Nektarios2015
AVClub Fanatic
- 4 March 2015
- 10,384
Google sketch up. Το εκοψα το φυλλο οπως τομπρωτοσχεδιασα. Μου εβγαλε τη ψυχη να πω την αληθεια. Το δισκοπριονο δεν βολευει ειδικα αν δεν εχεις καλο παγκο, καβαλετο για βοηθεια, οδηγο σωστο... Τα δυο χιλιοστΑ του τροχου τα υπολογισα, πολλες φορες μετρησα, αλλα ρε σεις, στα χιλιοστα παντα πρεπει να μετραμε. Μου βγηκαν τα ματια. Ουτε το ξυλινο μετρο βοηθαει καλα, ουτε η μετροταινια με το τζογο στην αρχη. Ενα λαθος εκανα, που εκοψα τη πλατη στη μεση , ενα λαθος που εκοψα κοντυτερα δυο κομματια οποτε αναγκαστικα να κοντυνω και τα εσωτερικα πορτακια καθως και μερικες αανακριβειες χιλιοστων. Διαπιστωσα οτι ενα δισκοπριονο παγκου ειναι μεγαλη βοηθεια, ειδικα σε επαναλαμβανομενα στοιχεια, και μικρα κοψιματα.
Τον ιζι τον εχω δει αρκετες φορες, δοκιμασα καινκαποιες ιδεες του, ειδικα με τον οδηγο, απλα χρησιμοποιοντας τη στενη πλευρα της βασης δεν υπαρχει καλη σταθεροτητα την ωρα που κοβει, τουλαχιστον απο ενα απειρο σαν εμενα.
Επισης, στην ορθοτητα τοποθετησης δεν εχω θεμα, αλλα στη σταθεροποιηση τους μεχρι να βιδωθουν. Ουτε καν σκεφτηκα να μην τα βιδωσω. Ορθες κοπες εκανα τελικα, 12mm το πλακαζ. Μαλλον επρεπε να παρω το αμεσως επομενο σε παχος. 29 για την ενημερωση.
Συνοψιζοντας,
Θελω να βελτιωσω το παγκο ή να φτιαξω ακομη ενα για ξυλουργικες και μονο εργασιες.
Χρειαζομαι, 1-2 καβαλετα.
Οδηγο κοπης, μακρυ και κοντο.
Σφικτηρες επιπλεον, με χαμηλο προφιλ και αρκετη δυναμη.
Τρυπανια ξυλου.
Κατι σαν πλανη χειρος για να "τρωω" τυχον πειρσευματα ξυλου ή ανωμαλιες που ειναι μεγαλες για το γυαλοχαρτο.
Μυτες για το βιδολογο, σωστες!
Οι βιδες τορξ του lidl, μετα βιας περνανε τη βαση.
Τον ιζι τον εχω δει αρκετες φορες, δοκιμασα καινκαποιες ιδεες του, ειδικα με τον οδηγο, απλα χρησιμοποιοντας τη στενη πλευρα της βασης δεν υπαρχει καλη σταθεροτητα την ωρα που κοβει, τουλαχιστον απο ενα απειρο σαν εμενα.
Επισης, στην ορθοτητα τοποθετησης δεν εχω θεμα, αλλα στη σταθεροποιηση τους μεχρι να βιδωθουν. Ουτε καν σκεφτηκα να μην τα βιδωσω. Ορθες κοπες εκανα τελικα, 12mm το πλακαζ. Μαλλον επρεπε να παρω το αμεσως επομενο σε παχος. 29 για την ενημερωση.
Συνοψιζοντας,
Θελω να βελτιωσω το παγκο ή να φτιαξω ακομη ενα για ξυλουργικες και μονο εργασιες.
Χρειαζομαι, 1-2 καβαλετα.
Οδηγο κοπης, μακρυ και κοντο.
Σφικτηρες επιπλεον, με χαμηλο προφιλ και αρκετη δυναμη.
Τρυπανια ξυλου.
Κατι σαν πλανη χειρος για να "τρωω" τυχον πειρσευματα ξυλου ή ανωμαλιες που ειναι μεγαλες για το γυαλοχαρτο.
Μυτες για το βιδολογο, σωστες!
Οι βιδες τορξ του lidl, μετα βιας περνανε τη βαση.