DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Για οσους εχουν αγορασει την πλαστικη πλατη εργαλειων και δεν τους φτανουν τα γαντζακια εδω ειναι μια απλη λυση.
(..και για να μην αγοραζουν εξτρα σετ μονο και μονο για επιπλεον γαντζακια..:))))

Εδω η πρωτη υλη αριστερα και δυο ενδεικτικα γαντζακια.
Υπαρχουν και ετοιμα σαν αυτο που κρεμεται κατω απο το δεξι γαντζακι, για αυτους που δεν εχουν κοφτη και πενσα :))
Η πλαστικη βαση εχει νευρα καθε αλλη παραλληλη σειρα, οποτε τα γαντζακια πρεπει να μπουν αναλογα για να χωρουν απο πισω.
40133625062_2fab8ff741.jpg

Xρειαζεται σκληρο συρμα παχους μινιμουμ 1.5μμ, 2μμ ειναι ιδανικο.
Το γαντζακι στην κορυφη πρεπει να πιεστει και να κλεισει αρκετα ωστε να κουμπωνει καλα στην βαση.
40133628862_dfebd3a6e8.jpg

Για τους μερακληδες, τα γαντζακια μπορουν να βαφτουν με σπρευ :)
25294389667_14c9def0a9_z.jpg

Μπράβο Μιχάλη πολύ ωραία πατέντα :a0210:

Μιάς καί τό έφερε η κουβέντα περί θερμοσυστελλώμενων,είχα αγοράσει τήν περασμένη άνοιξη ένα σημαδευτήρι και κάτι εξωλκείς γιά o-ring,είχα δεί ότι ήταν μέ λαδάκι τό σημαδευτήρι καί είχε βγάλει λίγο σκουριά,γιά νά μήν είμαι μέ τά λάδια τό πέρασα μέσα σέ θερμοσυστελλόμενο καί συνάμα τού έκανα από θερμοσυστελόμενο καί "καπάκια" στίς άκρες πού μπαινο-βγαίνουν κατά τό δοκούν,(καί σέ ένα άλλο πού έχω μόνο καπάκια γιατί ήταν γαλβανισμένο) γιά νά μήν γδάρω κανα χέρι όταν τό ψάχνω στά εργαλεία.

si110.jpg

s210.jpg

s310.jpg

Α, εργολαβικες δουλειες...

:flipout:

-bye-

Αυτα τα θερμοσυστελλομενα μπορεις οντως να τα χρησιμοποιησεις σε αρκετα εργαλεια, ειτε σαν μονωτικο ειτε σαν αντιολισθητικο.
Αν εχεις και λιγη φαντασια μπορεις να τα χρησιμοποιησεις οπουδηποτε επιτρεπουν οι ιδιοτητες τους!

Kαπου εχω χαμενο ενα ζευγαρι γυαλια που ειχε σπασει η συνδεση στο ενα μπρατσο, αν τα βρω θα αναρτησω την φωτο :))

.......................................... και κάτι εξωλκείς γιά o-ring,...................................
si110.jpg

Αυτα ειναι "ταμαμ" ξερεις για να βγαζεις "κοκκαλωμενα" σωληνακια βενζινης που εχουν γινει ενα σωμα με το "ρουξουνι"!!!!!!!

https://youtu.be/WHDos8xGrgM

Σημερινή προσπάθεια για την κατασκευή δαχτυλιδιών για την βάση του ρούτερ. Ξεκίνησα με αλουμινένια αλλά τελικά κατέληξα σε άλλο υλικό πιο εύκολο στην κατεργασία.
Απόλυτη επιτυχία τελικά και στα τρία.
Μεγάλη ευκολία το cnc και ευτυχώς το έχει φίλος.
Από βδομάδα θα επιχειρήσω άλλο πρότζεκτ, πάλι στο cnc, το οποίο θα χρειαστεί καλό σχεδιασμό.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παλετες ε;;;
Για εσενα θα βαλω μονο τα μισα απο αυτα που εβαλα στον Κωστα πιο πανω γιατι σε "συμπονω".
:flipout::flipout::flipout::flipout:

Για καυσόξυλα καλές είναι...
Α, και για μεταφορά εμπορευμάτων...

Αν πας να ξεφυγεις απο το absolut pallet look, εχει πολλη δουλεια και "σιχτιρι" το σπορ.
Τις εχουν καταντησει οπως ολα τα αλλα δλδ, Κυριακης χαρα, Δευτερας λυπη. Δεν ηταν ετσι τα παλλετοξυλα τα παλια.

Σε pallet look πάω. Κάτι σαν την φωτογραφία αλλά μακρόστενο με κρυφό φωτισμό με λεντοταινία γύρω γύρω.

IMG_4133-1024x683.jpg

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Σήμερα βρήκα λίγο χρόνο και επιτέλους ολοκλήρωσα την υδραυλική πρέσσα που είχα σχεδιάσει

work_bench_assembly_new.png

Σημειωτέον την ιδέα πήρα από τον Xalasis715 στο youtube. Ο γρύλλος που χρησιμοποιήθηκε είναι 10 τον.
Ιδού το αποτέλεσμα

IMG_20180218_122250.jpg

Μένει να τοποθετηθούν τα 2 ελατήρια που θα επαναφέρουν τον γρύλλο όταν ξεπρεσσαριστεί και μια λαμαρίνα 5 χιλ που φαίνεται στο σχέδιο.

Μεγαλο και δυσκολο προτζεκτ μαστορα και με πολυ δουλιτσα. Δεν μπορεις να φας τη μια πλευρα γιατι θα χαλλασεις την εμφανιση, οποτε οτι κανεις το κανεις απο τη μια.
Ενωση τα ξυλα με κολλα μονο, κρυφες βιδες (wolfcraft) ή βιδωμα σε μονοκοματα σανιδια πισω;
Μαλλον οχι σανιδια πισω γιατι αν εχουμε διαφορετικα παχη θα πρεπει να φερεις σε καποια ευθεια με λειαντηρα στην πισω μερια για να σου εφαρμοσουν.
Δυσκολακι λιγο αλλα ομορφο αποτελεσμα.

Ομορφιες!!!!
Βεβαια στα δικα μου ματια φανταζει λιγο "φαρδια", αλλα για να την κανεις 1 μετρο, εσυ που θα την δουλεψεις, κατι θα ξερεις παραπανω.

Ομορφιες!!!!
Βεβαια στα δικα μου ματια φανταζει λιγο "φαρδια", αλλα για να την κανεις 1 μετρο, εσυ που θα την δουλεψεις, κατι θα ξερεις παραπανω.

Εύλογη η απορία σου αλλά εκτός από την ορθή χρήση (εισαγωγή/εξαγωγή ρουλμάν κλπ) λέω να την χρησιμοποιώ και για στραντζαρίσματα οπότε εκεί θα χρειαστεί το φάρδος ...

Ηδη εχω ενωσει τις ταβλες με ξυλοκολλα κ κρυφες βιδες με το χερι χωρις jig. Θα κανω και τελαρωμα απο πισω για να κολλησω τη λεντοταινια και για να το κραταει λιγο παραπανω ολο. Θα το κανω σε διαφορα μηκη τις σειρες με τις ταβλες πιο παλλετ λοοκ για μη κοβω. Η δυσκολια ειναι τα υψη των ξυλων να ταιριαζουν σε καθε σειρα.

Ηδη εχω ενωσει τις ταβλες με ξυλοκολλα κ κρυφες βιδες με το χερι χωρις jig. Θα κανω και τελαρωμα απο πισω για να κολλησω τη λεντοταινια και για να το κραταει λιγο παραπανω ολο. Θα το κανω σε διαφορα μηκη τις σειρες με τις ταβλες πιο παλλετ λοοκ για μη κοβω. Η δυσκολια ειναι τα υψη των ξυλων να ταιριαζουν σε καθε σειρα.

Καλή αποπεράτωση Νίκο,θά γίνει πολύ ωραίο όπως τό βλέπω στό βίντεο,χωριάτικο στύλ,τό ξύλο πάει καί τελείωσε είναι τό μόνο πού δίνει ζεστασία στόν χώρο.
Λεντοταινίας μονόχρωμη θά βάλεις υποθέτω.

Ναι Δημητρη θερμο λευκο. Η υδραυλικη πρεσσα που χρησιμοποιειται ?

Last edited by a moderator:
Ναι Δημητρη θερμο λευκο.

Ανυπομονώ νά δώ τό αποτέλεσμα,πολύ ωραίο. :a0210:

Επιθυμία της εγγονής = Εντολή για τον παππού.
Συνεχίζεται.......

Καλές πτήσεις Κώστα,τίς μάνες μήπως τίς έκανες παχιές καί είναι βαριές η φαίνονται έτσι στήν φωτό,αλλά όπως προείπε ο Ηλίας είναι ανισόπλευρος καί θα σου κάνει εύκολα τά γνωστά "μυλαρώνια" πού λέγαμε πιτσιρικάδες,περίεργο πού τά ζύγια είναι σωστά τά ζύγια τά μετράμε καί από επάνω στό κέντρο καί πρός τήν αριστερή καί δεξιά κορυφή-άκρη στίς μάνες,βάλε μπόλικη ουρά,ανάλογα τόν άνεμο βέβαια,γιά να μήν τραβάς καλούμπα καί στόν παίρνει αριστερά - δεξιά εύκολα καί έχει απώλεια στήριξης.

Κώστα παππού μήν σέ χασομεράω από τίς καλούμπες καί τά ζύγια,απαντάω εγώ γιά σένα

Θά καί δείξει Δημητρό,καλό βράδυ :flipout:

Σήμερα βρήκα λίγο χρόνο και επιτέλους ολοκλήρωσα την υδραυλική πρέσσα που είχα σχεδιάσει

work_bench_assembly_new.png

Σημειωτέον την ιδέα πήρα από τον Xalasis715 στο youtube. Ο γρύλλος που χρησιμοποιήθηκε είναι 10 τον.
Ιδού το αποτέλεσμα

IMG_20180218_122250.jpg

Μένει να τοποθετηθούν τα 2 ελατήρια που θα επαναφέρουν τον γρύλλο όταν ξεπρεσσαριστεί και μια λαμαρίνα 5 χιλ που φαίνεται στο σχέδιο.

Μπράβο ρε μάστορα.
Γεια στα χέρια σου!