DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλημέρα σας,

θέλω να ενώσω 2 καβίλιες διαμέτρου 18 ή 20 mm, αναλόγως ποιες θα βρίσκω εύκολα στην αγορά. Έχω βρει 2 τρόπους (αυτοί που φαίνονται στις εικόνες) αλλά δεν ξέρω που θα βρω τα μεταλλικά στοιχειά και πως θα το φτιάξω.. αν μπορεί να βοηθήσει κανείς. Θέλω να φτιάξω παιδικές σκηνές με τα ξύλα αυτά..

il_fullxfull.1690659474_jsev.jpg

il_fullxfull.1226884962_1tx2.jpg

Ευχαριστώ.

Πως μπορώ να ανεβάσω εικόνα;; στο insert image δεν με πετάει στο να επιλέξω δική μ εικόνα

Καλησπερα σας.. Για αρχη μπορείτε να κανετε μια αναζήτησή στο leroy εχει και καβιλιες και ραβδους (οι οποίοι θελουν κοψιμο στο μηκος που επιθυμείτε).στο 1μετρο βλεπω εχει ως φ14 και μετα παει στο φ20 το οποίο προσωπικα θα προτεινα για να άντεχει κιολας και βλεπω το εχω και σε μεγαλα μήκη οποτε δε θα χρειαζεται και ένωση. Αυτα απο μενα για τα υπόλοιπα περιμένετε και τους πιο έμπειρους!

Μεταλλικούς σωλήνες θα βρεις στον σιδερά της περιοχής σου, θα σου κόψει κιόλας τα κομμάτια στο μήκος που θες. Αν δεν βρεις σωλήνα με εσωτερική διάμετρο όσο η καβίλια, θα τρίψεις με γυαλόχαρτο (Ρ80) την άκρη της καβίλιας μέχρι να χωρέσει στο σωλήνα. Ευκολάκι είναι.

Αρχικά καλώς ήρθες και καλή διαμονή σου εύχομαι.
Και σε υδραυλικά μπορείς να πάς και να ζητήσεις μούφες χαλκού.

MOUFES%20TAPES.jpg

Και ποιός θα τα φτιάξει αυτά; Μόνη της;
Μακάρι να μπορεί αλλά δεν το νομίζω...
Δεν χρειάζεται τόρνος, απλά πράγματα νομίζω θέλει. Μια μούφα Φ20 και λίγο ξύσιμο το ξύλο να μπεί μέσα.

Μωρέ ας τις δείξουμε εμείς όλες τις περιπτώσεις, λύσεις, ιδέες κ θα αποφασίσει μόνη της που θα καταλήξει.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλημέρα σας,

θέλω να ενώσω 2 καβίλιες διαμέτρου 18 ή 20 mm, αναλόγως ποιες θα βρίσκω εύκολα στην αγορά. Έχω βρει 2 τρόπους (αυτοί που φαίνονται στις εικόνες) αλλά δεν ξέρω που θα βρω τα μεταλλικά στοιχειά και πως θα το φτιάξω.. αν μπορεί να βοηθήσει κανείς. Θέλω να φτιάξω παιδικές σκηνές με τα ξύλα αυτά..

Ευχαριστώ.

Πως μπορώ να ανεβάσω εικόνα;; στο insert image δεν με πετάει στο να επιλέξω δική μ εικόνα

Καλησπερα και καλως ορισες!

Περα απο τις προτασεις των παιδιων να σου πω επισης οτι μπορεις να αγορασεις καβιλιες των 18μμ του ενος μετρου (1.5ευρω) απο το Leroi καθως επισης και χαλκοσωληνα 18μμ 1 μετρο (5 ευρω). Iσως χρειαστει φ20 για την καβιλια των 18μμ.

Με ενα σιδεροπριονακι μπορεις να κοψεις τον χαλκοσωληνα σε κομματια των ~10 εκατοστων για να υπαρχει ενα καλο περιθωρειο των 5εκ απο καθε πλευρα για καλυτερη στηριξη των καβιλιων. Θα χρειαστει ισως λιγο γυαλοχαρτο στις ακρες που θα μπουν στον σωληνα.

Τωρα εαν θες μονιμη συνδεση θα βαλεις και ξυλοκολλα.
Επισης για ακομα πιο ισχυρη ενωση, οταν στεγνωσει η κολλα, θα τρυπησεις με ενα τρυπανι 3μμ τον χαλκοσωληνα για να βαλεις και αντιστοιχα βιδακια. 2 απο καθε πλευρα της ενωσης.

Οταν με το καλο τελειωσεις το project, ανεβασε καμμια φωτογραφια με τα σπιτακια. Προσκοπους μου θυμιζει :)

Φωτο μπορεις να ανεβασεις οταν πας στο 'Go Advanced' (κατω δεξια διπλα στο cancel) και επιλεξεις τον 'συνδετηρα' (attachments γραφει οταν περασεις το ποντικι απο πανω).

κ.κωστα η λυση που προτείνετε ειναι σιγουρα πιο στιβαρή ωστοσο θεωρω πως δεν παιζει να έρθουν πρόσωπο ευκολα και δη σε αρχαριο.. Ειναι πολυ εύκολο να γινει η τρύπα παράκεντρα και να χάνει στο τελικό! Επισης κ.μπαμπη το χαλκό σκέφτηκα αρχικά κα εγω αλλα τον απέρριψα λογω της τιμής του.. Παντως προσωπικά αν ηταν να επιλέξω απο ολες τις λύσεις νομιζω η πιο ανθεκτική και πιο εύκολη ειναι η λυση με σωλήνες pvc που αναφέρθηκε!

Έφτιαξα ένα σκαρπελάκι για τα βίντια που πήραμε με τον Κυριάκο.
Έχω πολύ μεγάλη περιέργεια να το δοκιμάσω, με μια πρώτη ματιά φαίνεται να ξυρίζουν. Να δώ και πόσο καλό είναι το μέταλλο, πόσο αντέχουν πρίν στομώσουν.

Attachments

• IMG_0803.jpg
    IMG_0803.jpg
    238.1 KB · Views: 130
Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Έφτιαξα ένα σκαρπελάκι για τα βίντια που πήραμε με τον Κυριάκο.
Έχω πολύ μεγάλη περιέργεια να το δοκιμάσω, με μια πρώτη ματιά φαίνεται να ξυρίζουν. Να δώ και πόσο καλό είναι το μέταλλο, πόσο αντέχουν πρίν στομώσουν.
Σήμερα έβαλα το δεύτερο βιδι. Με αυτό κάνω το ξεχονδρισμα, το άδειασμα στα μπωλ κλπ. Ξυρίζουν.
e336ef9b2a3b0842cde6b6f94e00dd31.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ καλο το σκαρπελο Μπαμπη, ανοιξες βολτες και εβαλες την βιδα? Ειχες παρει μονο τις κεφαλες αν θυμαμαι καλα.

+++

Για τις καβιλιες παλι, μπορουν να συνδεθουν και με..καβιλια.

Εδω απο ενα αλλο project με καβιλια 16μμ και συνδετικη καβιλια 6μμ.
Xρειαζεται απλα ενας κεντραδορος καβιλιας, υπαρχουν σετ με 6-8 & 10μμ. https://www.google.com/search?q=κεν...383hAhXRI1AKHX2MAiEQ_AUIDygC&biw=1366&bih=626
46876739834_031cceecb5_z.jpg

Οταν γινει η πρωτη τρυπα στην μια ακρη (προσπαθουμε στο κεντρο και σε βαθος οσο το μισο της συνδετικης καβιλιας) βαζουμε μεσα τον κεντραδορο και πιεζουμε στην αλλη ακρη.
40634615283_09cd470888_z.jpg

Με αυτον τον τροπο οι τρυπες θα ειναι παντα στην ιδια ευθεια, και ας μην ειναι ακριβως στο κεντρο.
46876738904_c144ec1d08_z.jpg

Επειτα βαζεις λιγη κολλα και εισαι ετοιμος. Η καβιλια θα εχει στερεωθει μια χαρα.
32658446037_cfe37ae477_z.jpg

Για ενωση καβιλιας παχους 18/20μμ βαζουμε συνδετικη καβιλια 8μμ που ειναι πιο μεγαλη και πιο γερη.

Ανταλλαγές με πρώτες υλες δέχεται το καταστημα;;

Εννοείται... Θα βρεθούμε για να κανονίσουμε το deal. :grandpa:

Σήμερα έβαλα το δεύτερο βιδι. Με αυτό κάνω το ξεχονδρισμα, το άδειασμα στα μπωλ κλπ. Ξυρίζουν.

Μακάρι Παύλο, θα το δοκιμάσω. :a0210:

Πολυ καλο το σκαρπελο Μπαμπη, ανοιξες βολτες και εβαλες την βιδα? Ειχες παρει μονο τις κεφαλες αν θυμαμαι καλα.

Σωστά Μιχάλη... Τρύπα και κολαούζο για το σπείρωμα, φρεζάτη βίδα κι όλα κομπλέ.

Τι μου θύμισες τώρα με τη κατασκευή που έκανες...
Αυτά που λέω για τα εργαλεία που έχουμε και δεν ξέρουμε που τα έχουμε... Σα να μην υπάρχουν.
Αυτό το συστηματάκι το εχω πάρει από Axminster εδώ και 2-3 χρόνια και ούτε που το θυμόμουν. Και εννοείται οτι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator: