DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δλδ. όπως υπάρχει ταινία PVC υπάρχουν κ τάπες? Ομολογώ πως δεν το ήξερα, θα χρειαστούν σε φιλαράκια που θέλουν μια πιο "κυριλέ" εμφάνιση.
ΤΗΑΝΚS!!!!!!!!!!!!
Δεν είναι σαν την ταινία που κολλάς με το ηλ. σίδερο. Είναι αυτοκολλητες. Μικρά στρογυλλα αυτοκόλλητα (stickers). Όχι όπως οι "παλαιού τύπου" χοντρές πλαστικές που κουμπωναν σε σταυροβιδες και εξειχαν ελαφρώς. Καλύπτουν μια χαρά και κοστίζουν ελάχιστα (καρτέλα από 50 τάπες) και βρίσκεις παντού (στα ανάλογα εννοείται μαγαζιά, σιδηρικων/εργαλείων)

Το σημαντικο ειναι οτι βγαινουν σε καποια βασικα χρωματα η ας πουμε οι μελαμινες της Χ εταιριας εχουν για καθε χρωματισμο/σχεδιο και διαφορετικο σετ απο αυτοκολλητα;

Μπράβο Δημήτρη !
Ότι λέει ο φίλος amsen , ειναι στρογγυλά στικερς σε διάφορους χρωματισμους τα οποία τα βρίσκεις σε μαγαζια σιδηρικων-αναλωσιμων-εργαλείων . Επίσης μπορείς να τα βρεις σε προμηθευτές ξυλειας οι οποίοι έχουν ποικιλία των χρωματισμων της εταιρίας που συνεργάζονται για μελαμινες .

Το σημαντικο ειναι οτι βγαινουν σε καποια βασικα χρωματα η ας πουμε οι μελαμινες της Χ εταιριας εχουν για καθε χρωματισμο/σχεδιο και διαφορετικο σετ απο αυτοκολλητα;

Παναγιώτη, αν πας με τα ίδια φιλμ να τυπωσεις (στον τυπογραφο) σε 3 διαφορετικά χαρτιά (διαφορετικής ποιότητας/υφής/βάρους), θα πάρεις 3 διαφορετικές αποχρώσεις. Το ίδιο ισχύει και εδω. Δεν νομίζω (Είμαι σχεδόν σιγπυρος) ότι αυτά τα αυτοκόλλητα τυπώνονται από τις εταιρίες κατασκευής μελαμινων. Παρ'ολα αυτά είσαι παρά πολύ κοντά στο να μην βλέπεις μεγάλη διαφορά με την πρώτη ματιά (εκτός και ο άλλος είναι πολύ ψειρας και καθίσει να την ψάξει) και σιγουρά κρύβουν επαρκώς την βίδα (αρκεί να την έχεις χωνέψει την βίδα) η οποία αν την αφήσεις, χωρίς κάλυμμα, βγάζει μάτι σε ότι ξυλο και αν είναι.

Παλιά θυμάμαι, δεκαετία 80-90 υπήρχε ένα είδος κεριού που ελιωνες με αναπτήρα και καλυπτες την βίδα και αυτό ερχόταν σε διάφορες αποχρώσεις. Κάπου έχω κρατήσει ένα κουτάκι για συλλεκτικους λόγους. Ήταν βέβαια αρκετά ακριβό. Το χειρότερο είναι αυτές οι πλαστικές τάπες (για σταυροβιδες) οι οποίες καθότι πλαστικές σπάνια ταίριαζαν χρωματικά με την μελαμινη.

Για όσους δεν τις ξέρουν αυτές τις αυτοκολλητες, αναζητήστε τες. Σε εμένα τουλάχιστον κάνουν δουλειά (καθότι δουλεύω κυρίως με την μελαμινη)

Oριστε και μια δικη μου προσπαθεια για τραπεζι μπαλκονιου.Δεν εχει τελειωσει καθως θα του περασω το κατω μερος βερνικι καθως και αλλο ενα χερι μαυρο το πανω μερος
attachment.php
:guitarist:

Attachments

• DSC03325.jpg
    DSC03325.jpg
    140.4 KB · Views: 275
ευχαριστω,ναι δικη μου εμπνευση χωρις σχεδια απλα ξεκινησα και εκοβα!τα ξυλα μου τα ειχαν δωσει απο ανακαινιση μαγαζιου και με ενα καλο τριψιμο ηρθαν στα ισια τους.Τα 4 ξυλα που δενουν τα ποδια με το τραπεζι τα εβαλα σημερα για καλυτερο στηριγμα και δεν παιζει καθολου το τραπεζι.

σας ευχαριστω για τα καλα λογια και ελπιζω αυριο να το τελειωσω και να ανεβασω φωτο!!:ernaehrung004:

Ερώτηση: σε τρύπα που άνοιξε σε πλαστική πισίνα (το επάνω μέρος που φουσκώνει, λεπτό εύκαμπτο πλαστικό) σχήματος και μεγέθους νυχιού, τι λύση δίνουμε; Έβαλα αδιάβροχη duct tape της 3Μ αλλά λόγω της πίεσης ο αέρας τη φουσκώνει και βρίσκει διέξοδο...

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Βάλε μπάλωμα σαν και αυτό που βάζουν σε σαμπρέλες σε ρόδες μηχανών. Μπορείς και εσύ να φτιάξεις από ένα παλιό κομμάτι σαμπρέλας, και να το κολλήσεις με μπαμπριζόκολλα. Εγγυημένα αποτελέσματα!!!

Ευχαριστώ! Προς το παρόν το έκανα με duct tape μιας που την είχα πρόχειρη, αν αύριο το πρωί δω ότι έχει χάσει θα βάλω τα μεγάλα μέσα...

Ξέχασα να γράψω, Βαγγέλη πολύ όμορφο το τραπέζι!

λοιπον σημερα τελειωσα το βαψιμο και το αποτελεσμα μου αρεσε!καποια σημεια δεν ειχαν τριφτει καλα και αυτο φανηκε στο τελικο αποτελεσμα(ΑΓΟΡΑ ΕΚΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΕΣΩΣ) αλλα λογω χρονου επρεπε να τελειωνε σημερα!Ανεβαζω 2 φωτο με πρωτο και δευτερο χερι με βερνικι δρυ.υο ξυλο που δεν ειναι βαμμενο δεν φαινεται(κακη γωνια ληψης)Ευχαριστω για τα καλα λογια . keep woodworking:a0210:

Attachments

• DSC03332.jpg
    DSC03332.jpg
    82.4 KB · Views: 369
  • DSC03334.jpg
    DSC03334.jpg
    83.5 KB · Views: 371