DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δηλαδή αν κατάλαβα, για βίδα πχ 4mm σε μαλακό ξύλο βάζουμε τρυπάνι 2,5mm;

Γενικά πιστεύω ότι αν βάζεις 2 νούμερα μικρότερο (σε όλα τα υλικά) είσαι καλυμμένος.

upload a picture
Το νεο μου ντουλαπι πουβθα στεγασει εργαλεια και εξαρτηματα κυριως ξυλουργικης φυσης.
Το εξωτερικο πορτακι εχει 3ποντους κενο για εξαρτηματα οπως χαρακες, τα εσωτερικα πορτακια εχουν 5 ποντους καθαρο βαθος για εργαλεια οπως, ρασπες λιμες κατσαβιδια κλπ. Απο πισω ο κυριως χωρος εχει περιπου 14 ποντους για ποιο χοντροειδη εργαλεια. Στο διπλα καθετο θα βαλω ενα δυο ραφακια για αλλα εξαρτηματα και εργαλεια.
Φινιρισμα δεν εχει τελειο μιας δεν ειχα ουτε τελειες κοπες και συγκολησεις. Αλλα το αποτελεσμα ειναι αυτο που σχεδιασα και ηθελα. Οποτε με καλυπτει χωρις δευτερη κουβεντα.
Ενα θεμα εχω στο οτι εχει αρκετο υψος, 60 ποντους και αν το εβαζα στους +60 απο το παγκο θα ηταν λιγο δυσπροσιτο ψηλα. Οποτε το κατεβασα ποιο χαμηλα με συνεπεια να μην μπορω να βαλω τυποποιημενη πλατη εργαλειων απο κατω...

Mπραβο, πολυ σωστα μελετημενα τα κενα στα διαφορα φυλλα και πολυ ωραια ιδεα τα εσωτερικα πορτακια με τους 5 ποντους βαθος.
Μπορει να χρησιμοποιηθει και ο χωρος πανω απο το ντουλαπι αν τα στηριγματα του ντουλαπιου στον τοιχο το αντεχουν (μαζι με το βαρος των εργαλειων που θα μπουν μεσα).

Οι τυποποιημένες διάτρητες πλάτες τύπου Element System έχουν διαστάσεις 20εκ. x 80εκ. και το Set έχει 2πλάτες δηλαδή 40εκ. x80εκ., κόστος 37 ευρώ.

element system.jpg

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

upload a picture
Το νεο μου ντουλαπι πουβθα στεγασει εργαλεια και εξαρτηματα κυριως ξυλουργικης φυσης.
Το εξωτερικο πορτακι εχει 3ποντους κενο για εξαρτηματα οπως χαρακες, τα εσωτερικα πορτακια εχουν 5 ποντους καθαρο βαθος για εργαλεια οπως, ρασπες λιμες κατσαβιδια κλπ. Απο πισω ο κυριως χωρος εχει περιπου 14 ποντους για ποιο χοντροειδη εργαλεια. Στο διπλα καθετο θα βαλω ενα δυο ραφακια για αλλα εξαρτηματα και εργαλεια.
Φινιρισμα δεν εχει τελειο μιας δεν ειχα ουτε τελειες κοπες και συγκολησεις. Αλλα το αποτελεσμα ειναι αυτο που σχεδιασα και ηθελα. Οποτε με καλυπτει χωρις δευτερη κουβεντα.
Ενα θεμα εχω στο οτι εχει αρκετο υψος, 60 ποντους και αν το εβαζα στους +60 απο το παγκο θα ηταν λιγο δυσπροσιτο ψηλα. Οποτε το κατεβασα ποιο χαμηλα με συνεπεια να μην μπορω να βαλω τυποποιημενη πλατη εργαλειων απο κατω...

Πολύ καλά έγιναν!
:-)

Thanks Τζωρτζ !

Ναι, με αυτα εδω 2.5 μαζι με τις ξυλοβιδες.!

12229.jpeg

:2thumb22sup:
Τώρα όμως πρέπει να φτιάξεις και δυο κομοδίνα για την χαρά των κατασκευών και για να συμπληρώσεις το σετ.χεχε

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

:2thumb22sup:
Τώρα όμως πρέπει να φτιάξεις και δυο κομοδίνα για την χαρά των κατασκευών και για να συμπληρώσεις το σετ.χεχε

Χεχε.. εχω ενα που ειχα φτιαξει πριν καμια 18-20 χρονια αλλα ειναι ανοιχτο τελειως.. ναι , καλη ιδεα !

..βεβαια προταιραιοτητα εχει ενα τραπεζι που ειχα κιαυτο φτιαξει παλια και του εχω ξηλωσει τα ποδια.. :laugh:

......

Πολύ ωραίος φίλε, συγχαρητήρια! Περιμένουμε καi φωτογραφία όταν το γεμίσεις με εργαλεία! :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ καλά έγιναν!
:-)

Ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια :fahne90:

Καλα ειναι, μενει να βρω τροπο να παραμενουν κλειστ χωρις να βαλω συρτες κλειδαριες κλπ. Κατι σε μαγνητη σκεφτομαι. Καθως επισης να βαλω και λαστιχο στα κλεισιματα για αεροστεγη κλεισιμο.