DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δυστυχως δεν νομιζω να κανεις δουλεια με αυτη τη βαση. Ειναι ψευτοπραμα και καλυτερα να το κανεις μονο με το dremel.

Την εχω λογω συλλογης.. και την εχω χρησιμοποιησει μια η καμμια φορα, δεν θυμαμαι:)

Γυρναω στην Ελλαδα στις 25/12 οποτε μπορω ευχαριστως να στην δανεισω, μιας και ειμαστε και γειτονες, αν μπορεις να περιμενεις μεχρι τοτε.

Σε ευχαριστώ ναι σαι καλά γείτονα! Για να σου πω την αμαρτία πήρα κάτι που είχα σταμπαρει απο Black Friday και το έβαλα στο καλάθι για συλλεκτικούς και μόνο λόγους.
Μπορεί να χρειαστεί θα δείξεί

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Βρε παιδιά εισαστε σίγουροι ότι δεν θα παραδώσει πνευμα το dremelΝΎ
Εδω μιλαμε για δουλεια που θελει 1 KW ρουτερ. Ενταξει, να υπερβάλουμε τα όρια των εργαλείων, αλλά με τα λεφτα που θα δωσει για καινούργιο dremel
(γιατί αν τη βγαλει καθαρή, να βγαλουμε τον Αγιο και να προσκυνάμε αυτό) ας πάρει ενα φτηνό ρουτερ.

Δεν εχεις και αδικο. Γιαυτο προτεινα το dremel Τριο που ειναι ισχυροτερο και το εχω δουλεψει σε παρομοιες περιπτωσεις.
Ομως η δουλεια μπορει να γινει και με το dremel rotary tool. Σιγα σιγα και σταθερα και με το καταλληλο εξαρτημα. Εχει ηδη το εργαλειο, δεν θα παρει αλλο.

Οπως ακριβως με μια επιτραπεζια σεγα μπορεις να κοψεις μεγαλυτερα παχη απο οτι γραφουν τα specs με την προυποθεση οτι το κανεις αργα και αφηνεις τη λαμα να δουλεψει.

Εν πάσει περιπτώσει, ας το ξεκινήσει και θα το δει.
Πάντως, η σκάλα θελει μαστοριά. Ενδεχομένως ότι πιο δύσκολο ξυλουργικά.
Βουτιά στα βαθιά ειναι αυτό. Καλή επιτυχία ευχομαι, γιατί ειναι και πολλά τα λεφτά για υλικά.
11 σκαλοπάτια βλέπω, θα έκανα σιδερένια και θα έβαζα επένδυση.

Συμφωνω απολυτως.
Η 'σκαλα', ακομα και μια απλη, εχει μεγαλο ζορι και απο πλευρας σωστου σχεδιασμου -αναλογα την προβλεπομενη χρηση/θεση της- αλλα και σωστης και αξιοπιστης υλοποιησης.
Παντως ειναι ενα παρα πολυ ενδιαφερον προτζεκτακι, ιδιαιτερα αυτο που σκεφτεται να κανει ο prof!

Περιμενω να τελειωσει ο αναπτηρας μου και θα το δοκιμασω:))

Λενε οτι ειναι απατη, αλλα εστω το λεντακι να φωτιζει δωρεαν τη νυχτα θα εχει πλακα!!

πάντως στην σχολή ηλεκτρονικών, θυμάμαι ότι μας είχε πει ο δάσκαλος ότι αν δεν έχεις ρελέ μπορείς να βάλεις ένα λαμπάκι νυκτός μεταξύ ουδέτερου και γείωσης και να δουλεύει χωρίς να γράφει το ρολόι.

πάντως στην σχολή ηλεκτρονικών, θυμάμαι ότι μας είχε πει ο δάσκαλος ότι αν δεν έχεις ρελέ μπορείς να βάλεις ένα λαμπάκι νυκτός μεταξύ ουδέτερου και γείωσης και να δουλεύει χωρίς να γράφει το ρολόι.

εάν υπάρχει αρκετή διαρροή ρεύματος θα ανάψει ..

εάν υπάρχει αρκετή διαρροή ρεύματος θα ανάψει ..

Ακριβώς αυτό. Τις προάλλες επισκεύασα ένα φωτιστικό/χελώνα μέσα σε ψυκτικό θάλαμο (συντήρηση), το οποίο ήταν γεμάτο με νερό (διαρροή από τον επάνω όροφο). Μέχρι και η λάμπα:

2014-11-20 16.52.56.jpg

Τέλος πάντων το πορσελάνινο ντουί ήταν τόσο καλυμμένο με σκουριά, που ακόμη και μετά από προσεκτικό πλύσιμο και λούσιμο με wd40 και πνίξιμο σε Coca Cola, πάλι ακουμπώντας την πορσελάνη το λαμπάκι του δοκιμαστικού άναβε σαν να έχει 250V. Εννοείται ότι αντικαταστάθηκε όλο.

Πάντως η λάμπα άναβε, ακόμη και υποβρυχίως. :firstprize:

Στο καπάκι δεύτερη δημοσίευση με εντελώς διαφορετικό θέμα.

Χρειάζομαι μια συσκευή τύπου ρελέ με είσοδο/έξοδο 220V, αλλά να βγάζει ρεύμα στην έξοδο όταν δέχεται σήμα 12V στην αντίστοιχη είσοδό του. Υπάρχει? Έχει συζητηθεί ξανά στο παρελθόν, το ξέρω, αλλά δεν μπόρεσα να το βρω...

Ακριβώς!

Στην ουσία θέλω να εκμεταλλευτώ το 12v trigger out του προενισχυτή μου για να ανάβουν αυτόματα οι τελικοί (οι οποίοι, προφανέστατα, δεν έχουν 12v trigger input).

Πως ονομάζεται το λευκό πλαστικό το οποίο χρησιμοποιούμε σε μηχανικές κατασκευές για γρανάζια, τροχαλίες, (που μπορεί να μπει και σε τόρνο). Που πωλείται και σε τι τυποποιημένες διαστάσεις;

Το χρωμα δεν ειναι κριτηριο, οι ιδοτητες ειναι. Να σου δωσω ενα παραδειγμα, καποτε πιτσιρικαδες βαζαμε πολυαμιδιο (ερταλόν) για αποστατη σε μπουκαλες μηχανης, επειδη ηταν πιο φτηνο απο το τεφλον, με αποτελεσμα να φουσκωνει και να φρακαρει.
Ξεκινας απο το τι θες να κανεις και μετα ψαχνεις για Ertalon (πολυαμιδιο), Teflon (PTFE), Acetal (πολυακεταλη), PE-PET (πολυαιθυλενιο), PP (πολυπροπυλενιο), κ.τ.λ.
Κανε μια αναζητηση για "βιομηχανικα πλαστικα" ή "μηχανολογικα πλαστικα". Βγαινουν σε διαφορα σχηματα, αλλα συνηθως ευκολα βρισκεις ραβδους (αξονες), εξαγωνα, φυλλα, πλακες.

Last edited:
Το χρωμα δεν ειναι κριτηριο, οι ιδοτητες ειναι. Να σου δωσω ενα παραδειγμα, καποτε πιτσιρικαδες βαζαμε πολυαμιδιο (ερταλόν) για αποστατη σε μπουκαλες μηχανης, επειδη ηταν πιο φτηνο απο το τεφλον, με αποτελεσμα να φουσκωνει και να φρακαρει.
Ξεκινας απο το τι θες να κανεις και μετα ψαχνεις για Ertalon (πολυαμιδιο), Teflon (PTFE), Acetal (πολυακεταλη), PE-PET (πολυαιθυλενιο), PP (πολυπροπυλενιο), κ.τ.λ.
Κανε μια αναζητηση για "βιομηχανικα πλαστικα" ή "μηχανολογικα πλαστικα". Βγαινουν σε διαφορα σχηματα, αλλα συνηθως ευκολα βρισκεις ραβδους (αξονες), εξαγωνα, φυλλα, πλακες.

Ωραία ευχαριστώ το βρήκα. να κάνω μια κατασκευή ενός γραναζιού θέλω πολυαμίδιο λέγεται: http://kmmb.gr/db/product_info.php?cPath=26_39&products_id=76&osCsid=3bc515be7a8a8c7a29221e6356252ba5

Ριξε και μια ματια εδω: http://www.gearsolutions.com/article/detail/5621/engineering-principles-for-plastic-gears
ισως σε βοηθησει.
Για να κοψεις γραναζι αν θυμαμαι καλα θες καθετη φρεζα με γραναζοκοφτη, και διαιρετη για την περιστροφη. Καπου ειχα δει και ενα βιντεο με χειροκινητο ανορθοδοξο τροπο (της υπομονης) σε τορνο. Ο τυπος περναγε περα-δωθε το κοπτικο με το χερι, και καθε λιγο εμπαινε και πιο μεσα, ενα-ενα δοντι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρηκα το ενα βιντεο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρηκα και τον αλλο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited: