DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ ωραίο αποτέλεσμα μπράβο!

Η πλάνη όπως το σκέφτομαι και βλέπω το αποτέλεσμα σου κρίνεται απαραίτητη για παλετόξυλα.

Πολυ ωραια δουλεια, μπραβο!
Κι η πλανη χρησιμη και ο κυκλωνικος καδος επισης!

Είσαι ωραίος ρε συνομήλικε ... είναι να μην το βάλεις στο μυαλό !!!! Μπράβο

Μπράβο Παναγιώτη !

Ωραιος ρε Πανο. Ευγε. !

Πολύ ωραίο αποτέλεσμα μπράβο!

Η πλάνη όπως το σκέφτομαι και βλέπω το αποτέλεσμα σου κρίνεται απαραίτητη για παλετόξυλα.

Πολυ ωραια δουλεια, μπραβο!
Κι η πλανη χρησιμη και ο κυκλωνικος καδος επισης!

Σας ευχαριστώ όλους για τους επαίνους σας. Η πλάνη είναι μονόδρομος ειδικά για τα άγρια σημεία των παλετών συν το ότι γλιτώνεις πάρα πολύ τρίψιμο. Ο δε κυκλωνικός κάδος είναι απαραίτητος, ειδικά με την πλάνη. Μιλάμε για το πριονίδι.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Άριστος Παναγιώτη. Χίλια μπράβο. Υπέροχο αποτέλεσμα..
Πού να είχες και ξεχονδριστήρα..
Δυο ίδιου στυλ κομοδινάκια λείπουν μόνο..

Μπορεις να μου πεις εαν κανεις κατι ιδιατερο για να πλανισεις σανιδα φαρδυτερη απο 8 εκατοστα που ειναι τα μαχαιρια της πλανης. Δοκιμασα και παντα δημιουργω σκαλοπατι.
Εχω κανει παντου αυτη την ερωτηση ψαχνωντας απαντηση.

Μπορεις να μου πεις εαν κανεις κατι ιδιατερο για να πλανισεις σανιδα φαρδυτερη απο 8 εκατοστα που ειναι τα μαχαιρια της πλανης. Δοκιμασα και παντα δημιουργω σκαλοπατι.

Και εγώ τις προάλλες δοκίμασα διάσταση μεγαλύτερη από 8 εκατοστά σε πλάτος και μου έκανε αυτό το σκαλοπάτι που λες.
Βέβαια ίσως να έφταιγε και το ξύλο που ήταν σε κάμψη (σχημάτιζε κοιλιά) με αποτέλεσμα να μην πατάει καλά η πλάνη.
Σε ίσια κομμάτια δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα...

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δοκίμασε να πλανάρεις με μικρότερο βάθος στα μαχαίρια και να το περνάς ξανά και ξανά.

Και στη μικροτερη σκαλα το εβαλα (της Parkside εχω φυσικα) αλλα το σκαλοπατι παραμενει, περναει πανω απο το σκαλοπατι και μου το βγαζει παραπερα. Ειμαι κουλος. :)

Αυτό ακούγεται λογικό.
Έτσι το σκαλοπάτι θα ελαχιστοποιηθεί...

Δεν προλαβαίνει καν να δημιουργηθεί σκαλοπάτι φίλε μου , μικρό βάθος και εναλλάξ περάσματα .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και στη μικροτερη σκαλα το εβαλα (της Parkside εχω φυσικα) αλλα το σκαλοπατι παραμενει, περναει πανω απο το σκαλοπατι και μου το βγαζει παραπερα. Ειμαι κουλος. :)

Παναγιώτη όλοι στην αρχή ψαχνωμαστε , με εξάσκηση θα φτάσεις να πλαναρεις μεγάλες επιφάνειες . Πλακωσου στο πλανισμα ..!

Και γω το ιδιο Πανο..

Ξεκινησα να προχωρησω τον παγκο, αλλα βαρεθηκα και εφτιαξα ενα σκαμνακι που το ειχα στο πρόγραμμα.. :operator:

IMG_20150613_224853.jpg

Πολύ όμορφα πράγματα!

Δώσε λίγες πληροφορίες για τον κυκλωνικό κάδο, χρησιμοποίησες κάποιο από τα υπάρχοντα σχέδια που κυκλοφορούν ή αυτοσχεδίασες?

Πολύ όμορφα πράγματα!

Δώσε λίγες πληροφορίες για τον κυκλωνικό κάδο, χρησιμοποίησες κάποιο από τα υπάρχοντα σχέδια που κυκλοφορούν ή αυτοσχεδίασες?

Είδα μερικά βίντεο για να δω την αρχή λειτουργίας του και τον εφτιαξα αυτοσχεδιαζοντας με πράγματα που ειχα. Αν θελετε να ανεβάσω αυριο φωτογραφίες.

Δεν τα ρωτάνε αυτά τα πράγματα!

Κουβάδες και βαρέλια έχω πολλούς. Τους φέρνει η κόρη μου από την εταιρεία που εργάζεται.

1) Έκοψα τον πάτο του κουβά στη διάμετρο που έχει το καπάκι του βαρελιού.

2) έκοψα περιμετρικά, εσωτερικά, αφήνοντας 3 σημεία στήριξης, το καπάκι από το βαρέλι και το προσάρμοσα στον κουβά. Τα κενά τα γέμισα με σιλικόνη για στεγανοποίηση.
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

3) προσάρμοσα στο καπάκι του κουβά τους σωλήνες εισόδου - εξόδου, η σκούπα μπαίνει στον μεσαίο σωλήνα που είναι ίσιος.
Έβαλα το κομμάτι που έκοψα από τον πάτο του κουβά πάνω στο καπάκι του κουβά για ενίσχυση και να μην λυγίζει και τους στήριξα με κομμάτι από άλλο καπάκι βαρελιού.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Επειδή έπεφτε με το παραμικρό βίδωσα στον πάτο του βαρελιού ένα πλακέ κομμάτι ξύλου και είναι κομπλέ. Το καπάκι από τον κουβά δεν χρειάζεται καμία στήριξη γιατί όταν δουλεύει δεν μπορείς να το
βγάλεις λόγω της αναρρόφησης. Δουλεύει τέλεια.

Attachments

• IMG_20150329_152158_resize.jpg
    IMG_20150329_152158_resize.jpg
    149.2 KB · Views: 899
  • IMG_20150329_152138_resize.jpg
    IMG_20150329_152138_resize.jpg
    234.3 KB · Views: 899
  • IMG_20150329_152122_resize.jpg
    IMG_20150329_152122_resize.jpg
    165.1 KB · Views: 898
  • IMG_20150329_152101_resize.jpg
    IMG_20150329_152101_resize.jpg
    161.4 KB · Views: 890
Last edited:

Αριστος!!!
Το DIY σε ολο του το μεγαλειο, μπραβο για ολες τις ομορφες κατασκευες Παναγιωτη!!

Καλημέρα Μιχάλη, ευχαριστώ πολύ. More to come!