DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Α, ενταξει τοτε.
Για την βαση ρουτερ, δεν εχω προλαβει να την δοκιμασω.
Μονο για λειανση εχω βαλει το σχετικο bit και μπορω να πω οτι σου λυνει τα χερια αν θες πχ. να φας μισο χιλιοστο.
Εφτιαχνα κατι μικρα ραφακια που επρεπε να περασουν χωνευτα καπου (οπου και το χιλιοστο μετραει) και αποδειχτηκε πολυ χρησιμη.

Για routing, αυτο το σαββατοκυριακο θα δοκιμασω καποια bits που ηδη παρελαβα και θα πω και γω τις εντυπωσεις, αλλα μου φαινεται ολιγον shaky για ζορικα πραματα.
Ειναι για μοντελισμο οχι για πραγματικη εργασια. Αυτο το γνωριζα εκ των προτερων, θυμαμαι και τα σχολια σου τοτε.

Τι εννοείς "όχι για πραγματική εργασία". Το ρουτερ στον πάγκο ειναι για ξυλουργικές εργασίες βαρύτητας μοντελισμού; Με φοβίζεις.

Προφανως δεν εχεις προσεξει οτι ο (πλαστικος) παγκος για ρουτερ της dremel εχει ωφελιμες διαστασεις 15χ20 εκατοστα..

Ξεκαθαρα ειναι γκατζετ για μικροδουλειες, για χομπιστες και για μοντελισμο. Kαι απ'οτι δοκιμασα μεχρις στιγμης, γιαυτο το σκοπο ειναι μια χαρα.
Επιπλεον, το εργαλειο που μπαινει σε αυτη τη βαση, το dremel ροταρυ, δεν ειναι kαθαροαιμο ρουτερ, απλα χρησιμοποιει καποια router bits.

Για πραγματικη εργασια φτιαχνεις πραγματικο παγκο με πραγματικο ρουτερ :)

Για πραγματικη εργασια φτιαχνεις πραγματικο παγκο με πραγματικο ρουτερ :)

Έχω τέτοιο αλλά οι βάσεις με lift είναι πανάκριβες, να πάρει. Ένα από τα projects σε standby είναι και ο DIY lift μηχανισμός.

Μιλουσαμε για βαση dremel που εχει μεν lift, αλλα δεν ειναι τοσο σταθερη.

Στο αλλο νημα, ο Νασσος παραπανω εφτιαξε μια ωραια προσθηκη για την βαση dremel, που σταθεροποιει το εργαλειο και επιπλεον εβαλε και μηχανισμο lift.

Εγω προτιμησα να αφησω το (μαλλον αβολο) lift της βασης dremel και να σταθεροποιησω το εργαλειο. Αν εχεις dremel, ριξε μια ματια στο αλλη νημα "DIY παγκος εργασιας".

Oxι, δυσκολο δεν ειναι το lift της βασης dremel, αλλα ειναι μιζερο λιγακι.
Κανενα παραπονο βεβαια για μια αρκετα καλη κατασκευη μινιατουρα, σχετικα φτηνη για αυτο που προσφερει, και που ειναι αρκετα ευχρηστη.

Θεμα υπαρχει με την υπαρχουσα κλιμακα που ειναι απο δυσχρηστη εως αχρηστη.

Εφτιαξα λοιπον ενα απλο μετρητη που λυνει το προβλημα της μετρησης των bits. Το βαζεις πανω στο router bit που ειναι στη βαση και στο μετραει.
Κολλησα και μια φωτοτυπια ενος χαρακα στο μεσα κυλινδρακι γιατι το να χαραζεις χιλιοστα (με ακριβεια) σε ξυλο ειναι σχεδον αδυνατον.. :))

12432743895_2f11e6bd9e_c.jpg
12433228234_ff4b254956_n.jpg

χαχα, ευχαριστω Νασσο!!

Oταν δεν μπορω να φτιαξω το ολοκληρωμενο συστημα οπως το δικο σου, καταφευγω σε λιτους σχεδιασμους...πραγματι...:))) :ernaehrung004:

Παντως την συγκεκριμενη ιδεα θα τη στειλω στη dremel στο τμημα σχεδιασμου, μπας και μια στο εκατομυριο κερδισουμε κανα εργαλειακι. Μιας και δεν το εχω δει καπου σαν gauging aid.

Eιδες το ξυλο απο τη σκουπα? Εχει τελικα πολλες χρησεις, μεχρι και μεζουρα γινεται!

Ηθελα να χρησιμοποιησω το κομματι απο την καρυδια, αλλα το φυλαω για σενα. Αμα αργησω να στο δωσω Κυριακο, το βλεπω να γινεται εργαλειο :))

Mε το τζόγο που έχουν τα budget κολωνάτα μη ξεγελαστεί κανείς και πάει να κάνει σοβαρή δουλειά έτσι...

Δωστε μου καμια ιδεα για το παρακατω (πολυ απλο) που θελω να κανω...

Εχω ενα γραφειο σπιτι (για την ακριβεια ειναι ενας παγκος απο καπλαμαρισμενο/λουστραρισμενο κοντρα πλακε) και θελω να το επενδυσω με δερματίνη (1,40 Χ 1 μετρο = 10 ευρω)

Ερωτησεις:

1. Να κολλησω την δερματινη κατευθειαν πανω στον παγκο ?
- Αν ναι με τι κολλα που να μην "γλυστρισει" στο λουστρο.
- Αν βγει χαλια το αποτελεσμα, η κολλα θα καταστρεψει το λουστρο ?

2. Μηπως να κοψω ενα κοντρα πλακε (5mm) να ντυσω αυτο και να το "καθισω" πανω στον παγκο ?

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δωστε μου καμια ιδεα για το παρακατω (πολυ απλο) που θελω να κανω...

Εχω ενα γραφειο σπιτι (για την ακριβεια ειναι ενας παγκος απο καπλαμαρισμενο/λουστραρισμενο κοντρα πλακε) και θελω να το επενδυσω με δερματίνη (1,40 Χ 1 μετρο = 10 ευρω)

Ερωτησεις:

1. Να κολλησω την δερματινη κατευθειαν πανω στον παγκο ?
- Αν ναι με τι κολλα που να μην "γλυστρισει" στο λουστρο.
- Αν βγει χαλια το αποτελεσμα, η κολλα θα καταστρεψει το λουστρο ?

2. Μηπως να κοψω ενα κοντρα πλακε (5mm) να ντυσω αυτο και να το "καθισω" πανω στον παγκο ?

Επειδή σε βλέπω φίλε μου σε μια κατάσταση διλημματική του στυλ "και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος", χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να σε προσβάλω, αφού όλες τις φορές και εγώ έτσι είμαι, μήπως να έκανες μια προσπάθεια πρώτα με μια καλή λεπτή ταινία διπλής όψης ώστε σε περίπτωση που δεν σου αρέσει το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι και εύκολα αναστρέψιμο; Και μετά προχωράς στο plan B με δερματόκολλα προφανώς την οποία και απλώνεις κατά μήκος της επιφάνειας πάνω στην οποία θέλεις να κολλήσει η δερματίνη. Προσοχή όμως γιατί εάν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα αισθητικά και πως να την ξεκολλήσεις από το ξύλο θα φύγει μαζί και το λούστρο. De facto αυτό που λέω..... Το ενδεχόμενο να την καρφώσεις από την κάτω μεριά του ξύλου με καρφωτικό την έχεις σκεφτεί; λέω εγώ τώρα...

Σκεφτηκα το να την καρφωσω απο την κατω πλευρα αλλα υπαρχουν 2 θεματακια.

Το πρωτο ειναι οτι ο παγκος αυτο ειναι στερεωμενος σε 3 τοιχους (σαν σε "Π") και βαριεμαι το ξεμονταρισμα/μονταρισμα, και το δευτερο ειναι πως σε τοση επιφανεια (περι του 1,5 τετραγωνικου) δεν ξερω κατα ποσο θα μεινει "τσιτα" η δερματινη.

Το αποτελεσμα (το οπτικο) θα μου αρεσει, δεν εχει νοημα να βαζω ταινιες διπλη οψης.