DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ωραιος...!!!
Πολυ μεγαλα συρταρια και ευρυχωρα....!!!
Καλα εκανες και εβαλες 18αρα γιατι ποτε δεν ξερεις με τι θα το γεμισεις στο τελος...καλα εκανες επισεις που εβαλες για πατους 8mm...δεν χρειαζεται παραπανω....

Καλο βαψιμο ευχομαι τωρα...!!!!...απο εβδομαδα,δυστυχως για ολους θα υπαρχει απλετος χρονος...:frown:

Δεν έβαλα 18αρα, 15αρι mdf έβαλα.. Και 8αρι πάτο ναι..
Δεν θα βαφτεί ε συ Κώστα. Κουτελα, ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο έπιπλο ή ένα τσακ πιο ανοικτό θα μπει 😅

Γραψε λαθος...νομιζα,λαθος διαβαζοντας, οτι δεν ειχε ουτε σε mdf 15αρα..:smash:

Μεσα δεν θα τα βαψεις εστω για να τα καθαριζεις..;...περνατα μια βελατουρα και μια ριπολυνη νερου και τελος...

Σημερα λυθηκε και το προβλημα τριξιματος ενος καναπε που ειχα αναφερει λιγες μερες πριν.

Ευτυχως οι ταβλες ειχαν καρφωθει με λεπτα καρφακια -50μμ μηκους- καρφωτικου και με μια-δυο γερες ματσολιες εβγαιναν.

cRQE0T5l.jpg

Βεβαια το πορισμα εδειξε οτι το 90% του τριξιματος προερχοταν απο το μεσαιο δοκαρακι που βλεπουμε παραπανω. Το δοκαρακι απλα αφαιρεθηκε..:)

Eπειτα στις πλευρες που πατανε οι ταβλες μπηκε αυτοκολλητο λαστιχενιο αεροστοπ.

Με την βοηθεια του 18βολτου καρφωτικου Ryobi και με καρφακια Dewalt 40mm, το καρφωμα των ταβλων εγινε πραγματικα σε ελαχιστο χρονο.
mKaPbeDl.jpg
[/IMG]

Ωραίος :)
Προσωπικά αν η τιμή απόκτησης ήταν αυτή του λινκ πιο πίσω προσωπικά θα το γυρνούσα πίσω.
Απίστευτα ακριβό για αυτό που είναι πόσο μάλλον με τέτοια ποιότητα κατασκευής.

Ναι αυτη ηταν η τιμη αγορας και λιγους μηνες πιο πριν ηταν η διπλασια οπως μου ειπε η κοπελα που τον αγορασε.
Ανακυκλωμενο πευκο (η καπως ετσι) ειναι το υλικο και οι ατελειες θεωρουνται αποδεκτες. Ηταν εμφανως σαρακοφαγωμενος!!

Πιστευω οτι το προβλημα με το τριξιμο προκληθηκε απο πλημμελη ανυψωση με τον γερανο που τον ξεχαρβαλωσε καπως.

Η εταιρεια δεν ειχε την ευθυνη της μεταφορας καθως ο καναπες δεν χωρουσε απο τις σκαλες.
Ομως σε ερωτηση (δυο φορες) τι μπορει να κανει με το προβλημα, και εαν ειχαν καποιον συνεργαζομενο ξυλουργο, της απαντησαν οτι θα επικοινωνησει μαζι της το τμημα εξυπηρετησης πελατων, το οποιο ποτε δεν επικοινωνησε.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ομως σε ερωτηση (δυο φορες) τι μπορει να κανει με το προβλημα, και εαν ειχαν καποιον συνεργαζομενο ξυλουργο, της απαντησαν οτι θα επικοινωνησει μαζι της το τμημα εξυπηρετησης πελατων, το οποιο ποτε δεν επικοινωνησε.
Eυτυχως που δεν πηγε....!!!
Kαλυτερα απο εσενα δεν θα εβρισκε...!!!!

Φιλε, το δοκαρακι δεν επρεπε να το βγαλεις, γιατι κατανεμει ομοιομορφα το βαρος που θα δεχτει ο καναπες.
Επισης, σε συνδυασμο με τις καρφωμενες ταβλες, κραταει γωνιασμενο ολο το πλαισιο

Εχει τον σκοπο του το δοκαρακι, δεν διαφωνω αλλα οι 21 πυκνες και καλοκαρφωμενες ταβλες των ~25μμ που εχει ο διμετρος καναπες ειναι αρκετες κατα τη γνωμη μου για να αντεξουν απο μονες τους και πολυ βαρος και αρκετο ζορι.

Τι τσάμπα ....ολόκληρη ματσόλα πήρες που δεν είχες καμία...:flipout:

Απο ευγενεια την πηρα, για να μην κακοκαρδισω τον πελατη :)

Πλακα πλακα εχω μπολικες ματσολες αλλα καμμια που να ξεπερναει τα μισο κιλο!

Προσεγμένη δουλειά.

Μια απορία.
Απ' ότι βλέπω ο τοίχος είναι γυψοσανίδα. Έχετε κι εκεί το σύστημα των Η.Π.Α. που φτιάχνουν τα χωρίσματα με ξύλο και τους τοίχους με γυψοσανίδα;

Καλημερα συναδελφοι,

Αποστολη ο τοιχος ειναι τσιμεντενιος ,ειναι στον 26 οροφο ενος κτηριου, εδω χρησιμοποιουν λιγοτερο την γυψοσανιδα,κυριως για ταβανια.

Να σαι καλα Κosstv!

Νικολα χρειαζομαι οντως ενα κινητο,ειμαι με το Iphone 5 καμια 6 ετια τωρα, αλλα μεχρι να χαλασει δεν μου κανει καρδια να το αφησω κκκ

Το κομοδινο ειναι επενδυμενο με καπλαμα δρυ (white oak/carvalho) και μπηκε χωνευτο 10 εκατοστα στην τρυπα του ξυλου

και μετα το βιδωσα στο βαθος στον τοιχο

Δυστυχως ο ηλεκτρολογος δεν τελειωσε εκεινη την εβδομαδα ,και δεν καταφερα να το βγαλω φωτο τελειωμενο...

Να στε καλα ολοι εκει,και ελπιζω να τα πουμε συντομα και απο κοντα