DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ πιο ταιριαστό! Δείχνει και πιο ακριβό έτσι, χεχε!

ΕΕΕ να του ανεβάσω την τιμή τότε...χεχε!

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Super! Μην ξεχάσεις να βάψεις και την βάση του tablet.

Καλησπέρα.

Θέλω να φτιάξω μια βιβλιοθήκη χωρίς πλάτη.

Δεν έχω συγκεκριμένο σχέδιο στο μυαλό μου αλλά γενικά θέλω κάτι σαν κι αυτό
ImageUploadedByTapatalk1434634464.097724.jpg
κυρίως όσον αφορά τη διαβάθμιση του ύψους και το συνολικό περίπου μήκος.

Τα ράφια μάλλον θα είναι πιο στενά, σχεδόν τετράγωνα για καλύτερη θεωρώ στιβαρότητα και λόγω εμφάνισης.

Τέλος πάντων. Η σχεδίαση δεν νομίζω πως παίζει μεγάλο ρόλο.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποια είναι η πιο ασφαλής λόγω βάρους κρυφή σύνδεση ξύλου ή έστω η λιγότερο εμφανής δεδομένου ότι όπως προείπα δε θα βάλω πλάτη.

Επίσης ποιο ξύλο και τι πάχους θα μου προτείνατε ;

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα.

Θέλω να φτιάξω μια βιβλιοθήκη χωρίς πλάτη.

Δεν έχω συγκεκριμένο σχέδιο στο μυαλό μου αλλά γενικά θέλω κάτι σαν κι αυτό
View attachment 116755
κυρίως όσον αφορά τη διαβάθμιση του ύψους και το συνολικό περίπου μήκος.

Τα ράφια μάλλον θα είναι πιο στενά, σχεδόν τετράγωνα για καλύτερη θεωρώ στιβαρότητα και λόγω εμφάνισης.

Τέλος πάντων. Η σχεδίαση δεν νομίζω πως παίζει μεγάλο ρόλο.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποια είναι η πιο ασφαλής λόγω βάρους κρυφή σύνδεση ξύλου ή έστω η λιγότερο εμφανής δεδομένου ότι όπως προείπα δε θα βάλω πλάτη.

Επίσης ποιο ξύλο και τι πάχους θα μου προτείνατε ;

Ευχαριστώ.

Σε αυτά τα μεγέθη χωρίς πλάτη , καλωσορισατε προβλήματα .
Ξανασκεψουτο και αν πάλι δεν θέλεις πλάτη θα πας σε μεγάλο πάχος ξύλου αναγκαστικά και μαλλον δέσιμο στον τοίχο .
Για τι χρήση την θέλεις ;
Τι χρώμα την θέλεις και με τι αφή για να σου προτείνουμε ξύλο . Μελαμινη , μασιφ κλπ .

Ίσως θα έπρεπε σε κάποια τουλαχιστον σημεια να βάλεις πλάτες (να κλεισεις δηλ. κάποια ορθογώνια/τετράγωνα) , ώστε να έχεις αντιστηριξη και κάποιο δέσιμο. Και προφανώς θα θέλεις γωνιές για δεσιμο με τον τοίχο. Μάλλον πας για μεγάλου πάχους ξύλα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...Ουπς....τώρα είδα την απάντηση του Ηλία (...sorry που επαναλαμβάνομαι...)

Σε αυτά τα μεγέθη χωρίς πλάτη , καλωσορισατε προβλήματα .
Ξανασκεψουτο και αν πάλι δεν θέλεις πλάτη θα πας σε μεγάλο πάχος ξύλου αναγκαστικά και μαλλον δέσιμο στον τοίχο .
Για τι χρήση την θέλεις ;
Τι χρώμα την θέλεις και με τι αφή για να σου προτείνουμε ξύλο . Μελαμινη , μασιφ κλπ .

Δεν σκέφτομαι να την κάνω ενιαία για να είναι πιο συμπαγής και μάλλον όχι όσο ψηλή φαίνεται αυτή στη φωτογραφία τελικά. Και εμφανισιακά θα μου αρέσει περισσότερο έτσι.

Για παράδειγμα 2 στήλες 40Χ160, 2 στήλες 40Χ120 και 2 40Χ80. Με βάθος πάλι 40 πόντους ή περισσότερο για καλύτερη ευστάθεια και κάθε ράφι ανα 40 πάλι.

Τη θέλω ως βιβλιοθήκη και χώρισμα στο σαλόνι ανάμεσα στον καναπέ και τον υπόλοιπο χώρο.

Από τη μια πλευρά τους θα ακουμπούν στον καναπέ. Τα 2 ψηλά μπορούν να στηριχτούν και στον τοίχο. Το ένα στον τοίχο και το δεύτερο πάνω του.

Θα προτιμούσα ένα ανοιχτόχρωμο ξύλο με έντονα νερά ή και εντελώς λευκή ακόμα κι αν χρειαστεί βάψιμο. Διαφορετικά βέβαια, αλλά και τα 2 μου αρέσουν και ταιριάζουν στο χώρο.

Ότι είναι πιο πρακτικό και εύκολο στην επεξεργασία.

Edit

Κάτι σαν κι αυτό.

ImageUploadedByTapatalk1434636897.333544.jpg

Οι δυο βασικες ερωτησεις, κατα την γνωμη μου, ειναι,
Τι εργαλεια εχεις; Τι ποσο μπορεις να δωσεις;

Οι δυο βασικες ερωτησεις, κατα την γνωμη μου, ειναι,
Τι εργαλεια εχεις; Τι ποσο μπορεις να δωσεις;

Αρκετά εργαλεία, αν όχι όλα όσα θα χρειαστούν.

Δεν έχω τίποτα σχετικά με κρυφή σύνδεση αν χρειαστεί, αλλά δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω. Έχω μόνο τη βάση για τα πλάγια τρυπήματα (δεν ξέρω πως λέγεται γιατί δεν έχω ασχοληθεί).

Το ποσό είναι ανοιχτό. Εννοώ δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω ένα καλό ξύλο που θα αντέξει το βάρος και 2-3 εξαρτήματα για τις συνδέσεις αν χρειαστεί.

Ίσως θα έπρεπε σε κάποια τουλαχιστον σημεια να βάλεις πλάτες (να κλεισεις δηλ. κάποια ορθογώνια/τετράγωνα) , ώστε να έχεις αντιστηριξη και κάποιο δέσιμο. Και προφανώς θα θέλεις γωνιές για δεσιμο με τον τοίχο. Μάλλον πας για μεγάλου πάχους ξύλα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...Ουπς....τώρα είδα την απάντηση του Ηλία (...sorry που επαναλαμβάνομαι...)

H επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως Νίκο ..! :-)

Το βαρος μην το φοβασαι. Οποιοδηποτε ξυλο απο ενα καλο μασιφ δρυς μεχρι μια απλη μελαμινη 25χιλιοστων, θα αντεξει οτιδηποτε μπορεσεις να χωρεσεις μεσα σε αυτα τα χωρισματα, ακομη και κουτι γεματο με βιδες.
Εδω τα παιδια εχουν γραψει οτι μπορεις με καβιλιες να δεσεις καλα μελαμινη. Δεν το εχω κανει, ξερω/ηξερα το ακριβως αντιθετο. Το μασιφ ξυλο θα χρειαστει πλανισμα και ξεχονδρισμα, εκτος και εαν μιλαμε για ελατη/πευκο οπου αυτα τα βρισκεις ετοιμα.

Εγω θα το εκανα με μελαμινη 25 χιλιοστων και χοντρα σοκορα pvc. Θα σου κοστισει πιο πολυ απο το ΙΚΕΑ αλλα θα εχεις κατι πολυ καλυτερο απο την χαρτοκυψελη του ΙΚΕΑ.

Εγώ για βιβλιοθήκες έχω χρησιμοποιήσει τους λεγόμενους "ορθοστάτες".Έχουν αρκετό πάχος και στρογγυλεμένο σόκορο. Τους είχα πάρει παλιά από το Praktiker αλλά είναι ξυλεία Σελμαν τους βρίσκεις εύκολα σε κάθε ξυλεμπορική εταιρία.

Αρκετά εργαλεία, αν όχι όλα όσα θα χρειαστούν.

Δεν έχω τίποτα σχετικά με κρυφή σύνδεση αν χρειαστεί, αλλά δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω. Έχω μόνο τη βάση για τα πλάγια τρυπήματα (δεν ξέρω πως λέγεται γιατί δεν έχω ασχοληθεί).

Το ποσό είναι ανοιχτό. Εννοώ δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω ένα καλό ξύλο που θα αντέξει το βάρος και 2-3 εξαρτήματα για τις συνδέσεις αν χρειαστεί.
Σε 4αρι τουλαχιστον πάχος μασιφ ξυλο θα πήγαινα . Κρυφές ενώσεις και καβιλιες σε καθε κουτί . Στήριξη του ενός αφού υπάρχει η δυνατότητα και δέσιμο των κουτιων ματαξυ τους με συνδετηρες ερμαριων (κομψές βιδες με δυο κεφάλια για ενώσεις σε εμφανή σημεία , βγαίνουν σε 3-4 χρώματα , νικελ χρυσό μαύρο μπρονζε) σαν της φωτο παρακάτω . Θα τις βρεις σε μαγαζιά με σιδηρικα βιδες κλπ και μαγαζιά με αξεσουάρ επιπλοποιειας .
Το χρώμα επιλογή δική σου , ότι ταιριάζει στο περιβάλλον σου .

http://www.lygnos.gr/products6.php?lang=1&wh=1&the1id=5&the2id=48&theid=48&open1=5&open2=48&page=7

Τριζουν οι μεντεσεδες στα ντουλαπια. Τι να βαλω? Wd40, γρασσο σε σπρει, σπρει σιλικονης, καθαριστικο καρμπυρατερ ή ελαιολαδο εχτρα παρθενο παραγωγης μου?

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τριζουν οι μεντεσεδες στα ντουλαπια. Τι να βαλω? Wd40, γρασσο σε σπρει, σπρει σιλικονης, καθαριστικο καρμπυρατερ ή ελαιολαδο εχτρα παρθενο παραγωγης μου?

Ελαιολαδο εξτρα παρθενο παραγωγης σου

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Λάδι για ραπτομηχανές

Ολα θα κανουν δουλεια, ποιο θα κρατησει περισσοτερο; Απο δοκιμες με WD40 και σπρει σιλικονης το πρωτο διαρκει περισσοτερο. Ελιες δεν εχω και το λαδι ραπτομηχανης ειναι λεπτορευστο και θα τρεξει εντονα.