Θέλω ιδέες... Για ρίξτε καμία...
Επειδή πρόσφατα χρειάζτηκα ξεχονδριστήτα κι έτρεχα μια στο Νέο Κόσμο και μια στο Περιστέρι αποφάσισα να φτιάξω έναν σε συνδυασμό με τον τόρνο.
Το τύμπανο είναι το εύκολο κομμάτι, το έφτιαξα με ερταλόν, διαμέτρου 7 cm, αλουμινένιο άξονα 2,5 cm.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ο πάγκος και ο τρόπος στήρηξης.
Έκανα μια δοκιμή να τον ανεβοκατεβάζω με ατέρμονα και περιστροφή από μπροστά αλλά το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε. Δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη αυτός ο τρόπος στήριξεις, φοβάμαι τον τζόγο.
Αυτό που σκέφτομαι, σαν δεύτερη προσπάθεια, είναι να τοποθετήσω δύο ντίζες, δεξιά κι αριστερά, αλλά θέλω να μην γυρίζουν ξεχωριστά αλλά ταυτόχρονα, με ένα τιμόνι, για να έχω απόλυτο συγχρονισμό ανόδου-καθόδου, να μην χάνω δηλαδή στην οριζοντίωση ούτε χιλιοστό από άκρη σε άκρη.
Αυτό που σκέφτηκα είναι να ενώσω τις δύο ντίζες με δύο γρανάζια και αλυσσίδα ποδηλάτου. Μπορώ να το κάνω και με ιμάντα και ξ'υλινα ράουλα φτιαγμένα στον τόρνο αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν θα χάνω κάτι από γλύστριμα στου ιμάντα σε κάποιο ζόρι.
Υπάρχει και η τρίτη λύση, με αυτιά και πεταλούδες δεξιά κι αριστερά αλλά εκεί δεν έχω τρόπο να ελέγχω την οριζοντίωση, αν είναι απόλυτα παράλληλο δυλαδή το τραπέζι με το τύμπανο. Αυτή η λύση βέβαια μου φαίνεται πιο σωστή μακροπρόθεσμα αφού στο ίδιο σύστημα θα γίνει κατασκευή και για πλάνη.
Ούφφφ....
Καμιά ιδέα;