DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ειναι τα ιδια με τα μπλε εργαλεια.
Τα κοκκινα οντως ειναι πιο δυνατα και λιγο πιο προσεγμενα απο εμπειρια που εχω με ενα κρουστικο δραπανο και μια σεγα της κοκκινης σειρας.

Δυστυχως τα Parkside μονο στο Lidl.

Πρεπει καποιος να εχει δοκιμασει και τα 3 προιοντα για να πει με σιγουρια τις διαφορες στην πραξη.

Τα εργαλεια parkside γνωριζουμε οτι κατασκευαζονται στα εργοστασια της Εinhell στην Κινα, με τεχνογνωσια της Einhell, κατι το οποιο ειναι περισσοτερο εμφανες. Αρα μιλαμε για περιπου ιδια ποιοτητα αλλα και οικογενεια προιοντων.
Η κοκκινη einhell εχει ορισμενες διαφοροποιησεις, οχι τοσο στην πρακτικη πλευρα -το κοψιμο δηλαδη , οσο στην ποιοτικη. Κατι laser, λιγο μεγαλυτερο και ποιοτικοτερο παγκο και καλυτερης ποιοτητας εξαρτηματα για να
δικαιολογησει και να ανταπεξελθει την 'επαγγελματικη' καθημερινη και συχνη χρηση.

Εκτος αν σου αρεσει καποιο ειδικο χαρακτηριστικο στην κοκκινη, μην πετας τα λεφτα σου αν προκειται για ερασιτεχνικη χρηση.
Το ερασιτεχνικο εργαλειο μπορει να ζησει θεωρητικα για παντα αν το χρησιμοποιεις σαν ερασιτεχνικο. Το ιδιο και το επαγγελματικο αν το χρησιμοποιεις σαν ερασιτεχνικο. Η διαφορα ειναι οτι δινεις παραπανω χρηματα.

http://www.einhell.com/com_en/shop/catalog/product_compare/#col1=7963&col2=7964

Τρυπα σε γυαλι

Εδω ενα bit με επιστρωση διαμαντιου για δραπανοκατσαβιδα με το οποιο ανοιγεις τρυπες σε γυαλι και παρομοια υλικα.
Ειναι κουφιο στη μεση και βγαινει απο 6μμ εως 45 χιλιοστα διαμετρο!!

Το κοστος ειναι μηδαμινο, το συγκεκριμενο που αγορασα για δοκιμη, των 6μμ, κοστισε $0.99..
Το αντιστοιχο dremel bit των 6μμ κοστιζει 25 ευρω και των 8μμ 35..

http://www.banggood.com/6mm-45mm-Di...Glass-Porcelain-Tool-Drill-Bits-p-918257.html
Δεν κανει βεβαια για εργαλεια τυπου dremel, μονο για δραπανοκατσαβιδα.

Το δοκιμασα πολυ προχειρα σε γυαλι παχους 2μμ και εκανε καλη και γρηγορη δουλεια. Το θεμα ειναι ποσο ανθεκτικο ειναι σε συνεχομενη χρηση.

Εδω το bit πανω στο δραπανο διπλα η παστα ψυξης και παραδιπλα η τρυπα.
14144051353_791e3e8812_b.jpg

Εδω η τρυπα
13937357128_49d636e89e_c.jpg

Και εδω το bit και η ειδικη αλοιφη που κανει για ολα τα bit και λαμες κοπης και τρυπηματος.
14144049553_cb3076480a_c.jpg

Βαση Σεγας Neutechnik

Κανει οντως καλη δουλεια αυτη η βαση σεγας της Neutechnik. Για την ακριβεια ειναι απο τις ελαχιστες που κυκλοφορουν και ειναι η καλυτερη.
Οποιος θελει περισσοτερες πληροφοριες και λεπτομερειες για την λειτουργικοτητα της, ας ρωτησει. Την εχω αρκετους μηνες και εχω καλη αποψη.

12502351045_f481b46f7f_b.jpg

Χωρίς παρεξήγηση...

Υπάρχει κάτι που δεν έχεις? :grinning-smiley-043

Και ομως, στο θεμα των εργαλειων, το ποτηρι μου το βλεπω ΠΑΝΤΑ μισοαδειο και ΠΟΤΕ μισογεματο! Και βεβαια πληρες δεν θα ειναι ποτε.. :)))

Έτσι είναι... Πάντα θα υπάρχει κάτι που λείπει όταν το χρειάζεσαι. :grandpa:

Μηπως καποιος απο εσας εχει πετυχει πουθενα κατι σαν το παρακατω.

OMEGA.JPG

5121000_DE10.jpg

Καβαλετο ειναι για στερεωση σωληνα σε ξυλο, τοιχο κτλ.
Ψαχνω για σωληνα Φ26mm για ενα προτζεκτακι.
Εχω δει και τα μεταλικα ωμεγα που ειναι για καλωδια σε τοιχο, αλλα δεν με καλυπτει,
γιατι ειναι λεπτα ευκαμπτα και οχι στοιβαρα. Επισης δεν με καλυπτουν και τα U-bolts.

Re: Βαση Σεγας Neutechnik

Κανει οντως καλη δουλεια αυτη η βαση σεγας της Neutechnik. Για την ακριβεια ειναι απο τις ελαχιστες που κυκλοφορουν και ειναι η καλυτερη.
Οποιος θελει περισσοτερες πληροφοριες και λεπτομερειες για την λειτουργικοτητα της, ας ρωτησει. Την εχω αρκετους μηνες και εχω καλη αποψη.

Μιχάλη, αν βλέπω καλά στην φωτό εχεις μπιλιάρδο στο εργαστήριο...??? :8

Re: Βαση Σεγας Neutechnik

Μιχάλη, αν βλέπω καλά στην φωτό εχεις μπιλιάρδο στο εργαστήριο...??? :8

χαχα, καλα ειδες, και ο βασικος παγκος ειναι ενα ποδοσφαιρακι που το εχω σκεπασει με μελαμινη..:))

Ειναι το νεο εργαστηριακι που εφτιαξα προσφατα στη σοφιτα για να μην κατεβαινω στο υπογειο.

Μιχάλη αν δεν σου ειναι κόπος κανε ενα review για την συγκεκριμένη βάση...κάποιες παραπάνω φωτό κτλ κτλ...
Ειναι απλή σαν ιδέα και σχέδιο...και απο ότι έχω δει στα βιντεακια λένε ότι ειναι και αρκετά ακρίβειας...εχεις πάρει τις φαλτσοκοπες κτλ κτλ...ή πηρες μόνο την βάση...???
Είδα στο σάιτ τους το συνολικό πακέτο ειναι αλμυρο...στα 140 ...

Γενικότερα αξίζει τα χρήματα???
Ειναι όντως ακρίβειας πηγή μπα...

Ευχαριστώ...

Μιχάλη αν δεν σου ειναι κόπος κανε ενα review για την συγκεκριμένη βάση...κάποιες παραπάνω φωτό κτλ κτλ...
Ειναι απλή σαν ιδέα και σχέδιο...και απο ότι έχω δει στα βιντεακια λένε ότι ειναι και αρκετά ακρίβειας...εχεις πάρει τις φαλτσοκοπες κτλ κτλ...ή πηρες μόνο την βάση...???
Είδα στο σάιτ τους το συνολικό πακέτο ειναι αλμυρο...στα 140 ...

Γενικότερα αξίζει τα χρήματα???
Ειναι όντως ακρίβειας πηγή μπα...

Ευχαριστώ...

ImageUploadedByTapatalk1399751467.621132.jpg

Κατι τετοιο?
http://www.dimco-eshop.gr/solinoseis-eksartimata/sistima-solinosis-csst/m-straps-gastite.html#

Υπαρχουν στηριγματα σωληνων που χρειαζονται 1 τρυπα
66_bauherr_stirigmata_xalkosolina_mona_me_lastixo.jpg

Aν δεν σε βολευει τιποτα google pipe clamps

Κατι σαν το λινκ ψαχνω αλλλα πιο στιβαρο, η τουλαχιστον να εχει ελαφρια ελαστικη παραμορφωση και οχι πλαστικη.
Αν δεν βρω αυτο που εχω στο μυαλο μου θα χρησιμοποιησω κατι σαν τα καβαλετα της "ζαμφορ" που ειχαν τα πιο παλια αυτοκινητα και ειχαν το σχημα του λινκ, αλλα πιο χοντρο και ακαμπτο μεταλλο.

Για μεγαλύτερη σταθερότητα μπορείς να χρησιμοποιησεις μόνο το ένα ημικυκλιο από το εξάρτημα που σου δείχνει ο Μιχάλης με δύο βίδες με παξιμάδια.

Το σκεφτηκα και αυτο αλλα τοτε θα εχω ενα ημικυκλιο και οχι ολοκληρο τον κυκλο που θελω, και θα πρεπει να περασω τις βιδες απο αποστατες μηκους ισου με της ακτινας (13mm).

Μια ακομα ιδεα ειναι να φτιαχτουν ξυλινα καβαλετακια με το μισο κυκλο και να κοληθουν πανω στο ξυλο, και πανω στα καβλετακια αυτα να πιασει το μισο απο τη φωτο του Χιωτη. Αλλα εγω δεν εχω τα εργαλεια για να τα φτιαξω με ακριβεια.
Η ιδιαιτεροτητα της στηριξης ειναι οτι η συνδεση πρεπει να ειναι αρκετα σφικτη ωστε να μην "τζογαρει" οταν θα δεχτει δυνατες ακτινικες δυναμεις, αλλα και τοσο χαλαρη ωστε να επιτρεπει μια μικρη κινηση της σωληνας κατα μηκος.
Ειναι αυτο που ελεγαν καποτε "και ομορφη, και με προικα, και παρ.....να, και νοικοκυρα".

Το "απο πανω" το λιγουρευομαι και εγω , αλλα, αλλα, αλλα ειναι αυτο που ειπε ο Ασωτος (πολλα τα λεφτα Αρη).

Last edited:
Θα φτιάξεις τους αποστάτες και θα χρησιμοποιησεις ολόκληρο το στήριγμα της σωλήνας όπως φαίνεται στην φώτο αφού τροχισεις το κάτω κομμάτι με το σπείρωμα της βίδας. Έτσι θα μπορεί να έχει το απαραίτητο παιζο η σωλήνα και η στήριξη της θα είναι στιβαρή!!!