια" στίς άκρες πού μπαινο-βγαίνουν κατά τό δοκούν,(καί σέ ένα άλλο πού έχω μόνο καπάκια γιατί ήταν γαλβανισμένο) γιά νά μήν γδάρω κανα χέρι όταν τό ψάχνω στά εργαλεία.

si110.jpg

s210.jpg

s310.jpg

Επ! Το σεσουαρ της προξξον ποτε προεκυψε; Κρυφη παραλαβη η εμενα μου ξεφυγε; :-P

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk