DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τα σέβη μου Παναγιώτη , μ αρέσει το γούστο σου και η υλοποίηση των έργων σου . Μπράβο !

Ευγε Πανο. Εξαιρετικη δουλεια.!

Συγχαρητήρια φίλε Παναγιώτη καταπληκτική δουλειά.

Μπράβο ρε σειρά !!!!!
Χρόνια στην Υαλουργία ??? εγώ ήμουν συνεργάτης μερικές δεκαετίες στον Κρόνο ...μέχρι που τον έδωσε το αφεντικό και συνέχισα μαζί του !!!
Καλή συνέχεια
:grinning-smiley-043

Παναγιώτη πολλά μπράβο,μερακλίδικα πράματα!

Σας ευχαριστώ όλους πολύ! Νίκο (σειρά) στον Κρόνο δούλευα, από Γιούλα όταν τον αγόρασε
ο Βουλγαράκης μέχρι το 2006 που τον έκλεισαν οι γιοί του και μετέφεραν τις μηχανές του στην Βουλγαρία.

Re: Μετατροπή παλέτας σε καρέκλα.

Σήμερα το πρωί τελείωσα την τελευταία μου κατασκευή, μια καρέκλα, φτιαγμένη εξ' ολοκλήρου από ξύλο παλέτας.
...

Εξαιρετική δουλειά, συγχαρητήρια!
Νομίζω η καρέκλα είναι αυτές οι αμερικανικές τύπου "Adirondack"?

Εξαιρετική δουλειά, συγχαρητήρια!
Νομίζω η καρέκλα είναι αυτές οι αμερικανικές τύπου "Adirondack"?

Ομορφη και περιποιημενη κατασκευη ! Μπραβο στον μαστορα!!

Σας ευχαριστώ. @Eleeinos μοιάζει αλλά δεν είναι. Οι Adirondack δεν έχουν πίσω πόδια. Την είχα στο μυαλό μου και βασίστηκα σε αυτή: http://www.ikea.gr/eksoterikoi-xoro...karekles-kipou/karekla-me-mpratsa-27626/28757

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σας ευχαριστώ. @Eleeinos μοιάζει αλλά δεν είναι. Οι Adirondack δεν έχουν πίσω πόδια. Την είχα στο μυαλό μου και βασίστηκα σε αυτή: http://www.ikea.gr/eksoterikoi-xoro...karekles-kipou/karekla-me-mpratsa-27626/28757

Ωραίο σχέδιο, και όπως φαίνεται, το πέτυχες ακριβώς! Μπράβο και πάλι!

Ωραιότατη! Μπράβο! Φαίνεται και άνετη..

Ευχαριστώ Μπάμπη, άλλο να το λες και άλλο να κάθεσαι, πολύ άνετη και ξεκούραστη και χωρίς μαξιλάρια.

Ανοιξα 2 τρυπες να κρεμασω ενα φωτιστικο και δυστυχως έκοψα το καλωδιο ρευματος.
Το καλο της υποθεσης ειναι ότι απέχει μολις 5 εκατοστα, απο το κεντρο, οπότε σκεφτομαι να σκάψω ενα καναλι 10 εκατοστα μηκος επί 4 πλάτος και να ενώσω ενα νεο κομματι καλωδιο με κλέμμα.
Το ιδανικο θα ηταν να εσκαβα ενα καναλι οπως αυτα που ανοιγει ο οτε για να περασει καλωδια, αλλα δεν εχω τα καταλληλα εργαλεια και δεν ειμαι προθυμος να αγορασω κατι ακριβο για μια χρηση.
Αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι να ανοιξω με εξαρι τρυπανι, τρυπες δεξια και αριστερα και μετα με το σφυρι και με ενα πλακε μεγαλο κατσαβιδι που θα παιξει το ρολο του καλεμιου, να σκαψω-φτιαξω το καναλι.
Τι βαθος περιπου να υπολογιζω;
Εχετε καποια αλλη ιδέα;
Μετα, με τι υλικο θα πρεπει να το κλεισω;
Λογικα θα πρεπει να στεγνωνει γρηγορα και να ειναι παχυρευστο για να μην κρεμασει απο το ταβανι.

Ναι, εχει πολυ μερεμετι.
Απλα ειναι 5 εκατοστα υποθεση απο εκει που κοπηκε το καλωδιο μεχρι εκει που βγαινει απο τον τοιχο.
Το τσιμεντο βγαινει σε σωληναριο να το περασω με το πιστολι;

Κατι ασχετο μιας και το θυμηθηκα. Τα στριφωνια 6, 8, 10 τι βαρος κρατανε αντιστοιχα;

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Για μένα, πιό εύκολο είναι να περάσεις καινούργιο καλώδιο.
Ψηλά στον τοίχο, στην ευθεία από το φωτιστικό, θα έχει στρόγγυλο κουτί διακλαδώσεων.
Αγοράζεις μια ατσαλίνα, 1 μονόκλονο μπλε, 1 μονόκλονο μαύρο ή κόκκινο, τραβάς από το κουτί να βγούν τα παλιά, περνάς την ατσαλίνα, δένεις στην άκρης της τα καλώδια, τραβάς και τέλειωσες χωρίς να κάνεις πληγές στο ταβάνι σου.
Όσο για το βάρος που αντέχουν τα στριφώνια, σε μαγαζί με σιδηρικά θα ξέρουν να σου πουν.
Για ελαφρύ φωτιστικό, το 6άρι πάντως μια χαρά είναι.

Παιδιά συνήθως στην οροφή για τα φωτιστικά περνάνε πλακέ καλώδιο καρφωτό.
Αν είναι τέτοιο δεν αλλάζει οπότε προσπάθησε να σκάψεις μέχρι εκεί που έχει κοπεί ο αγωγός και ένωσε τον καλύτερα με κολλητήρι ή στριφτό και μονωτική ταινία ή καλύτερα θερμοσυστολικό μακαρόνι. Μετά γύψο.
Υπάρχει και η πιθανότητα να έχει το καλώδιο 3 καλώδια για πρόβλεψη κομιτατέρ ή καλώδιο γείωσης οπότε χρησιμοποιείς το τρίτο γι´αυτό που κόπηκε αλλά προς Θεού αλλάζεις πρώτα την σύνδεση στο κουτί διακλαδώσεως.
Για να τα πάμε ενα -ενα ...πόσοι αγωγοί έχουν κοπεί ο ένας ή και οι δύο ??

Εχει 3 αγωγους, δηλαδη με γειωση.
Θα την χρησιμοποιησω την γειωση γιατι ειναι φωτιστικο -ανεμιστηρας
Κολλητηρι δεν βαζω, θα προτιμησω κλεμμα.
Δεν ξερω ποσοι αγωγοι εχουν κοπει γιατι δεν εχω σκαψει ακομα.
Αλλα επειδη το καλωδιο ειναι πλακε και το στριφωνι ηταν 6αρι, ε λογικα πιστευω ενας να εχει κοπει

Σκάψε λοιπόν μέχρι την βλάβη για να έχεις πλήρη εικόνα. Λογικά το καλώδιο θα έχει λίγη επικάλυψη από σοβά.
Την επόμενη φορά που θα επιχειρήσεις κάτι παρόμοιο να έχεις σαν οδηγό το κουτί διακλάδωσης ...συνήθως το καλώδιο κατευθύνεται από εκεί ευθεία προς την έξοδο από το ταβάνι οπότε δεν τρυπάς σε αυτή την ευθεία.

Αν όντως είναι πλακέ, καλύτερα σκάψε όπως έλεγες εξ' αρχής. Τι χρώμα είναι το άλλο καλώδιο;
Αν καθαρίσεις λίγο την εξωτερική μόνωση θα φαίνεται το χρώμα απο μέσα..
Πρόσεχε με τα χρώματα γιατί αν δεν είναι κίτρινο/πράσινο και είναι μαυρο/καφέ/κόκκινο, τότε έχουν αφήσει αναμονή για κομυντατέρ διακόπτη (διπλό φωτιστικό)

Κιτρινο γκρι/μπλε μαυρο/καφε θα ειναι αναλογα τη χρονολογια κατασκευης του σπιτιου.
Η χρωματολογια στη συνδεση πρεπει να τηρηθει ευλαβικα. Αν παρεις παλι πλακε για τη συνδεση, εχει ειδικα καρφακια. Και ρο πλακε χωνευει μονο με σοβα. Ετσι θα χρειαστει να σκαψεις λιγο παραπανω μονο στη θεση της συνδεσης.

Το καλώδιο ειναι πλακε, αλλα λευκο.
Δεν εχει κανενα χρωμα.
Απλα ηταν συνδεδεμενο στο ηδη υπαρχων φωτιστικο, η φάση και το ουδετερο.
Το αλλο ηταν με μονωτικη ταινια.
Να θεωρησω οτι ηταν και το αλλο ουδετερο και οχι γειωση;
Δεν εχω ομως διπλους διακοπτες, οποτε λετε να ειναι ουδετερο;

Για υλικο μου ειπε το καταστημα να βαλω σοβά, αλλα εβγαινε σε 50κιλο, οποτε μου εδωσε σαν 2η λυση τον γυψο.