DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τι παραπάνω κάνουν αυτές οι σκούπες με τις αντίστοιχες για ξυλουργεία κτλ??

Δεν στομωνει το φιλτρο.
Στη συγκεκριμενη διαταξη, παρεμβαλεται της σκουπα σου, ακομη και οικιακης, η κυκλωνικη κατασκευη. Ετσι λογω κατασκευης και λειτουργιας, ολα τα απορροφουνενα μενουν στη κυκλωνικη με αποτελεσμα, να μη γεμιζει ο καδος/σακουλα και το σημαντικοτερο, παραμενει η αποδοση αυτης για πολυ περισσοτερο χρονο. Την εχω δοκιμασει και εντυπωσιαστηκα.
Αυτες που εχουν τα ξυλουργεια, οι μεγαλες ειναι η επαγγελματικη αποδοση αυτης της κατασκευης.

Mπραβο Νεκταριε.
Προφανως σχεδον ολα τα σκουπιδια πανε στον κατω καδο και σχεδον τιποτα στον καδο στης σκουπας.
Οπως το βλεπω, και για να λειτουργησει, θελει σκουπα βαρβατη με πολλα watt και μηδενικες απωλειες στις συνδεσεις.

Πες πως τα εξασφαλιζεις τα παραπανω. Το θεμα ειναι να βρεθει τροπος να αδειαζει ευκολα και ο κατω καδος και να ειναι ευκολη η επανατοποθετηση του χωρις απωλεια της μονωσης. Ετσι δεν ειναι?

Στο ιντερνετ υπαρχουν πολλες λυσεις, απο καδους με καπακι μεχρι πιαστρακια μεταξυ των καδων. Την δικη μου την εχω βελτιωση αρκετα και τα εχω λυσει ολα τα θεματα που αναφερεις, με πατεντες φυσικα. Θα φτιαξω και μια βαση-σετ και των δυο και θα τη παρουσιασω.
Σχετικα με τα βατ, και μια οικιακη κανει δουλεια μιας και δεν θα κουραζεται οταν στομωνει. Απλα μια ακομη δυνατοτερη, θα ρουφαει σαν τυφωνας. Φυσικα εκει θα χρειαζονται ποιο ανθεκτικα και στιβαρα στοιχεια της κατασκευης, πχ μεταλικος κωνος, ποιο σκληρος καδος και σωληνωσεις.

Συσκευη τροχισματος απο το Lidl που την αγορασα μονο και μονο για να εκμεταλλευτω την μικρη και συμμαζεμενη υπαρχουσα κατασκευη και μοτερακι ωστε να κανω καμμια πατεντα και να αλλαξω την χρηση απο ακονισμα σε κατι αλλο.
Εχω καποιες ιδεες αλλα δεν εχω καταληξει.

10591909415_2c8f854880_b.jpg

Οποιος θελει να εξασκηθει στο ακονισμα με πετρα νερου, και δεν θελει να δωσει δεκαδες ευρω για μια, εδω εχει μια με 3.5 ευρω!

http://www.banggood.com/buy/Whetstone.html Διπλη πετρα με grit 400-1500.
SKU084206-4.jpg

Την εχω παραγγειλει - δεν την εχω δοκιμασει ακομα- για να μην χαλαω τις ακριβες πετρες που ηδη εχω δοκιμαζοντας διαφορετικες μεθοδους/τροπους ακονισματος.

Επι τη ευκαιρια, παρηγγειλα και την ακριβοτερη πετρα των $26.85 διοτι αν η ποιοτητα της ειναι καλη, τοτε θα εχουμε βρει μια αριστη πηγη για καλες Ιαπωνεζικες πετρες με grit 3000-8000.
%20SKU199086%20(9).jpg

SKU184329-6.jpg

Kυριακο, για τις ακριβες πετρες δεν εχει πιο χοντρη απο 3000-8000.

Αυτην την 3000-8000 την αγοραζω μονο και μονο απο περιεργεια, καθως θεωρω οτι το καλυτερο μαξιμουμ grit για τα εργαλεια ειναι το 1000-1500.
Απο κει και περα, το razor sharp effect που δινουν τα μεγαλυτερα grits δεν ειναι καλο για τα εργαλεια καθως τα κανει και πιο ευαλωτα. Αλλο λεπιδα ξυρισματος, αλλο λεπιδα μαχαιριου και αλλο σκαρπελο...

Η stanley δινει μονο την πληροφορηση οτι η πετρα ειναι medium/fine. Θεωρω οτι το fine ειναι ισοδυναμο του ~800-1000 και το medium ισοδυναμο του ~400-600

Κοιτα ο παππους Μιχαλης μου λεει πως οταν ακονιζε στο λαδακονο του τα σκαρπελα τα δοκιμαζε στο μπρατσο να δει αν εκοβαν τριχες.
Με το στανλευ μετα απο ακονισμα ενα παλιο σκαρπελο ακονιστηκε πολυ καλα οπτικα με καλη επιφανεια αλλα δεν εκοβε τριχα.
Εκοβε χειροτερα στο ξυλο απο οτι ενα καινουργιο Silverline που εχω αλλα ουτε και αυτο ξυριζε.
Γιαυτο θελω ενα πιο ψιλο ακονι.

Μοιάζει με router plane . Όχι ακριβώς αλλα φαινεται να κανει την ίδια δουλειά για πιο μεγάλες επιφάνειες με οδηγό. Πανάκριβο και δεν εχω δει σύγχρονες εκδοχές του φτηνές..

Απο το 2:15 εως 2:30 χρησιμοποιεί κάτι αντίστοιχο με την ηλεκτρική πλάνη;

απίστευτο εργαλείο.

Επίσης το σκαρπέλο κάνει πολύ δουλεια!

Θελω να κοψω μια πορτα συμπαγης ξυλου ενα τμημα της στο κεντρο για να βαλω παραθυρο.
Ερωτηση1: μπορω να ξεκινησω το κοψιμο με δισκοπριονο? με σεγα ξερω και μπορω, αλλα αναρωτιεμαι αν μπορει να γινει κατι παρομοιο.
Ερωτηση2: πατουρα για να "κατσει" το τζαμι, μπορω να κανω με αλλο τροπο εκτος απο χρηση ρουτερ, που δεν εχω?

Θελω να κοψω μια πορτα συμπαγης ξυλου ενα τμημα της στο κεντρο για να βαλω παραθυρο.
Ερωτηση1: μπορω να ξεκινησω το κοψιμο με δισκοπριονο? με σεγα ξερω και μπορω, αλλα αναρωτιεμαι αν μπορει να γινει κατι παρομοιο.
Ερωτηση2: πατουρα για να "κατσει" το τζαμι, μπορω να κανω με αλλο τροπο εκτος απο χρηση ρουτερ, που δεν εχω?

Μπορείς να κάνεις πατούρα με πηχάκια, πλάτους = (πάχος πόρτας - πάχος τζαμιού)/2, δηλαδή θα στερεώσεις τα πηχάκια γύρο-γύρο στο άνοιγμα, μετά θα βάλεις το τζάμι και μετά ξανά πηχάκια.

Τομή

Γκρι=πόρτα, Καφέ = πηχάκια, μπλε = τζάμι

[TABLE="width: 124"]
[TR]
[TD="width: 64, bgcolor: #BFBFBF"][/TD]
[TD="width: 37, bgcolor: #BFBFBF"][/TD]
[TD="width: 64, bgcolor: #BFBFBF"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #BFBFBF"][/TD]