DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Έξυπνη πατέντα ;)

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα βάζω σε μία σακούλα γιατί προσωπικά δεν τα μεταφέρω και συχνά.
Έχω και ένα παλιό σακβουαγιάζ αν χρειάζομαι παραπάνω χώρο.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Έχεις δίκιο. Τα μπερδεψα και ανέστρεψα τις ονομασίες τους.
Αν θέλεις γράψε μια κριτική γιατί θέλω να αγοράσω κι εγώ ένα έκκεντρο και το συγκεκριμένο θέτει σοβαρή υποψηφιότητα.

Eιναι απο τα καλυτερα της κατηγοριας του το Dewalt 6423, πολυ αποτελεσματικο και ξεκουραστο στην χρηση. Συνισταται ανεπιφιλακτα ιδιως αν το βρεις σε προσφορα στα 70 κατι ευρω.

Το αντιστοιχο Bosch GEX 125 AE ειναι εξ'ισου καλο στην αφαιρεση υλικου, αλλα εχει καλυτερο και αποτελεσματικοτερο συστημα απορροφησης σκονης (το dewalt εχει ενα πανινο σακκουλακι που δεν αδειαζει ουτε καθαριζει ευκολα),
Επισης το Bosch ειναι αισθητα πιο ησυχο στην λειτουργια του. Δυστυχως κοστιζει 30-40 ευρω παραπανω απο το Dewalt που ηταν και ο λογος που δεν το προτιμησα. Εαν ομως δουλευα συχνα το τριβειο, σιγουρα θα ειχα αγορασει το Bosch.

Το DeWalt βλέπω οτι έχει στρογγυλή απόληξη. Δεν μπορεί να βγεί η σακούλα και να μπεί σκούπα εκεί;
Επίσης, δεν μπορώ να πω οτι θα δουλεύει συχνά γιατί για τα ξύλα έχω παλμικό της Black&Decker από το οποίο είμαι ευχαριστημένος. Το θέλω όμως για δουλειές όπως τρίψιμο πλαστικών μοτοσυκλέτας ή αυτοκινήτου, για τις οποίες δεν συνίστανται τα παλμικά. Οπότε πρωτεύων παράγοντας είναι ποιό κάνει καλύτερό τρίψιμο κι όχι ο θόρυβος ή η απορρόφηση σκόνης.

Χρειαζεται καποιον ανταπτορα, εχω ακουσει οτι γινεται δηλαδη, αλλα δεν το εχω ψαξει καθολου γιατι δεν με πολυενδιαφερει η χρηση σκουπας με το τριβειο.

Δεν χρειάζεται κανέναν ανταπτορα.

Βγαίνει η σακουλα και μπαίνει η σκουπα.

Επίσης η Σακουλα αδειάζει στο μπαμ.

Ευτυχώς η διάθεση σου να γλυτώσεις τα 40 ευρώ σε οδήγησε στο κορυφαίο εκκεντρότητα της κατηγορίας του.

Συνίσταται ακόμα και από "αρρωστους" Μποσακιδες.

Nαι καλα, δοκιμασε πρωτα το μποσακι στην πραξη και μετα τα ξαναλεμε :)

H πανινη σακουλα πατριωτακι δεν καθαριζει ουτε αδειαζει ευκολα. To μπαμ που λες ισχυει για το δοχειο συλλογης σκονης του bosch που ειναι κλασεις ανωτερο.
Μηπως μιλαμε για διαφορετικο εργαλειο? Μπροστα μου το εχω το Dewalt και το καθαριζω, σιχτιριζοντας ταυτοχρονα, πριν το δανεισω στον μπατζανακη μου!

Για διαβασε το μανουαλ για το θεμα, που το εμμεσως το παραδεχεται καθως λεει οτι ...Μπορει να παρατηρησετε οτι δεν θα απομακρυνθει ολη η σκονη (...:flipout:) δεν πειραζει δηλαδη εαν δεν αδειασει ολη η σκονη απο τη σακουλα, δεν επηρρεαζεται η αποδοση, αλλα θα μειωσει την συλλογη σκονης...

κατα τα αλλα βλεπω οτι χρειαζεται ανταπτορα -εκτος αν εχεις σκουπες dewalt. Στην δικη μου δεν ταιριαζει.
-Dust port is designed to fit directly to the DWV010 or DWV012 dust collectors
-To attach dust port to other vacuum systems with 1-1/4 In. hoses, use DWV9000 universal quick connector

5omICePh.jpg

Παντως ο γατος βλεπω οτι ψηφιζει δαγκωτο Dewalt!

To Dewalt 6423 ειναι οντως παρα πολυ καλο, δεν ειναι τυχαιο οτι σε ορισμενα τεστ ειναι ενα κλικ πανω απο το Bosch.
να προσθεσω σε οσα γραφτηκαν οτι και στο max speed να το δουλευεις δεν κουραζει οσες ωρες και να το χρησιμοποιεις, χωρις να ζεσταθει.
Εχω τριψει ξυλα, μαρμαρινο τραπεζι και ποδιες, τοιχους και μεταλλο
το μονο αρνητικο ειναι το καλωδιο του, καθως βρομιζει απο την πρωτη χρηση και δεν καθαριζει ευκολα.
Δεν θελει ανταπτορα για σκουπα.
Η σακουλα συλλογης που το συνοδευει δεν αδειαζει ευκολα (λογω προχειρης κατασκευης) αλλα ΟΚ.

Με το παλμικο τριβειο παρουσιαζεται το φαινομενο του πορτοκαλιου.

Επειδη ειχα πολυ παλια το παλμικο B&D (που ηταν ολο προβληματα) εαν αγορασεις εκκεντρο θα το πεταξεις το B&D.

Παντως εγω που εχω δοκιμασει το Bosch στο εργοστασιο στη Ρουμανια, το βρηκα εξισου δυνατο και ξεκουραστο αλλα πολυ πιο αθορυβο απο το dewalt.
Για το δοχειο συλλογης σκονης δεν το συζηταμε, μερα με τη νυχτα και σε αποδοση και σε ποιοτητα. Αυτο δεν σημαινει οτι και το dewalt δεν ειναι επισης ενα εξαιρετικο τριβειο σε αποδοση.

Για το ανταπτορα παω πασο, αλλα σε μια bosch και μια proxxon που τσεκαρα προχειρα δεν ταιριαζει.
Να ταιριαζει εννοουμε στον ευελικτο σωληνα της σκουπας, οχι στον ακαμπτο μεταλλικο σωληνα, ετσι?

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Για το ανταπτορα παω πασο, αλλα σε μια bosch και μια proxxon που τσεκαρα προχειρα δεν ταιριαζει.

Μα κι εσυ που τις βρηκες αυτες τις παλιο σκουπες ... bosch και sproxxon :flipout:

κι εγω σε karcher το κουμπωνω, που ταιριαζει με ολα τα εργαλεια

Έχοντας δουλέψει με το πλαστικό δοχείο με φίλτρο του Bosch GSS 23 AE, προφανώς είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον σάκο των Dewalt DWE6423 και DWE6411 που επίσης έχω. Βέβαια όλα τα χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα με σκούπα. Μιχάλη και τα δυο dewalt συνδέονται με οικιακή σκούπα με τον κλασσικό 32mm αντάπτορα (αυτόν που μπαίνει και μέσα στον άκαμπτο μεταλλικό σωλήνα που λες). Απλώς κουμπώνει μπαίνοντας μέσα στην υποδοχή των dewalt, ενώ ο αντάπτορας που αναφέρει το manual κουμπώνει αγκαλιάζοντας την υποδοχή.

Στην τιμη που παιζουν τα DeWalt (κατω απο 100 ευρω) ειναι χωρις αντίπαλο. Στην τιμη των Bosch εχει κι αλλους αντιπαλους εξισου καλους πχ Milwaukee. Σαν κατοχος παντως και των 2 DeWalt (εκκεντρο και παλμικο) ειμαι απολυτα ευχαριστημένος

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Nαι καλα, δοκιμασε πρωτα το μποσακι στην πραξη και μετα τα ξαναλεμε :)

H πανινη σακουλα πατριωτακι δεν καθαριζει ουτε αδειαζει ευκολα. To μπαμ που λες ισχυει για το δοχειο συλλογης σκονης του bosch που ειναι κλασεις ανωτερο.
Μηπως μιλαμε για διαφορετικο εργαλειο? Μπροστα μου το εχω το Dewalt και το καθαριζω, σιχτιριζοντας ταυτοχρονα, πριν το δανεισω στον μπατζανακη μου!

Για διαβασε το μανουαλ για το θεμα, που το εμμεσως το παραδεχεται καθως λεει οτι ...Μπορει να παρατηρησετε οτι δεν θα απομακρυνθει ολη η σκονη (...:flipout:) δεν πειραζει δηλαδη εαν δεν αδειασει ολη η σκονη απο τη σακουλα, δεν επηρρεαζεται η αποδοση, αλλα θα μειωσει την συλλογη σκονης...

κατα τα αλλα βλεπω οτι χρειαζεται ανταπτορα -εκτος αν εχεις σκουπες dewalt. Στην δικη μου δεν ταιριαζει.
-Dust port is designed to fit directly to the DWV010 or DWV012 dust collectors
-To attach dust port to other vacuum systems with 1-1/4 In. hoses, use DWV9000 universal quick connector

5omICePh.jpg

Παντως ο γατος βλεπω οτι ψηφιζει δαγκωτο Dewalt!
Το ίδιο έχω κι εγώ. Το σακουλάκι του Dewalt το καθαρίζω πανεύκολα αφού κάθε φορά που τελειώνω την εργασία το αφαιρώ με ένα κλικ βάζω το ακροφυσιο της ηλεκτρικής σκούπας που ταιριάζει ακριβώς μέσα στο σακουλάκι και τραβάει τα πάντα. Το δουλεύω πάνω από χρόνο και το σακουλάκι είναι καινούργιο και δεν έχει πάθει τίποτα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι αλλά δεν έχουμε ακούσει απόψεις των κατόχων parkside και ανησυχώ...Μήπως γιατί δουλεύει άψογα και οι κάτοχοι τους γελάνε με τις περιπέτειες των υπολοίπων ?? :flipout:

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τα καλυτερα σχολια τα δυο τελευταια...:flipout:

Τα δύο τελευταία σχόλια τα έκαναν ένας γαύρος κι ένα χανούμι... Άρα;
Ως μη γενόμενα! :flipout:

Υ.Γ. Εσύ δεν μετράς, είσαι light γαύρος...

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ναι αλλά δεν έχουμε ακούσει απόψεις των κατόχων parkside και ανησυχώ...Μήπως γιατί δουλεύει άψογα και οι κάτοχοι τους γελάνε με τις περιπέτειες των υπολοίπων ?? :flipout:

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::rofl: