DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σε πρώτη φάση θα βιδωνα τις ταβλες. Για την περίπτωση που τον θόρυβο τον κάνει έστω και μια μικρή κίνηση της ταβλας και του καρφιου

Πρέπει πρώτα να εντοπίσει που τρίζει.
Για να τρίζει όμως και σε οριζόντια πίεση μάλλον έχει φρακάτει τις τάβλες στα πλαινά. Εκεί χρειάζεται να υπάρσει κενό, να έχει αέρα.
Μπορεί όμως να τρίζουν και κάποιες πρόκες.
Εγώ θα τις ξεκάρφωνα εντελώς τις τάβλες, θα άφηνα κενό 2-3 χιλιοστά στην κάθε πλαινή πλευρά, θα έβαζα ένα αυτοκόλλητο λάστιχο στην πατούρα που πατάνε οι τάβλες και μετά θα τις βίδωνα.
Όχι πρόκες... Βίδες.

Ευχαριστω συναδελφοι!

Ειχα ακουσει παλαιοτερα για κατι σαν λαστιχο οπως ειπες, η ριζοχαρτο εκει που πατανε οι ταβλες. Ισως να χρειαζονται και 'αερα' στα πλαινα κατι το οποιο μπορει να προκληθηκε κατα την μεταφορα.

Νομιζω δυστυχως οτι σε καθε περιπτωση πρεπει να ξεκαρφωθουν ολες οι ταβλες και να επανατοποθετηθουν σωστα. Μακαρι να ηταν θεμα βιδωματος με εξτρα βιδα σε καθε ταβλα αλλα δεν το νομιζω. Θα το δω και απο κοντα μεθαυριο.

Οπωσδηποτε βιδωμα οι ταβλες αλλα πριν τις βιδωσεις να βαλεις απο κατω το αυτοκολλητο μονωτικο λαστιχο τυπου W παραθυρων .

RP48-1000x1000-500x500.jpg

Μαλλον με την ανυψωση με τον γερανο και γενικα με ολη αυτη την ταλαιπωρια της μεταφορας να χαλαρωσαν ολες οι συνδεσεις.

Εαν χρειαζεται μονο βιδωμα με εξτρα βιδες, ειτε ξεκαρφωμα της ταβλας με επανατοποθετηση με χρηση λαστιχου η παρομοιου υλικου κατω και στα πλαινα, δεν το γνωριζω.
Ελπιζω να το καταλαβω oταν δω το επιπλο και να προχωρησω στην πιο ξεκουραστη λυση :)

Φαντασου να βιδωσω τις ταβλες (με η χωρις τα καρφια) και τελικα να μην φταιει το βιδωμα...:flipout:

η ravena τι λέει;
Δεν είναι και φτηνός ο καναπές, θα έχουν εμπειρία και μπορεί να έχουν και λύση

Δεν γνωριζω εαν επικοινωνησε ο αγοραστης με την Ravenna. Ειναι μια κινηση που επρεπε να ειχε γινει εξ'αρχης.

Ναι Πανο, σπρευ σιλικονης μηπως και γλυτωσουμε κοπο...

Mαλιστα ψαχνω να βρω καποιο λιπαντικο που δεν μυριζει νεφτι και βρηκα ενα του λιντλ γενικης χρησης :)

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τώρα είδα οτι αυτόν τον καναπέ τον πουλάνε ένα χιλιάρικο... :bang:

Έτσι... και στην ουσία είναι σκέτα καδρόνια κομμένα και ενωμένα μεταξύ τους. Καδρόνια με τιμές λιανικής 50 άντε 80. Ωραίο είναι δεν λέω, αλλά όχι και χιλιάρικο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μιας που ειναι πανακριβα και βαρια για αποστολη απο εξωτερικο,

ζητησα απο ενα γνωστο μου σιδερα να μου φτιαξει μερικα holdfast με 5/8 :

formaggio_af73ba2594.jpg

IMG_3351.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μιας που ειναι πανακριβα και βαρια για αποστολη απο εξωτερικο,

ζητησα απο ενα γνωστο μου σιδερα να μου φτιαξει μερικα holdfast με 5/8 :
Ωραια φαση.
Εχω δει να φτιαχνουν σχετικα ευκολα και απο σωληνα, μαζι με ενα Τ ..

Last edited by a moderator:
Ήθελα να φτιάξω κάτι συρτάρια γιατί ο χώρος ποτέ δεν είναι αρκετός.. Πήγα με το σκεπτικό να πάρω μελαμινη από το λεροι αλλά δεν είχε 15αρα, μόνο 18αρα, οπότε πήρα mdf..
Και τα τελείωσα σήμερα. Έβαλα οδηγούς με τις μπίλιες για να αντέχει περισσοτερο βάρος..
https://i.ibb.co/Qv46Nj1/IMG-20201104-122530.jpg
https://i.ibb.co/z6gZzbL/IMG-20201104-134646.jpg

Παρα πολυς χωρος στα μεγαλα συρταρια πλεον, μπραβο!!

Ο χωρος πως ηταν πριν να βαλεις τα συρταρια? Αδειος? Η φτιαχνεις τον παγκο μαζι με τα συρταρια.

Αυτό εδώ ήταν..
Έπιπλο από αυτά που μου έμειναν όταν έκλεισα το μαγαζί είναι.. Βέβαια είναι λίγο κοντό (76 πόντους), δεν χρησιμεύει πολύ για να δουλεύεις.. Αλλά για να ακουμπάω πιο πολύ..
Του έβαλα και ντουλάπι αριστερά πάλι από μελαμίνες, που κόπηκαν στραβά φυσικά 😅
https://ibb.co/4Tdc6Sz

Ναι είναι θηρία.. 17 πόντους κοντά βάθος, 41 πλάτος και 75 μήκος..
Μένουν τα κουτελα τώρα, έχω για τα 2 συρτάρια μόνο μελαμινη.. Θα πρέπει να βρω και για το 3ο..