DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δλευκο ειναι εξωτερικα, εσωτερικα ολα εχουν χρωματισμο οπως το προανεφερα. Απλα θελε να βγαλεις με προσοχη το λευκο μερος/μονωση για να εμφανιστει το μεσα. Αν ειναι παλιο ισως να εχει ξεθωριασει και να μην το καταλαβες.

Θα το κοιταξω, γιατι δεν το απογυμνωσα.
Ηταν ηδη απογυμνωμενο και απλα φαινονταν ο κιτρινος χαλκος.
Απλα οταν το κοιταξα προσωπο δεν ειδα οτι εχει καποιο αλλο χρωμα μεσα.

Κοίτα στο κουτί διακλάδωσης με τί άλλα χρώματα είναι συνδεδεμένο και βγάλε μια φωτο να δούμε για σιγουριά..
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου είχε μαγαζί με ηλεκτρικά - ηλεκτρολογικά. Όποτε χρειαζόταν κάποιος μερεμέτι - ψιλοεγκατάσταση πήγαινα εγώ.
Έχω δει από κακοτεχνίες έως εγκληματικά λάθη στις εγκαταστάσεις.. Ειδικά με τα χρώματα των καλωδίων..

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Nα ξερεις οτι υπαρχει και spray σμαλτου.
Επρεπε να κανω ενα βιαστικο μερεμετι σε μια μικρη μπανιερα πριν απο χρονια και δεν ηθελα πινελα ρολα, οποτε το spray μου ηρθε μια χαρα.
Πιστευω οτι με το πινελο και το ρολο θα γινει καλυτερη δουλεια, μιας και το spray πρεπει να το ριχνεις ομοιομορφα πραγμα οχι και τοσο ευκολο για ολα τα σημεια της μπανιερας, ολο και κατι θα σου φυγει. Παντως η δουλεια εγινε οκ.

Το τελευταίο διάστημα μου παρουσιάστηκε σκουριά περιμετρικά στη τάπα της μπανιέρας. Που μπορεί να οφείλεται και πως το αντιμετωπίζουμε;

Το τελευταίο διάστημα μου παρουσιάστηκε σκουριά περιμετρικά στη τάπα της μπανιέρας. Που μπορεί να οφείλεται και πως το αντιμετωπίζουμε;

Είσαι σίγουρος ότι είναι σκουριά και όχι άλατα με βρώμα (καφετί χρώμα)?

Τώρα που το λές με βάζεις σε σκέψεις. Θυμίζει σκουριά πολύ παρόλα αυτά. Ψάχνοντας στο Internet βρήκα σε πολλά σημεία τη συμβουλή για επάλειψη με μείγμα λεμονιού με αλάτι για 20 λεπτά και μετά τρίψιμο. Το δοκίμασα και πράγματι ο καφέ λεκές στο άσπρο σμάλτο μειώθηκε πολύ. Το πρόβλημα είναι ότι μετα από 2-3 μέρες άρχισε πάλι να φθάνει τα προηγούμενα επίπεδα.

Τώρα που το λές με βάζεις σε σκέψεις. Θυμίζει σκουριά πολύ παρόλα αυτά. Ψάχνοντας στο Internet βρήκα σε πολλά σημεία τη συμβουλή για επάλειψη με μείγμα λεμονιού με αλάτι για 20 λεπτά και μετά τρίψιμο. Το δοκίμασα και πράγματι ο καφέ λεκές στο άσπρο σμάλτο μειώθηκε πολύ. Το πρόβλημα είναι ότι μετα από 2-3 μέρες άρχισε πάλι να φθάνει τα προηγούμενα επίπεδα.

Πάρε αν δεν έχεις στο σπίτι ενα καθαριστικο Cif απο το σούπερ μάρκετ και τριψε το . Αλατα με απομεινάρια βρωμας ειναι .

Σύνηθες φαινόμενο. Μην πάρεις όμως σκληρό σφουγγάρι και τριψεις και φας την σιλικόνη/κόλλα που βάζουν για στεγανοποίηση μεταξύ της βαλβίδας και της μπανιερας γιατί μετά θα σου τρέχουν νερά από κάτω και θα το πάρεις χαμπάρι μόνο όταν βγάλουν υγρασία οι γύρω τοίχοι/τοιχία. Το καθαρίζεις και με έναν ατμοκαθαριστη και λίγο τρίψιμο με ένα βουρτσακι με πλαστικές ίνες ή ένα σφουγγάρι αλλά και με καθαριστικά του εμπορίου (όχι βαρέως τύπου και σου ξελιγωσει την σιλικόνη) αλλά και με ζεστό νερό, σαπούνι και λίγο τρίψιμο με το βουρτσακι. Όπου έχεις το εμαγιε της μπανιερας δεν το φοβάσαι. Μόνο το λουκακι/σημείο στεγανοποιησης να φοβηθείς για σκληρό τρίψιμο.

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις. Ήδη δοκιμάζω το καθαρισμό με τα υλικά που είπατε. Χθές έβαλα CIF και το άφησα ένα 10λεπτο.. μετά το έτριψα με παλιά οδοντόβουρτσα γύρω γύρω, βελτιώθηκε αλλά δεν έφυγε τελείως. Σήμερα θα κάνω επανάληψη με χλωρίνη. Πολύ επίμονος λεκές !!!

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις. Ήδη δοκιμάζω το καθαρισμό με τα υλικά που είπατε. Χθές έβαλα CIF και το άφησα ένα 10λεπτο.. μετά το έτριψα με παλιά οδοντόβουρτσα γύρω γύρω, βελτιώθηκε αλλά δεν έφυγε τελείως. Σήμερα θα κάνω επανάληψη με χλωρίνη. Πολύ επίμονος λεκές !!!

Συνέχισε με Cif απλά πάρε κάτι πιο σκληρο απο μια οδοντοβουρτσα .
Προσοχή με την χλωρινη εισπνοες και ματια..

Με την χλωρίνη εμφανισιακά δεν είδα διαφορά. Χρησιμοποίησα οδοντόβουρτσα γιατι η έκταση του λεκέ είναι μικρή και φοβήθηκα και τη μόνωση μην τη χαλάσω με σκληρή βούρτσα. Θα συνεχίζω με το CIF να δούμε τι θα γίνει

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι επιγωνατίδες που πήρα χθές αξιοποιήθηκαν άμεσα!!!

Ένας πιο εξειδικευμένος τρόπος να καθαρίσεις τα άλατα.Τον χρησιμοποιώ στις επαγγελματικές μηχανές του καφέ.
Αγόρασε από ένα φαρμακείο ή κατάστημα χημικών μια ποσότητα κιτρικού οξέος. Είναι σε μορφή λευκών μικρών κρυστάλλων.Περίπου μια ποσότητα μιας κούπας καφέ είναι υπέρ αρκετή για την δουλειά που το χρειάζεσαι. Βράσε λίγη ποσότητα νερού και διάλυσε το κιτρικό οξύ.Τάπωσε την μπανιέρα και ρίξε το ζεστό μείγμα μέσα ώστε να καλύψει τον λεκέ. Αν είναι άλατα θα αρχίσει να αφρίζει. Άφησέ το ώσπου να εξαφανισθεί ο λεκές.

Λοιπόν δοκίμασα χλωρίνη και CIF (2 φορές) χωρίς οριστικό αποτέλεσμα, πέραν της αρχικής μικρής βελτίωσης (με CIF) δεν υπήρχε επιπλέον βελτίωση. Η τρίτη δοκιμή είχε μείγμα από λεμόνι και μαγειρική σόδα, το άφησα για μισή ώρα, το έτριψα ελαφρά και ο λέκες σχεδόν εξαφανίστηκε με το ξέβγαλμα. Θέλω να δω σε πόσο χρόνο θα επανέλθει και σε ποιό βαθμό.
Λαμβάνω υπόψη και την πρόταση με κιτρικό οξύ (Το λεμόνι δεν έχει κιτρικό οξύ ; )

Ναι από το λεμόνι προέρχεται αλλά η δραστικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη και δεν χρειάζεται και τρίψιμο. Έχω παρατηρήσει ότι δρα καλύτερα όσο πιο ζεστό είναι το μείγμα.
Βάλε σε ένα μπρίκι λίγο κιτρικό βάλε και λίγο νερό και βράσε 2-3 λεπτά τα φιλτράκια απο τις βρύσες ... θα πάθεις πλάκα !!!!

Παιδιά σχεδιάζω να φτιάξω δύο ζαρντινιέρες-παρτέρια.Οι διαστάσεις τους θα είναι 300cmX50cmX40cm,ψιλοτεράστιες δηλαδή.Σκοπεύω να τις φτιάξω με εμποτισμένα καδρόνια-γερμάδες με διατομή 3,5cmX7,5cm εξάμετρα.Η ερώτησή μου είναι αν θα έχουν την απαιτούμενη ακαμψία σε αυτές τις διαστάσεις ή αν θα έπρεπε να φτιάξω 4 του 1,5m.Tι προτείνετε;

Άρα μπορώ φτιάχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα να καθαρίσω και το ντους (έχουν φράξει μερικές έξοδοι από άλατα). Τι αναλογία να χρησιμοποιώ στην αραίωση με νερό; υπάρχει κάποιος κανόνας;

Άρα μπορώ φτιάχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα να καθαρίσω και το ντους (έχουν φράξει μερικές έξοδοι από άλατα). Τι αναλογία να χρησιμοποιώ στην αραίωση με νερό; υπάρχει κάποιος κανόνας;
Και το ξύδι δεν κάνει? Έτσι καθαρίζω τα άλατα από τον βραστηρα.