DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σας ευχαριστώ..
Η φαντασία πρέπει να υπάρχει στο diy γιατί γεννά όμορφα πράγματα από το τίποτα..
Το παρακάτω δεν διεκδικεί δάφνες..Στο μάτι όμως δείχνει πολύ καλό..
Μου έκανε δώρο ο πεθερός μου (χρόνια μετανάστης στην Ν. Αφρική) δυο χειροποιητους αφρικάνικους πίνακες από κομμένες 'φλουδες´ καλαμιού αν μπορώ να διακρίνω καλά..
Τρομερή δουλειά αν το δει κάποιος από κοντά με λεπτομέρεια που ξεπερνά κατά πολύ την δική μου υπομονή. :)
Ειπα να τους εκμεταλλευτώ αλλά αναγκάστηκα να βάψω τον τοίχο μαύρο για να τονίσω την χρυσή ξύλινη κορνίζα..

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ένα απλό ράφι από ξύλο παλέτας,και ένα κομμάτι αλυσίδας που δίνει προσωπικό 'αέρα' στο όλο εγχείρημα..

ΥΓ..Ο δεύτερος πίνακας δεν φαίνεται..Είναι πιο ψηλά από το κάδρο.

View attachment 150631

Για πες λεπτομερειες Γιαννη, ωραιο προτζεκτακι αλλα μια σκετη φωτο δε λεει και πολλα σε οσους ενδιαφερονται.
Ε δεν έχει και πολλά να πω.
Ούτως ή άλλως η θύρα USB δίνει 5V.
Δύο κολλήσεις στα καλώδια (μαύρο κόκκινο) και λίγο θερμοσυστελόμμενο κι έτοιμο.

Μπραβο Σπυρ.
Μου αρεσει αυτη η «ελευθερη» τεχνη! Ειδικα αν ταιριαζει με το υφος του χωρου ειναι απο τα πιο ζεστα σε διακοσμηση.

Πολυ ομορφα και χρησιμα Παναγιωτη, και το σκουρο βερνικακι του παει μια χαρα!

Εκοψα σημερα καμμια 30αρια ροδελιτσες απο ενα κλαδι βερυκοκιας.

Θα κοπουν σε διαφορα σχηματα και μεγεθη -οπως αυτα στη μεση- και θα αξιοποιηθουν αναλογα τα κεφια.

39266506540_4fd29e1dc5_c.jpg

Το ημικυκλιο εχει περαστει ενα χερι αραιωμενο λινελαιο με νεφτι (50/50) για τονιστουν τα νερα της βερυκοκιας και ενα χερι κερι.
Θα περαστει και δευτερο χερι κερι για να γυαλισει περισσοτερο. Στη μεση θα μπει ενα συγκεκριμενο νομισμα στις διαστασεις του 10λεπτου.

Το τετραγωνισμενο το εχω ετοιμο για δωρο και χαραξα με το lazer το ονομα της παραληπτριας.
Δυστυχως ειχα το λειζερ ρυθμισμενο για πευκο και η βερυκοκια ηθελε λιγο παραπανω χρονο επειδη ειναι πολυ σκληρο ξυλο.

40182744785_96900cb983_c.jpg

Βάλε μια χρυσή λίρα Αγγλίας μέσα σε όποιο θέλεις (ροδέλα ή ημικύκλιο) κ στειλτο μου.
Όλα τα άλλα (κόψιμο, φινίρισμα, πυρογραφία) θα τα αναλάβω εγώ..........

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ευχαριστώ πολύ κύριοι DIYers

Ωραίος Παναγιώτη :worshippy::worshippy:
Τα έχεις περάσει με κάσια πρώτα ??

Όχι Νικόλα, απευθείας βάψιμο.

Ωραίος ο κυρ Pan. :a0210:

Παναγιώτη ωραιότατα καί χρήσιμα :a0210:

Πολυ ομορφα και χρησιμα Παναγιωτη, και το σκουρο βερνικακι του παει μια χαρα!

Εκοψα σημερα καμμια 30αρια ροδελιτσες απο ενα κλαδι βερυκοκιας.

Θα κοπουν σε διαφορα σχηματα και μεγεθη -οπως αυτα στη μεση- και θα αξιοποιηθουν αναλογα τα κεφια.

39266506540_4fd29e1dc5_c.jpg

Το ημικυκλιο εχει περαστει ενα χερι αραιωμενο λινελαιο με νεφτι (50/50) για τονιστουν τα νερα της βερυκοκιας και ενα χερι κερι.
Θα περαστει και δευτερο χερι κερι για να γυαλισει περισσοτερο. Στη μεση θα μπει ενα συγκεκριμενο νομισμα στις διαστασεις του 10λεπτου.

Το τετραγωνισμενο το εχω ετοιμο για δωρο και χαραξα με το lazer το ονομα της παραληπτριας.
Δυστυχως ειχα το λειζερ ρυθμισμενο για πευκο και η βερυκοκια ηθελε λιγο παραπανω χρονο επειδη ειναι πολυ σκληρο ξυλο.
40182744785_96900cb983_c.jpg

Ωραία δείχνουν Μιχάλη. Laser τι έχεις;

Δεν θα ειναι κοπος καθως η χρυση λιρα εχει τις διαστασεις του δεκαλεπτου και χωραει ακριβως στα 20 χιλιοστα που ανοιξει το forstner :))

+++

Παναγιωτη εχω ενα κινεζικο απο το banggood το Νeje. Eιναι μικρο με βαση μολις 7χ9εκ. και ωφελιμη εκτυπωση 4.5χ4.5 εκατοστα.
Θα κανω συντομα ενα review για το νημα που εχουμε ανοιξει για αυτα τα εργαλεια.

36349050635_dfc5471e7b_z.jpg

Last edited:
Πολυ καλη ιδεα Μιχαλη αυτη με τα νομισματα. Οτι πρεπει για δωρακια, αλλα χωρις λιρα μεσα...:grinning-smiley-043

Merci Nektarios!
Ναι, ειναι καλη ιδεα μιας και εχω καμμια δεκαρια κιλα νομισματα (χωρις υπερβολη!!:) απο διαφορες χωρες που μου εφερνε ο πατερας μου οταν ταξιδευε!!

Παναγιώτη άρχισες μαζική παραγωγή βλέπω, έ; -bye-
Πολύ όμορφες οι βασούλες.

Μιχάλη πολύ ωραίες κατασκευές και πολύ όμορφο ξύλο η βερυκοκιά.

Γειά σου αρχηγέ Μιχάλη μέ τήν υπερπαραγωγή σου :a0210:, "άγριες" καταστάσεις με τήν πριονοκορδέλα "τέρας",αυτά βλέπω καί λέω εγώ παίζω μέ τήν κορδελίτσα τής Proxxon :grinning-smiley-043.

Μιάς καί τό έφερε η κουβέντα σήμερα πού ήμουν στό Πλαίσιο είδα ένα μπουκαλάκι υγρό γυαλί κάπου στα 6,5 ευρώ καί δίπλα είχε καί ένα άλλο πού πρέπει νά μπεί γιά τό μείγμα,νομίζω επιταχυντής λέγεται,σταθεροποιητής λέγεται δέν θυμάμαι θα σέ γελάσω,καί αυτό εκεί κάπου στά 6,5 ευρώ,αλλά τό τί κάνουν ούτε έχω καταλάβει,καί ούτε ξέρω τί είναι τό υγρό γυαλί. :flipout:

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Γειά σου αρχηγέ Μιχάλη μέ τήν υπερπαραγωγή σου :a0210:, "άγριες" καταστάσεις με τήν πριονοκορδέλα "τέρας",αυτά βλέπω καί λέω εγώ παίζω μέ τήν κορδελίτσα τής Proxxon :grinning-smiley-043.

Μιάς καί τό έφερε η κουβέντα σήμερα πού ήμουν στό Πλαίσιο είδα ένα μπουκαλάκι υγρό γυαλί κάπου στα 6,5 ευρώ καί δίπλα είχε καί ένα άλλο πού πρέπει νά μπεί γιά τό μείγμα,νομίζω επιταχυντής λέγεται,σταθεροποιητής λέγεται δέν θυμάμαι θα σέ γελάσω,καί αυτό εκεί κάπου στά 6,5 ευρώ,αλλά τό τί κάνουν ούτε έχω καταλάβει,καί ούτε ξέρω τί είναι τό υγρό γυαλί. :flipout:

Πρώτον:
Μη λές την Proxxon "κορδελίτσα", την αγαπάω πολύ, μου λείπει πολύ, και με στεναχωρείς.
Δεύτερον:
Πάρε το μπουκαλάκι με το υγρό γυαλί, έλα να σου δώσε ένα μισό με καταλύτη και να σου δείξω τι κάνει...
Ά, κι αν έχεις πιο χοντρά ξύλα για κόψιμο φέρτα κι αυτά... -bye-

Εμ ...τα Parkside πας και τα δίνεις ....:flipout::flipout:-bye-

Εκτός πλάκας εκεί χρειάζεται καρυδάκι και μεγάλη μανέλα να κάνει το "ξεκόλλημα".

Πριν λίγες μέρες αγόρασα το μικρό πλυστικό από το Lidl προκειμένου να αντικαταστήσει ένα αρκετά παλιό που έχω από το Alexpak το οποίο δεν σταμάταγε να δουλεύει όταν άφηνες την σκανδάλη και έχανε και νερά.
Επειδή το συγκεκριμένο εργαλείο δεν έχει ρόδες ....όχι δηλαδή οτι αυτα που έχουν μπορείς και να τα τραβήξεις εν λειτουργία και να τσουλίσουν ...έπρεπε να σχεδιάσω μια κατασκευή που θα επέτρεπε στο εργαλείο να το τραβάς και να σε ακολουθεί σαν σκυλάκι χωρίς διαμαρτυρίες. Το έργο αποφάσισα να υλοποιηθεί με ότι επι μέρους υλικά υπήρχαν διαθέσιμα εντός των ορίων του εργαστηρίου ώστε να γίνεται και ανακύκλωση αλλά να ξεστοκάρει και ο χώρος.
Ρόδες χρησιμοποιήθηκαν από παλαιά πολυθρόνα γραφείου...αφού καθαρίστηκαν μπήκαν οι άξονες στην μέγγενη για να γίνουν βόλτες Μ12 αυτές ταιριάζανε στον άξονα.
Για την εκτέλεση χρησιμοποιήθηκε το εργαλείο του Lidl ...γι´αυτό λέω πολλές φορές για τα εργαλεία της συγκεκριμένης προέλευσης "πάρτο να υπάρχει ...κάποτε θα χρειασθεί !!! ή δουλειά για τις βόλτες έγινε πολύ άνετα με λίγο λαδάκι και το κλασικό γύρισμα μπροστά -πίσω

IMG_1346.JPG

Για την βάση τσίμπησα από το καλάθι με τα ρετάλια ένα κατασκέυασμα που στις εξωτερικές επιφάνειες έχει κάτι σαν καπλαμά γυαλιστερό λόγω του ότι δεν υπήρχε λαμαρίνα ή αλουμίνιο στην συγκεκριμένη διάσταση... πάντως δουλειά έγινε.
Βιδώθηκαν οι ρόδες με παξιμάδια ασφαλείας μάλιστα !!! και προχωράμε

IMG_1347.JPG

Τοποθετήθηκε το εργαλείο επάνω ...σημαδεύτηκαν τα πατήματα και άρχισαν οι σκέψεις για τον τρόπο στήριξης επάνω στην βάση έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα.

IMG_1349.JPG

IMG_1350.JPG

Στύφτηκε το μυαλό ...ψάχτηκε η σαβούρα ...και βρέθηκαν στηρίγματα τοίχου από κουρτινόξυλα .... κόπηκαν γυρίστηκαν κατάλληλα στην μέγγενη και βουαλά ....

IMG_1351.JPG

IMG_1354.JPG

IMG_1357.jpg

Και εδώ έτοιμο το κατοικίδιο σε κίνηση υπό των ήχων Mellow Smooth Jazz από το www.radiotunes.com που συνοδεύει σχεδόν πάντα τις εμπνευσμένες δημιουργίες μου -bye-

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.