DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Εχω μια μικρη αλλα βολικη πενσα με μονωση που τα χερουλια της ειναι μεν αντιολισθητικα, αλλα πρεπει να φορας γαντια για να μην γδερνεσαι στο ζορι!

Μιας και πηραμε χτες τα θερμοσυστελλομενα απο το λιντλ, ειπα να βελτιωσουμε την κατασταση. Το μεγαλο μεγεθος των 13μμ ηταν ιδανικο.
46917696914_5f6077b28d_c.jpg

Η πενσα στην μεγγενη (λιντλ/πολυ καλη/συστηνεται) και ενα φλογιστρακι απο ebay (με διαφανο σωμα για να βλεπεις την σταθμη του βουτανιου-συστηνεται)
33764394158_06aea7db48_c.jpg

Το θερμοσυστελλομενο ειναι διαμετρου 13μμ και το χερουλι εχει διαμετρο απο 11 εως 12.5μμ.

Το φλογιστρακι εν δρασει. Γρηγορα περασματα πανω στο πλαστικο και σε περιπου 10 δευτερολεπτα το χερουλι ηταν ετοιμο.
46917697294_c08d0f984d_c.jpg

Εδω το τελικο αποτελεσμα. Το αλλο χερουλι δεν χρειαζεται να καλυφθει.
33764393898_7f7a16b52d_c.jpg

Συμπερασμα: 1). Τα θερμοσυστελλομενα εχουν και αλλες χρησεις. 2). Οι καλες πενσες δεν χρειαζονται τετοιες παρεμβασεις.

Ωραίος!
Hardcore καταστάσεις! :D
Μάικ, πιο safe για να έχεις και έλεγχο, είναι ένα πιστολάκι μαλλιών για τα θερμοσυστελώμενα.

Ευχαριστω Μιχαλη!

Σωστα το λες, με πιστολακι -ειτε ακομα καλυτερα με θερμοπιστολο και το ειδικο ακροφυσιο- εχεις καλυτερο ελεγχο, δεν κινδυνευεις να καψεις το πλαστικο, αλλα αργεις λιγο σε σχεση με το φλογιστρο.

Εαν παρεις τον αερα του φλογιστρου ομως, δεν υπαρχει κανενα θεμα.

Ομολογω οτι τετοια επιδιορθωση ομπρελας δεν εχω ξανακανει :))

..Eπωνυμη ομπρελα (Aslanis), προφανως made very cheaply in China, με σπασμενη μια ακτινα μαλλον απο το ανοιξε κλεισε.

40634617743_4553082110_c.jpg

Ετσι για την χαρα λοιπον προσφερθηκα να δοκιμασω να την σωσω!
Επειδη ειναι πολυ λεπτο το σημειο, σκεφτηκα να βαλω ενα αξονακι σαν συνδεσμο μεσα στη ραγα της ακτινας.
Αυτο το καρφακι παχους 3μμ εχει το ιδανικο παχος για να μπει μεσα στο αυλακι.
33723782938_0fd378d34b_z.jpg

Κοπηκε ενα κομματι αρκετα ευκολα με την πολυ καλη γερμανικη πενσα της NWS.
40634616603_998bedc470_c.jpg

Επειτα μπηκε κολλα δυο συστατικων στο αυλακι για να γινει ενα σωμα με το ατσαλινο αξονακι
46876740574_9c7eb154e7_z.jpg

Το ιδιο και απο την αλλη πλευρα. Μπηκε ταινια προσεκτικα γυρω απο την ακτινα σαν καλουπι για να στερεωθει και να πιασει σωστα η κολλα.
46876738074_0df26bfbaa_z.jpg

Αυριο το βραδυ θα ξερουμε εαν η εγχειρηση πετυχε!

Ωραιος....απο τωρα οργανωση για τις καλοκαιρινες αποδρασεις....!!!
Δεν αφηνεις τιποτα να παει χαμενο....!!!
Μπραβο....!!!

Μιά χαρά Μιχάλη,βάλε καί λίγο καλάι μέ ηλεκτρονικό κολλητήρι καί θά γίνει μπετόν.

O Mιχάλης μού έδωσε ιδέα,μιάς καί είχα τό ίδιο πρόβλημα καί χειρότερο σέ μιά τσίπικη τών 2 ευρώ από τά Jumbo,πού τήν έχω γιά τίς καθημερινότητες,εμένα είχε σπάσει όλο τό μεταλλικό σιδεράκι,πού κρατάει τήν μπανέλα,έπιασα έβαλα ένα σύρμα γαλβανιζέ,καί τό κόλλησα μέ ηλεκτρονικό κολλητήρι καί καλάι.
Ετσι γιά τήν χαρά τής επισκευής,καί να περάσει ευχάριστα η ώρα.
Καί πρός τό παρών ανοιγοκλείνει η ομπρέλλα χωρίς νά είναι σάν τραυματισμένο πτηνό πού κρέμεται η φτερούγα του.

om110.jpg

om210.jpg

om310.jpg

χεχε η χαρα της επισκευης και της πατεντας εχει αλλη χαρη, ιδιως οταν ειναι εξω απο τα συνηθισμενα!

Ωραια η ιδεα η κολληση με το καλαϊ Δημητρη καθως εκει σε τετοιο σημειο δεν εχεις και πολλες αλλες εναλλακτικες λυσεις!

Δυστυχως εμενα παρομοιες ανορθοδοξες κολλησεις με καλαϊ γενικοτερα δεν μου εχουν κατσει καλα καθως συνηθως με το πρωτο μικροζορισμα σπανε.
Δεν ειναι αυτη βεβαια αυτη η σωστη χρηση του καλαϊ, αλλα λεμε. Καθε περιπτωση ομως ειναι ξεχωριστη.

χεχε η χαρα της επισκευης και της πατεντας εχει αλλη χαρη, ιδιως οταν ειναι εξω απο τα συνηθισμενα!

Ωραια η ιδεα η κολληση με το καλαϊ Δημητρη καθως εκει σε τετοιο σημειο δεν εχεις και πολλες αλλες εναλλακτικες λυσεις!

Δυστυχως εμενα παρομοιες ανορθοδοξες κολλησεις με καλαϊ γενικοτερα δεν μου εχουν κατσει καλα καθως συνηθως με το πρωτο μικροζορισμα σπανε.
Δεν ειναι αυτη βεβαια αυτη η σωστη χρηση του καλαϊ, αλλα λεμε. Καθε περιπτωση ομως ειναι ξεχωριστη.

Σωστά Μιχάλη έχεις δίκιο γιά τίς κολλήσεις μέ καλάι,τό θήκιασα τό σύρμα καί έσφιξα μέ τήν πένσα τό αυλάκι,καί έτσι δέν "τρώει" αμεσα τό ζόρι μόνο τό καλάι,αλλιώς σίγουρα θά ξεκόλλαγε στό πρώτο ζόρι.

Θα κάνω μια απόπειρα να φτιάξω μια μικρή συρταριέρα για το σχολείο που δουλεύω (για να έχει το κάθε παιδί συρτάρι για ζωγραφιές) Θέλω τα συρταρια να τα φτιάξω όπως στη φωτο... Απλά επειδή είναι φασαρία με βιδες έλεγα να το κάνω με το μικρό καρφωτικο. Θα πετύχει ή θα σκίστει το ξύλο που έχω βάλει στις Γωνίες;
873a5efacdf9e46d73bff0fa1b726afc.jpg
cc9253a1a1b083928af97f8da8a1b6d2.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Tο ξυλο εχει πιο πολλες πιθανοτητες να σκιστει με την βιδα παρα με ενα μικρο λεπτο καρφακι/διχαλο. Θα σου ελεγα να χρησιμοποιησεις το καρφωτικο και αν δεν βαριεσαι λιγη ξυλοκολλα, ιδιως στον πατο για να μην ανοιξει.

Tο ξυλο εχει πιο πολλες πιθανοτητες να σκιστει με την βιδα παρα με ενα μικρο λεπτο καρφακι/διχαλο. Θα σου ελεγα να χρησιμοποιησεις το καρφωτικο και αν δεν βαριεσαι λιγη ξυλοκολλα, ιδιως στον πατο για να μην ανοιξει.
Οκ! Ευχαριστώ κάπως έτσι έκανα κι αυτό με ξυλοκολα απλά προσπαθούσα να τρύπησω πρώτα με τρυπανι και μετά να βάλω την βίδα.... Για να μην σκίστει. Πολύ παιδεμα... Αλλά αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις. Τώρα να δω πως θα τα κρατάω σταθερά να τα κάρφωνω....γωνία δεν μπορώ να βάλω να τα κρατάει γιατι θα μπει το ξύλο από μέσα.... Καμία ιδέα;

Θα ελεγα να καρφωσεις το πρωτο καρφακι στην βαση απο κατω με το καφασι αναποδα για να υπαρχει στηριξη. Μετα συνεχιζεις απο κατω προς τα πανω. Φανταζομαι τωρα δεν το εχω κανει.
Επισης μπορεις να πιασεις το ξυλο με το πλαινο με ενα σφιγκτηρα.

Αυτο που κανω συνηθως εγω ειναι να βαζω πρωτα ξυλοκολλα, να περιμενω να στεγνωσει και μετα βαζω τα καρφια/βιδες/καβιλιες.

Καλημέρα,θα έβαζα κόλλα και θα κάρφωνα τις μικρές πλευρές με τα πηχακια με τη βοήθεια σφιγκτήρων.μετα κόλλα και κάρφωμα τις μεγάλες πλευρές σχηματίζοντας το ορθογώνιο.στο τέλος θα έβαζα τον πάτο με καρφακια και κόλλα περιμετρικά

Άλλος τρόπος νομίζω πιο εύκολος θα ήταν να ξαπλώσεις κάτω τα πηχακια να βάλεις κόλλα και από πάνω να καρφώσεις τις μικρές πρώτα πλευρές.ετσι θα μπορέσεις να ασκήσεις κάθετα το καρφωτικο για καλύτερα αποτελεσματα.και μετά να σχηματίσεις το ορθογώνιο πιάνοντας με τις μεγάλες πλευρές και το πηχακια και το προφίλ του κόντρα πλακε

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές θα δοκιμάσουν και θα επικρατήσει η πιο εύκολη....

Ολα καλα και συμφωνω με τους προηγουμενους, αλλά το υλικο που χρησιμοποιεις (μαλλον hardboard αν βλεπω καλα) ειναι πολυ ευκαμπτο και ο πατος θα σου "κρεμασει", απο το βαρος που θα μπει μεσα στο συρταρι. Θελει και αλλα δεσιματα η κατασκευη.

Μόνο φωτοτυπίες θα μπαίνουν... Λες να χαλάσει εύκολα;