DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τα δύο τελευταία σχόλια τα έκαναν ένας γαύρος κι ένα χανούμι... Άρα;
Ως μη γενόμενα! :flipout:

Υ.Γ. Εσύ δεν μετράς, είσαι light γαύρος...

Είδαμε και εσας τους βαζελους !!!
Τόσα εργαλεία που θα τα ζήλευε και ξυλουργος και κάθεστε και ασχολείστε με αν θα βγει πομπέ η ρητίνη !!!
🤣🤣🤣

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Είδαμε και εσας τους βαζελους !!!
Τόσα εργαλεία που θα τα ζήλευε και ξυλουργος και κάθεστε και ασχολείστε με αν θα βγει πομπέ η ρητίνη !!!
ο £ο £ο £

Τι να τις κάνεις μάνα μου τις επικαλαμίδες και τα σπασουάρ όταν δεν έχεις γήπεδο να παίξεις;

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ναι αλλά δεν έχουμε ακούσει απόψεις των κατόχων parkside και ανησυχώ...Μήπως γιατί δουλεύει άψογα και οι κάτοχοι τους γελάνε με τις περιπέτειες των υπολοίπων ?? :flipout:

Αμα εχεις παθει παρκινσον μετα το τριψιμο τι να γραψεις? Ασε θα γραψω εγω για τα παιδια.

Σσσηημερρρα εεεετττριψααα μεε τοτοττο PApaarksside. γγαααμμωω ττττααα εεργαααλειιιαα. Μοοονο τηη μισσση σσκοννη σσσνιφφααρισα. Γιααατι τρρεεμει τοο πληηκτροοολλλογιο σηηημμερα?.??

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ενα covid-19 project αφου χρησιμοποιηθηκε οτι βρηκα και οτι ειχα.
Θα μπει πανω σε τραπεζακι στην αποθηκη.

ΚΟΥΤΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗΣ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΡΙΒΕΙΩΝ.
Διαστασεις 700x300x300

Υλικα:
- Κ.Π. Σημύδα, 15mm
- Μελαμινη 18mm και 6mm και ταινιες δρυς, λευκή, μαυρη.
- Πορτακι MDF δεκαετιας απο παλια ντουλαπα.
- Μεντεσές μέτρου αγορασμενος πριν 15 χρονια απο Πρακτικερ.
- Κομματι απο συρταρι εκτυπωτη για την ρύθμιση τροφοδοσιας χαρτιών.
- Λαμα απο σιδηροπριονο και 2 μικρα ελατηριακια.
- Κρεμαστοι φακελοι Herlitz (20 τεμ. 17.5 ευρω με τα μεταφορικα) - https://www.skroutz.gr/s/1891875/Herlitz-κρεμαστός-φάκελος-Α4-καφέ-5-τεμ.html
- Εκτυπωμενες ετικέτες και χαρτι μέτρησης βαθους κοπης.

Απομενει να κανω τα χωρισματα απο MDF 4mm στα δυο μικρα διαμερισματα για να βαζω τα μακρια και στρογγυλα γυαλοχαρτα. Για αυτο θα περιμενω να κανω τις κοπες με το νέο φαλτσοπριονο.

Εδω φαiνεται και η πατεντα για να πρεσσαρω την ταινια σοκορων. Απο ρολακι βαφης, που του περασα κομματι λαστιχο.
20201116_120802.jpg

20201116_115723.jpg

20201116_115706.jpg

20201116_133306.jpg

20201116_123215.jpg

20201116_123207.jpg

20201208_090636.jpg

20201208_090614.jpg

20201121_091652.jpg

Επιλεξα να μην βαλω χερουλια ώστε να μπορω να ακουμπαω το L-box του δραπανοκατσαβιδου για ευκολια.
Το κομματι με την λαμα στεκεται 4 mm μακρια απο την πλακα ώστε να περνανε ευκολα τα γυαλοχαρτα. Για το σκοπο αυτο εχω βαλει 2 ελατηρια που το κρατανε εκεί ενω με πολυ λιγη πιεση παταει και σφιγγει το γυαλοχαρτο για να κοπει με τραβηγμα. Επειδη παρατηρησα οτι θέλει αρκετη πιεση για να μην γλιστρήσει το γυαλοχαρτο κατα το κόψιμο, εβαλα 2 λωρίδες P160 πισω απο την λαμα και πανω στην πλακα.
20201208_090716.jpg

20201208_090649.jpg

Μαλλον θα περασω την Κ.Π. με το καφε τζελ του lidl ή με σπρει βερνικι.

Πολύ καλό, ιδίως η πατέντα με τους φακέλους :2thumb22sup:

Να υποθέσω θα τοποθετηθεί κάπου κρεμαστό ή θα το βάλεις πάνω σε κάποιο πάγκο;

Τι λές τώρα...
Εκτός από μάστορας είσαι και πολύ νοικοκύρης λέμε!!! :SFGSFGSF:

Ναι...Αγορασα γυαλοχαρτα για να τρίψω το κουτι που θα φτιαξω για να βαλω μεσα τα γυαλοχαρτα που αγορασα. χαχαχα

Πολύ καλό, ιδίως η πατέντα με τους φακέλους :2thumb22sup:

Να υποθέσω θα τοποθετηθεί κάπου κρεμαστό ή θα το βάλεις πάνω σε κάποιο πάγκο;

Πανω σε τραπεζακι που εχω στην αποθηκη. Εκει συνηθως ανοιγω εργαλεια που εχω μεσα στα L-BOX για να τα βγαλω. Δισκοπριονο, δραπ/βιδο,ρουτερ, σεγα και γενικα ότι εχω μεσα σε κουτι και δεν το βγαζω εκτος αποθηκης με το κουτι.
Τωρα θα βαλω αυτο πανω και οτι χρειαζεται να ακουμπησω για χρήση εκείνη την στιγμή, θα το βαζω πανω του.

Last edited by a moderator:
Ενα covid-19 project αφου χρησιμοποιηθηκε οτι βρηκα και οτι ειχα.
Θα μπει πανω σε τραπεζακι στην αποθηκη.

ΚΟΥΤΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗΣ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΡΙΒΕΙΩΝ.
Διαστασεις 700x300x300

.

Ρε αει παρατα μας!!!!!!!!!!